Jump to content
Naimisiin.info

Pienissä asioissa voi säästää - niin missä???


Adelheid`

Recommended Posts

Me kuitenkin päätettiin pitää opiskelijateemaiset häät (yllättäen kun opiskelijoita ollaan) ja näin ollen juhlitaan rennosti mutta juhlavasti Helsingin Otaniemessä, Servin mökissä (Smökki), jonka vuokra on teekkareille (sulho on teekkari) tällä hetkellä 80e ja ulkopuolisille jotain viiden sadan luokkaa.

Onpa halpa verrattuna ulkopuolisten vuokraan!! :) Hieno homma!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 195
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Itse tekemällä kyllä säästää niiiin paljon! Munkin täytyy aika tarkkaan miettiä noi pöytien koristelut - ne pöydät ei nimittäin oo kovin leveät ja sit näyttää aika kököltä jos ne on täyteen ahdettu tavaraa. :D Mut jotain pientä kivaa! Kartanossa on hyvä puoli se, että se on itsessään kaunis ja tunnelmallinen eikä koristeita ihan hirveästi tarvita. :)

Link to comment
Share on other sites

Me panostamme tärkeään ja säästämme vähemmän tärkeässä :D

Eli meillä tulee maksamaan eniten morsiamen puku (450e, itseasiassa aika halpa), sormus, bändi, valokuvaaja, juhlapaikka (halusimme tietyn, koska on kirkon vieressä). Näihin on uponnut jo n. 3500e.

Säästämme kuitenkin juomissa (haetaan virosta), ruuissa (tehdään itse, ei mitään prameilua --> salaatteja, lihapullia, lohta, perunoita, kasviksia, lihaa).

Pöytäliinat, menut on hankittu täältä käytettynä ja lisää koristeluihin yritän löytää käytettyjä tavaroita (maljakot, tekokukat, servetit).

Kutsukortit tein itse, näihin meni n. 10e.

Tarjoilemaan olen saanut kaverini äidin, joka myös leipoo kakun ja ottaa meidän lapsen illalla mukaansa, jotta saamme rauhassa jatkaa juhlimista :)

Servettirenkaisiin aion käyttää Prismasta "pikkuruusuja", jotka maksavat n. 6e/20kpl (näitä koitan käyttää myös muuhun koristeluun).

Metsästän edelleen halpoja kukkia, mielellään luonnon kukkia ulkokoristeluun.

Rahaa palaa, se on fakta. Ostamme kuitenkin kaikkea pikkuhiljaa, jolloin rahan meno ei tunnu niin hurjalta. Eli huijaamme itseämme :D

Ai niin, ja karsimme vieraslistaa aika kovalla kädellä. Harmittaa, että tärkeimmät työkaverit ja harrastuskaverit jäivät pois, mutta minkäs teet.

Link to comment
Share on other sites

Guest vieras_kitupiikki

Mahtava ketju, varsinkin tällaiselle peruspihille morsiamelle! :)

Meillä säästetään näissä:

- Ruoat ja juomat. Ruoka saadaan suhteilla edullisesti, alkoholit tuodaan Virosta tarjouksia hyödyntäen.

- Askartelu ja koristelu. Kutsut tehtiin mahdollisimman edullisista materiaaleista, ja jäännösmateriaaleista tehdään ohjelmalehtiset pöytiin. Juhlatila ei edes koristelua kaipaa.

- Pöytiin pienet kukkakoristeet luonnonkukista, samoin morsiuskimppu luonnonkukista (häiden pitäisi osua meilläkin juuri kielon kukinta-aikaan). Vielä kun keksisi, miten sulhasen vieheen saisi pysymään hengissä kotikonstein...

