Adelheid`

Pienissä asioissa voi säästää - niin missä???

196 viestiä aiheessa

^Kiitos linkistä! Kävin lukemassa yhteenvedon heidän periaatteistaan, ja kyllä siellä oli hyviä pointteja, jotka varmasti unohtuvat monelta suunnittelun tuoksinassa. Hyvä vinkki oli juurikin kirjoittaa "tavoitteet ja visio"-lista heti alkuun, eli millaiset juhlat haluaa ja mikä on pääasia (Mitä itse haluaa sanoa häistä jälkeenpäin? Entä mitä haluaa vieraiden sanovan? Mikä tekee juhlista ikimuistoiset ja hauskat?). Ja sitten siirtyy aina vain pienempiin päätöksiin, aina muistaen miettiä jotakin hankkiessa, että palveleeko se sitä alkuperäistä tavoitetta.

Toinen hyvä oli miten hän oli rehellisesti myöntänyt vähentäneensä vierasmäärää niin, että pois jäivät oikeasti kaikki, jotka eivät olleet läheisiä. Vanhempien kaverit ja "olin x:n häissä, pitää kutsua hänetkin" -tapaukset on varmaan helpompi jättää pois, kuin sellaiset, joiden kanssa haluaisi olla läheisempi, mutta ei vain ole. Ja esim. työkavereiden kohdalla kysynyt "kun vaihdan työpaikkaa, olenko yhteyksissä tähän henkilöön?"

Myös tuo 10-10-10 sääntö oli minulle uusi juttu: päätöstä tehdessäsi, kysy itseltäsi, mikä on tämän päätöksen vaikutus elämään 10 minuutin, 10 kuukauden, 10 vuoden päästä?

Itse en tykännyt siitä, että he käyttivät vieraita niin paljon "hyväksi". Juu, tietty säästää rahaa, kun kaveriporukka kokkaa häiden aamuna, ja vieraista saadaan DJ, vihkijä, valokuvaaja, videokuvaaja, kampaaja, baarimikko, floristi, liikenteenohjaaja. Heidän ajatuksensa taustalla oli ihmisten osallistuttaminen, yhteisöajattelu jne. En oikein osaa kuvitella, että varsinkaan ne yksittäiset vieraat, jotka toimivat valokuvaajana, DJ:nä tai baarimikkona, saavat nauttia hääparista ja toistensa seurasta. Tai että kokit, stylisti, floristi, liikenteenohjaaja tai kampaaja aloittavat juhlinnan stressittöminä. Hienoa tietysti, jos kaikkia noita asioita taitavia löytyy lähipiiristä, ja ovat halunneet auttaa :) Itse en vain haluaisi velvoittaa kaikkia vieraita työskentelemään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En ihan kaikkea lukenut tästä ketjusta, mutta myös me olemme kaksi opiskelijaa ja maksamme pääasiassa itse häämme. Minä olen "tarkanmarkanvartija" ihan normaali elämässä ja niin pyrin olemaan häiden järjestämisessäkin. Me säästämme kaikessa missä voi; mitään ei tilata / varata ilman kilpailutusta. Myöskin tarjoukset ja alelaarit ovat ystäviämme. Ihan älytön häähörhö en ole, mutta totta kai minullakin on omia toiveita ja unelmia, kuten varmaan jokaisella morsiamella. Kaikkea emme ole vielä tehneet ja järjestelleet, häät ovat 3.8.2013, joten vielä on aikaa tehdä ja suunnitella, metsästää edullisia hintoja jne. Mutta alla osa, mitä olemme jo tehneet.

- Hääauto lahjaksi serkultani

- Vanha seurojentalo 270€ vuokrahinnalla koko viikonlopuksi (saa käyttää jo itseasiassa viikolla)

- Valokuvaajana toimii harrastelijakuvaaja, joka ottaa upeita kuvia, mutta edulliseen hintaan. Huomenna palaveri ajasta ja lopullisesta hinnasta.

