tsarpa

Läheisen häät lähellä omia häitä!

93 viestiä aiheessa

Huhhuh. Kyllä ihmiset pahoittaa mielensä ihmeellisistä jutuista. Itselle ei tullut mieleenkään, että ei voisi itse mennä naimisiin jos joku sukulainen, kaveri, naapuri tai kaima sattuu menemään naimisiin lähikuukausina.... Me elellään ns. "ruuhkavuosia" ja viime vuosina ollaan juhlittu useampia häitä lähipiirissä. Aika moni nyt vaan sattuu avioitumaan siinä kolmenkympin molemmin puolin! Jos tässä jäisi odottelemaan että minä vuonna ei olisi yhtiäkään muita häitä niin ei häitä tulisi ollenkaan.

Mun oma siskoni menee naimisiin lokakuussa, ja minulla on kunnia olla hänen kaasonaan. Järkkäillessä juttuja tulee mietittyä tietysti omiakin häitä ja sepä vasta on mukavaa! Meillä häät siis tulossa ensi keväänä, 5 kuukautta siskoni jälkeen. Hääpaikkakin sattuu olemaan sama. Jotkut sukulaiset saattavat ihmetellä tätä, mutta samapa tuo :) Teemat on kuitenkin juhlissa erilaiset, ja suurin osa vieraista eri :) Siskokin saa jatkaa häähumua omien häidensä jälkeen ja toimia vuorostaan minun kaasonani ;) Jotain synergiaetujakin tulee, kun voidaan jakaa vessakorit ja maljakot ym.ym...

Mun mielestä tää on ihan loistava tilanne :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt on veljen häät juhlittu ja hyvät häät olikin! Tällä viikolla lähti omat kutsut. Kun pääsin alkuärsyyntymisestä ohi, niin osasin ihan järkevästi suhtautua asiaan :) Tosin kävihän siinä niin kuin arvelinkin, että kaikki tiesivät myös meidän tulevista häistämme, vaikkei kutsuja vielä oltu lähetettykkän, ja vastailin puolet illasta kyselyihin jännittääkö ja vitsailuihin kenraaliharjotuksesta ym. alkuun yritin vältellä kysymyksiä ja vastailin vaan, että hoidetaan nyt nämä yhet häät kerrallaan, mutta annoin sitten mennä vaan ja vastailin kiltisti.. Vähän kyllä oisin halunnut, että veljeni olisi saanut uuden vaimonsa kanssa olla ainoa hääpari illassa.. Iteppähän myös saavat sitten kuulla varmasti omissa häissäni kyselyitä miten tuore avioelämä on alkanut.

Tuli kyllä myös muutamia havaintoja omia häitä varten tehtyä, kuten esim. aikataulutuksesta ja hääväen infoamisesta ja vähän jopa mitä haluan omissa häissä kaasolle sitten antaa tehtäväksi. Nyt sitten vaan keskittymistä omien juhlien järkkäämiseen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun sisko menee heinäkuussa 2013 naimisiin ja minä tammikuussa 2014. Vanhempien kanssa juteltiin ja oltiin kaikki sitä mieltä et pitää meillä joku väli noissa häissä olla. A. Hän on minua 5 vuotta vanhempi ja siksi meidän mielestä on hyvä et siinä on noin puoli vuotta väliä. :tender:  B. En usko et siskosta tuntuis hyvältä jos minä nuorempana olisin päättäny mennä naimisiin 2013 kesäkuussa tai syksyllä ( oltiin alunperin mietitty miehen kanssa syyshäitä, mutta sitte päätettiin olla kohteliaita vanhemmalle siskolle ja pitää myöhemmin.) Se riippuu ihan omasta perheestä. Meillä ei tulisi tuo kuuloonkaan. Kyllä vanhemmat vähä empivät tuota puoltavuotta vastaan mutta me haluttiin se thats it. Ja oon ilonen et siskon häät on ennen omia, saa siel vähä tehdä muistiinpanoja yms. ja lupasi muutenki lainata huntua sun muuta tavaraa :girl_in_love:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilla oli haat helmikuussa ja veljellani kesakuussa, samana vuonna siis, joten valia tuli siis 4 kuukautta. Mulle ei tullut koskaan edes mieleen, etta olisin mitenkaan pahastunut tai edes ajatellut asiasta yhtaan mitaan. Kukin pitakoot juhlansa milloin haluaa.

