Suomen parhaat hääkuvaajat!
Suomen parhaat häävalokuvaajat

Kuva: Jussi Rekiaro Photography

5 vinkkiä onnistuneisiin hääkuviin

Teksti: Jussi Rekiaro Photography
Kuvat: Jussi Rekiaro Photography

1. Kiireetön aamu

Hääpäivän tärkeät ensiaskeleet otetaan jo kauan ennen kuin yhtäkään kutsuvierasta on saapunut paikalle. Aamun valmisteluhetket ovat olennainen osa päivän tarinaa ja alustavat tunnelmaa eteenpäin. Tähän osioon kannattaa siis jättää joustovaraa, siitäkin huolimatta, että se tarkoittaa hyvin aikaista heräämistä. Ehkä auto ei käynnistykkään, jotain on hukassa tai morsian toivookin kampaukseen viime hetken muutoksia. Kyseessä on sentään päivä prinssinä ja prinsessana, joten ei ole väärin tehdä siitä luksusta alkumetreistä saakka. Ruokailu ei saa jäädä vain hätäiseen aamupalaan. Aamun aloittaminen hotelleissa tai astetta ylellisemmässä väliaikaisessa vuokra-asunnossa lisää juhlan ja erityisyyden tuntua. Tämä on se päivä, kun ei tarvitse miettiä siivoamista! Nämä kaikki valinnat edesauttavat myös kuvaajan onnistumista, kun hän tai he kiertävät ikuistamassa niin tunnelmia kuin detaljejakin.

2. Hetken pysähdys

Perinne, jossa hääpari näkee toisensa päivän ensimmäistä kertaa vasta alttarilla, on kyllä kaunis. Mutta hetken hienous sivuuttuu helposti, kun hääpari häkeltyy tunnistaessaan paikalle saapuneita hymyileviä häävieraita mitä erilaisimmissa upeissa asuissaan. Samalla seremomiasta suoriutuminen jännittää. Siksipä erillinen järjestetty hetki, ns. first look, jossa hääpari kohtaa toisensa ensi kerran, on tunnelmallinen vaihtoehto. Siitä puuttuu kaikki ylimääräinen. Ennen kuin päivän pyöritys alkaa, se on pysähtynyt ikimuistoinen hetki päivän kahden päätähden välillä, minkä kuvaaja voi sivummalta myös koskettavasti ikuistaa. Vihkihetken erityisyys ja tunnepitoisuus tuskin tällä heikkenee!

3. iPadit laukkuun

Tapahtuu vihkiminen sitten kirkossa tai rantahiekalla, hetken rauhoittaminen ns. unplugged-vihkimiseksi, on aina harkitsemisen arvoista. Tällöin häävieraita toivotaan pitämään älypuhelimet ja muut kamerat poissa päältä ainakin vihkimisen ajan. Vieraat saavat keskittyä nauttimaan ainutkertaisesta hetkestä ja kuvaaja saa talteen tunnelmallisia kuvia iPad-meren ja salamavälkkeiden sijaan. Ilmoituksen asiasta voi tehdä joko etukäteen kutsussa tai vaikkapa bestmanin toimesta seremonian alussa. Vieraita varmasti huojentaa myös tieto siitä, että ammattikuvaajan kuvat tulevat valmistuttuaan heidänkin nähtäväkseen. Illalla päinvastoin hääteemaisen hashtagin tai kuvaustehtävien ilmoittaminen voivat toimia hauskoina ohjelmanumeroina ja harvoin häiritsevät ammattikuvaajaakaan. 

4. Ennakkosuunnittelu

Tavoite on, että kaikki käytännön järjestelyt on tehty tai delegoitu ennakkoon siten, että hääpari voi vaikka unohtaa puhelimensa, lompakkonsa ja kellonsa kotiin, ja kaikki toimii päivän aikana ilmankin. Hääparin huolien määrä on tällöin nolla, jolloin nopeasti etenevästä päivästä saa nauttia joka henkäyksellä. Tämä koskee myös kuvausta. Taidokas ammattikuvaaja osaa kysyä oleelliset kysymykset etukäteen ja hänelle sovitaan erillinen kontaktihenkilö, jonka kanssa yhteistyössä kuvaaja pysyy kartalla tapahtumien kulusta, vaikka aikataulu kokisi muutoksia lennostakin.

5. Lisäkuvaus

Entä jos entuudestaan tuntematon kuvaaja jännittää hääparia? Tai kameran edessä oleminen ei muutenkaan tunnu ajatuksena maailman luonnollisimmalta? Yksi parhaista avuista tähän on lämmitellä kihla-, kutsukortti- tai save the date -kuvien muodossa saman kuvaajan kanssa! Itseasiassa myös itse hääkuvien kuvaamisessa erillisenä päivänä kuvaamisessa on lukuisia isoja etuja. Kuvauksen ajankohta voidaan sopia optimaaliseen ilta-auringon hetkeen ja säätiedotteisiin voidaan reagoida. Kuvauksesta ei ole kiire pois, mikä näkyy positiivisesti rentoutena kuvissa. Kuvauspaikka voi tällöin olla kauempana ja vaikeakulkuisemmassakin paikassa, jonne matkaaminen kesken hääpäivän veisi liikaa aikaa tai esim. sotkisi vastapestyn hääauton. Myöskään pukujen likaantumisesta ei ole samanlaista huolta. Kuvaus voidaan yhdistää koekampauksen tekemiseen, tai jos kampaus ja meikki ovat erilaisia kuin hääpäivänä, voidaan kuvista tehdä sellaisia etteivät detaljit korostu, vaan tunnelma ja tarina niiden sijaan!

Tämän artikkelin on kirjoittanut ja kaikki oikeudet tekstiin ja kuviin omistaa Jussi Rekiaro Photography. Tekstin ja kuvien osittainenkin lainaaminen ilman kirjoittajan lupaa on kielletty.

Jussi Rekiaron ja muut Suomen parhaat hääkuvaajat tavoitatte Naimisiin.infon hääpalveluosastolta >

 

Mediatiedot & mainostus

info(ät)naimisiin.info

 

2000-2018 © naimisiin.info