- Haluan koristeeksi kukkia ja kynttilöitä. Mitään silkkipaperihörhelöitä, rusettaja yms. on mielestäni turhanpäiväisiä härpäkkeitä. Näinpä tilaamme kukkamme paikallisesta puutarha-ammattioppilaitoksesta erittäin huokeaan hintaan. Siellä on myös bestmanin äiti töissä.

Kukkien hintaesimerkkinä syyskuulta ystäväni häät: morsiuskimppu, heittokimppu, 3x morsiusneitojen kimput, RUNSAASTI kukkia 10 pöytään, 7 rintaviehettä ja 3 kaason rannekukkaa yht. 500€. Nämä kukat olivat erittäin taidokkaasti tehty, laadukkaita ja halpoja. Kilpailutuksessa Vantaalaisesta kukkakaupasta olisi saanut 500€ ainoastaan pöytäkukat.

Kynttilänjalkoja ja purkkeja olen ostellut erilaisista tarjouksista. Niiden ei mielestäni tarvitse olla samanlaisia, kunhan jollain tasolla sopivat yhteen. Hyödynnän myös olemassa olevia kynttiläkippoja, mm. mieheni siskon menneisä häistä.

- Siskoni tekee geelikynsiä ja hän lupasi ne minulle "lahjana" häihin.

- Kengät Brandokselta 60€.

- Hääpukuni Virosta tai Kiinasta selkeästi halvemmalla, kuin suomessa. Asia on vielä "työnalla", en siis vielä tiedä lopullista hintaa. Miehen puku vuokrataan kilpailutuksen kautta.

- Isäni on keittiömestari ja metsästäjä; tavoitteena metsästää keväällä villisika Virosta ja hän myös valmistaa sen. Myös muita kokkisuhteita pyritään hyödyntämään ja pyrkiä tekemään näin osa ruoista itse, mutta kuitenkin ammattimaisesti. Pitopalvelusta tilataan loput ruoat, kuten myös tarvittavia astioita ja pöytäliinoja ym. Tämäkin kilpailutukseen.

- Viralliset kutsut tehdään itse, materiaalit ostettiin tarjouksesta. STD-kortit tilattiin osittain valmiina (magneetit tarjouksesta) ja korttipohjat askarreltiin itse Tiimarin ale-korttipohjista ja ne myös postitaan joulupostissa edullisemmalla postimerkillä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meillä säästöä syntyy kun serkkuni miehensä kanssa toimivat kuvaajina, juhlapaikka on itsessään jo niin hieno ettei sitä tarvitse koristella, pöytäkoristeita ollaan tilattu eBaysta ja ruuat tehdään ite :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ootteko meinanneet kiitelää noita ilmaisapulaisia mitenkään?

Mitäs tällä on jo mainittu kavereiden tekevän:

- lastenvahti

- kokki

- DJ

- valokuvaaja

- tarjoilija(t)

- meikki

- kynnet

Oisko ihan tyhmä idea lähettää näille vapaaehtoisesti avustaville vähän tehtävästä riippuen 20-50 euron lahjakortti johonkin isoon markettiketjuun?

Lahja ois muuten kiva, mutta hirveä stressi keksiä jokaiselle varmasti mieluinen ja mitään turhaa krääsää muistamisen muodossa (ainakaan minä :D) ei kotiinsa halua. Hääparin nimikirjaimilla koristeltu kiitostuikkukippo tai viinilasi voi vaikuttaa hyvältä idealta, mutta meillä jäisi kaapin perälle. Samoin kehystetty hääkuva, en laita ikinä kuvia esille.

Lahjakortin voisi lähettää omassa kuoressaan kiitoskortin mukana, päällä selventävä teksti tyyliin "Kiitos avusta! Ihanat meikit tuli!"

Mietin vaan, että varsinkin meikissä ja valokuvaamisessa säästää törkeän ison summan, niin voisi siitä kiitoksena jotain maksaakin.

Mites muuten sellainen säästövinkki, että kyselisi palveluita pelkästään "juhliin", eikä kysyisi häistä mitään?

