Jump to content
Naimisiin.info

_Luna

Jäsen
  • Viestit

    4
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

_Luna's Achievements

Untuvikko

Untuvikko (1/5)

  1. Taallapa on ollut hiljaista. Itse odottelen EAD:ta ja on tylsaa, kun ei tunne ketaan!
  2. Tammikuu on melkein jo ohi ja oletkin varmaan jo käynyt tuolla haastattelussa, mutta vastataan tähän kuitenkin. Meillä ei ollut sormuksia haastattelun aikaan eikä niistä mitään kysyttykään. Kyllä he siellä haastattelussa keskittyvät siihen, että suhde on "bona-fide" ja sormus ei sitä sinänsä todista eli ei ole heille ns. tärkeää todistusaineistoa.
  3. Kiitos. Pyysin tosiaan todistuksia kouluilta, mutta vastauksena tuli mm. "Olemme "yksikielinen" koulu, emme toimita todistuksia englanniksi". Yllätti kyllä tuo, ettei yksikään kouluista niitä toimita, mutta ei auta muuta kuin käännättää ne. Luulin, että tuo WES oli lähinnä sitä varten, että jos hakee opiskelemaan USA:ssa, niin sitten ne arvosanat tulisi ns. muuntaa, mutta tosiaan, täytyy sitten katsoa, miten mahdollinen työnantaja haluaa. Itse luin netistä, että S-Pankin tiliä ei saa pitää, jos muuttaa ulkomaille, mutta olikohan tuo sitten jotenkin väärää/vanhentunutta tietoa, jos kerran sinulla toimii ok. Täytyy varmaan käydä kyselemässä. Täytyy tutustua tarkemmin tuohon Paypaliin, en ole varma kannattaako Paypalin vaihtokurssi jne tässä tilanteessa, vaikka se muuten kätevä onkin. Noita pitkiä virkatodistuksia hankin apostolilla jopa 3 kpl, joista yksi jäi jo embassylle, mutta onpahan ainakin varmuuden varaksi nyt kaksi sitten. Tuon vinkin poiminkin täältä.
  4. Olen tätä forumia täällä taustalla seuraillut ja nyt on itsellä sitten muutto edessä n. 1.5 kk päästä. Muutamia sekalaisia kysymyksiä on tullut mieleen, josko joku näihin tietäisi vastauksen. Koulutodistuksethan ovat tietenkin suomeksi, joten ne pitäisi käännättää ilmeisesti englanniksi (aika arvokasta lystiä) vai saisiko nykyään jopa koululta englannin kielisen todistuksen? Lisäksi olen miettinyt parasta tapaa siirtää hieman omia säästöjä USA:n sähköisesti. Toki tänne Suomeen meinaan vielä jättää pankkitilin toistaiseksi ainakin, täytyy tästäkin ottaa selvää, että mikä pankki tähänkin olisi paras (tästäkin saa jakaa kokemuksia!). Onko joitakin kokemuksia rahojen siirrosta sähköisesti, mikä olisi hyvä/edullisin tapa? Käteistä en hirveästi viitsisi kantaa mukana. Tietenkin mielellään saa jakaa muitakin vinkkejä, jos vaikka oli jotakin sellaista, että ei tosiaankaan tullut mieleen Suomessa ollessa ja sitten USA:ssa tajusi, että niin, sekin olisi pitänyt muistaa
×
×
  • Create New...