Avioliiton solmiminen

Avioliiton solmiminen on sekä helppoa että halpaa. Ei tarvitse osata muuta kuin ottaa yhteyttä maistraattiin tai seurakuntaan, pyytää avioliiton esteiden tutkinta ja sitten mennä vihille. Eikä maksa paljoa, koska ei maksa yhtään mitään.

Seuraavilla sivuilla on tuhti tietopaketti avioliiton solmimisesta, avioliiton siunaamisesta, ‘valojen uusimisesta’ eli rukoushetkestä avioliiton vuosipäivänä sekä parisuhteen rekisteröimisestä. Tuhannet muut asiat selviävätkin foorumillamme.

Oikeudelliset asiat avioliittoa solmittaessa

Kuka voi mennä naimisiin ja kenen kanssa, avioliiton esteiden tutkinta, avioliiton vaikutukset sukunimiin, puolisoiden oikeudet ja velvollisuudet avioliitossa, puolisoiden omaisuuden jako, avioehtosopimus pähkinänkuoressa, uusperheen perinnönjako, avoparien perintäoikeus yms.

Kirkollinen vihkiminen

Yleistä kirkollisesta vihkimisestä, ev.lut. tai ortodoksi, kuulutukset, vihkipappi ja -kirkko, vihkikeskustelu, vieraiden saapuminen kirkkoon, hääparin saapuminen kirkkoon, vihkiseremonian kulku, vihkikaavat, morsiusmessu, poistuminen kirkosta yms.

Siviilivihkiminen

Siviilivihkimisen edellytykset, kuka voi toimittaa siviilivihkimisen, siviilivihkimisen aika ja paikka, vihkijän hankinta, siviilivihkimisen seremonia, siviilivihkikaava, siviilivihkiminen pohjoismaissa yms.

Vihkiminen ulkomailla

Miten ulkomailla vihille Suomen lain mukaan, vihkiminen ulkomaan viranomaisen edessä, voimassa olevat vihkimisoikeudet yms.

Avioliiton siunaaminen

Avioliiton siunaamisen edellytykset, milloin ja missä avioliitto voidaan siunata ja kuka voi siunata, miten siunaus varataan, seremonian kulku ja avioliiton siunaamisen kaava yms.

Valojen uusiminen eli rukoushetki avioliittoon vihkimisen vuosipäivänä

Rukoushetken historia Suomessa, missä rukoushetkeä voidaan viettää ja kuka sen pitää, rukoushetken kulku yms.

Parisuhteen rekisteröinti

Kuka voi solmia rekisteröidyn parisuhteen ja kenen kanssa, esteiden tutkinta, kuka toimittaa parisuhteen rekisteröimisen ja missä, miten parisuhde rekisteröidään, oikeudelliset vaikutukset...

 

Mediatiedot & mainostus

info(ät)naimisiin.info

 

2000-2017 © naimisiin.info