Sellaista ainakin olen kuullut, että kukkakaupat veloittaa ylimääräistä häälisää hääkimpusta, tavallinen kimppu taas tehdään halvemmalla. Juhlameikki on halvempi kuin häämeikki jne.

Suuttuukohan palveluntarjoajat tästä miten herkästi? Itse ehkä ottaisin nokkiini, jos yrittäisin elättää perheeni ja asiakas "huijaisi", mutta mietin, että onko tästä kellään käytännön kokemusta. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ootteko meinanneet kiitelää noita ilmaisapulaisia mitenkään?

Oisko ihan tyhmä idea lähettää näille vapaaehtoisesti avustaville vähän tehtävästä riippuen 20-50 euron lahjakortti johonkin isoon markettiketjuun?

Mites muuten sellainen säästövinkki, että kyselisi palveluita pelkästään "juhliin", eikä kysyisi häistä mitään?

Sellaista ainakin olen kuullut, että kukkakaupat veloittaa ylimääräistä häälisää hääkimpusta, tavallinen kimppu taas tehdään halvemmalla. Juhlameikki on halvempi kuin häämeikki jne.

Suuttuukohan palveluntarjoajat tästä miten herkästi? Itse ehkä ottaisin nokkiini, jos yrittäisin elättää perheeni ja asiakas "huijaisi", mutta mietin, että onko tästä kellään käytännön kokemusta. :D

Minä olen myös pohtinut tuota kiitos -asiaa. Listasinkin tuolla yllä joitain asioita, joissa säästämme jne. mutta sieltä unohtui mm. eräs kaverin kaveri, joka tulee meidän häihin tarjoilijaksi. Hän sanoi, ettei halua palkkaa tms. mutta jotenkinhan häntäkin täytyy kiittää, kuten mahdollisesti muitakin apulaisia. Itsekään en suosi turhan krääsän ostamista, mielestäni parhaita lahjoja ovat jotkin oikeasti hyödylliset lahjat, kuten lahjakortit. Ei siis lainkaan huono idea! :)

Kun olen eri paikkojen hintoja vertaillut (mm. meikki, kampaaja ja kukkakaupat) hinta "jännästi" pompsahtaa, kun mainitsee sanan "häät". Kaikille hää-aiheisille asioille on täysin oma hinnastonsa... miksi? Juhlathan nekin ovat! :huh: Kampaajani selitti, että morsiuskampaukseen panostetaan enemmän, kuin ns. tavalliseen juhlakampaukseen.

En sitten tiedä kuinka sitä kehtaisi / uskaltaisi "huijata" ja varata vain "juhlakampauksen", vaikka oikeasti haluaakin morsiuskampauksen... tai morsiuskimpun.. tai tai... Olisi noloa jäädä kiinni, mutta toisaalta tuntuu myös huijaukselta, että tuolla hää-teemalla rahastetaan enemmän.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

miimiimiin idea on sama mikä mullakin on nyt pyörinyt päässä...

Kaikesta häihin liittyvästä saa maksaa lisää, koska no hei naimisiin mennään vain kerran elämässä ja bridezillat ja avuttomat sulhot ovat valmiita maksamaan ihan mitä vaan pyydetään! :(

Tekis kyllä itsellänikin varata "juhlakampaus" ja "juhlameikki" jo periaatteenkin vuoksi...Mutta toisaalta kun kampaaja tulee hotellille niin olis sitten nolo olla sielä hääseurueen kanssa ja valokuvaajan kanssa jos ei ole maininnut häistä mitään.

Mutta toisaalta eihän se periaatteessa todellakaan väärin ole, hääJUHLAhan se vaan on eli ihan hyvin voisi puhua juhlakampauksesta...

hmmhmm..olisi kiva kuulla kokemuksia, jos jollain on ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sisältyyköhän noihin juhlakampauksiin ja -meikkeihin koe-versiota. Hääkampaukseen ja -meikkiinhän ne sisältyvät ja usein hintaan sisältyy vielä sulhasen ehostus. Eli hinta on tietenkin kalliimpi koska työtä tehdään kaksinkertainen määrä...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

winku:lta hyvä pointti, joka kannattaa tarkistaa aina. Tuolla kukkaosastolla on myös keskusteltu aiheesta "kimppu" ja "hääkimppu", tavallinen kimppu tehdään ilmeisesti (=yleensä) tarkoitukseen, jossa se otetaan kääreestä ja laitetaan maljakkoon. Hääkimppua kuitenkin kanniskellaan aika pitkiäkin aikoja, joten se on tehty kehikkoon tai muuten tukevammin ja usein siihen tehdään jonkinlainen kosteutussysteemi myös (mitä ne huokoset pallot nyt onkaan nimeltään). Tällaista sieltä muistan lukeneeni, ja varmasti pitää usein paikkansakin. En tue siis tätä hää-lisä -asennetta, että rahat vaan pois, mutta kannattaa verrata mitä sillä hääkimpulla tai hääkampauksella on oikeasti eroa. Voihan sitä vaikka soittaa ensin ja kysyä toisesta ja mennä käymään ja kysyä toisesta, jos epäilee, että vastaus on muuten vilpillinen :D Tai lähettää kaverin.

m. olipas sekavasti sanottu :D

Muokattu: , käyttäjä: Tipzilla

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

minä teen ainakin itse kukat eli valkoisesta suodatin paperista meinaan väsätä "ruusuja" jotka sitten värjään vesivärillä, sen värin pitäs levitä sit niin että näyttää kivalta... =D ja tienvarsi kyltit väsätään ite ihan paperia ja aaltopahvia, valokuvaaja asuu yläkerrassa, tekee sen ilmaseks, tai no ehkä mä juotan sitä sit kuitenkin... ruuat tehään ite, ei montaa ruokalajia, vähän ihmisiä niin pääsee edullisemmin, isoin menoerä tulee olemaan meidän ja lasten vaatteet, kaasot ja bm hankkivat itse vaatteensa...=)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

minä teen ainakin itse kukat eli valkoisesta suodatin paperista meinaan väsätä "ruusuja" jotka sitten värjään vesivärillä, sen värin pitäs levitä sit niin että näyttää kivalta...

Olen kysynyt tätä tuolla suodatinpaperikukka-ketjussa jo kertaalleen, mutta onko wolttinen laskenut, paljonko yksi ruusu tulee maksamaan? Montako suodatinpaperia tarvitaan yhteen ruusuun? (jos ajtellaan ettei mene yhtään pieleen :D)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me säästetään näissä:

 

-Hääpuku, jonka tilasin netistä hintaan 200e (nyt vaan toivotaan, että oikeasti on hyvä)

-Valokuvauksessa "hyödynnetään" tuttuja harrastelijakuvaajia

-Bändiä ei tule, koska lähipiirissä on muutama soittelija, jolla saadaan ihan tarpeeksi livemusaa paikalle. Loput musiikista sitten levyltä tms.

-Kukissa hyödynnetään luonnon kukkia sen verran kun pysytään, samoin koristeluiksi pihalle koivunoksia

-Juomat hankitaan Virosta, eikä osteta mitään vahvoja

-Hääauto hankitaan suhteiden kautta, jolloin meidän ei toivottavasti tarvi siihen pulittaa montaa euroa

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä tein tietoisen päätöksen välttää tästedes mitään hää- tai morsius-alkuisia juttuja jos vain suinkin kykenen. Hääpuku on ja hääpaikka, mutta kaikki muu krääsä saa kyllä olla ihan tavallista tavaraa...

-kutsut tehdään itse, saanpa sellaset ku haluan ja tulee hyödynnettyä omaa osaamista. Painomusteelle en laske hintaa, mutta muuten postimerkkeineen hintaa per kutsu tulee jäämään ~2€, ja tulee saletisti näyttävämmät kuin bulkkitilauksena.

