Häätaikoja: sormus, seremonia ja hedelmällisyys

Sormus

* Jo muinaiset egyptiläiset ja roomalaiset laittoivat vihkisormuksen vasemman käden nimettömään. He uskoivat, että eräs tietty laskimo, vena amoris, kulkee suoraan vasemmasta nimettömästä sydämeen.

* Sormuksessa täytyy olla pariton määrä timantteja, jotta onni säilyisi.

* Jos kokeilee toisen vihkisormusta ei itse pääse koskaan naimisiin.

* Toisen vihkisormusta kokeilemalla aiheuttaa epäsopua puolisoiden välille.

* Vihkisormusta ei saa missään tapauksessa kadottaa. Silloin on kuoleman oma lähitulevaisuudessa.

* Mikäli vihkisormus tuntuu sormessa löysältä, on tiedossa onnellinen avioliitto. Jos taas sormus on tiukan tuntuinen, on tiedossa ahdas ja köyhä avioliitto.

* Hiljattain kuolleen henkilön vihkisormuksen avulla voidaan parantaa kaatumatautia ja hulluutta. Tämä tapahtuu puhaltamalla sormuksen läpi kohti sairastunutta.

* Heikentynyttä näköä voidaan parantaa siten, että huononäköinen katsoo sormuksen läpi taivaanrantaan siihen kohtaan, mistä aurinko nousee. Tämä täytyy tehdä kahdeltatoista juhannusyönä.

* Potenssivaivat paranevat, kun potilas pissaa vihkisormuksen läpi.

* Sormus ojennetaan pehmeältä sormustyynyltä, koska pehmeä alusta aiheuttaa pehmeän elon. Pehmeä alusta auttaa myös siihen, että sormuksen kantaja ei myöhemmin luovu aarteestaan eli eroa.

Hääseremonia

* Morsiamen tulee seistä toinen jalka sulhasen edellä, mikäli hän mielii ottaa itselleen komennon kotona.

* Kumpi astuu ensimmäisenä vihkiryijylle, saa määräysvallan talossa.

* Alttarilla seistessä kannattaa morsiamen painaa kengällään miehen jalkaa, jolloin hän saa vallan tästä ja joidenkin lähteiden mukaan myös pahan luonnon pois.

* Se kumpi sanoo kovempaa “Tahdon” on tulevassa liitossa aina äänessä ja komentelemassa.

* Se vihkiparista, joka on kalpeampi kirkossa, kuolee ensin.

* Se, joka vihittävistä polvistuu ensin rukoilemista varten, on myötäilevämpi ja sopuisampi. Jos toinen vielä sitten polvistuu hiukan toisen puvun liepeen päälle, on ylivalta varma. Se kumpi taas nousee viimeisenä, elää pitempään.

* Alttarilla ei kannata vilkuilla, saati sitten katsoa taakseen. Se kumpi katsoo taakseen, kuolee ensimmäisenä.

* Kun pappi on lopettanut osuutensa ja käännytte alttarilla ympäri hääväen puoleen, kääntykää toisiinne päin. Näin tulee sopuisan onnellinen pari.

* Poistuessanne kirkossa kävelkää käsi kädessä niin kauan, kunnes olette ylittäneet kirkon kynnyksen.

* Morsian voi olla myös pudottavinaan nenäliinan. Tuolloin hänen tulee huolehtia siitä, että tuleva aviomies kumartuu poimimaan sen. Jos mies näin tekee, hänestä tulee tossukka, joka joutuu nöyristelemään koko avioliiton ajan.

* Mikäli avioliitosta halutaan onnellinen, pitää morsiusparin seisoa vihkitoimituksen aikana niin lähellä toisiaan kuin mahdollista. Tällöin ei mikään tule pääsemään heidän väliinsä.

* Sulhanen seisoo oikealla puolella, jotta hänen miekkakätensä olisi vapaana. Samoin bestman seisoo oikealla puolella valmiina torjumaan morsiamen suvun yritykset taistella morsian takaisin.

* Vihkialttarille mennessään morsiamen täytyy avata kaikki nauhansa, jotta tulevat synnytykset olisivat helppoja.

* Sulhon täytyy avata kengännauhansa vihille astuessaan. Tällöin pariskunnasta tulee erityisen sopuisa.

* Morsiamella täytyy olla tulitikku povessaan. Tämä tietää, ettei lämpö tule avioliitosta koskaan loppumaan.

* Morsiamen täytyy ottaa alttarille mukaan myös pala saippuaa. Näin hänen liikkeensä pysyvät liukkaina avioliitossa.

* Kaikki sairaudet ja taudit kannattaa parantaa ennen alttarille astumista, sillä mitkä vaivat sinulla siellä on, ne tulevat olemaan lopun elämää.

Hedelmällisyyttä

* Häitä edeltävän yön morsiamen tulee nukkua pieni poikalapsi vuoteessaan. Silloin esikoinen on poika.

* Riisinheitto vastavihittyjen päälle edesauttaa hedelmällisyyttä. Riisin ohella eri kulttuureissa käytätään riisin ohella viljaa, leivänmuruja, pähkinöitä, kukan terälehtiä, taateleita, viikunoita, pikkurahoja yms.

* Kun morsian on polvistuneena alttarilla, tulee hänen laittaa johonkin vartalonsa paljaana olevaan paikkaan niin monta sormea kuin hän toivoo saavansa lapsia.

* Hääjuhlassa morsiamen syliin nostettiin pikkulapsi sitä sukupuolta, jota hänelle toivottiin syntyvän. Useimmiten se oli tietysti poika, josta nimitys “polvipoika”.

[ 1 ]  [ 2 ]  [ 3 ]  [ 4 ]  [ 5 ]  [ 6 ]  [ 7 ]

 

Mediatiedot & mainostus

palvelut(ät)naimisiin.info

 

2000-2018 © naimisiin.info