Meillä muuten sama, paitsi veljen häät heinäkuussa ja reilu 5kk väliä. Alunperin meidän hääpäivillä piti olla viikko eroa, mutta onneksi sitten päädyttiin talvihäihin (ihan jo ennen kuin kuultiin heidän pv)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä yksi samassa tilanteessa oleva. Veljeni tanssi häitään toukokuussa, me menemme mieheni kanssa naimisiin lokakuussa. En usko, että veli on tästä sattumasta pahastunut (en ole kysellyt), koska häistämme tulee niin erilaiset kuin mitä heidän juhlansa olivat. Muistaapahan onnitella jatkossa tasavuosista, kun on omatkin muistettavana. ;)

 

Eniten mua harmittaa vanhemmille juhlista aiheutuva stressi, mutta onpahan toisaalta kaikki kerralla alta pois. Emme siis kummatkaan orjuuta porukoita tai ole pyytäneet heiltä mm. rahallista tukea, mutta onhan häissä aina omat tohinansa myös äidillä ja isällä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Näin ulkopuolisen silmin se ei haittaa :)

 

Tosin olen huomannut itsestäni että kyselen jatkuvasti isosiskoltani onko hän suunnitellut häitä ensi kesälle (puolileikilläni, ettei meille tule esim. samaa hääpäivää). Minulla kun on häät sitten ensi vuoden heinäkuussa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaverit tai sukulaiset ei haittais, vaikka ois pari viikkoa väliä, mutta sisarus on kyllä eri asia. Mun pikkuveljellä meinas olla samana vuonna, pari kuukautta ennen meitä häät, mutta onneks saatiin asiat keskusteltua läpi, järki voitti ja veli siirsi häitään seuraavaan vuoteen. Eihän siinä oo mitään järkeä, että parin kuukauden välein tasan kaikki samat sukulaiset tulis juhlimaan häitä kahteen kertaan. Siitä tulis kaikille kustannuksia ja mun mielestä juhlien erityisyys kärsii. Jokainen kuitenkin varmasti suunnittelee pitävänsä vain yhdet häät elämässään (ellei siis ole ollut jo ne ekat häät :P ). En ois tykänny, jos meijän häissä kaikki ois todennu, et "taas häät" ja varmaan sen takia lähteneet aikasemminki, ku just oli häät ja ihan samalla porukalla. No, toki meillä veljen kanssa on ihan eri kaveripiirit, mut suku on aika suuri. Tuon häitten siirron ansiosta meidän häillä on nyt 9 kuukautta väliä. Se on ihan riittävä.

 

Oon kyllä siitäki ihan tyytyväinen, että serkku ja yks kaveri viettivät kummatki häitään jo tänä vuonna. Ei sillä niin noitten vieraitten kannalta ois ollu väliä, ku aika pitkälti kuitenki tulee eri porukat niihin. Mutta varsinki ton kaverin kohdalla tuntu, että ois voinu olla jotain "kilpavarustelua"... En oikeen usko, että häiden suunnittelu kaverin kanssa toimii. Ainakaan mun kaverit ei oo kovin avoimesti kertonu ideoitaan, ku tietävät, että meillä on häät ensi vuonna. Samaa olen kuullu jo häitään viettäneiltä kavereilta. Ideoita on pidetty pimennossa, ettei toinen vaan pääse "kopioimaan".

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä kävi niin, että sulhon serkku menee samana päivänä naimisiin kun me ja vieläpä samalla paikkakunnalla. Me emme tienneet mitään ennen kuin lähipiiriläinen soitti ja kertoi kuulleensa uutisen. Olimme jo ehtineet pari kuukautta pitää häitämme salaisuutena ( paitsi lähipiiri tiesi) ja ajattelimme yllättää loput. No nytpä ei tarvitse murehtia ketä ei kutsu sulhon puolelta ( eivät muutenkaan ole kovin aktiivisesti yhteydessä), koska ajattelimme kutsua vain läheisimmät ja ne joiden kanssa on muutenkin yhteydessä. Harmittaa vaan muutaman perhekunnan puolesta, että joutuvat valitsemaan kumman häihin tulevat. :(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tämä menee nyt vähän ohi aiheen, mutta itseäni mietityttää se, että veljen perheeseen syntyy vauva maaliskuun lopussa ja me olemme kirkon varanneet huhtikuun lopulle. Kumpikaan emme tienneet suunnitelmistamme mitään, ennen kuin veljeni ilmoitti heidän tulevasta perheenlisäyksestään. Haluan toki että veljeni vaimonsa kanssa pääsee häihimme, ja mietinkin, pitääkö meidän siirtää häitämme.. :unsure:

Muokattu: , käyttäjä: säihkysilmä

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häitä juhlitaan ensi heinäkuussa ja sulhon siskon häitä kesäkuussa. Ei ole varsinaisesti tullut mieleenkään, että tämä olisi jotenkin epäsopivaa, hääpäivää valitessa mietittiin vaan, että valitaan sentään eri kuukausi. Kyseinen sisko tosin ei vielä edes taida tietää meidän häistä, joten pitänee pitää sormet ristissä, ettei saada jotain perheriitaa aikaiseksi... :D Ei mun mielestä kukaan voi varata omille häilleen kokonaista vuodenaikaa saati vuotta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun hyvän ystäväpariskunnan häät on kolme viikkoa ennen meidän häitä. Tämä ei kyllä häiritse minua, pääseepähän kolme viikkoa aikaisemmin "oikeaan" häämoodiin :D lisäksi viime hetken vinkit ja epäonnistumiset on tervetullutta tietoa niin niihin voi sitten itse varautua!

Meillä on Säihkysilmän kanssa samanlainen tilanne. Miehen sisko saa lapsen n. 3kuukautta ennen häitämme. Siskon kanssa emme ole läheisiä tietyistä syistä, mutta pelkään että anoppi hyysää vain vauvaa häissämme, vaikka olisi ihana jos hän keskittyisi juhlimaan kanssamme. Lisäksi olisimme tahtoneet lähes lapsettomat häät :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jess, löysin pienen bridezillan itsestäni :D Eli me ollaan menossa naimisiin ensi kesänä. Ollaan kohta 5v oltu yhdessä ja luulenpa, ettö aika monet jo odottaakin meidän avioituvan (mikäli sillä on mitään merkitystä).

Miehen veli alkoi vajaa vuisi seurustella ja nyt heille on tulossa vauva ensi keväänä. Olen antanut itseni ymmärtää, että ristiäisissä olisi mahdollisesti myös vihkiminen.

No tämähän on toki ihan fine. Me emme ole ouhuneet kenellekään omista suunnitelmistamme. Ja nyt mua ärsyttää se, että jos mennään samoihin aikoihin (eli siis ensi kesänä) naimisiin kuin miehen veli, niin jotkut luulee, että me "saatii idea" niiltä.

Eikö olekin ihan klassista bridezilla-hysteriaa? Antakaa nyt joku mulle oikein kunnon bitchslap, että tokenen tästä, kiitos :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^No eipä naimisiin meno kenenkään kohdalla liene enää mitenkään uniikki idea. Yhtä hyvinhän joku voisi luulla, että "kopioitte" idean vanhemmiltanne tai Kauniista ja rohkeista. :rolleyes: Vähän tuo on mielestäni sama kuin jos kilahtaisi siitä, että naapurikin pitää kesällä lomaa tai että kaveripariskuntakin kävi talvella Thaimaassa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Aah, kiitos :) Tarkoitin lähinnä sitä, että ihmiset ajattelisivat tyyliin, miksi me juuri nyt mennään naimisiin...Vuosia oltu yhdessä ja hymistelty hyvän aikaa hääuteluille ja nyt sitten pamsutetaan avikseen samalla silmäniskulla kuin miehen pikkuveli. No mutta toisaalta ihan sama, mitä muut ajattelee :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Meillä oli sikäli sama tilanne, että ilmoitimme omasta naimisiinmenosta aika pian sen jälkeen, kun veli oli ilmoittanut omastaan. Itselle tuli hieman kiusaantunut olo, että näinköhän nyt ihmiset luulevat, että se oli syynä meidänkin häille. En usko, että loppujen lopuksi kenellekään sellainen olo jäi, sillä kyllä ihmiset meidän avioitumista varmaan jo odottivatkin ja oli nyt vain sattumaa, että vuosi on molemmilla sama.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No nyt kyllä itseäni vähän potuttaa, vaikkei aiheeseen oikein liitykään. Selvisi tänään, että serkun konfirmaatio on meidän häitä seuraavana päivänä. Fuuuu! :girl_mad:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Elimi onko ihan toisella puolella Suomea tämä konfimaatio? Toivottavasti kukaan ei estyisi tulemasta häihinne serkun konfirmaation takia. Onko serkun mahdollista vaihtaa riparia? Meillä miehen serkku menee viikkoa aikaisemmin naimisiin, kuin me, mutta se ei haittaa meitä. Häämme tulevat olemaan niin erilaiset keskenään. Serkku on onneksi eriasia, kuin sisarus. Emme ole vielä aivan varmoja kutsummeko edes kyseistä serkkua häihin, jos pidämme serkuttomat häät. Luulemme, että hän kutsuu kuitenkin meidät.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Välimatkaa ei onneksi ole kuin joku 170 kilsaa, joten tuskin kukaan varsinaisesti estyy tulemasta. Harmi vaan jos esim. vanhempani (ovat serkun kummeja) eivät voi juhlia pitkän kaavan mukaan kun pitää olla aamulla kirkossa toisaalla. Riparin vaihto olis tietysti meidän kannalta kiva ratkaisu, mutta serkkupoika on varmaan koko kesän niin naimisissa urheiluharrastustensa kanssa, että saattaa olla vaihtoehdot vähissä... Mutta eiköhän tästä jotenkin selvitä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Tuli tuosta konfirmaatiosta mieleen, että varmaankin serkkusi ja hänen vanhempansa ymmärtävät, jos sinun vanhempasi eivät edes osallistuisi konfirmaatioon kirkossa tai koko juhliin ollenkaan. Häidän jälkeisenä päivänäkin varmasti löytyy yhtä jos toista tekemistä, mihin vanhempien apu olisi tervetullutta. Varmaankin tytön häät menevät kummipojan konfirmaation edelle :) Tietysti, jos haluaa osallistua molempiin juhliin niin eihän se ole ongelma, sitten vain osallistuu! Voisin myös kuvitella, että rippikouluikäisillä on aika tärkeää, millä riparilla omat parhaat kaverit on ja jos ovat samalla, niin tuskin mielellään itse vaihtaisi pois sieltä...

 

Augusta*, jos asia kunnolla ahdistaa, voittehan vihjailla omista hääsuunnitelmista lähipiirille niin heille ei tule täytenä yllätyksenä yhtäaikaa vihkiytyminen... toki, jos haluatte pitää salaisuutena niin sitten parempi olla ajattelematta koko asiaa. Hyvä pointti oli mielestäni se, että eikai nykyään kukaan ota naimisiin menon "mallia" mistään tai keneltäkään, eiköhän se ajatus lähde ihan hääparilta itseltään :)

Muokattu: , käyttäjä: Tinkaliina

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Samaa mieltä Tinkaliinan kanssa! Oman tyttären häät ajavat kummipojan konfirmaation edelle, eli ei ole mikään maailmanlopun katastrofi, jos kummi ei ole konfirmaatiossa (paitsi jos ollaan esim. erittäin uskonnollisia). Tuon välimatkan ajaa n. kahteen tuntiin, ja konfirmaatiot yleensä alkavat joskus klo 10?-14? ja kesto on jotain 1-1½ h?, joten en minusta elimi stressailet ihan turhasta :) Paitsi tietysti jos teille on tulossa niin kosteat bileet, etteivät vanhempasi ole ajokunnossa koko päivänä :DMielestäni on toisaalta myös kohtuutonta vaatia, että serkun pitäisi vaihtaa riparia ja konfirmaatiota jonkun (noin puolet vanhemman) serkun takia (paitsi jos ollaan todella läheisiä). Ne omat kaverit (ja ehkä jälkibileet) on kuitenkin tuossa iässä se tärkein juttu, moni ei edes välitä koko kirkossa tapahtuvasta seremoniasta tai "kaikenmaailman vanhojen tätien tapaamisesta".

Muokattu: , käyttäjä: Tipzilla

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Niin ja mitä Augustaan tulee, jos minä kuulisin noista kaksista häistä, niin en todellakaan ajattelisi, että te "matkitte". Itse ajattelisin pikemminkin niin teistä, että "noniin tulihan se sieltä" ja veljestä, että "oho, nopeasti edetty" tai että "taisi vauva antaa ideaa". Matkinta olisi imo pikemminkin sellaista, että ollaan oltu (status)kihloissa vuosikausia (sanottu vaikka, että ei edes aiota naimisiin) ja sitten yhtäkkiä samaan aikaan kuin veli/sisko/kaveri/kummin koira ilmoittaa kihloista ja seuraavan kesän häistä, ilmoitetaan omista.

 

Lisäksi ylipäätään tähän aiheeseen sanoisin, että ei ole mitenkään epänormaalia, että noin samanikäiset (sisarukset, kaverit) avioituu samoihin aikoihin. Tietysti on ikävää jo vieraillekin, jos juhlat sattuvat samalle päivälle, mutta että pitäisi suuttua, jos samalle kesälle tai kuukausien päässä toisistaan samana vuonna? En käsitä. Olen samaa mieltä Mimaijan kanssa, että olisi kiva, jos vaikka kaveri menisi samana vuonna naimisiin, voisi hössöttää yhdessä, pääsisi toisiinkin häihin ja voisi jakaa vaikka kuluja -häistä ei kuitenkaan tulisi samanlaiset eikä vierainakaan olisi kuin kourallinen samoja ihmisiä. (Sisaruksia ei ole, joten en voi täysin kuvitella, millaista se sitten olisi.)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Joo en mä tästä nyt mitään varsinaista stressiä ota. :) Vähän vaan ärsyttää että miks sen konfirmaation pitääkin sattua just seuraavalle päivälle kaikista mahdollisista sunnuntaista. Ja en siis tosiaan missään nimessä kehtaisi "vaatia" serkkua vaihtamaan riparia, eihän kaikkien elämä voi meiän häiden ympärillä pyöriä. Tarkoitin vain, että jos ripari sattuisi olemaan eri, ei minkäänlaista pulmaa olisi.

 

Eikä meillä ole tarkoitus mitään megaryyppäjäisiä järjestää, mutta juhlapaikka (iso "mökki" järven rannalla saunoineen) on meillä koko viikonlopun, joten oltiin mietitty, että vois siellä sitten sunnuntainkin viettää vähän rennommissa tunnelmissa. Sikäli kurjaa, että esim. vanhempien ja siskoni perheineen pitää sitten valita, että mistä jäävät paitsi.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos Tinkaliina ja Tipzilla, sitä minäkin ajattelin, että tuskin nyt kukaan ihan tosissaan ajattelee, että matkittais muita :D Eikä edes haluta mitään huomiota asialla.

 

Eikä mua ainakaan haittaisi, jos olisi kahdet juhlat peräkkäisinä päivinä, kuten teidän tapauksessa, elimi. Kyllä kesällä on kiva ajella ja pitää juhlavaatteita :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on sen verran iso suku että päällekkäisyyksiä ei ikinä ole pystytty välttämään. Serkkuja ja tätejä on kaikkien häistä ja vamistujaisista jääny pois, mutta sille ei vaan voi mitään. Sitä ei aluks tullu ajatelleeksikaan kun vaan ajatukset pyörii itsensä ja järjestelyjen ympärillä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hmm.. Mä olen varmaan vähän pölö kun ei tullut mieleenkään ajatella tällaisia ajatuksia. Mun velipuoli meni kesällä kihloihin ja ilmottivat menevänsä naimisiin 5.7. Me sitten taas mentiin kihloihin 1.12. ja tarkoitus olis mennä naimisiin 19.7. Tarkistettiin vain että veli ei ole lähdössä häämatkalle heti häiden jälkeen että pääsevät paikalle :) Ja seuraavaa viikonloppua ei haluttu kun heidän häät olisi morsiammen kotipaikkakunnalla Pohjanmaalla ja olisi saattanut aiheuttaa meille stressiä järjestelyjen suhteen.

 

No, lopulta kävi niin että veljen häät siirtyi vuodella kun tulivat raskaaksi ja LA on huhtikuun lopulla..

 

Mutta ei tässä kyllä tainnut kukaan miettiä että olisi liian lähekkäin. Molemmat ilmeisesti halutaan kesähäät ja Suomen kesä on aika lyhyt :) Ja kyllä meidän yhteiset perheenjäsenet jaksaa iloita meidän molempien kanssa vaikka juhlat lähekkäin olisivat olleetkin. Ja kun ihmiset tulee tiettyyn ikään niin kyllähän näitä hääuutisia alkaa tulemaan sieltä sun täältä, ei kait se mitään matkimista ole vaan normaalia elämän kulkua! :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään