Häätaikoja: hääjuhla ja hääyö

Hääjuhla

* Kun morsian saapuu hääpaikelle, hän ei saa astua maahan. Maassa täytyy olla joko matto tai sitten hänet täytyy kantaa häätalon portaille. Maasta tarttuu morsiameen kaikkea pahaa.

* Kun morsiamelle tulee pissahätä, täytyy hänen mennä pissalle pehmeään paikkaan elikä nurmelle tai kedolle. Näin hänen tulevista synnytyksistään tulee pehmeitä.

* Mikäli joku häävieraista erehtyy astumaan hameen helmalle, laahukselle tai hunnulle, pitää tätä kömpelö tallaajaa heti läpsäistä poskelle. Ilman konstin kumoavaa läimäystä voi muuten tapahtua kurjia.

* Kun morsian istuu hääpöydässä selkä suorassa, nojaamatta seinään, eivät häneen pysty mitkään pahat eikä kateellisten taikakeinot.

* Jos morsian viiltää kolme kertaa veitsellään pöydän alapintaa, saa hän itselleen vahvistusta ja samalla karkottaa kaiken pahan tulevaisuudessa.

* Jos morsian syö hääaterialla kaikkia ruokalajeja, pystyy hän siihen tulevaisuudessa vaikkapa raskaana ollessaan. Myös hänen lapsistaan tulee tällöin kaikkiruokaisia.

* Kakunleikkuuseen liittyy monia uskomuksia. Ensinnäkin se varmistaa lastensaannin. Toisen uskomuksen mukaan se jonka käsi on kakkua leikatessä päälimmäisenä, tulee määräämään avioliitossa. Toisten mukaan taas se, jonka käsi on alimmaisena. Se, joka ehtii kakkua leikatessa ensin polkaisemaan toisen varpaille, tulee määräämään avioliitossa.

* Hääpöytä tulee kattaa täydellisen hiljaisuuden vallitessa.

* Mikäli on ahneita häävieraita odotettavissa, tulee sirotella pellavansiemeniä pöytäliinan alle ja laittaa lantatalikko pöydän alle. Silloin ei ole vaaraa siitä, että häävieraat syövät talon perikatoon.

* Heti, kun morsian saapuu juhlatupaan, tulee jonkin paikalla olijan laittaa herkkupala hänen suuhunsa. Silloin talo ei koskaan tule kärsimään puutetta.

* Jos morsian juo paljon hääpäivällisen aikana, hän saa juoppolallin miehekseen.

* Jos hääpäivällisen aikana puolestaan rikkoutuu jotain, on se vain hyvä ja onnea tuova enne.

* Morsiamen ei pidä asettua terävän pöydänkulman luokse, sillä silloin hän saa teräväkielisen anopin itselleen.

Hääyö

* Pala juustoa ja leipäpala häävuoteessa estävät lapsivuodeongelmat.

* Laittamalla sakset morsiusvuoteen alle saadaan tyttölapsi. Jos taas laitetaan vasara, saadaan poikalapsi. Vasara suojaa myös kaikelta pahalta. Ja jos pistää vähän rahaa patjan sisään, vaurastuu.

* Sininen sängynpeite morsiusvuoteella tietää huonoa onnea.

* Morsiusparin tulee nukkua hääyönään päät kohti pohjoista. Näin heistä tulee onnellisia.

* Se vastanaineista, joka ensimmäisenä käy morsiusvuoteeseen, kuolee ensimmäisenä.

* Itämaisen tavan mukaan sulhasen tulee riisua morsiamen kengät. Tosin Skotlannissa morsiamen tulee pitää vasemman jalan kenkä jalassa häävuoteessa. Muutoin on vaarana, että noidat hyökkäävät.

* Häävieraiden täytyy saatella nuoripari vuoteeseen. Se edistää hedelmällisyyttä ja ajaa tiehensä pahat henget. Muutoin sulhanen saattaa myös kärsiä impotenssista.

* Morsian tulee kantaa kynnyksen yli, jottei olisi vaaraa, että morsian joutuisi kosketuksiin ovensuussa majailevien pahojen henkien kanssa.

* Morsian ei missään nimessä saa kompastella kynnyksellä tai muulla tavoin horjahtaa sisään. Se tietää epäonnea.

* Häävuoteessa täytyy olla pätkä punaista narua. Se tuottaa onnea ja on lisäksi rakkauden ja hedelmällisyyden väri.

* Remmi tai köysi patjan alla takaa sen, että nuoret tulevat koko pitkän elämäntaipaleensa olemaan yhdessä, yhteenköytettynä.

* Erotessaan hääparista ennen hääyötä täytyy bestmanin läimäyttää morsianta pakaroille. Jos läimäytys menee poikittain pakaroiden päälle, on ensimmäisenä vauvana tulossa poika. Jos taas pitkittäin, niin tyttö.

* Kun morsian häävuoteessa heittää sukkanauhansa miehen rintakehän päälle, tulee mies alistettua koko loppuelämäksi.

* Jos morsian nostaa oikean jalkansa kantapään miehensä polven päälle kolme kertaa, on mies lopullisesti alistettu naisen tahtoon.

[ 1 ]  [ 2 ]  [ 3 ]  [ 4 ]  [ 5 ]  [ 6 ]  [ 7 ]

 

Mediatiedot & mainostus

palvelut(ät)naimisiin.info

 

2000-2018 © naimisiin.info