Adelheid`

Pienissä asioissa voi säästää - niin missä???

196 viestiä aiheessa

^ Miksi muuten lehdessä edes ilmoitellaan häistä ja naimisiinmenoista? :D

Ihan siis heräsi vaan kysymys mieleeni..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

-Edullinen juhlapaikka,koristelut tehdään itse ja hyödynnetään tässä luonnonantimia ja olemassa olevia tavaroita,ostetaan mahdollisimman vähän mitään

-Kukkina kimpussani ja koristelussa käytetään auringonkukkaa joista ainakin osa saadaan omasta maasta

-Pitopalvelun sijaan palkattiin emäntä,ruuat tehdään emännän kanssa porukalla ja tästä tulee vähintään tonnin säästö ja menukin on vähän erilainen kuin peruspitopalveluhuttu mitä paikalliset pitopalvelut tarjoaa.Ruuan hinnassa säästetään mutta ei laadusta ei tingitä.Raaka-ainehankinnoissa hyödynnetään suhteita ja taas säästetään vähän

-Kampaajaystävä tekee kampauksen ja meikin edullisesti tai ehkä jopa häälahjaksi

-Mulla ja sulkilla vanhat kengät :D

-Lapsille vaatteet alesta

-Kutsujen paperitavara+printtaus kaason kautta ilmaiseksi

-Toinen kampaajakaveri laittaa sulkin ja lasten hiukset edullisesti

-Hääauto miehen tutun kautta ilman vuokraa,polttoaineet maksetaan (rekka)

-Valokuvaaja on harrastelija joka on kuvannut monet häät ja on taitava,merkittävä säästö ammattilaiseen verrattuna

-DJksi tulee kaveri

-Pukuni oli suht edullinen,samoin sormus

-Miehelle ostettiin laadukas musta puku jolle on käyttöä myöhemminkin

Muuta en nyt muista :D Vaikka monessa pyritään säästämään,ei nuo silti mitkään halpishäät ole,budjetti paukkui jo alkumetreillä...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Miksi muuten lehdessä edes ilmoitellaan häistä ja naimisiinmenoista? :D

Ihan siis heräsi vaan kysymys mieleeni..

 

Tätä itsekkin ihmettelen :D  (siksi se myös jää meiltä pois)

Meillä ainakin kaikki tarpeelliset tulee tietämään naimisiin menosta ilman lehti-ilmoituksia :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ja meillä ei kyllä ainakaan ole edes sellaisella alueella yhtä yhteistä lehteä jossa voisi ilmoittaakkaan, niin että ne jotka ehkä "haluaisi" saavan sen hetken (voisin kuvitella esim. mummot tällaisina) niin saisivat sen. Toiset on Helsingin seudulla ja toiset Jyväskylän :D
Ja ne ketkä on facessa, joutuu kyllä taatusti sitä kuvasaastetta ja muuta infoakin saamaan :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hääsuunnittelu ei ole edennyt vielä niin pitkälle, että pystyisin vielä tässä vaiheessa luettelemaan monia hyviä säästökohteita, mutta ainakin sillä tavoin olemme säästäneet pitkän pennin, että häitä juhlitaan vanhempieni omistamassa paikassa. Juhlatila ei maksa mitään!

 

Haluamme paljon leikkokukkia ja aiomme ostaa isoihin maljakoihin tulevat ruusut ja neilikat marketista, emme kukkakaupasta. Kukkakaupoissa kukat ovat huomattavasti hintavampia, mutta esimerkiksi K-kauppojen Reilun kaupan ruusut ovat todella kestäviä ja edullisia. Tässä tulee selvää säästöä!

 

Juhlat huipentuvat todennäköisesti ilotulitukseen, ja siskoni mies osaa hoitaa tämän. Sisko puolestaan valokuvaa juhlia, eli dokumentaarista valokuvausta emme välttämättä tarvitse.

 

Bändiksi olemme miettineet aloittelevaa bändiä, jossa soittavat lukiolaispojat. He soittavat todella hyvin ja olisivat aika sympaattisia.

 

Teen meikkini itse, ja tässä varmasti säästetään myös. Uusia meikkejä ostan kuitenkin jatkuvasti, joten en nimenomaan vain häämeikkiä varten joudu ostamaan tuotteita.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Asioita, joissa me ajattelimme ja olemmekin jo säästäneet:

1) Emme lähettäneet Save the Date-kortteja.

2) Valitsimme juhlapaikan, jonne voimme viedä omat juomat. Haluamme ehdottomasti tarjota koko illan vieraillemme ja ravintoloiden juomahinnoittelulla olisi tullut huomattavasti kalliimmaksi.

3) Häälahjaksi saamme hääauton ja morsiammen kampauksen + meikin. Kaason kampaus ja meikki sekä morsiamen manikyyri saadaan ystävän tekemänä edullisesti.

4) Vieheiden tilalle tulee luultasti taskuliinat, jotka toimivat osin kiitoslahjoina bestmaneille. Tuntuu niin turhalta maksaa talvella kukkasista, jotka saattavat heti paleltua.

5) Emme ajatelleet hankkia erillistä heittokimppua, vaan heitän morsiuskimppuni.

6) Pöytiin tulee hyvin yksinkertaiset, mutta kauniit kukka-asetelmat. Muutoin koristellaan kynttilöllä, joita ostetaan joulun aikaan tarjouksella.

7) Karkkibuffetin suklaat ostetaan joulun jälkeen alesta.

8) Huntu on tulevan anoppini vanha, keeppi ostettu kälyltäni edullisesti ja ulkokenkinä käytän varmastikin vanhoja nahkasaappaitani. Jos ostan uudet talvikengät, tulee niitä käytettyä muulloinkin kuin häissä. Hääkengät tulevat käyttöön häiden jälkeen juhlakengiksi.

9) Vihkisormus on ainoa uusi koru. Haluan käyttää hääpäivänäni vuosien aikana lahjaksi sulhaselta, perheeltä ja ystäviltäni saamiani koruja.

10) Tuskin laitamme Hesariin ilmoitusta naimisiinmenostamme.

11) Hääyön vietämme kotona, ellei sulhanen halua maksaa hotellia. Hänen vastuulleen kun tulee jäämään kodin siisteys :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

me ollaan menossa miesystäväni kanssa naimisiin ensi kesänä ja budjetti ei todellakaan saa meillä mennä yli 2500e muuten joudun mennä pyytelemään isältäni apua kustannuksissa. vieraita on  tulossa noin 60 ja ruoat tehdään itse niin pitkälle ku se vain on mahdollista, myös oman hääkakun ajattelin tehdä itse, juhlajuomat haetaan virosta, juhlapaikalle ei muita somisteita tarvita ku luonnon kukkia ja koivuja, hää kuvauksen hintoja olen kysellyt, mutta tulee halvemmaksi kun joku ottaa lainaan mun oman kameran ja napsii sillä kuvia pitkin päivän, ja kaikilla vierailla muutenki on kamerat mukana niin niistä sit valitsemaan parhaita. Parturi ja meikki on vielä kysymys merkin alla, mitään oikein kampausta en tarvitse pikkasen vaan siistimistä, meikki on ongelma kun itse tykkään olla luomu kaunis enkä muuten koskaan meikkaa, niin sitä en sit osaa tehdäkkää, et siihen varmaa sit ammattilainen jos joku tuttu ei sitte innostu tekeen meikkiä. muuta pientä tilpehööriä ostan kanssa täs pitkin vuotta eikä kaikkea kerralla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tää on tosi hyvä ketju. Täytyy oikeesti kahlta täysin läpi.

 

Meillä on tulossa vieraita varmaan vajaa 150 hlöä joten säästön tarvetta on kun itte maksetaan ihan kaikki kulut.

- viinat haetaan kai Virosta

- itse teen kakut ja sukulaiset saa auttaa sitten iltapalan kanssa. Ruuat varmaan otetaan kuitenkin pitopalvelusta  -ehkä.

- hääpuku ja muut vermeet edullisesti netistä (kiinasta)

- miehen asuksi kelpaa paremmin kuin hyvin olemassa oleva musta puku

- kutsut täytynee koettaa jaksaa väkertää itte

- dokumentaarinen valokuvaus tulee luultavasti tutun kautta todella edullisesti normi hintoihin nähen

- bändi ja muut musisointi kavereitten ja tuttujen kautta joko illan tarjoiluilla taikka pienellä korvauksella, kuitenkin kulut jää pieniksi

- jos valitaan paikaksi mitä nyt harkitaan on koko vkloppu suht edullinen (sama vuokra kun monissa yks ilta)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Näillä näkymin säästöä on tulossa seuraavissa jutuissa:

-Kengät minulle (alesta brandosilta, ihan vain ballerinat =kuka niitä kenkiä tuijottaa pitkän mekon alta ja tärkeintä kuitenkin jaksaa olla jalkojen päällä koko päivä)

-Hääjuhlan ruokailuosuus seurakuntatalolla = emäntä talon puolesta, juhlapaikka ilmainen, ruuat edullisempia kuin pitopalveluilla/ravintolassa

-Vihkiminen kirkossa

-Hääpuku joko vuokrattuna tai netistä, max. 300€ budjetti puvulle jos päädyn vuokraamaan

-Kutsut mahd. halvalla + ei lähetetä Save the Date kutsuja

-Jatkoille edullisin vaihtoehdoista, mutta kuitenkin viihtyisä paikka kesäaikaan tältä paikkakunnalta

-Juhlamaljat jatkoilla: kuoharia kaikille, muuten jokainen saa ostaa itse mitä haluaa (näin vältytään myös liian kosteilta juhlilta)

-Morsiuskimppu joku yksinkertaisen kaunis ja jos kimpun nakkaan, on se tämä samainen. Sulhaselle ainoastaan viehe

-Koristeluihin ei aiota laittaa turhaa rahaa / maljakot kukat seurakuntatalon puolesta + lapsuuskuvat minusta ja sulhasesta

-Sulhasen puku, uusi mutta sellainen jota voi myöhemminkin käyttää

-Kaaso + morsiusneidot + bestman huolehtii omat vaatteet

 

 

Asioita joista olen valmis maksamaan vähän enemmän:

-Hääyö (kerran elämässä, vähän luksusta eli paikkakunnan ehkä hulppein sviitti morsiuspaketilla tiedossa tuolloin)

-Ruoka (onneksi seuriksen ruuat aina on tosi hyviä)

-Valokuvaaja (itse harrastan valokuvausta ja opiskellut alaa, joten tärkeää saada mielekkäitä kuvia kun ei itsekään voi omia häitään kuvata :D + usein tulee kuvia selailtua jälkeenpäin)

-Hääpäivänä ehostus ja hiukset (en halua siinä jännityksessä ja tohinassa itse meikata ja murehtia hiuksia, tuttu parturi laittaa hiukset ja huolehtii talon puolesta meikinkin)

 

 

Ja jutut missä on budjetissa tarpeen mukaan joustamisen varaa/ei päätetty:

-Vihkisormus vaiko kihlasormus vihkisormuksenakin (morsiamella)

-Hääauto (toisaalta olishan se limusiini kiva, kerran elämässä häitä vietetään ;) )

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Säästöpaineita on, mutta omalta osaltani tärkeimpänä pidän tarkkaan mietittyä ennakkobudjettia ja  jatkuvaa tarkkailua siinä pysymiseksi. Säästöpatavoitetta on, mutta ei ehdottomia.

 

Budjetissa pysymiseksi itseni tuntien olen päätynyt seuraaviin valintoihin:

- laadukas pitopalvelu (itse tekisin ruokaa liikaa ja varautuisin kaikkeen mahdolliseen. Pitopalveluilla on ammattaitoa toteutukseen)

- alkoholit Virosta (realistinen annosmäärbudjetointi tarpeen, jottei tuo "varmuuden vuoksi" alkoholia 2 vuoden tarpeisiin "ettei lopu kesken".)

- kutsujen tulostus töissä. Kutsuissa ei erikoisaskartelua (askarteluhipitykset vie nopeasti yllättävän euromäärän, muttei muuta lopputulosta mihinkän suuntaan sen suhteen etteikö asia tulisi selväksi)

- hääkarkkiarasiat valmiiina (itselle jäi vain taittelu ja täyttö. Jos lähden askartelemaan itse, siihen menee minulla nopeasti enemmän kuin valmiin ostamiseen. Itse hääkarkkeihin meni 2 karkkipussia á 2,20 eur. )

- pöytäliinojen vuokrauksen sijaan ostin lakanoita, jotka jäävät häiden jälkeen hyötykäyttöön).

- keskukaitaliinat ylijääneistä valkoisista tapettirullista.

- hääauto - ei tarvetta. Avioidumme talvella ja siirtymismatka n. 500 m, jonka siirrymme ihan omalla autolla.

- kihlasormus on näyttävä ja alunperin tiesin että haluan sen rinnalle valkokultaisen sileän sormuksen. Joten vihkisormuksen hinta on murto-osa kihlasta.

 

Mihin panostamme:

- tarjoilut, tunnelma ja kynttilät.

Muokattu: , käyttäjä: Suli

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä tulee häät olemaan keväällä, joten kalliiden kukka-asetelmien sijaan ajattelin käyttää mm. pajunkissoja ja hiirenkorvilla olevia koivunoksia (: Siskoni syyshäissä sen sijaan koristeena oli mm. viljalyhteitä ja sekä hääkimppu että morsiamen hiuskoriste oli sommiteltu kauniisti kellastuneista vaahteranlehdistä. Kannattaa siis hyödyntää myös luonnon antimet ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Kannattaa toki hyödyntää luontoa koristeluissa, mutta kannattaa myös muistaa allergikot, mikäli vieraina sellaisia on :) Jos olisin joutunut (ennen siedätyshoitoa) keväällä samaan tilaan -saati sitten pöytään- koivunoksien ja pajunkissojen kanssa (ja varsinkin varoittamatta), olisin joutunut lähtemään juhlista samantein. Mutta onneksi kaikki eivät ole allergisia :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me päätimme säästää kukissa, iltapalassa ja ohjelmassa. Aion tilata hääkimpun ja sulhasen vieheen mutta muuten kukat laitan itse. Olin nuorena kukkakaupassa töissä ja tein useita asetelmia, joten uskoisin pystyväni näihinkin. Iltapala aiotaan tehdä itse. Ohjelmaksi ei mitään maksullista bändiä lukuunottamatta. Asioita,joissa ei säästellä on ruoka, bändi ja valokuvaaja.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Säästöä ainakin nämä:

- ystäviä ja tuttuja valokuvaamassa, soittamassa ja esiintymässä

- yksi tila kaikelle, ei kuljetuksia, myöskin omien juomien tarjoilu tuolla onnistuu ja viinat Tallinnasta

- teetämme kultasepällä kihlastani vihkisormuksen miehelleni ja oma vihkini tehdään äitini sormuksista

- äitini kasvattaa ainakin osan kukista, hän myös tekee asetelmat ja sitoo kimppuni

- kutsut ja muu "paperi" tavara suunnitellaan ja tehdään itse

- koristelussa voidaan hyödyntää olemassa olevaa ja osa luultavasti myös tehdään itse

- kengät alehintaan netistä

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me säästämme:

-harrastelijavalokuvaaja tuttumme kuvaa vihkimisen + hääjuhlan. Olemme varanneet ammattivalokuvaajan miljöökuviin, mutta 

tuossa säästää jo paljon, kun ei tarvitse dokumentaarista valokuvausta ottaa. Samoin videokuvaajana toimii ystävämme. Molempien taitoihin luotamme täysin! 

-vihkiminen + hääjuhla samassa paikassa, ei siirtymistä

-eikä myöskän hääautoa pääasiassa yllä mainitusta syystä

-käytetty hääpuku. Minulle oli itsestäänselvää, että yritän etsiä käytetyn puvun. Ja aivan upean puvun löysinkin täältä hääfoorumilta ! 

-korut ja juhlakengät löytyvät valmiina eli ei tarvitse ostaa uusia

-ei bändiä, koska emme vietä ns "tanssihäitä", muutamat valssit ja tanssit tanssitaan ja siinä auttavat musikaaliset ystävät :)

-ebaystä tilattu paljon hääkoristeita. Ovat huomattavasti edullisempia kuin Suomessa myytävät tismalleen samat tuotteet. 

Osa tarvikkeista on ostettu myös täältä hääfoorumilta käytettynä. 

 

Tuota listaa lukiessa voi jostakin tuntua, että pihistellään kaikessa. Emme kuitenkaan koe, että mistään olisi pitänyt luopua,

mutta on täytynyt tehdä valintoja.. Mihin sitten panostamme ? 

-juhlapaikkaan, valitsimme mieluisan ja todella kauniin juhlapaikan. Siitä emme tahtoneet tinkiä.

-ruokaan

-sormukseen, se nimittäin pysyy sormessa toivottavasti pitkään ;)

-hääyöhön, vietämme sen poreammeellisessa&saunallisessa sviitissä, mutta mielestäni kuitenkin kohtuuhintaan (140e yö)

-ei liity itse hääjuhlaan, mutta aiomme panostaa häämatkaan

Muokattu: , käyttäjä: kukkamaaria2014

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pihistys:

  • Kummankin puvut: käytettynä ostaminen / vuokraaminen / teettäminen halvempaa kuin uusina ostaminen

  • Ei bändiä: ei tule niin tanssipainotteiset häät, etteikö äänentoistolla selvittäisi. Kaveripiirissä laulu- ja soittotaitoisia.

  • Pöytien koristelu: pyritään yksinkertaisuuteen, vain 2-3 elementtiä, joista yksi on jo ohjelmat/menut, muuten vain paljon kynttilöitä ja valkoisia kukkia. Mahdollisesti luonnosta esim. havukrasseja, jolloin ilmaista.

  • Hääyön vietto hotellissa: morsiamen mielestä maailman turhin rahareikä. Kotiin voi ostaa shamppanjaa jne.

  • Lahjaksi häämatkankassaan osallistumista eikä materiaa

  • Autokuljetus lähipiiristä eikä ostettuna tai mahdollisesti jopa oma auto

  • Ei heittokimppua

  • Juhlapaikalle saa tuoda omat juomat

 

Panostus:

  • Juhlatila + hyvä menu ja juomapuoli (koska tärkein osa vieraiden viihtyvyyttä)

  • Sormukset (koska sormissa loppuelämän)

  • Valokuvaus (koska sormusten lisäksi ainoa konkreettinen asia, joka jää jäljelle)

  • Kutsut ja muut paperi/askartelutyöt; pöytäohjelmat/menut, paikkakortit/”hääkarkki”rasiat, kiitoskortit. Kumpikaan meistä ei ryhdy siihen rumbaan, että askartelisi nämä itse, tilataan. Poikkeuksena pöytäkartta ja pöytänumerointi, varmaan tehdään itse.

  • Tarjotaan myös jatkot/iltapala/saunominen

 

 

Yleensä se tarkoittaa myös huomattavaa säästöä, jos lähipiirissä on kampausten taitajia tai meikkaajia. Meillä ei näin valitettavasti ole.

Muokattu: , käyttäjä: hallanvaara

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Alkuun oli tarkoitus pihistellä enemmänkin, mutta sitten mietin asiaa sen kannalta, että en halua nakittaa kaikkia tuttuja hommiin hääpäivänä ja päädyttiin tilaamaan mm. pitopalvelu. Tietysti silti nakkeja tulee napsahtelemaan mm. siskolle, kaasoille ja bestmänille, mutta pääasiassa ainakin juttuja, joita voisin kuvitella heidän tykkäävän tehdä.

 

Säästöä tulee varmaan lähinnä koristeissa, jotka on pitkälti ostettu käytettynä, pöytien kukka-asetelmissa, jotka teen itse (kukat ehkä plantagenista tmv) ja Virosta haettavissa viinoissa. Ei bändiä, koska meidän musiikkimaku on niin laaja. Spotify-soittolista saa riittää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä säästöö tulee seuraavista asioista

- Ei bändiä, spotify riittää ja kaveri on lupautunut oma aloitteisesti sitä "hoitamaan"

- Hääauto suhteilla ilmaiseksi (tätä ei olla kyllä vielä päätetty kun olisi kaksi todella hyvää vaihtoehtoa)

- Askartelu tarvikkeet saadaan -15% alella

- Hääyö vietetään kotona

- mulle meikin ja kampauksen tekee ystävä huomattavasti halvemmalla kuin ammattilaiset (ja tää ystävä on ainoo kenen käsiin luotan mun hiukset  :blush: )

- Heittokimppua ei tule (naimattomia naisia tulee näillänäkymin 4 )

- Alkoholit virosta sekä holittomat juomat

 

Tämmönen lista nyt tuli mieleen  :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä pihistellään kanssa.

- Häät juhlitaan mökillä, juhlateltat hankittu kesäalesta.

- Morsiammen ja sulhasen vaatteet tehdään itse.

- Ruuista ainoastaan lämpimät tilataan pitopalvelusta. Herkut, salaatit, kakut tehdään itse.

- Pop-up kutsukortit tehdään itse.

- Matka kirkolta juhliin mennään luultavasti naapurin traktorilla.

- Parturi-kampaaja sisko laittaa meidän molempien hiukset kuntoon.

- Hääyö vietetään juhlapaikalla "aitassa".

- Melkeen kaikki mahdollinen askarrellaan itse.

- Juotavat haetaan Virosta.

- Muutamat kukat joudutaan tilaamaan kukkakaupasta, mutta niityn kukkia ja anopin pioni istutuksia hyödynnetään kukka-asetelmissa.

- Sukulais kuvaaja ottaa potrettikuvat miljöössä ja sulhasen ystävä tulee hoitamaan dokumentaarisen kuvauksen.

- Mahdollisesti bändi saadaan halvalla ystävän kautta. Loppuillasta raikaa spotify.

Ja varmaan jostain muustakin pihistetään :D

www.weddingdiaries2014.blogspot.com

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilläkin nyt jo säästöä tulossa seuraavista:

 

- hääpuku: löysin täältä 250 eurolla upean Pronoviaksen! :)
- kukat: luonnonkukkia meidän mökin puutarhasta ja ainoastaan yksittäisiä leikkokukkia sekaan (tuttu kukkien maahantuoja)

- meikkaaja, bändi, valokuvaaja järjestyi siskon kavereista

- juomat Virosta

- juhlitaan alusta loppuun samassa paikassa (tässä ehkä eniten säästöä vieraille kun ei tarvitse baariin lähteä :) )

- koristeet (valokuvanauha, origami-onnenkurjet, paikkalaput, toivomuspuu jne.) askartelen itse siskon kanssa

- ei hotellia hääyöksi

- hääautona isän avoauto

- ei DJ:tä vaan Spotify loppuillaksi bändin jälkeen

- hääkutsut suunnittelee / piirtää sulhasen siskon avomies joka on graafikko, printtauksen hoidan itse (kivoja hääfontteja saa ladattua netistä, ne yhdistelemällä persoonalliseen kuvitukseen tms. tyylittelyyn tulee varmasti hieno)

 

Ja ties mitä sitä vielä keksii!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Melkein kaikki taitaa mennä tuolle pihistetään- puolelle: 

 

-hääpaikka (vanhempieni kotitila)

-valokuvaus (veljeni joka homman hoitaa on tosin ammattilainen, joten laadusta ei tingitä)

-juomapuoli Virosta

-kaikki askartelu (teen itse ja nautin siitä ;) )

-ystäväni tekee kampaukset 

-kukat suurelta osin luonnonkukkia, floristiystäväni lupasi sitoa kimppuni ja vieheen

-meillä ei kirkkovihkimistä, joten ei tarvita autoa tms.

-oma mekko (ostan varmaan ns. tavallisen mekon, sopii paremmin juhlien luonteeseenkin)

 

Tarjoittavat on myös tarkoitus tehdä itse, mutta ei niinkään pihistelyn vuoksi; raaka-aineissa ei tingitä eikä tarjottavan määrässä. Lähinnä haluan tarjolle juuri sellaista sapuskaa kuin mieli tekee, ja tämä helpommin toteutettavissa kun tehdään itse. Vieraita n. 40 joten ei mikään mahdoton urakka.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No nyt on nopeilla vielä mahdollisuus säästää Tiimarin loppuunmyynnissä. Kaikki -50% ja juhlatarvikkeet -90%!!

Itse hain valtavan kassillisen lautasliinoja ja muovituoppeja ja sain hädintuskin kympin kulumaan. Oli jotenkin huvittavaa ja samalla oli vähän sellainen olo, kuin olisi tekemässä jotain rikollista, kun loppusumma oli niin pieni! :D

Nyt alkoi pohdituttaa, että pitäisikö ne kutsut kuitenkin tehdä itse, kun matskut olisi niin halpoja...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilla ei ertyisesti haita suunniteltu saastomielella (n. 85-hengen haat, budjetti n. €14,000), mutta tassa nyt silti jotain juttuja jossa me saastimme:

 

-Juhlapaikka, jonne sai vieda omat alkoholit

-Miehen puku hyvasta alennuksesta (normaali tumma puku, joka tulee olemaan kaytossa jatkossakin)

-Haa-auto jarjestyi ilmaiseksi tuttavalta (hieno vanha Cadillac)

-Emme kustantaneet avustajien vaatteita, vaan saivat pukeutua oman mielensa mukaan juhlavatteisiinsa

-Miehen serkku (ammattikuvaaja) toimi valokuvaajanamme, ja hanelle appikset maksoivat vaivan palkkaa

-Kutsuihin tuli kuva meista, jonka ystavamme otti miehen  jarkkarilla. Samainen ystava miehensa kanssa teettivat sitten kutsut painotalossa, jossa ovat toissa, ja kuittasivat kustannukset, seka postittivat kutsut (tama oli heidan haalahjansa meille)

-Haainfo laitettiin nettisivuille ilmaiseen haasivupalveluun (eli siis saastimme ylimaaraisen paperitavaran kustannuksissa)

-Unohdimme kaikki 'ylimaaraiset' askartelut, eli meilla ei esimerkiksi ollut menukolmioita eika ohjelma- tai haalehtia (tama saasti seka materiaalikuluja etta hermoja, me kun emme ole askarteluihmisia  :grin:

-Haakarkeiksi tilasin 100 Love Hearts -potkoa Amazonilta tai Ebaysta (en muista kummasta) alle viiden euron hintaan. Lisaksi vieraspussukoihin tuli salmiakkia (ostin kaksi isoa laatikkoa karkkikaupan alennuksesta)

-Tilasin huntuni nettikaupasta parilla kympilla 

-kaikki kukat, paitsi minun morsiuskimppuni, tehtiin itse puutarhalta ostetuista kukista (taytyy kylla sanoa, etta vahan kaduttaa ettei otettu vieheita kukkakaupasta, ne kun eivat kestaneet kuljetuksia, joita ei olisi tullut kukkakaupasta ostettaessa). 

 

Nyt ei tule muita juttuja mieleen.. Joka tapauksessa, saastaa voi ja kannattaa monessa asiassa, koska ne tonnit kylla kovin helposti paukkuvat haita jarjestaessa. 

Muokattu: , käyttäjä: Roslin

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mainiota, että muutama oli jo hokannut luonnonkukkien mahdollistaman säästön!

Keräsimme kummitätini häihin pöytäkoristeiksi luonnonkukkia edellisenä iltana, sidoimme ne valmiiksi ja iskimme kylmällä vedellä täytettyyn ämpäriin. Maljakoiksi väsäsimme muovimukit, joiden ympärille tuli ohuehko korstenauha ja pohjalle keräsimme pikkukiviä painoksi. Kauniita olivat ja hyvin tyylikkäitä. :girl_sigh:

Muokattu: , käyttäjä: Kukkei

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään