Apua! 2013 kaikki heinäkuun kirkkoajat mennyt


Guest tuleva morsian?

Recommended Posts

Guest tuleva morsian?

Apua!

Nyt tulikin sitten ongelma... varasimme Porvoon tuomiokirkon kesälle 2013 mutta nyt juhlapaikkamme ei olekaan kyseisenä päivänä 20.7 vapaa ja päätimme vaihtaa päivää. Mutta kuinkas ollakaan KAIKKI AJAT on mennyt, kaikki heinäkuun lauantaiajat mennyt... luoja, paniikki! Mitä nyt tehdään?

Ideoita otetaan vastaan oikein mielellään ja onko kellään kokemusta perutaanko noita aikoja kuinka paljon?

Link to comment
Share on other sites

En toki tiedä Porvoon tilanteesta, mutta meillä tosiaan kävi niin, että huviksemme tsekkasimme Hgin Tuomiokirkkoseurankunnan tilanteen la 2.6.2012 varten toissaviikolla. Ja kas, tilaa oli niin Tuomio- kuin Vanhassakirkossakin. Heinäkuu on tosin varmaan suositumpi kuin kesäkuu, mutta silti uskoisin meidän tapauksessamme olevan kysymyksessä peruutusajat. Samalla tyylillä varasimme juhlapaikan. Voi olla, että meillä on käynyt uskomaton flaksi, mutta näköjään häät voi järjestää 4-5 kuukauden varoitusajalla armaan pääkaupunkimme keskustassa ;-)

Link to comment
Share on other sites

Guest tuleva morsian?

Wau, hyvä tuuri!!! Kiitos, antoi edes vähän toivoa tuo. Kyseltiin miten peruutuspaikkoja tuleepi, mutta niitä varten kun ei pysty jättämään varausta niin joutuu sitten vaan soittelemaan vähän väliä..Mietin kyllä uskallanko varata riskillä juhlapaikan ja sitten vaan rukoilla että kirkkoaika löytyypi...

Link to comment
Share on other sites

Hmm, pakko vielä heittää ilmoille, että oletteko varmastivarmastivarmasti puhuneet samasta vuodesta virkailijan kanssa? Esim. ettei hän tarkoittanutkin ensi kesää? Tuntuu jotenkin uskomattomalta, että näin aikaisin olis jo _kaikki_ heinäkuun ajat menneet Porvoossa? :o

Muistelisin, että jollekin palstalaiselle oli käynyt samoin pitopalvelun kanssa. Lopuksi kävikin ilmi, että olivat puhuneet eri vuodesta :) Tsempit!

Muokattu: , käyttäjä: Bellamore
Link to comment
Share on other sites

Guest tuleva morsian?

Uskomattomalta tosiaan tuntuu, mutta näin rouva totesi, soitetettiin vielä kaksi kertaa...

Konfirmaatioita varten on kaksi aikaa kahtena päivänä varattu, niistä ei ole vielä varmuutta onko konfirmaatioita kyseisinä päivinä joten ne ajat saattavat kuulemma vapautua vielä myöhemmin... huoh...

Ei auta kun villisti soitella viikoittain peruutusaikojen perään... Musta tulee vielä häirikkö :)

Ja tosiaan, saimme vielä 1,5 kk sitten varattua juuri sen päivän ja ajan jonka halusimme (ennen kuin juhlapaikka olikin mennyt..) mutta siis nopeita ovat ihmiset olleet viimesen 1,5kk aikana..

Link to comment
Share on other sites

Guest tuleva morsian?

Soitinpa nyt kuitenkin vielä ja varmistin, ja piti paikkaansa, 13.7.2013 tai 27.7.2013 ei ole meille aikoja… 6.7 olisi jotain tarjolla ja 20.7 meillä on se oma varaus mutta juhlapaikkaa kun ei silloin ole :( Noh, ei auta, etsitään nyt sitten muita kirkkoja n. 30min ajomatkan säteellä. JOS jollain sattuu olemaan varaus kyseisinä päivinä ja haluaa sitä muuttaa / perua niin ilmoitusta otetaan vastaan mielihyvin (eihän yhtään toiveajattelua) :)

Link to comment
Share on other sites

Kyllä tuo voi hyvinkin pitää paikkaansa. Me varasimme 13.7. vihkiajan heti samana päivänä kun ne vuosi sitten huhtikuussa tulivat varaukseen. Sitä aiemmin kun kyselin, tuli vastaus että kaikki ajat koko kesälle ovat menneet.. ihmettelin tuota ja kävikin ilmi, että puhuttiin eri vuosista! Porvoo on hyvin suosittu hääkaupunki, joten pari vuotta aikasemmin kannattaa olla liikenteessä, jos siellä naimisiin kirkossa mielii. Kysyitkö aikoja pikkukirkkoon? Entäs juhlapaikan vaihtaminen? Eikö kiialan kuistille saisi näyttävän vihkimisen järjestettyä (sitten täytyisi toivoa, että ilmat suosivat..)? Kumpi teille on tärkeämpi, juhlapaikka vai kirkko?

Link to comment
Share on other sites

Toinen kirkko sitten vaan. Me varattiin oma kirkko tammikuussa 2011 (kesäkuulle 2012), onnittelin itseäni että jes, hyvin onnistui kun ollaan ajoissa liikkeellä... ja sitten lokakuussa sieltä soitettiin että sori, silloin onkin konfirmaatiot, eli ketään ei sinä päivänä siellä kirkossa vihitä. Vähän aikaa oli sellainen olo että paniikki iskee, mutta ei auttanut muu kuin ottaa puhelin kauniiseen käteen ja alkaa soitella seurakuntia läpi, tarkoituksena löytää toinen kirkko. Kolmannesta seurakunnasta löytyi sitten meille kirkko :)

Sen vaan voin kokemuksesta sanoa, että lokakuussa 2011 kun soittelin kirkkoihin, niin ne ei vielä tiennyt ensi kesän tilannetta. Eli nyt jos alkaa soitella kirkkoihin, niin eivät varmasti pysty ottamaan satavarmaa varausta kesälle 2013. Seurakunnat kun tekee kesän ohjelmistot (eli koska ja missä konfirmaatioita ja muita tilaisuuksia) vasta loppuvuodesta. Mutta tietty kysellä kannattaa aina. :girl_sigh:

Link to comment
Share on other sites

Guest tuleva morsian?

Jep, ei auta kun toisia kirkkoja metsästää. Pernajan ja Askolan kirkkoa ois tarkoitus mennä katsomaan, toivotaan että jompi kumpi tuntuu "omalta"!

Matkaa tulee kyllä sitten 30min mutta ei mahda mtn. Kaikkea kun ei voi saada :)

kiitos tsempistä, kyllä tää tästä, ehkä :)

Link to comment
Share on other sites

Aika jännä tämä, koska Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä kirkon voi varat päivälleen vuosi aiemmin! Ei yhtään sitä aiemmin. Siksi itelläkin oli juhlapaikka oikeastaan n. puoli vuotta aiemmin ennen kirkkoa - juhlapaikat menee todella nopeasti.

Tsemppiä kuitenkin uuden kirkon etsimiseen! :) Eiköhän se löydy :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest tuleva morsian?

jep, varalla on nyt pernajan kirkko mutta sieltä matkaa taas juhlapaikalle 30min :skilletgirl:

Nyt ei sitten joo muu auta kun soitella viikoittain tuonne Tuomiokirkon varausnumeroon, tulee varmaan nimet ainakin tutuks :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ulkopaikkakuntalaisille Porvoon kirkon varaus tapahtuu saman vuoden tammikuussa kun siellä asuvat voivat varata paljon aikaisemmin. Näillä puhein olen iloinen etten jäänyt odottamaan! Porvoon alueella on paljon ihania pikkukirkkoja, eikö niitä voisi pitää vaihtoehtona?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Mä varasin entisenä paikkakuntalaisena Porvoon tuomiokirkon tuossa parisen viikkoa sitten elokuulle 2013 ja ei meinannut ensin meidän toivomina päivinä sopivaa aikaa löytyä (kaikki jostain tyyliin 16:30 eteenpäin mikä on meille ihan liian myöhänen) kunnes sitten löytyi elokuun kolmannelta lauantailta vielä klo 15 vapaa aika ja heti nappasin sen. :) Sitten vasta kävin suom.srk:n sivuja lukemassa ja siellä oli olikohan tän vuoden maaliskuusta asti kun olisi saanut alkaa kirkkoa varaamaan mutta meillä ei vielä ollut tuota avioliiton siunaamisen päivämäärää vielä mietittynä silloin.

Link to comment
Share on other sites

Heips te kaikki hääpäiväänne suunnittelevat,

Kannattaa todellakin huomioida tuo perjantai päivä. Se on usein ERITTÄIN hyvä vaihtoehto.

Mm. kampaajan saa varattua, samoin meikkaajan, juhkapaikan saattaa saada jopaedullisempaan hintaan, kirkko on usein vapaa, juhlavieraat ehtivät hyvin paikalle ja heille jää vielä loppu viikonlopusta vapaaksi, kuvaajat ovat usein vapaina tuolloin jne. Enemmän plussaa kuin miinusta.

Kuvaajina meillä on ainoastaan positiivista kokemusta perjantai=vihkipäivä tilanteista.

terkuin

kaksi kuvaajaa

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Guest Elotar_12

Heippa,

kirkkoajat menevät tosi nopeaan. ..

Meillä vaihtui juhlapaikka Kymen seudulta Porvoon seudulle niinkin myöhään kuin helmikuussa 2012, ja meinasi tulla paniikki, että saadaanko kirkkoa ollenkaan. Luulen, että saimme elokuun aikamme ja vihkiajan klo 15 peruutusaikoina. Tosin tuolloin oli kuulemma vapaata sekä Sipoon vanhassa kirkossa että uudemmassa kirkossa.

Soitin Porvoon kirkosta aikoja (siis tälle vuodelle 2012), ja kuulin, että ulkopaikkakuntalaisilta Porvoon kirkossa vihkiminen maksaa:

250 euroa / vihkiminen

80 euroa / hääharjoitus.

Jopa vanhempani (jotka ovat uskonnollisia ja tos hengellisiä) päivittelivät tuota hintaa! Miten Jumalan kasvojen edessä vihkiminen voi maksaa noin paljon? Välissä pohdittiin juhlapaikalla vihkimistä, joka on tosi tosi kaunis, mutta sateen pelossa ja tuolien puuttuessa ajatuksesta luovuttiin. Pohdin myös, että maksaakohan se vihkiminen sitten paikkakuntalaisille?

Meillä on juhlapaikka Porvoon seudulla ja hääkirkoksi valitsimme Sipoon kirkon (Kuninkaantie 19). Myös Sipoon vanha kirkko on hyvä vaihtoehto.

Elotar12.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...