- Kukkamaljakot, kynttilänjalat ym. lainataan töistä ja tarvittaessa kotoa, kynttilät Ikean tms. tarjouksesta

- Pöytäliinat lainataan työpaikalta

- Ei erillistä hääautoa, oma kelpaa mainiosti

- Hääyö kotona, mukavampi heräillä kaikessa rauhassa ja nauttia edellisenä iltana varattu luksusaamiainen :)

- Hääkarkit. Jotain kivaa vieraille laitetaan, mutta ei osteta kalliita pahvirasioita tai muutakaan vastaavaa. Joko tehdään karkeille pikku pussit jostain kaapin perälle unohtuneesta kankaasta tai laitetaan esille sellaisenaan (onhan niissä sentään paperi päällä).

- En osta uusia alusvaatteita/koruja

- Bändiä ei oteta, musiikki tulee nauhalta (emme edes pidä "perinteisestä" tanssimusiikista). Häävalssikin on siis ihan joku muu kuin valssi. Tosin olisi ihanaa, jos pari soittotaitoista vierastamme yllättäisivät ohjelmanumerolla... mutta ei aleta erikseen pyytämään ja aiheuttamaan stressiä. :)

Ei säästetä:

Juhlatila. Haluttiin juuri tietty paikka ja oltiin valmiit maksamaan. Toisaalta säästämme koristeluissa.

Periaatteessa ruoka. Koska edullisesti saadaan, niin sitten otetaan vähän parempaa.

Puku. Itse en osaa tehdä, enkä kehtaa vaivata mummoakaan mokomalla. Omat vanhat juhlapuvut ovat kaikki mustia ja moni niistä on myös, köh, kutistunut vuosien varrella... Jotain tolkkua silti puvun hinnan suhteen, eli etsin ainoastaan halvimmasta hintaluokasta.

Sulhasen puku. Tarvii uuden joka tapauksessa, joten laitetaan kerralla hyvä.

Meikki ja kampaus. En osaisi itse kuitenkaan. Kilpailutin kuitenkin kampaamot/kosmetologit ja otin sen, jolla oli sekä edullinen hinta että ammattimainen asiakaspalvelu!

Hääparin skumppa ;)

Hääkakku. Halutaan just tietynlainen, ja myös ruokarajoitteet vaikuttaa osaltaan valintaan (ja hintaan).

Valokuvaus.

Vihkisormus.

Vielä mietinnässä:

Kengät. Mulla olisi jo periaatteessa pukuun sopivat kengät, mutta niillä ei jaksa kyllä hullukaan koko päivää kulkea. Mahdollisesti siis ostetaan uudet, jos vaan löytyy sellaiset, joilla voisi myös vähän tanssahdella.

Häämatka. Kesälomat palaa häiden järjestämiseen, joten mennään lomalle vasta myöhemmin niillä rahoilla, mitä juhlista sattuu jäämään.

Pari ekstrajuttua iltaohjelmaan ja tarjoiluun. Mieli tekisi, mutta järki sanoo ei...

Sulhasen huomenlahja. Haluaisin ostaa hänelle vaikka mitä kivaa, mutta pakko mennä senhetkisen budjetin mukaan... :)

Lisää vinkkejä??

Link to comment
Share on other sites

Meidän köyhän miehen häiden säästökohteet:

- Koristelu. Juhlitaan metsästysmajassa, jossa on pitkät pirttipöydät ja ympärillä metsää. Halutaan pitää paikka sellaisena kuin se on. Ei siis aiota laittaa koristeita kuin ihan minimaalisesti, jos ollenkaan. Ja koristeet kerätään luonnosta, tyyliin pihlajanmarjoja (en tosin tiedä, että koska pihlajissa on marjoja, ja voiko niitä kuivata tai säilöä freesin näköisinä... häät kun on syyskuussa).

- Bändi. Meillä ei ole kunnollista tanssilattiaa, vaan täytyy vähän siirrellä pöytiä. Ei mitään järkeä hommata sinne bändiä, läppäri ja kaiuttimet saa riittää

- Morsiamen puku. En halua valkoista perinteistä pukua. Kaapissa on yksi käyttämätön alesta ostettu, jota olen miettinyt päälleni. En ole vielä ihan varma, se on kuitenkin mustapohjainen pitsimekko.. Että meneekö liian gootiksi kun en ole gootti ollenkaan. Joka tapauksessa, jos ostan mekon häitä varten, ostan sen samalla periaatteella kuin muutkin mekkoni. Eli muutaman kympin voin siihen laittaa.

- Sulhasen puku. Tulee farkuissa, kaulupaidassa ja krakassa, jotka löytyy kaapista.

- Tarjoilu. Ollaan paikassa, jonne saa tuoda mitä vaan. Alkoholit Virosta ja ruoat tehdään itse. Halutaan vähän erikoisempi texmex-menu, jota ei ole mitään järkeä hankkia pitopalveluilta. Iltapalamakkarat notskille hommaa appiukko suhteilla.

- Kuljetukset. Hääparia ei kuljetella mihinkään, vieraille järkätään bussikyyti suhteilla.

- Sormukset. Molemmilla on perintösormukset.

- "Oheiskrääsä". Ei hääkarkkeja, ei lahjoja, ei kampauksia, ei hotelliöitä, ei pöytäliinoja, ei valokuvausta.

- Häämatka. Matkalle lähdetään vain, jos saadaan tarpeeksi rahaa häälahjaksi. :grin:

- Kutsut. Teksti ja juhlaohjesääntö printataan töissä. Hankin jotain kaunista paperia, jolle ne sitten liimataan.

- Ohjelma. Järjestyy omasta takaa, kavereiden ja sukulaisten avulla. Onneksi on esiintyvää taiteilijaa tässä ympärillä. Ja tietty meidän ulkoleikkiareena, jossa on rastirataa, krikettiä, tikanheittoa, mölkkyä ja muuta mukavaa. Tavarat lainataan.

Mistä me sitten maksetaan? No, tietty tarjoiluihin menee rahaa, vaikka itse tekeekin. Ilman muuta. Ja sitten jos joudutaan palkkaamaan joku emäntä tarjoiluja varten, niin siihen tietysti. Paikkaan menee vähän ekstraa. Se on varattu meille kolme vuorokautta ja esitettiin erityistoivomuksia, joten hinta pompsahti yhtäkkiä ylös. Mutta silti puhutaan vain sadoista, ja haluttiin tähän nimenomaiseen paikkaan eikä esim. työväentalolle. Ja mä oon alkanut haaveilemaan, että jos vihkiminen kuitenkin olisi paikan päällä, eikä maistraatissa edellispäivänä, kuten alun perin oli tarkoitus. Sehän maksaa. Mutta varauksia ei ole vielä tehty, eli voi olla ettei enää saadakaan!

Link to comment
Share on other sites

Häveten totean,että haluaisin kuulua tähän ketjuun mutta kaikenlaista ylimääräistä/ei välttämätöntä olen höyrähtynyt hankkimaan järjestelyjen aikana. Ei ollut tarkoitus ostaa oikeastaan mitään uutena, ostin kuitenkin järkyttävän kalliin hääpuvun, rintsikat ja neuleen. Neule oli ehdoton, häät ovat toukokuun 19. päivä, eikä kevät kauheasti ole edistynyt. Kuljin kirppiksillä monta kuukautta mutten olevinaan löytänyt mieleistä. Myös vihkimiseen uppoaa rahaa, kun on kyse siviiliseremoniasta lauantaina juhlapaikalla mutta tämä oli meille aivan ehdoton juttu, muusta voi sitten tinkiä.

Vuodatukseni jälkeen asiaan. Hyvä säästökohde on ollut vierasmäärän pitäminen maltillisena sekä tavallaan sesongin ulkopuolinen ajankohta. Monet juhlapaikat pitävät vielä toukokuussa edullisempia hintoja ainakin täällä Keski-Suomessa.

Muokattu: , käyttäjä: miinin
Link to comment
Share on other sites

Ihanaa, että löytyy muitakin ketkä haluaa juhlia pienellä budjetilla! Välillä tulee sellainen olo kun kertoo budjettihäistänsä, että ihmiset ihmettelee miksi siinä elämän suurimmassa juhlassa on säästeltävä!

Meillä hyödynnetään suhteita ja säästetään muun muassa näin:

- Ruoka & hääkakku tehdään itse (suvusta löytyy kokki)

- Kukat koristeluun ja hääkimppuun omasta takaa (perheestä löytyy puutarhaintoilija)

- Morsiamen kampaus & meikki sukulaisen toimesta

- Kuvaaja on ystävä ja häävieras

- DJ on ystävä ja häävieras

- Askartelut jätetään minimiin, näillä näkymin askarrellaan vain kutsut ja hääkarkit

- "Pakollisissa" ostoksissa suositaan käytettyä tavaraa, esim. tämän foorumin hääkirppis on oiva keino

- Sulhanen pukeutuu mustaan pukuun (uusi paita ja solmio hankitaan), morsiamelle tekee tuttu ompelija hyvin yksinkertaisen häämekon

Link to comment
Share on other sites

Ei-kristityt säästävät reilut 200€, kun käyvät vihittävänä arkipäivänä, vaikka itse hääjuhla olisikin lauantaina. Kristitythän saavat ilmaisen vihkimisen myös lauantaille.

Meillä tehdään mahdollisimman paljon itse: Ruoat ja kakut tehdään itse/talkoilla (vapaahetoisia on ilmoittautunut pyytämättäkin). Tavallaan tämä on kyllä myös panostusta, sillä meille tulee kasvismenu, ja juustossa uiva parsakaali ei vastaa minun käsitystäni juhla-ateriasta. Kutsukortit yms. joko askarrellaan kotona olevista materiaaleista tai teetetään suhteilla. Puvut meillä on jo valmiina, jotain asusteita täytyy vielä hankkia, mm. minulle kengät, koska omistan vain liian korkeakorkoiset kengät ja maiharit. Vieraiksi kutsutaan vain lähisuku ja läheisimmät kaverit (tästäkin tulee jo 60 hlö), ja hääkarkit ja muut ylimääräiset näperrykset jätetään tekemättä.

Link to comment
Share on other sites

Aivan mahtava keskustelu :)

Itsekkin on joutunut säästöä miettimään kun kahdella opiskelijalla ei kuitenkaan työssäkäynnistä huolimatta ole varaa suuren suuriin häihin.

Suurimmat rahanreijät ovat tietenkin ruoka ja paikka. Myäs DJ maksaa jonkin verran, mutta kumpikin haluttiin varmistaa juhlaan kunnon musiikki.

Kaikesta muusta ollaan sitten yritetty säästää.

- Pukuni oli -50% alessa

- kenkäni -30% alessa

- Pöytäliinat saadaan lainaan ilmaiseksi, eivät ehkä ole ihan samaa sarjaa, mutta hällä väliä, ei kukaan niin tarkkaan katso

- Kaitaliinan virkaa hoitaa -50% alessa ollut tapetti

- Pöytiin tulee tasan yksi gerbera per pöytä ja tarjoilupöytään ei sitäkään

- Hääauto saatiin vuokralle suhteellisen edulliseen hintaan kun vedettiin oikeista naruista. Haluttiin siis tietty auto.

- Kaasoni teki miulle kaula ja rannekorun, niihin siis tuli vain materiaalien hinta. Muut korut tulevat äidiltä/omasta säilöstä

- Koristelut on pidetty minimissä sillä paikka itsessään on niin kovin kaunis

- Hääkarkit värkkäsin itse

- Meikki ja hiukset tekee ammattilainen, mutta kynnet kaaso, jos edes niihin mitään haluan.

- Hääjuhlan kuvaa tuttu ja vain viralliset kuvat ottaa ammattilainen.

Tässä ainakin muutamia mistä on yritetty säästää :)

Link to comment
Share on other sites

Hei tuo korujen itse tekeminen oli muuten asia, mitä en ollut tajunnut miettiäkään! Joo! Voisin tehdä ne itse! Tai sitten kun pitää saada jotain "lainattua", niin ne korut vois olla sellaiset. :)

Minä mietin myös, että korut voisivat olla lainatut.

Puku ei kaipaa ainakaan mitään blingblingiä joten pitää kysyä vieläkö anopilla tai sitten mummollani on tallessa valkeat helmet.

Link to comment
Share on other sites

Meillä säästöä on syntynyt:

-ihana pukuni oli 60 % alessa

-teen (sukulaisten avustuksella) itse pöytien kukka-asetelmat. Ensin meinasin käyttää luonnonkukkia, mut sitten aattelin että mahtaako niissä olla ötököitä....ei kiva jos ruokapöydässä menee jotain öttiäisia :) Nyt olen siis päätynyt siihen, että ostan ihan marketista ruusuja ja kukkakaupasta harsokukkaa (joo mä tykkään siitä, vaikka kaikki muut tuntuu inhoavan :) ja väkerrän pilttipurkkeihin tai muihin lasipurkkeihin niistä asetelmia

-muutenkin koristelut pysyvät aika minimissä. En itse tykkää kauheasta määrästä koristeita joten nuo kukkakoristeet saavat riittää pöytiin. Ulos ja eteiseen varmaan kerätään luonnonkukkia (häämme ovat heinäkuussa)

-morsiuskimpuksi ajattelin tilata jonkun edullisen "tavallisen" kimpun

-mun sormuskin oli muuten alessa, -30 %

-hääkarkeiksi laitan jotain paperipäällysteisiä karkkeja kulhoihin pöytiin

-kynnet laittaa sukulainen, tiaran saan lainaksi ystävältä, hääauto lainataan sukulaisilta ja korujakin voisin lainailla vaikka äitiltä....niin ja bändikin on sukulaisen kautta edullisesti hommattu.

Tässä sellaisiä, mitä äkkiä tulee mieleen :)

Link to comment
Share on other sites

Mistä olette löytäneet pukunne, te kaikki jotka olette saaneet noin hyvistä aleista? :) Mihin aikaan vuodesta hääpuvuissa on muuten parhaat alet?

Itse ainakin satuin vahingossa löytämään pukuni liikkeen muuttomyynnistä :) Olivat kaikki puvut -50%

Link to comment
Share on other sites

Guest onnellinen

- Puku maksoi 40 !! euroa, käytettynä tietysti.

- Sulhanen vuokraa pukunsa.

- Sormus alennusmyynnistä.

- Lyhyehkö vieraslista (n. 40 hlö).

- Pöytäkukat hankitaan ja asetellaan itse, kukkakaupasta olisi ollut tosi kalliita.

- Pöytään koristeeksi värjättyä hallaharsoa, joka on erittäin halpaa. Jämäharsosta askarreltu hääkarkit.

Link to comment
Share on other sites

Hei tuo korujen itse tekeminen oli muuten asia, mitä en ollut tajunnut miettiäkään! Joo! Voisin tehdä ne itse! Tai sitten kun pitää saada jotain "lainattua", niin ne korut vois olla sellaiset. :)

Minä mietin myös, että korut voisivat olla lainatut.

Puku ei kaipaa ainakaan mitään blingblingiä joten pitää kysyä vieläkö anopilla tai sitten mummollani on tallessa valkeat helmet.

Itsellä kävi hyvä tuuri, kun kaaso tykkää niitä koruja näperrellä :) Ja helppo myös tehdä jos et löydä mistään ihan sitä mieluista korua.

Ja ainakin itselle tulee tosi hyvä tunne kun lainaan äiti helmikorvakoruja, joten sellainen kunnioittava olo :D tai jotain, en osaa selittää!

Link to comment
Share on other sites

Hei tuo korujen itse tekeminen oli muuten asia, mitä en ollut tajunnut miettiäkään! Joo! Voisin tehdä ne itse! Tai sitten kun pitää saada jotain "lainattua", niin ne korut vois olla sellaiset. :)

Minä mietin myös, että korut voisivat olla lainatut.

Puku ei kaipaa ainakaan mitään blingblingiä joten pitää kysyä vieläkö anopilla tai sitten mummollani on tallessa valkeat helmet.

Ja ainakin itselle tulee tosi hyvä tunne kun lainaan äiti helmikorvakoruja, joten sellainen kunnioittava olo :D tai jotain, en osaa selittää!

Sama mielessä.. :)

Tai siis ainakin uskoisin, että esim anoppin olisi otettu jos lainaisin hänen korujaan, mummoni varmasti myös!

Mieluiten yrittäisin löytää muualta kuin anopilta tai sitten ostan / teetän tutullani.

Anopille olen kaavaillut nimittäin puheen pitämistä ja ehkä psalmin lukemista kirkossa joten ei kaikkea kunniaa yhdelle henkilölle ;)

Link to comment
Share on other sites

-Kutsumatskut ja hääkarkkien matskut (tosin se karkki puuttuu vielä) työharjoittelupaikasta lahjaksi saadulla 50 euron lahjakortilla, eli ilmaiseksi.

-Juhlapaikka tulee olemaan sellainen, että mitään koristeita ei tarvii, korkeintaan kynttilöitä tai valosarjoja.

-Puku entisestä työpaikasta sisäänostohintaan tai käytän jotain jo olemassa olevaa pukua.

-Korut kaivan omista kätköistä.

-Varmaankin ne hääkarkkien karkit ja juomat Virosta.

Link to comment
Share on other sites

Guest kesämaikku 2012

Meidän häät säästöbudjetilla...

-Uusi puku kiinasta 149 euroa

-Äiti tekee ruuat ja muutama kaveri tarjoilee

-Kutsut tehtiin itse ja jaettiin lähellä asuville

-Viinakset tallinnasta

-Koristeina ystävien ja tuttujen häistä jääneitä koristeita tuunattu omannäköiseksi

-Hääpaikka todella edullinen ja idyllinen paikka maalta

-Hääkarkkeina punaiset sydämenmuotoiset muumitikkarit(13snt/kpl) sellofaaniin ja rusetti lahjanarusta koristeeksi

-Kukat pöytiin itse kasvatettua hajuhernettä

-Auto tutulta jne...

Vieraita 100 ja usko pois rahaa mennyt vain vähän!!

Link to comment
Share on other sites

Meidän häät säästöbudjetilla...

-Uusi puku kiinasta 149 euroa

-Äiti tekee ruuat ja muutama kaveri tarjoilee

-Kutsut tehtiin itse ja jaettiin lähellä asuville

-Viinakset tallinnasta

-Koristeina ystävien ja tuttujen häistä jääneitä koristeita tuunattu omannäköiseksi

-Hääpaikka todella edullinen ja idyllinen paikka maalta

-Hääkarkkeina punaiset sydämenmuotoiset muumitikkarit(13snt/kpl) sellofaaniin ja rusetti lahjanarusta koristeeksi

-Kukat pöytiin itse kasvatettua hajuhernettä

-Auto tutulta jne...

Vieraita 100 ja usko pois rahaa mennyt vain vähän!!

Onko teillä kuvaa siitä paljonko ruoka tulee maksamaan?

Me nimittäin aiomme myös tehdä itse ja vieraita vähemmän kuin teillä, mietityttää kauheasti vain että paljonkohan siihen sitten menee rahaa..Sen kun tietää tarkasti vasta sitten kun ne ostaa :D

Muokattu: , käyttäjä: elo2013
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...