Virtuaaliset häämessut aina avoinna!

Kuninkaalliset hääpuvut sadan vuoden ajalta

Teksti ja kuvat: katoni.fi

Aikojen saatossa Euroopan kuninkaalliset ovat pukeutuneet hyvin eri tyylisiin hääpukuihin. Viimeisen sadan vuoden aikana hääpuvuissa on nähty niin kapeita siluetteja, selkeitä leikkauksia kuin runsashelmaisia ja koristeellisia pukuja.

Kuninkaallisten pukuvalintoja ovat ohjanneet morsianten oma henkilökohtainen tyyli, mutta myös kuninkaalliset säädökset. Tänäkään päivänä kuninkaallisten etikettien mukainen hääpuku ei paljasta liikaa ihoa ja olkapäiden tulee olla peitetyt, ainakin kirkossa.

Morsianten omaan tyyliin on vaikuttanut myös eri vuosikymmenillä vallinneet tyylisuuntaukset ja trendit. Miten eri vuosikymmenten trendit ja kuninkaallisten oma tyyli näkyvät hääpuvuissa?

Tanskan kuningatar Ingridin hääpuku vuodelta 1935

Kuningatar Ingridin hääpuku on suora ja kapeahko. Puvun pieni siluetti on tyypillinen 30-luvun hääpuvuille, kuten myös vyötärön korostaminen. Kuningatar Ingridin yksinkertainen tyyli päästää silkkisen hääpuvun oikeuksiinsa. Hääpuvun on suunnittelut Fr. V. Tunborg & Co.

Tanskan kuningatar Ingrid 1935

Monacon prinsessa Carolinen hääpuku vuodelta 1978

Prinsessa Carolinen hääpuku on tyylikäs esimerkki 70-luvun hippityylistä.  Puvun pitkät, levenevät hihat, ylös nostettu vyötärö ja asuun sopiva kukkakoriste hiuksissa ovat tästä hyvä esimerkki. Puku on puhdaslinjainen ja yksinkertainen ja helma ulottuu nilkkaan asti. Carolinen romanttinen hääpuku on toiminut inspiraation lähteenä monelle nykyajan boheemia – lookia hakevalle hääpuvulle. Hääpuvun suunnitteli ranskalainen, Christian Diorin suunnittelija Marc Bohan.

Monacon prinsessa Caroline 1978

Ruotsin prinsessa Madeleinen hääpuku vuodelta 2013

Ruotsin prinsessa Madeleine avioitui kesäkuussa 2013. Hänen hääpuvussaan näkyy rohkeita irtiottoja perinteisistä, ihoa peittävistä kuninkaallisista hääpuvuista. Madeleinen hääpuku on lyhythihainen, tyköistuva ja puvun selkämys on avonainen. Puku on valkoista silkkiorganzaa ja pukua koristaa kauniit chantilly-pitsikuviot.

Ruotsin princessa Madeleine 2013

Alla kuvakokoelma sisältäen 21 kuninkaallista hääpukua viimeisen, lähes 100 vuoden ajalta.

Kuninkaalliset hääpuvut kautta aikojen. Lähde: Katoni.fi

Kuvat ja teksti: Katoni.fi

 

Mediatiedot & mainostus

info(ät)naimisiin.info

 

2000-2017 © naimisiin.info