Nimi:

Vehkaniemen loma- ja juhlatila

Osoite:

Salmentakasentie 308, 42850 POHJASLAHTI (Mänttä-Vilppula)

Ajo-ohje:

100 km niin Tampereelta, Jyväskylästä kuin melkein Seinäjoeltakin, 25-35 km Mänttä-Vilppulasta, Ruovedeltä, Virroilta ja Keuruun Haapamäeltäkin, keskellä kauneinta maalaismaisemaa, Sydän-Suomessa.

Aukioloajat:

Juhlatilat ovat avoinna tilauksesta. Kesänäyttelyt ja –terassikahvila ovat avoinna päivystetysti kesäsunnuntaisin klo 12-16, muinakin aikoina tervetuloa, mielellään ennalta sopien.

Puhelin:

+358 50 5206451

Email:

info[ä]vehkaniemi.fi

Kotisivut:

www.vehkaniemi.fi

Facebook:

www.facebook.com/Vehkaniemi-loma-ja-juhlatila-304291879662670

Päätoimialat:

Häät, juhlat, kokoukset, majoitus, kesänäyttelyt ja -tapahtumat, myös lomamökin viikkovuokrausta.

Erikoisuudet/
erikoistuminen:

Uniikkeja juhlatiloja, elämyksellistä majoitusta vuosisataisessa, kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa talonpoikaismiljöössä.

Tervetuloa viettämään ikimuistoiset hääjuhlat aidossa talonpoikaismiljöössä, keskellä kauneinta maalaismaisemaa!

Vehkaniemi on vanha sukutila, jonka juuret juontavat 1500-luvun puoleenväliin. Tila sijaitsee luonnonkauniilla paikalla näkymin viljavainioiden yli pitkälle Vehkajärvelle,  taidekaupunki Mänttä-Vilppulan Pohjaslahdella. Vehkaniemi on aina ollut tunnettu vieraanvaraisuudestaan ja ystävällisestä ilmapiiristään. Tilan laaja, punamultainen, harvinaisen ehjänä säilynyt rakennuskanta on kokonaisuudessaan suojeltu kulttuurihistoriallisesti arvokkaana. Vehkaniemi  kuin myös Pohjaslahden kylä ja sen naapuriseudut monine kivoine retki- ja käyntikohteineen sijaitsevat mukavan keskeisesti toimien mainiosti ympäri Suomea ja kauempaakin tulevien sopivan rentona ja idyllisenä kohtaamispaikkana.


Voimme tarjota teille uniikkeja, joustavasti muuntautuvia eri juhlatiloja 30 – 150 hengelle. Juhlat on mukava aloittaa tervetuliaismaljoin jo ulkona pääpihapiirin suojaisalla nurmipihalla, lipun liehuessa salossa, vellikellon kilkahtaessa. Juhlia varten koristelemme ovien pielet koivuin. Ruokailu on hyvä järjestää joko päärakennuksen tunnelmallisessa tuvassa (n. 40-50 h:lle) tai vielä juhlavammin entisen Väentuvan leveähirsiseinäisessä Pakari-juhlatilassa (60 hengelle ja lisätiloineen noin 100:lle), osin 1700-luvulta. Ruokailun ja juhlapuheiden jälkeen kierros pihapiirin eri tiloissa, tutustuminen tilan historiaan, poikkeaminen Vintagetalli-myymälässä, katsaus pihapiirin moniin taide- ja muihin kesänäyttelyihin ja aidosta tunnelmasta nauttiminen luovat rentoa tunnelmaa.

Vanhan kivinavetan myöskin suojaisa, jyhkeiden kiviseinienkin rajaama nurmipiha on otollinen juhlien jatkumiselle iltaa myöten. Wanhan Kivinavetan päädyn suurelle kahvilaterassille osuu ilta-aurinko hyvin. Sisätiloissa iltaohjelmia, bändiä, esityksiä, tanssia varten on aivan erinomainen Kivinavetan suuri juhlatila (130 hengelle, kokorakennus 150 h:lle). Kivinavetan entinen Sikala, nykyinen näyttelytila, tarvittaessa myös lisämajoitustila, sopii rennon nuorekkaaseen juhlien jatkumiseen aina pikkutunneille ja aamuun asti.

Ruokatarjoilu  onnistuu yhteistyössä vaikkapa paikallisen pitopalvelun kanssa – ks. nettisivuiltamme toiveiden pohjaksi esim. ‘Häät paikallisin perintein’ –juhlamenu. Voitte myös tuoda omat tarjoiltavat ja juomatkin.

Elämyksellistä majoitusta hyvin vuodepaikoin on olemassa 33 hengelle ja retkeilymajatasoisia lisävuodepaikkoja on järjestettävissä runsaasti. Leveähirsiseen luhtiaittaan on kunnostettu edullisia, mutta ylelliset unet tarjoavia 2 (+1) hengen majoitushuoneita (max. 10 hengelle), vanhan väentuvan puolella on romanttista tilaa pienille ja suuremmillekin perheille tai seurueille. Päärakennuksen sinkku- ja suurempi perhehuone tarjoavat tasokasta yöpymistä mukavuuksien lähellä.


Rannassa omassa rauhassaan, erinomaisella paikalla sijaitsee idyllinen, pieni mutta tehokkaasti sisustettu, uniikisti suunniteltu punahonkainen rantasaunamökki ja sen rannassa avara kesäkeittiö-grillikatos. Toisaalla rannassa on sympaattinen, lämpökäsiteltyä puuta oleva, puuöljy-tervattu tynnyrisauna, laituri ja pari soutuvenettä. Omat eväät ja juomat ovat sallittuja, vanhan entisen hevostallin päätypatiolla on kaasugrilli omatoimiseen kokkailuun. Miljöö nurmipihoineen on lapsiystävällinen paljainkin jaloin juoksennella, pihan sivulta löytyy ruohikkoisia kenttiä niin lasten kuin aikuisten peleihin ja leikkeihin. Lemmikit ovat tervetulleita. Läheisessä luonnossa on monia ulkoilumahdollisuuksia ja vaellusmaastoja. Kysykää edullisia hääpakettejamme runsaine maalaisaamiaisineen !

Pohjaslahden juhlava, valkeaksi rapattu kirkko sijaitsee vain reilun 1,5 km päässä. Sen on sanottu olevan Suomen ainoa tanskalaismallinen kirkko ja se on suojeltu valtakunnallisesti arvokkaana. Taival sieltä Vehkaniemeen  järjestyy vaikkapa ponirattain, tai vanhalla limusiinilla. Hieman kauempana kylän laivarannan tuntumassa on pieni hirsinen Riihikirkko. Ja onpa hääseremonioita pidetty myös täällä meidän suojaisalla nurmipihallamme, vanhan saarnipuun alla ! Pihapiirin sivusta löytyy myös muita otollisia seremoniapaikkoja kuin myös hyviä kuvauspaikkoja. Myös vajaan parin kilometrin päässä sijaitseva tunnelmaltaan originelli Kangaskosken myllymuseo on yksi hyvä valokuvausmiljöö. Noin 7 km päässä sijaitsee Salussärkkä (Pienois-Punkaharjuksikin kutsuttu Suomen toiseksi komein harjumaisema) ja aiemmin samaa harjumuodostelmaa oleva Rantalansärkkä – Hämeen kauneimpia maisemia ! Seudulle on omaleimaista tällaiset jääkauden aikaiset pitkät, kumpuilevat harju- ja vaaramaisemat yhdistyneenä sirpaleisin, pitkiin vesistöihin.

Vehkaniemessä on kautta aikain pidetty pitoja. Maaseutumatkailukohteeksi  tilaa on kehitetty vuodesta 2010 lähtien. Pihapiirin monia eri tiloja on vähitellen entisöintikunnostettu, vaalien mahdollisimman aitoa ja alkuperäistä tunnelmaa, kesä kesältä uusia tiloja käyttöön ottaen. Matkailualan Laatutonni-sertifioinnin hankimme vuonna 2015. Majoitustilat ovat myös 3-5 tähden MALO-luokiteltuja. Kehitämme toimintaamme koko ajan. Otamme toiveitanne vastaan ja olemme valmiita räätälöimään juuri teille sopivat, ikimuistoisen ihanat juhlat, joita talon perinteiden mukaan tullaan muistelemaan vielä vuosia jälkeenkin päin !

Ks. Minna’s & Mikko’s Wedding Spectacle 15.8.2015 -blogi: www.mikkoskopia.com

Lisätietoa ja hinnastot kotisivuillamme!

Tutustu Naimisiin.infon sponsoreihin

Mediatiedot & mainostus

info[ät]naimisiin.info

 

2000-2017 © naimisiin.info