Korut ja allergiat

Teksti: TUKES

Pääsääntö allergioiden osalta on, että mitä jalommasta metallista koru on tehty, sitä vähemmän on pelkoa allergioista tai yliherkkyysreaktioista. Yleisin allergian aiheuttaja koruissa on nikkeli. Jalometallikoruissa nikkeliä käytetään nykyään yleisesti valkokultaseoksissa, varsinkin tuontituotteissa. Rihkamakoruissa nikkelin käyttö on valitettavan tavallista. Joissakin tapauksissa myös hopeaesine on saatettu niklata eli päällystää nikkelillä.

Korujen käyttö voi joskus aiheuttaa myös muita haittoja. Esimerkiksi ontot korut, punotut ketjut tai leveät sormukset keräävät epäpuhtauksia ja näitä on hyvä itse puhdistaa viikoittain. Myös huolimattomasti viimeistellyissä esineissä voi olla teräviä reunoja tai kuvioita, jotka hankaavat ihoa.

Lävistyksiä (korvien rei´itykset, napakorut yms.) kannattaa hankkia vain asiantuntijan luona. On syytä muistaa, että lävistys on aina avohaava, johon helposti epäpuhtaissa oloissa joutuu bakteereja. Lävistystä on myös jaksettava hoitaa kärsivällisesti ja huolella.

 

Mediatiedot & mainostus

info(ät)naimisiin.info

 

2000-2017 © naimisiin.info