-varsinaista bändiä ei tule, kaveri soittaa kitaralla meille "häävalssin" ja vetänee ehkä yhden lyhyen setin. Muu musiikki levyiltä, grammarista ja Spotifystä.

-hääpuvun hain Tallinnasta, hinta jäi yhteenlaskettunakin (puku, matkat & majoitus 3 hlöä 2 yötä) halvemmaksi kuin jos olisi hankkinut "perushintaisen" (~1000€) puvun Suomesta.

-safka tulee olemaan suhteellisen kevyttä & kasvispainotteista, eli esim. raskas ja kallis lihapääruoka ei hilaa aterian henkilöhintaa kymmentä euroa ylöspäin. Tosin tämä on vähän rajoilla, että taitaa mennä aika tasan kun tilalle tulee kuitenkin muutakin kalaa kuin lohta.

Me ei olla järjestämässä "budjettihäitä" ja osa näistä säästöistä meneekin sitten mm. muuhun oheisohjelmaan, mutta mun mielestä nyt vaan on kertakaikkisen hölmöä maksaa jostain ylimääräistä :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun puku makso 200e ( Treen Morsiusgalleriasta ). Oli viimenen kappale ja alessa, alkuperänen hinta oli 1600e. On niin ihana puku! :girl_in_love: Varaa päivä, kutsut sun muut paperiset jutut tulee ystävän kautta, me hoidetaan vaan ne liimaamiset. Tuikkukippoja oon ostanu Tiimarista ( semmoset punaset missä on "timanttinen" sydän, alkuperänen hinta oli per kippo 2e, alessa makso joku 60 senttiä ) Juhlapaikaksi valittiin tuo Lempäälän Kuljun työväentalo, maksaa vissii joku pari sataa viikonlopusta mikä on tosi hyvän hintanen. Kaason kanssa tehdään pompom kukkia ja muita koristeita. On hyvin tässä vielä aikaa kun suuri päivä on tammikuussa 2014 :))

 

Nii ja kuvaajat ovat ystäviä, harrastuksena ollu heillä nii lupasivat kuvata meidän häissä ( kaksi kuvaajaa ). Hääautona käytetään vanhempien autoa. Tienvarsi kyltit tekee sulho ja bestman.

Muokattu: , käyttäjä: Bituli

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on suunnitelmat vielä suhteellisen alussa, ja oon ehkä laskenut (toivottavasti) budjetin vähän yläkanttiin. Yritän kuitenkin säästää missä vain voin. Esimerkiksi:

 

- Lainaan alushameen ja hunnun siskolta. (jotain lainattua)

- Käytän vanhoja kenkiä (no kerran käytetyt juhlakengät) ja laukkua (jotain vanhaa)

- Meille ei tule kukkia kuin morsiuskimppu. Pöytiin tulee sen sijaan centerpiece-ratkaisuna "onnentoivotuspuut". Mun morsiuskimpun ajattelin tehdä itse. Pitää nyt tulevana kesänä tehdä testikappale. Mieli voi muuttua sen jälkeen.

- Juhlapaikka on ravintola. Vaikka se teoriassa onkin kallista, mutta sitä kautta tulee liinat jne, joten asiaa ei tarvitse miettiä. Plus, tila on melko juhlava itsessään, joten paikan koristeluun ei juuri kulu rahaa.

- Teemavärit. Kun ei ole "erikoinen" teemaväri, ei tarvitse hankkia erikseen valtavaa määrää teemavärin mukaisia härpäkkeitä.

- Kutsut teen todennäköisesti netistä löytyville pohjille, ja otan tarjoukset painotaloista kutsuille, save the date -korteille, ohjelmille jne.

- Törkeästi hyödynsin kaason työpaikka-alennuksia koruja hankkiessa. Käytännössä olisin kyllä voinut käyttää jo olemassa olevia sulhaselta saatuja koruja. Ja toisaalta, eihän niiden korujen ole välttämättä pakko olla aitoja helmiä, timantteja jne.

 

Asiat, joista toivon säästäväni.

- En pahastuisi ollenkaan, jos löytäisin puvun edullisesti. Olen kuitenkin varautunut siihen, että en löydä.

- Hääkampaus. Ei ole tarkoitus tulla ihan perinteistä juhlakampausta, joten katsotaan, miten käy hinnan kanssa..

 

Asiat, joista en suostu tinkimään,

- Ruoka!

 

Sinällään kyllä tykkään aiemmin sanotuista ideoista, että olisi "vain" iltapalaa tai alkuruokia. Alkuruoat on niiiiiiin paljon parempia yleensä kuin pääruoka. Jonkinlainen tapas-ratkaisu olisi paras! :)

Muokattu: , käyttäjä: iiinez

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Myö ollaan säästetty vähän joka asiassa.. :)

 

Suurin säästö tuli kuitenkin miun puvussa, jonka tilasin ammattikoululta oppilastyönä. Mie tosin maksoin vaan kankaiden hinnan kun sisko sen teki, mut muutenkin ois ollut vaan 160e kankaiden päälle. Ja onpahan just sellanen kun toivoin. 

 

Ruuat teen ite jo edellisenä päivänä niin pitkälle kun voin ja amiksesta tulee tarjoilijat/kokit viimeistelemään ruuat ja laittamaan tarjolle sekä illalla pihvejä paistamaan. Palkka ei budjettia juurikaan heilauta ja kolmoset osaa kyllä asiansa kun antaa vaan riittävät ohjeet. Muutoin ruuassa ei pihistellä, lihat on rotukarjan lihaa ja kaikki mahdollisuuksien mukaan paikallista. 

 

Tietenkin juomiset virosta.. 

 

Kutsut oli ite suunniteltu ja tulostettu. 

 

Juhlapaikkaa ei toinna pilata koristelulla, karjalais-tyylinen hirsihuvila järvenrannalla. Ainoastaan pöytiin tulee ruusu viinilasin alle ja tuikku jalan päälle. Juhlapaikalta löytyy myös astiat ja liinat.

 

sulhasen puku on tavallinen tummapuku, ostettu vuosia sitten ristiäisiä varten. 

 

Lasten vaatteet teki sisko. 

 

Hääautoa ei tarvii, pappi tulee vihkimään paikanpäälle. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä suurin säästö on varmaan se, ettemme palkkaa ammattivalokuvaajaa. Meille riittää oma hääkuvamme ammattilaistasolla, muut juhlakuvat saavat olla ihan amatöörien ottamia ja varmasti tulee ihan tarpeeksi hienoja. (No okei, veljeni ja isäni harrastavat valokuvausta mutta en usko heidän koko juhlaa haluavan viettää kameran takana;).) Hääpukuun en myöskään aio sijoittaa hirveästi rahaa (toivon mukaan max.300 €), yritän löytää sen Tallinnasta tai käytettynä. Koristeita ei tule ihan hirveästi ja niitä sekä kaikkia paperitavaraa yritetään tehdä itse niin paljon kun voi. Opiskelemme molemmat vielä, joten voimme hyödyntää tulostamiseen yliopiston koneita, jossei kotitulostimessa teho riitä. Juomat haetaan Tallinnasta. Kakun oheen tulevat pikkumakeat teemme todennäköisesti itse. 

 

Ei siis mitään huimia säästöjä, mutta pienistä puroista voi tulla iso virta ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä häät tulevat nopealla tahdilla ja mitään pesämunaa ei ole. Eli kaikessa mennään halvimman mukaan :) Voi jonkun mielestä kuulostaa kamalalta :D Kumpikaan ei mitään suureellista meininkiä halua. Itse naimisiin meno on se pääasia, ulkoiset puitteet ei niinkään. Säästöjä tulee ainakin näissä: menu on yksinkertainen ja toteutetaan itse, kutsuja ei lähetetä kirjallisesti, kenenkään asujen ei tavitse olla yhtenäiset jokainen pukeutukoon miten haluaa (toki tilaisuuden mukaan), juomingit virosta, hääpaikka koristellaan maltillisesti luonnonmaterialleista itse tehden...hmm...varmasti vielä muutakin. :)

Puku ja minun sormuksenikin tulevat olemaan yksinkertaiset, ihan omasta halusta ei pelkästään budjetin takia :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mahtava keskustelu! 

Pitääkin lukea tämä kokonaan ennenkuin edes alkaa kunnolla suunnitella häitä.:) Näin äkkiseltään tulee mieleen että meilläkin varmaan ensimmäinen säästö tulee siitä että häät ovat sesongin ulkopuolella.

 

Ja tunnelma ei tosiaan ole kiinni siitä paljonko häihin laittaa rahaa. Olen ollut aivan ihanissa ja lämminhenkisissä häissä joiden järjestelyihin oli mennyt alle pari tuhatta! Tosin paikka oli ollut ilmainen (seurakuntatalo), mikä mm tuo ison säästön. Niitä kannattaakin katsella sillä silmällä ja kysellä, vuokrat eivat usein ole niissä isoja!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan säästetty seuraavissa:

 

- Mun mekko. Se on "tavallinen" juhlamekko, joskin valkoinen, polvipituinen. Hääliikkeestä kyllä, mutta tuollakin olisi ollu hintaa paljon enemmän, jos olisi ollut virallinen morsiusmekko jostain morsiusmallistosta.

- Kengät. "Hää"kengät maksaa ihan sikapaljon! Näissä pystyy säästämään, jos tilaa netistä/kyttää alennuksia yms. eikä ota morsiusmallistoista.

- Kukat. Meillä tulee pöytiin vain ruusun terälehtiä ja päädyttiin siihen, että ostetaan niitä kaikissa marketeissa myytäviä kimppuja, maksaa 5€ / kimppu, verrattuna kukkakaupan hintoihin. Käytännössä koko juhlapöytien kukkasiin menee siis noin 20 €.

- Käsilaukku. Löytyi halvalla hinnalla alennuksista.

- Miehen puku. Perushyvä puku, joka menee sitten myöhemminkin juhlavissa tilaisuuksissa. Ei se toki ollu sinänsä halpa, mutta ei ole myöskään kertakäyttöinen (sama tosin pätee omaan mekkooni).

 

Missä ei säästetä:

- Ruoka!!!

- Juomat!!! :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me aiotaan käyttää surutta hyväksi kaikki mahdolliset tutut ja tutuntutut. Tietenkin edullisempien hintojen toivossa, ei ilmaiseksi.

 

-Kampaajana miehen sisko

-Meikkaajana kaverin sisko

-Graafikkona kaason sisko

-Gateringinä työkaveri

-Häät mun lapsuuden kodissa, ei tarvita hääautoa

-Askartelut itse jne

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ voi hitsi, olispa mullakin lähipiirissä meikkaus- ja kampaajataitoisia ihmisiä! Noissa kyllä säästää ihan hurjasti jos on tuttuja.

 

Meidän suunnittelu ei ole vielä niin pitkällä, että osaisin listata kaikkia säästötapojamme, mutta joitakin on jo mietitty

 

* Pyrin ostamaan oman mekkoni alennusmyynnistä tai jos sieltä ei löydy, asetan ainakin tarkan budjetin sille kauppaan marssiessani. Minulle ei todellakaan ole pääasia, että mekko on sen kesän mallistosta tai muodikas muutenkaan, tärkeintä on että itse viihdyn siinä ja se on minun tyyliäni

 

* Samoin hääkenkien suhteen olen todella avoin; riittää, että ne ovat hyvät jalassa ja vaaleat, jos näkyvät mekon alta kävellessä

 

* Askartelemme kutsut ja kaiken mahdollisen itse ja mä yritän etsiä materiaaleja mahdollisimman halvalla

 

Hääautoksi kelpaa appiukon mersu

 

* Vaikka hääjuhlapaikka tulee olemaan melko kallis (siis jos saamme sen, mitä kovasti toivomme, selviää ensi viikolla), säästämme siinä, ettei sitä tarvitse koristella sillä se on erittäin tunnelmallinen ja koristellinen jo valmiiksi   :D

 

Muita en osaa tässä vaiheessa vielä sanoa, päivittelen sitten myöhemmin

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt kun omat häät on 10 pv päästä niin huvittaa lukea tätä ketjua ja tuota omaa aloitusviestiäni - niinhän siinä siis piti käydä että kaikessa säästetään mutta oikeasti ei sitten kuitenkaan ole tullut säästettyä monessakaan asiassa... :D Toki edelleen itse olen lähes kaken askarrellut! Hyviä vinkkejä teiltä kaikilta on tullut! :) 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt kun omat häät on 10 pv päästä niin huvittaa lukea tätä ketjua ja tuota omaa aloitusviestiäni - niinhän siinä siis piti käydä että kaikessa säästetään mutta oikeasti ei sitten kuitenkaan ole tullut säästettyä monessakaan asiassa... :D Toki edelleen itse olen lähes kaken askarrellut! Hyviä vinkkejä teiltä kaikilta on tullut! :)

Näin itsekin vähän pelkään :D

 

Olemme tehneet jo aika tiukan budjetin mm. hääpuvun ja vihkisormuksen osalta, joten niissä ei enää edes paljon tinkimisen varaa ole. Sen sijaan askarteluissa pyrin vieläkin säästämään, vaikka koristelubudjetin olenkin ihan vain omien askarteluiden perusteella laskenut. Pöytäliinat ompelen itse, kun ostan harmaata kangasta tukkumyynnistä. Näin ollen hintaa tulee suurin piirtein saman verran kuin pitopalvelun vuokraliinoille, mutta näistä saattaapi häiden jälkeen saada muutaman euron vielä takaisinkin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meidän säästökohteet on ainakin nämä:

 

1) Hääauto

Meistä molemmista tuntui melko huvittavalta maksaa useampi satanen 20 kilometrin matkasta. Meille kelpaa hyvin lähipiiristä jonkun auto, siihen ei koristelut kummempia maksa.

2) Kukat

Minulle tulee morsiuskimppu, mutta ei mitään erillistä heittokimppua. Rehellisesti sanottuna en oikein ymmärrä tätä heittokimpun ideaa.

Silloin kun kimppu heitetään niin perinteisesti se on juuri morsiuskimppu mikä on heitetty ja sen kiinni nappaava on seuraava morsian.

Toki jokainen tekee tämänkin asian omalla tavallaan, toiset haluaa kuivattaa kimppunsa ja tehdä siitä taulun. Minulle sellainen ei ole tärkeää.

Pöytäkoristeluihin tulee varmasti kukkia, mutta pöytäkukkien hintaa en osaa vielä arvioida.

3) Asusteet

Omaan hääpukeutumiseen ei tule kuulumaan minkäänlaista huntua, tiaraa, käsinettä tms.

Pelkkä hääpuku, kengät ja yksinkertaiset korut mitkä löytyvät ennestään.

4) Hääsviitti

Menemme juhlapaikalta omaan kotiimme nukkumaan.  Hääpäivä on kuitenkin ollut pitkä, ja me molemmat ollaan sellaisia että omassa kodissa nukkuu parhaiten.  Mukava myös hääaamuna herätä rauhassa omasta sängystä :)

5) Lehti-ilmoitus

Emme laita lehteen hääilmoitusta

6) Hääkarkit

Tämä on nyt vielä hieman kysymysmerkki asteella luovutaanko tästä vai ei. Mikään iso rahallinen panostus karkit eivät ole. Mielestäni tämä hääkarkki perinne on alunperin niin että naimattomat voivat laittaa hääkarkin tyynyn alle jos haluaa naimaonnensa kääntyvän. Meidän vieraista iso osa on jo sormustettuja.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään