Kutsuttu hääjuhlaan, mutta ei vihkimiseen


Guest Loukkaantunut

Recommended Posts

Miten voisin edes juhlia kyseisen parin häitä, kun en näe heidän menevän naimisiin? Todella epäkohteliasta, enkä ole ainoa, joka ajattelee näin.

Talla perusteella et kai voi myoskaan juhlia kenenkaan syntymapaivia, ellet ole itse ollut taman ihmisen synnytyksessa mukana tai synnyttajana. Nain karjistetysti. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Miten voisin edes juhlia kyseisen parin häitä, kun en näe heidän menevän naimisiin? Todella epäkohteliasta, enkä ole ainoa, joka ajattelee näin.

Talla perusteella et kai voi myoskaan juhlia kenenkaan syntymapaivia, ellet ole itse ollut taman ihmisen synnytyksessa mukana tai synnyttajana. Nain karjistetysti. ;)

:girl_haha: Toi oli hyvin sanottu! Sain hyvät naurut, väsyttävän työpäivän päätteeksi, kiitos :grin:

Loukkaantunut B-vieras voi pysyä kotona happamana, ja olla pilaamatta hääparin suurta päivää! Näin kaikille parempi! Ei kukaan jaksa katsella ryppyjen kasvattajaa iloisessa juhlassa :P Toivottavasti hääpari eivät ole yhtä herkkänahkaisia ja oman navan katsojia, vaan voivat olla varmoja siitä, että sinun pois jääminen on vain ja kokonaan sinun itsesi syytä ^_^

Link to comment
Share on other sites

Itse kyllä ymmärrän osittain aloittajan mielipahaa. Nykyään häät tuppaavat olemaan a. vain syy juhlia b. syy rahan käyttöön ja vieraiden rahastamiseen. Tässä kohtaa täytynee tietysti korostaa, että ei kaikkien perimäiset taka-ajatukset ole a. ja b. luokkaa ja ymmärrän täysin sen, että on maistraatissa menty naimisiin ennen "juhlapäivää", eikä sinne ole voitu kutsua kaikkia.... mutta sellainen tapa, että mennään pienellä porukalla kirkossa naimisiin ja kutsutaan kaikki tutun tututkin juhlimaan ja tietysti se lahjakin on toivottavaa (vaikkei kukaan sitä ääneen sano), sotii hieman vastaan sitä, että tämä pari liitetään nyt yhteen koko loppuelämäksi ja tästä syystä järjestetään uuden elämän alkamisen toivottamiseksi juhlat. Itselleni tulee normaalin kokoiset häät ja rahaakin niihin menee normaali määrä, mutta en todellakaan voisi kuvitella jakavani porukan niin, että joku tulee vain illalla hieman boolia juomaan kanssamme, mutta "hui, kamalaa, eihän ne nyt voi nähdä meidän sanovan toisillemme tahdon". En pidä porukan keskipisteenä olemisesta, joten tästä syystä todellakin kutsun vain ne, joiden edessä uskallan sanoa TAHDON!

Anteeksi, että joku voi tästä viestistä hieman hermostua, mutta aloittajan ajatukset on myös nujerrettu kirjoittelemalla hapannaamaksi ja juhlien pilaajaksi, joten turha provosoitua tästäkään viestistä liikaa!

Link to comment
Share on other sites

Meillä harkittiin vakavissaan sitä että vihkimiseen olisi kutsuttu vain kaikkein lähimmät. Syynä mun paniikkihäiriö jonka takia kirkon edessä seisominen ison joukon tuijoteltavana tuntuu erittäin vaikealta. Lopulta päädyttiin siihen että järjestely olisi liian "erikoinen", aiheuttaisi kuitenkin liikaa kysymyksiä mitä en myöskään halua kun en halua asiaa kaikille kuulutella (esim. miehen sukulaiset). Enkä toisaalta halunnut rajata ketään ulkopuolelle. Odotan siis vihkimistä aika kauhuissani mutta pahimmassa tapauksessa sitten vain juoksen pois alttarilta kesken. ;)

Eli siis ymmärrän miksi joku ei kutsukaan kaikkia vieraita myös vihkimiseen, taustalla voi olla monenlaista.

Link to comment
Share on other sites

Nyt on kyllä pakko tulla urputtamaan oma mielipiteeni tähän keskusteluun.

On joo etikettejä, tapoja ja ties mitä "sääntöjä" häiden viettämiselle, mutta niin kauan kun se olen minä joka siinä alttarilla seison ja sanon "tahdon", eikä se vieras niin miä katson saavani päättää vihitäänkö minut kirkossa, maistraatissa, kotona, saaressa tai vaikka naapurin postilaatikolla. Ihmisiä kutsun juuri sen verta tilaisuuteen kuin itse tahdon. En ole enää ensikertalainen, kerran jo alttarilla seissyt ja KOKEMUKSESTA voin sanoa että tilanne on TODELLA intiimi, se on pelottavaakin ja siinä tilanteessa ymmärrän TÄYSIN jos hääpari tahtookin oman rauhan.

Jos se vieraille olisi ongelma niin en haluaisikaan sellaisia ihmisiä juhlimaan kanssamme.

Ei siinä ole kyse B-luokan vieraista vaan mun häistä ja elämäni yhedtä tärkeimmistä päivistä.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meillä menee juuri näin, eli menemme edellisenä päivänä vihille läheisten läsnäollessa. Syitä on useita, mutta ensinnäkin kirkko on niin pieni ettei sinne mahdu kuin läheisimmät ja toiseksi olemme molemmat menossa 2. kertaa naimisiin, joten haluamme vihkimisestä rauhallisen pienen tilaisuuden, jonka jakavat meidän läheisimmät. Juhlat vietämme seuraavana päivänä ja sinne olemme kutsuneet läheisiä ystäviä ja tuttuja, tosin pienet juhlatkin ovat. Kaikki juhliimme kutsutut ovat meille tärkeitä ja haluamme heidän tulevan, ei todellakaan ole mitään lahjatoiveita, ainoastaan pidetään juhlat ja saadaan viettää aikaa ystävien kanssa...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Guest onnellinen

En rehellisesti sanottuna tuota ymmärtäisi oikein itsekään. Tai oikeastaan ajattelen asian vähän eri päin - en kerta kaikkiaan ymmärrä, miksi häihin ylipäätään kutsutaan ihmisiä, joita ei koeta niin läheiseksi että heitä ei haluta kutsua kirkkoon. Meillä olisi ollut kirkossa tilaa n. 700 ihmiselle ja olin kiitollinen joka ikisestä n. 40 vieraasta jotka meillä siellä olivat täyttämässä penkkejä ja tekemässä tunnelmaa. Kun kävelin isäni käsipuolessa alttarille, ehdin mennessäni katsoa melkein kaikkia vieraita ja olin iloinen siitä, että siellä he tosiaan olivat todistamassa mun suurta päivää - mun lähimmät sukulaiset ja ystävät! Juuri ne ihmiset, jotka myös hääjuhlaan halusin! En todellakaan ymmärrä, miksi häitä juhlimaan pitäisi pyytää sellaisia ihmisiä, joiden näkemisestä myös kirkossa ei ilahduta.

Link to comment
Share on other sites

Meille on tulossa Käräjäoikeusvihkiminen jonne menemme kahdestaan, todistajat tulevat sieltä, sen jälkeen ihan kahville jonne kutsuvieraat on tervetulleet.

Kirkossa Siunaamistilaisuuteen kutsutaan kaikki ne jotka kutsutaan myös kahville. (Meillä kaksi tilaisuutta, Pohjosessa ja Etelässä).

Meille tuo kirkko homma on tärkeämpi, menisimme muuten suoraan kirkossakin vihille, mutta ukko ei kuulu kirkkoon eikä enään aikuisiässä viitsine käydä rippikoulua.

Link to comment
Share on other sites

Se vielä tuli mieleen, että mut on kutsuttu kerran pelkästään hääjuhlan jatkoille. Olivat siis käyneet kirkossa, ja sitten tarjoilleet sukulaisille ruoat, ja vasta kahvin jälkeen kutsuttiin kaverit paikalle. Mulle ei tullut mieleenkään loukkaantua tästä järjestelystä. Itse asiassa mä olin vaan otettu, että olivat keksineet keinon saada kaverit paikalle ja pysyä silti opiskelijabudjetissa.. Oli kiva mennä juhlimaan pariskunnan avioitumista, vaikka jäikin paitsi melkein kaikesta häihin kuuluvasta. Olihan ne kuitenkin ainutkertaiset juhlat, ja mieluummin menin sinne myöhässä kuin en olisi mennyt ollenkaan.

Se täytyy kyllä sanoa, että ei meistä kavereista kukaan mitään lahjaa vienyt, mutta ei sitä meiltä kukaan odottanutkaan. Kutsussakin taisi olla kielto tuoda mitään. Eli ei tuntunut rahastukselta.

Link to comment
Share on other sites

Minä taas oon kuullut häistä, joissa kutsutaan enemmän jengiä kirkkoon ja vähemmän hääjuhlaan, varmaankin budjetti- ja tilasyistä. Itsekin mietin välillä, että voi kun tahtoisin kutsua joitain vielä pelkkään vihkimiseen (sinnehän saa oikeastaan tulla kuka vaan, kun kerta kirkko on), mutta jotenkin en tohdi kun mietin sit just että pahastuvatko, jos kutsuttaisiin vaan kirkkoon.

Link to comment
Share on other sites

Minusta tässä ei ole mitään loukkaantumisen aihetta. Itse esimerkiksi haluaisin kirkkohäistäni hyvin pienet ja intiimit niin, että paikalla olisi vain ne lähimmät sukulaiset ja muutama ystävä. Itse hääjuhlaan voisi sitten olla kutsuttuna myös perhetuttuja ja muita. He eivät kuitenkaan ole siinä lähipiirissä, jonka haluan olevan todistamassa vihkimistä. Jos joku loukkaantuisikin niin en välittäisi, minusta tällainen asia tulee vain yksinkertaisesti ymmärtää. En haluaisi niinkään pieniä häitä kuitenkaan, että paikalla olisi vain se ihan ydinperhe, mutta kyllä vieraiden suhteen tehtäisi sitli selkeä rajaus niin, ettei paikalle tule ketään vähänkään vierasta, jonka kanssa ei oikeasti olla tekemisissä.

Link to comment
Share on other sites

Meillä on maistraatti vihkiminen vain lähiperheen kesken, jonka jälkeen alkaa juhlat isomalle porukalle.

Sama täällä! Ihmiset osaavat olla aika pikkumaisia, joten pelottaa kyllä vähän jos tulee paljonkin nurinaa siitä, että vihkimisen näkee 80 ihmisestä vain 14. Toivottavasti ei, olisi aika ikävää. Kun esimerkiksi lähimmistä kuudesta ystävästäni pyydän sinne vain kaksi. Toivottavasti muut ymmärtävät. :girl_impossible:

Edit: Unohtui kommentoida, että aika kovaa leimata hääparit itsekkäiksi jos eivät vihkimiseen haalaa koko juhlakansaa. Se ei ole aina mahdollista. Mekin pienellä rahalla ollaan menossa naimisiin, joten ei ole paljon mistä tilata virkailijaa vihkimään jonnekin isoon tilaan. Sitä paitsi, sellainen vieras joka tämmöisestä nokkiintuu saa jäädäkin tulematta. Kertoo ihmisestä jotakin.

Muokattu: , käyttäjä: GingerKid
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

En jaksanut lukea koko ketjua mutta tuli vaan mieleen, että mitäs jos ketään vieraista ei ole kutsuttu kirkkoon?

Tai että kirkossa on paikalla vain hääparin vanhemmat ja sisarukset eikä muita. Ja vieraat saapuvat sitten vasta juhlapaikalle.

Kyllä minustakin olisi aika erikoista jos osa vieraista olisi kutsuttu sekä kirkkoon, että juhlapaikalle, ja osa vain juhlapaikalle.

En itsekään menisi moisiin juhliin jos en olisi tervetullut seuraamaan sekä vihkimistä, että itse hääjuhlaa.

Ja olkoonkin kyse hääparin suuresta päivästä mutta kyllä hääjuhlissa täytyy ottaa vieraatkin ja heidänkin viihtyvyytensä huomioon.

Link to comment
Share on other sites

Sulhaseni jännittää todella paljon kaikenlaista esillä oloa, oli yleisönä sitten tuttuja tai vieraita ihmisiä. Niinpä myös alttarilla seisominen 100 silmäparin tuijottaessa on hänelle todella pelottava ajatus. Vihkimiseemme olemmekin kutsuneet ainoastaan perheemme. Me siis olemme ilmeisesti todella itsekkäitä, kun kuitenkin haluamme sen papin aamenen suhteellemme saada, ja vieläpä niin, että myös sulhanen pystyy tästä ainutlaatuisesta hetkestä nauttimaan. Naimisiin meno on meille tärkeä ja merkityksellinen asia, joten haluamme juhlistaa sitä ystäviemme ja perheemme kanssa vihkimistä seuraavana päivänä. Olemme siis kai suorastaan röyhkeitä, kun ainoastaan osa vieraista - eli meille rakkaitakin rakkaammat perheenjäsenemme - pääsevät sekä vihkimiseen että juhlaan.

Minä en jaksa ymmärtää, miten joku voi loukkaantua pelkästä kutsusta juhlaan. Harva niitä juhlia varmastikaan lahjojen vuoksi järjestää, koska juhliin saa helposti uppoamaan moninkertaisen summan lahjojen arvoon verrattuna. Olen ollut häissä, joissa on ollut samantyyppinen järjestely kuin omamme. Minä ainakin olen iloinnut suunnattomasti siitä, että olen saanut kutsun tulla juhlistamaan hääparin rakkautta ja avioliittoa, vaikken itse vihkitoimitusta olisi nähnytkään!

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
Kuinka yleistä on, että vieras kutsutaan hääjuhlaan, mutta ei vihkimiseen? Kirkko on todella suuri, joten kysymys ei voi olla siitä, ettenkö mahtuisi.

Olen todella loukkaantunut, sillä kutsusta tuli rahastamisen maku. Miten voisin edes juhlia häitä, kun en näe vihkimistä? Vihkiseremonia on kuitenkin häissä pääasia. Luulen, etten mene häihin. Ehkä olen joku B-luokan vieras, joka en kelpaa kirkkoon...

 

Onko kyseinen pari edes menossa kirkossa vihille? :) Me emme nimittäin ole vaan käymme maistraatissa joko päivää ennen tai sitten meidän omana special päivänä..  :girl_dance:  Kutsut menevät kaikille vain osallistumisesta hääjuhlaamme. Maistraattiin emme ehkä kutsu muita kuin pari kaveria tai myös vanhemmat.

 

*muoks* Ja voihan olla että heilläkään ei tule kirkkoon muita, kuin lähimmäiset.

Muokattu: , käyttäjä: marzupaani
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Me ollaan menossa naimisiin maistraatissa edellisenä päivänä hääjuhlaa. Vihkimistä ei ole tulossa todistamaan vanhempamme vaan ystäväpariskuntamme, jonka häissä minä olen ollut kaasona ja mieheni bestmanina. Ystäväpariskuntamme ei ole tulossa hääjuhlaamme, koska juhla on vain perheelle. Halusimme kuitenkin kutsua tämän meille niin tärkeän ystäväpariskunnan todistamaan elämämme tärkeintä hetkeä ja heidän kanssa juhlistamme vihkimistämme myös tarjoamalla heille illallisen ravintolassa. Mielestämme tämä ratkaisu on hyvä. Mieleeni ei ole edes tullut, että vanhempamme pitäisi tulla todistamaan vihkimistämme vaan alusta asti on ollut selvää, että paikalle tulee tämä ystäväpariskunta. Vanhempamme eivät myöskään ole loukkaantuneet tästä ratkaisusta, vaan ovat olleet todella ymmärtäväisiä.

 

Vihkiminen on toki liikuttava ja tärkeä osa hääjuhlaa, mutta mielestäni pitää kuitenkin kunnioittaa hääparin toiveita. Mielestäni kenenkään ei pitäisi loukkaantua siitä, että eivät pääse osallistumaan hääjuhlaan, sillä mielestäni vihkiminen on ensisijaisesti vain hääparille.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ei meilläkään tule vihkimistä todistamaan kuin molempien isovanhemmat, vanhemmat ja sisarukset sekä kaasot ja bestman. Menemme vihille maistraatissa ja haluamme vihkimisestä intiimin tilaisuuden. Juhla alkaa vihkimisen jälkeen muissa tiloissa, jonne loput vieraat on kutsuttu. Nämä loput vieraat koostuvat kaveripiiristä sekä molempien kummeista, eikä ainakaan tähän mennessä kukaan ole närkästynyt.

 

Minä en jaksa ymmärtää, miten joku voi loukkaantua pelkästä kutsusta juhlaan. Harva niitä juhlia varmastikaan lahjojen vuoksi järjestää, koska juhliin saa helposti uppoamaan moninkertaisen summan lahjojen arvoon verrattuna. Olen ollut häissä, joissa on ollut samantyyppinen järjestely kuin omamme. Minä ainakin olen iloinnut suunnattomasti siitä, että olen saanut kutsun tulla juhlistamaan hääparin rakkautta ja avioliittoa, vaikken itse vihkitoimitusta olisi nähnytkään!

Samaa mieltä! Kyllä pitäisi aikuisten ihmisten ymmärtää, että kaikki parit ovat oikeutettuja astumaan avioon parhaaksi katsomallaan tavalla, eikä kellään muulla pitäisi olla siihen mitään sanomista. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Meillä on todennäköisesti vihkiminen maistraatissa perjantaina ja juhla lauantaina, joten meilläkään ei vieraat vihkimistä näe. Vielä ei ole varmaa tuleeko vanhempia/ystäviä edes todistajiksi maistraattiin vaan kaikki kutsutaan lauantain juhlaan. Ei ole käynyt edes mielessä, että joku voisi asiasta loukkaantua. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest pactasuntservanda

Meille on vihkimiseen tulossa vain molempien vanhemmat + sisarukset puolisoineen. Kaikki muut on kutsuttu vain sen jälkeiseen hääjuhlaan. En tiedä tietävätkö muut vieraat vielä tästä järjestelystä, mutta saavatpahan tietää viimeistään kutsujen saapuessa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä oli kaikki ruokailemassa olleet vieraan kirkossakin. Kutsuimme kuitenkin illaksi vielä mieheni opiskelijayhdistyshallituskavereita juhlimaan, vaikka eivät saaneetkaan kutsua vihkimiseen tai juhlien ruokailuosuuteen. Olin hieman huolissani että kokevatko tämän loukkaavana, mutta olivatkin sitävastoin todella otettuja. En ollut edes heitä kaikkia tavannut, mutta tiesin että he ovat miehelleni tärkeitä kavereita. Mietimme pitkään heidän kutsumistaan, kun ystävyys oli vasta kehittymässä kun hääsuunnitteluja aloitettiin. Tämä oli kyllä oikein toimiva ratkaisu loppujen lopuksi; he näkivät jonkin verran ohjelmaa ja saivat kyllä iltapalaa ja paljon paljon juomaa. Olivat tyytyväisiä, ja yritimme parhaamme mukaan pitää myös huolen siitä, että tunsivat olonsa tervetulleeksi.

Link to comment
Share on other sites

Se vielä tuli mieleen, että mut on kutsuttu kerran pelkästään hääjuhlan jatkoille. Olivat siis käyneet kirkossa, ja sitten tarjoilleet sukulaisille ruoat, ja vasta kahvin jälkeen kutsuttiin kaverit paikalle. Mulle ei tullut mieleenkään loukkaantua tästä järjestelystä. Itse asiassa mä olin vaan otettu, että olivat keksineet keinon saada kaverit paikalle ja pysyä silti opiskelijabudjetissa.. Oli kiva mennä juhlimaan pariskunnan avioitumista, vaikka jäikin paitsi melkein kaikesta häihin kuuluvasta. Olihan ne kuitenkin ainutkertaiset juhlat, ja mieluummin menin sinne myöhässä kuin en olisi mennyt ollenkaan.

Se täytyy kyllä sanoa, että ei meistä kavereista kukaan mitään lahjaa vienyt, mutta ei sitä meiltä kukaan odottanutkaan. Kutsussakin taisi olla kielto tuoda mitään. Eli ei tuntunut rahastukselta.

 

Meillä oli alunperin ihan vastaavanlaiset suunnitelmat, budjettisyistä :)  Kuitenkin tuohon ruokapuoleen saa sitä rahaa uppoamaan ja jo reilu 10 kaverin sapuskat tekee ihan sievoisen summan.. Yksi ystävä kuitenkin toivoi kovasti kuulevansa "tahdon", joten tällä hetkellä toiveena on kutsua kaveritkin alusta alkaen mukaan ^_^  Saapi nähdä kuinka käy, pitopalvelua ei ole vielä varattu eikä näin ollen hintakaan ole vielä selvillä.

Link to comment
Share on other sites

Mä olen myös saanut kutsun pelkkään hääjuhlaan, ja todellakin menin paikalle! Pari vihittiin pienessä, intiimissä luolassa jonne mahtui vain kourallinen vieraita, eli lähinnä perheet, ja juhla oli sitten viereisellä rannalla. Ei olisi tullut mieleenkään loukkaantua, olin vain iloinen että pääsin mukaan juhlimaan ystäväni suurta päivää. Kutsussa ilmoitettiin, ettei lahjoja tarvitse tuoda, me hommattiin miehen kanssa pieni, mutta merkityksellinen juttu plus kortti jokatapauksessa. Oli ihana päivä.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...