pampuliina

Priority-tarra

21 viestiä aiheessa

Oon yrittänyt tonkia netistä luotettavaa tietoa, mutten ole löytänyt...

Eli, ostin 1-luokan Tahdon-postimerkkejä, jotka sopivat kuin nenä päähän meidän kirjekuoriimme. No, myyjä sitten antoi mukaan erittäin epäsopivia sinisiä Priority-tarroja ja mun esteettinen silmä ei nyt millään tahdo sulattaa niitä sinisiä tarroja :rolleyes:

Jostain luin, että Priority-tarran tilalla käy myös, jos kirjoittaa käsin selkeästi numeron 1 siihen postimerkin viereen. Onko joku hoitanut homman onnistuneesti näin vai vaaditaanko se virallinen Priority-tarra aina?

Muokattu: , käyttäjä: pampuliina

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei tarraa vaadita; riittä kun kirjoittaa numeron 1. Tuo tarra on toinen vaihtoehto.

Ja jo kutsuihin tulee, niin voi ostaa kauniin 1-leimasimen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos selvityksestä, martsu79! Priority-tarrat eivät todellakaan sovi kutsujemme ja kuorien suunniteltuun ulkoasuun, joten leimasin tai numeron tulostaminen valmiiksi kuoreen kuulostaa huomattavasti paremmalta vaihtoehdolta ^_^

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Toisaalta, jos laittaa kutsut ajoissa postiin, niin mä uskaltaisin kyllä laittaa ilman sitä ykköstäkin. Kun kutsut yleensä kuitenkin postitetaan hyvissä ajoin, niin välikö sillä, jos menevätkin vahingossa kakkosluokan postin mukana eli 1-2 päivää kauemmin?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitti vinkeistä! Totta tuokin, että eihän siinä nyt mitään menetä vaikka menisikin kakkosluokassa... Ehkä me vain laitetaan postimerkit ja that's it.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me päädyttiin siihen ratkaisuun, että menevät sitten kakkosluokassa, jos kerran siitä on kiinni.

En jaksa alkaa töherrellä mitään ylimääräistä, eikä tarra tai ylimääräinen numero enää kutsujen ilmeeseen sopisikaan :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jep, mäkin ihmettelin asiaa, mutta en jaksanut siinä vaiheessa enää välittää, kun oltiin jo postissa. Tärkeintä oli saada kuoret postiin pois kotoa kuleksimasta. Priority-tarra vasempaan kulmaan kivasti keikkumaan.. siinä se oli hopeisessa helmiäiskuoressa yhdessä tahdon-postimerkin kanssa :) Kun nimi- ja osoitetiedotkin oli tulostettu tarra-arkille, niin ei se niin mahdottoman kamalalle näyttänyt, vaikka olisikin tietty ollu tyylikkäämpi ilman.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eikä se Priority-merkintäkään takaa nopeampaa postitusta. Me laitettiin kutsut Prioritynä siten, että oisivat olleet ystävänpäivänä perillä, mutta huomattavan moni saapui vastaanottajalleen päivän (ja joillain kaksikin) myöhässä. Eipä tuo kovasti haitannut, kun ajoissa oltiin kuitenkin, mutta tuntui, että turhaan maksettiin lisäpalvelusta, joka ei toiminut <_<

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En minäkään halua sitä Priority-tarraa omiin kutsuihini, eihän se käy niihin ollenkaan :D Ajattelin laittaan kutsut sen verran ajoissa ettei haittaa vaikke ne menisi kakkosluokassa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

huh, olipa hyvä että täältä löytyi tämmöinen keskustelu! minäkin kävin tänään ostamassa noita tahdon-merkkejä ja myyjä löi samalla käteen pinon priority-tarroja ja sanoi että laita tuommoiset myös kuoriin. en tajunnut siinä sitten kysyä että onko ne pakko laittaa, kotona vasta aloin miettiä että kylläpä kirjekuorien ilme kärsii jos ne siniset tarrat niihin joutuu liimaamaan. mutta mekin sen verran hyvissä ajoin kutsut postitamme, että se ja sama vaikka matkaavatkin 2-luokassa kunhan vaan perille löytävät :) jätän tarrat siis laittamatta!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Postin täti oli meilläkin niin myötätuntoinen, etten taida olla ainut kesän morsian, joka meinasi saada kohtauksen postin tiskillä :) Eli voi hyvin jättää pois, vaarana, että menevät kakkosluokassa. Mutta jos ei ole niin tärkeää se saapumispäivä, niin älkää turhana pilatko kutsujanne sinisillä kauhistuksilla. Ainakin meillä moni kutsu meni silti seuraavaksi päiväksi perille.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on kutsuissa punaiset helmiäiskuoret, eikä tulisi mielenkään laittaa niihin niitä rumia priority-tarroja. :o Paras siis kun laittaa kutsut hyvissä ajoin menemään, niin ei ole haitaksi, jos menevät kakkosluokassa. :) Katsoinkin eräänä päivänä postissa Tahdon-merkkejä ja kyllä teki mieli jo ostaa niitä, vaikka häihin on vielä yli vuosi aikaa. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kutsun vastaanottajista 99,8% ei edes tajua mitään priority-tarran olemassaoloa kirjekuoressa tai että se jotenkin rumentaisi kuorta, vaikka se teistä siltä tuntuu, että "ei millään sovi meidän hienoon kuoreen moinen".

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^^Toivottavasti tuota Tahdon-merkkiä on sitten silloin vuoden päästä vielä myytävänä! Sinuna ostaisin jo valmiiksi niitä..

Muokattu: , käyttäjä: nyyssönen

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä kyselin postin tädiltä, et mikä ero on 1- ja 2- luokan posteissa. 1-luokka menee kuulemma päivässä (ja kuten jo edellä kävi ilmi, ei se aina niin mene) ja 2-luokka 2-3:ssa päivässä. Ulkomaille lähetettäsessä ero oli suurempi: Euroopan maista kyselin, ja ekaluokka menee parissa-kolmessa päivässä ja kakkosluokka kymmenessä.

Itse laitoin kotimaiset kakkosluokkaan ja ulkomaiset ykköseen. Löysin vielä aivan ihania kakkosluokan merkkejäkin, jotka oli sitäpaitsi halvempiakin, ja kaikki kutsut on jo tulleet perille kun viime viikolla postitin. Eikä tullut kiire. :)

Ja mitä tulee tuohon kuoren ulkonäköön, niin onhan se hyvä, ettei sitä ole pakko laittaa jos sen kokee rumaksi. Musta se on niin ruma, että en laita sitä ees normaaliin kirjeeseen tai postikorttiin, vaan kirjotan nätisti viereen "1-luokka". Vaikkei vastaanottaja huomaisi koko asiaa, mulla on parempi mieli.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me laitoimme merkin viereen kauniin pienen "1" -tarran. Ostin siis muuten kuoret tyyliin sopivan ääriviivatarralevyn, josta liimailin pelkät ykköset kuoriin. Postista sanoivat, että se ykkönen riittää. Meilläkin sulho hieman pohti, että pitääkö se nyt olla vai laittaako vaan menemään 2 lk. mukana, mutta itse halusin ne siihen. Tuli ihan juhlavat :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oma suunnitelma oli ostaa 1 numeron leimasin ja sillä merkata kuoriin missä luokassa ne menevät. No se jäi ja kirjoitin vain käsin, mutta ajatusta voi vapaasti käyttää jos jollakin jo sellainen aakkos/numero -sarja lemasin setti sattuu löytymään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

hyvä että joku on jo tämänkin pohtinut! onhan ne priority-tarrat kovin epäviehättäviä.. ja juuri näin että postilta on tullut hyvännäköinen sormuspostimerkki, kyllä tuo ylimääränen tarra pilais sen kokonaan :(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me emme ole vielä ostaneet kirjekuoria, mutta tarkoitus olisi hankkia kutsuun sopivat kuoret ja niihin tuskin sopii siniset priority-tarrat. Ei ole kovin nättejä minusta...

Olen tosin harkinnut 2lk postimerkkiä, suht nopeasti nekin kulkee perille ja ovat edullisempiakin. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilläkin suunnitelmissa ostaa Tahdon-merkit ja pohdimme pitäisikö ostaa jo nyt (häät syyskuu -13) vai odottaako ensi helmikuuhun jos vaikka tulisi uusi mallisto. No kutsutkin vielä vasta suunnitelmatasolla, joten tuota ehtii vielä miettimään. Priority-tarraa en ole laittamassa vaan riskillä ilman ylimääräisiä merkintöjä. Ei se pari päivää siinä mitään tee. STD-kutsut kuitenkin menee joulukortin mukana.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kihaajo: En tiedä mistä olen saanut päähäni, että olisi tulossa Tahdon -merkille jatkoa... voi olla, että tämä tieto on täysin oma päähänpistoni... yritin kovasti googletella ja postin nettisivuilla seikkailla ja tutkia asiaa. Ainakin nämä 1lk ensi tammikuusta-toukokuuhun julkistettavat postimerkit löysin (linkit) ja siellä ei ole mitään hääaiheista postimerkkiä.

http://www.posti.fi/...ostimerkit.html

http://digilibrary.i...lldbffgafl&l=FI

Itse en Tahdon -postimerkistä erityisesti välitä... Siinä on jotakin mistä en tykkää. Katsotaan mihin merkkiin päädymme omien hääkutsujen kohdalla.

Viime vuonna on ollut todella kaunis pakkasesta huurteinen ruusunmarja -postimerkki, joka olisi ollut erittäin kaunis, mutta sitä ei saa enää. Olisi sopinut hyvin meidän STD-korttien postimerkiksi nyt joulunaikaan.

Muokattu: , käyttäjä: -Muru-

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään