Blogs

Our community blogs

 1. ViikinkiRouvaksi
  Latest Entry

  Pyysin siskoa kaasoksi.

  Hänelle tuli kyyneleet silmiin.

  En tiedä oliko miun huonon vitsin takia, vai jostain muusta syystä. Perustelin hänelle nimittäin valintaani seuraavin sanoin:

  ”Kaason tuli olla nainen ja naimisissa, jottei mustasukkaisuus aiheuttaisi ongelmia morsiusparille. Kaason ulkonäölläkin oli väliä, sillä sen uskottiin ennustavan sitä, minkä näköisiä hääparin lapsista tulisi.” (Lähde: häät.fi)

   

  Etukäteen kävin tosiaan tutkimassa, minkälaisissa tehtävissä kaaso voisi auttaa, ja sieltähän tämä kaason roolin historiakin löytyi.

  Itse olen ollut kaasona pyöreät nolla kertaa ja myös muut hääkokemukset pystytään laskemaan yhdellä kädellä. Paitsi internetin ihmeellisen maailman, myös miun tietävän ja taitavan kaason apua kyllä tarvitaan näissä juhlissa. Kahta eri kulttuuria yhdistäviin häihin liittyen otan mielelläni vastaan kaikki tarjotut ideat. Olen onnekas, sillä nyt valitsemani kaaso on paitsi kokenut häiden suunnittelija ja vierailija, myös ihan tapahtumien järjestämisen ammattilainen! Kaason tehtäviin kosiskellessani kerroin hänen tukeaan tarvittavan neuvonantajan roolin lisäksi myös seuraavissa tilanteissa:

  -        Suomalaisten vieraiden ilmoittautumisten vastaanottaminen

  -        Morsiamen henkinen tuki häiden suunnittelun aikana

  -        Kukkais-/käsidesi-/nenäliinatyttöjen ohjeistaminen

  -        Morsiamen henkinen tuki hääpäivänä

  Tiedän hänellä olevan tiedot ja taidot näihinkin tilanteisiin! :):):)

   

  Terveisin Lucky girl

 2. Häälahjaksi saattaa helposti saada tarpeetonta tavaraa, varsinkin jos ei ole tehnyt toivelistaa. Epäekologisen turhan tavaran karsiminen kannattaa siis estää ennakoimalla. Jos ei halua pyytää pelkkää kahisevaa, kannattaa lahjalistalle keräillä tuotteita, jotka on valmistettu eettisesti, esimerkiksi reilun kaupan tuotteita.

  Artikkelin kuvassa näkyy yksi toivotuimmista häälahjoista: laadukkaat pussilakanat. Tavallisesti laadukkaatkin pussilakanat on valmistettu halvan työvoiman maissa, jolloin usein myös lakanoiden eettisyys kärsii. Kuvassa vaihdos on tehty normaalin prosessin läpikäyneistä kankaista reilun kaupan kankaihin. Kuvan lakanat ovat käsinpainetut Intian luoteisosissa, jossa artesaanit kaivertavat puuhun toivotun kuvion ja kastavat sen luonnollisiin väriaineisiin. Tämä jälkeen he painavat kuvion lähellä tuotettuun luomupuuvillaan. Lakanoiden myynnistä saatava tulot luovat varoja köyhille yhteisöille.

  Katso kuva täältä

  • 2
   entries
  • 0
   comments
  • 2405
   views

  Recent Entries

  Rueve
  Latest Entry

  Siinäpä aihe, joka on askarruttanut kihlautumisesta lähtien, ellei jopa hieman aiemminkin. Pidänkö omani vai otanko miehen nimen? Oma sukunimeni kuuluu suomen yleisimmät sukunimet top vitoseen, joten mitään erityistä "arvoa" sillä ei ole, muuta kuin siis se että se on isäni sukunimi. Foorumeilla on hienoja syitä niin pitämisen kuin vaihtamisenkin puolesta aiheeseen varatuissa ketjuissa ja niitä lukiessani omatkin ajatukseni selkiytyivät varsin yllättävällä tavalla.

  Olin nimittäin pitkään sitä mieltä että minä pidän omani. Onhan se käytännöllistäkin, kun ei tarvitse lähteä siihen kortin uusimisrumbaan. Yksi painavimmista syistä pitämisen puolesta oli kuitenkin se, että isäni kuoli kun olin pieni. Minulla on muutama muisto hänestä, pari valokuvaa ja nimi. Hyvin vähän siis, mistä hänet muistan. 

  Tosiasia kuitenkin on, ettei minulla ole isäni sukuun minkäänlaisia kytköksiä. En ole tavannut heistä ketään yli kymmeneen vuoteen. Ainoat isäni suvun jäsenet joita näen ovat sisarukseni. Minä en edes tiedä kuinka monta setää tai serkkua minulla on. Eikä se minua juuri kiinnostakaan. Minulla ei siis ole minkäänlaisia tuntemuksia sukunimeäni kohtaan. Se vain on. 

  Minulla kuitenkin on paljon tuntemuksia mieheni sukua kohtaan. Vietänhän heidän kanssaan huomattavasti enemmän aikaa kuin oman perheeni kanssa. Ajatellessani omaa nimeäni jos etunimeni perässä olisi mieheni sukunimi sai aikaan lämpöä ja iloa. Jopa ylpeyttä. 

  Minä siis vaihdan sukunimeni, kun menemme naimisiin ja se tuo myös tähän hääjuhlaan sopivan ripauksen perinnettä. Ehkäpä saamme anteeksi sen ettemme mene naimisiin kirkossa, tai ettei meitä edes siunata. Puhumattakaan siitä, että emme kutsu kaikkia serkun kummin kaimasta lähtien häihimme, vaan mukana menossa ovat vain lähiperhe ja kaverit.

 3.  

  Kirkko... on sellainen yleensä kivinen tai puinen rakennus, jossa on kellotorni, katto on tiilinen ja korkea, katolla on risti, sisällä on puiset kovat penkit, saarnatuoli ennen alttaria, seinällä taulut joihin saa virren numeron, katossa kattokruunut, edessä alttari ja alttarin takana seinällä koristeellinen maalaus.... sellainen on kirkko, jonka itse miellän kirkoksi.

  Mutta jotta kaikki ei olisi niin yksinkertaista ja koska aina ei saa sitä mitä tahtoo (äiti ja isi on näin myös opettaneet) ei Lahdessa ole kirkon näköistä kirkkoa... valitettavasti. Iitissä on kirkko, Asikkalassa on kirkko, Nastolassa on kirkko, mutta Lahdessa on MODERNIT kirkot. Olisimme molemmat halunneet vihikimisen Nastolan kirkkoon, mutta ensimmäinen mahdollinen aika olisi ollut 15.15, jonka koemme kuitenkin hieman liian myöhäiseksi ajaksi ajatellen, että kutsulistallamme on kymmenkunta lasta, jotka ovat ensivuonna max. 5 vuotiaita eikä yhtään sen vanhempia. Sen vuoksi päädyimme valitsemaan Launeen kirkon, joka oli mielestämme sisältä eniten meitä miellytävä vaihtoehto B. Launeelle saimme vihkimisen puolenpäivän aikaan, jota olimme alunperin ajatelleetkin :)

  Kaikki Lahden kirkot tuovat mieleen kappelin. Useinkaa alttarin takana ei ole taulua tai ristiä koristamassa seinää vaan jonkinlainen ihmeellinen taideteos (hyi) :D  Kuitenkin joku Lahden kirkoista oli valittava. Laitoin teille kuvan Launeen kirkon sisältä, jotta näettä mitä kirjoituksellani tarkoitan. Toivottavasti saadaan kirkkoa vihkimiseen jotenkin koristella, ettei nyt ihan kuitenkaan noin ankealta tarvitse paikan näyttää. Saahan tuosta ihan kivan, kun panostaa tilaan kukkia tai kynttilöitä ja kadullepäin oleviin ikkunoihin laittaa verhot. En kuitenkaan halua, että kaikki launeen alueella ulkoilevat voivat pällistellä ikkunoista sisään :P

   

  lahti_laune1.jpg.f9d3f9ea69b1e83dc0a6894

   

  P.S. Valitsimme juhlapaikaksi lopulta Pennalan seurantalon.

  -Jonna-

   

  • 1
   entry
  • 0
   comments
  • 2620
   views

  Recent Entries

  Elf
  Latest Entry

  Hassua, oon siis aloittanut blogin. Ekaa kertaa koskaan ja missään. Ja vielä naimisiin.infon kautta. Toki ajatus on kertoa siitä että meen naimisiin- ja kyllä, mun elämän rakkauden kanssa. Elämässä on ollut vaiheita niin paljon jolloin aina on tullut mieleen että kirjoitanpa ylös. En liirum laarumia. Vaan asian joka askarruttaa.

  No - jotta päästään asiaan kerron siis että rakastan ihmistä johon rakastuin yhdeksän vuotta sitten. Ihastuin 13 vuotta sitten ensi kerran ja kaikkien elämäntilannemuutosten jälkeen ollaan yhdessä. Ehkä rakastuneimpina kuin koskaan. OmPa klisee, mutta niin siinä vaan on käynyt.

  Oon mä ollut ennenkin rakastunut. Joskus ekoilla kerroilla se oli niin suurta ja ihmeellistä. Upeeta ja voimakasta. Siitä lähtien se on laimentunut, ja mä oon etsinyt ja etsinyt. Sitä oikeeta. Että sehän tuntui niin voimalliselta silloin, miksei enää. Sitten on kohdattu karikoita, ja mitä muuta mä olisinkaan tehnyt kun lähtenyt. Poistunut paikalta vähin äänin. Draama- tosi kaameeta, paitsi silloin jos mä itse haluan sitä. Mä oon itsekin jo niin voimakas persoona, että en todellakaan tarvitse ketään mua kannattelemaan, en todellakaan. Pärjään aivan hyvin yksinkin, kukapa ei? Oon pitänyt ihmisiä vähän yksinkertaisena jotka sanoo ettei ne tiedä mihin ne menis jos tuo Pekka ei tossa vierellä olisi. Tai jos joku sanoo ettei taloudellisesti pärjäisi ilman toista. Kuka hullu itsensä siihen tilanteeseen päästää? Ompa siis typerää! Ja itsehän.... Olin niin helvetin viisas! Kukaan tai mikään ei koskaan tai milloinkaan kulje mun yli, polje mua matalaksi, ohjaa mua elämään mun omaa elämää.. and the list goes on. Vahva. VAHVA täytyy olla. Sitä mä olin. Päätin olla vahva ja päätin että se sisältää kaikkea vastakkaista mitä mä näin parisuhteissa elävistä ihmisistä. Ja silti itse elin niissä kanssa, ihan kokoajan, ja kuvittelin että tää ei vaan oo sitä. oikeeta.

  Palatakseni nykyisyyteen, oon siis parisuhteessa ja olen onnellinen. Nykyisin sanat haavoittuva ei ole negatiivinen sana enää mun päässä. Tajusin, että kuka tahansa tässä elämässä voi pärjätä yksin. Kyse on siitä HALUATKO olla yksin. Ja PYSTYTKÖ antamaan jonkun koskettaa sua niin syvälle, että voit jopa olla haavoittuvainen. Ettet lähde karkuun kun tuntuu vaikeelta, annat aikaa. Elämä on päätös, onnellisuus on sussa itsessä. Kysymys koska ne asiat opimme - en tiedä. Aika kuljettaa ja tulee päivä, varmasti tulee, kun koet ymmärtäneesi jotain. Mulla se on ollut hetki sitten ja onhan niitä ennenkin ollut. Mutta jollain tavalla se on erilaista tällä kertaa. Mä oon oppinut kuuntelemaan, hiljaa - itseäni. Mikä tekee mulle hyvän olon, ei teoilla vaan tunteella.

  • 1
   entry
  • 0
   comments
  • 2729
   views

  Recent Entries

  17.9.2010 sanoin vasta miehen alulle "no katotaa tulisko tästä mitään" 

  17.9.2013 vasta kahdeksantoista ja sormustettu, mutta sinä yönä ku tuo pojan kloppi sieltä saksan maalta palas töistä meijän kolmasvuosi päivä sai kultaset muistot. Siihen yö pöyän viereen polvistu pienen rasian kans keskellä yötä ja kyllähä se sormus tuosa nyt on ja pyssyy.

  17.9.2016 Tahdon!

   

  • 1
   entry
  • 0
   comments
  • 6002
   views

  Recent Entries

  tarppuli
  Latest Entry

  huuhuu

 4. Julkaisin juuri uuden kännykkäsovelluksen kaikille morsiamille ja sulhasille, joka toimii kaikissa Android puhelimissa (Samsung, HTC, LG, Sony, Huawei, Asus...).

  Sovellus on täysin ilmainen ja todella helppokäyttöinen. Sen avulla voi suunnitella, että minkätyylisiä poseerauksia haluaisi omiin hääkuviinsa, tai sitä voi jopa pitää mukana kuvauksissa. :) Mukana on myös lyhyet kirjalliset selitykset (englanniksi) poseerauksille, joka helpottaa niiden tekemistä entisestään.

  Sovellus on täysin ilmainen, ja siinä on 45 kuvaa.

  Voit ladata ohjelman täältä: http://play.google.com/store/apps/details?id=com.andromo.dev42433.app221622

  Tai vaihtoehtoisesti voit etsiä sen kännykälläsi Google Play sovelluskaupasta sovelluksen nimellä, joka on Wedding Portrait Poses.

 5. Ei ole hää jutut edenneet ainakaan 1,5 kk, koska tässä välissä ehdin saamaan työpaikan muualta ja samalla ostimme ensimmäisen oman asuntomme! Aikamoista pyöritystä on ollut siis elämässä nyt :)

  Tänään innostuin Honkkarista katsomaan häihin iltaa varten kertakäyttö astiastoa, ettei tartte sitten enää alkaa pesemään mitään. Sieltä löytyikin suht jämerät kompostoituvat lautaset. Yhdessä vaiheessa ajattelin niitä bambu lehdistä(?) tehtyjä, mutta hinnan puolesta en viitsinytkään ostaa niitä.. Samalla Honkkarista lähti mukaan kertakäyttöhaarukat, kun vaikuttivat sen verran teräviltä että käyvät.

  Hääkutsut on lähetetty viime viikolla, muutama on tuossa vielä odottamassa koska annan ne ihan henkilökohtaisesti. En jaksanut Postissa alkaa valitsemaan 1.luokan merkkejä enkä mitään "hääteemaan sopivia", vaan ostettiin noita uusia kellertäviä kukka-aiheisia 2.lk merkkejä. Loppujen lopuksi kutsuja lähti muutama enemmän kuin olimme ajatelleet, onneksi oli tullut ostettua hieman ylimääräisiäkin korttiaineksia, niin ei loppunut kesken :girl_drink1:

  Vielä pitäisi käydä Maistraatissa viemässä esteiden tutkinta ja sopia vihkimispäivä :girl_in_love:

 6. T<3J

  • 3
   entries
  • 0
   comments
  • 15127
   views

  Recent Entries

  tebbi
  Latest Entry

  Hain hääpukuni Tallinnasta, Anna-bella liikkeestä. Tykkäsin liikkeestä ja palvelusta todella paljon, en voi muuta kuin suositella paikkaa. Hinnat ovat kuitenkin huomattavasti halvempia kuin mitä Suomessa ja laatu on mielestäni todella hyvä. Kävin Virossa myös 4 muussa hääpukuliikkessä, mutta yhdessäkään en edes halunnut sovittaa, koska mekot tuntuivat niin huonolaatuisilta ja hinnat olivat silti n. 600€. Anna-bellassa oli melko hyvä valikoima mekoista ja heidän mekot vaihtuvat usein. Lisäksi heiltä saa oston yhteydessä pukupussin, mikä on ihan ehdoton kun puvun kuljettaa sieltä Suomeen. Itselläni ei ole vielä hääkenkiä ostettuna, joten valitettavasti pukua todennäköisesti joudutaan vielä lyhentämään Suomessa, mutta muistaakseni myyjä sanoi, että he tekevät lyhennykset siellä veloituksetta jos vain itse tietää minkä kokoiseksi puvun haluaa :)

  Lisään mekosta kuvan myöhemmin, ehkä vasta häiden jälkeen, koska haluan mekon pysyvän yllätyksenä häävieraillemme:)

 7. smpnk5.jpg

  Käytiin viime viikonloppuna äidin kanssa taas kattomassa hääpukuja. Avokki ei hirveästi tykännyt siitä mun ensi ihastus pitsipuvusta, vaikka oli kyllä ihan herttainen ja sanoi, että saan valkata semmosen puvun kun haluan :wub: mutta toisaalta eihän nää oo vaan mun häät, vaan meidän häät, joten pitsipuku ei oo nyt se juttu.

  Tää puku on nyt mun number one. En vaan vieläkään oo osannut millään päättää :P

 8. Hip Hei!

  Aurinko paistaa häämaailmassa. :girl_dance: Yllätin itsenikin soittamalla keskellä kiireistä työpäivää papille, joka vietti parhaillaan lomaansa keskellä sienimetsää. Mukavan tuntoinen mies, joka pyysi olemaan paremmalla ajalla yhteydessä.

  Kun olin jo vauhdissa, niin otin tilanteesta kaiken ilon irti ja soitin kanttorille. Äänen perusteella vaikutti nuorelta. Kertoikin itse, että toimii kuulemma keikkalaisena. Viimeisen ripauksen nuoruuteen toi, kun käski googlettaa musat ja soittaa sitten perään. Mahtaako olla yleinenkin käytäntö? Noh. Oli miten oli. Kiireiselle ihmiselle helppo nakki. Jos vain tietäisi mitä haluaa...

  Haaveena olis tällä viikolla saada promoversiot nimikylteitä tehtyä. Idea muhii päässä, toteutus vielä ajatuksen asteella. Mihinköhän sitä itsensä vielä saisi venymään lähi päivinä?

 9. Huh onpas taas vierähtänyt aikaa, kun täällä viimeksi olen käynyt kuulumisia kirjoittamassa.

  Eilen sunnuntaina meillä oli vanhempien tapaaminen täällä meidän luona. Minun vanhemmat asuvat vähän kauempana ja puolisoni vanhemmat sitten asuvat täällä jyväskylässä joten ensitapaaminen piti järjestelemällä järjestellä. Kaikki meni oikein hyvin ja oma äitinkin vielä äsken puhelimessa kehui kuinka mukavia puolisoni vanhemmat ovat (olen itse ihan samaa mieltä). Joten tämä "iso" homma on ohi ainakin puolisoni huolista, koska hän tuntui kovasti stressaavan tapahtumaa.

  Muita hää suunnitelmiakin olemme saaneet tehtyä esim. Pitopalvelu on varattu osittain jopa häämenu on valmis. Loputkin kutsukorteista on tekstiä vailla valmis ja häälahjalistaa ollaan kovasti yritetty rustata. Kesän jälkeen alennusmyynissä oli sitten kauheesti kaikkea mitä voidaan omissa häissä ensi vuonna käyttää ja vielä pilkkahintaan. :girl_wink:

  Vihkisormukset on tavallaan meillä katsottuna miehelle jo ostettu ja kaiverettukin. Oma on vielä vähän mietinnässä yksi on jo melkein ostettu mutta nyt tuli sitten toinen sormus joka myös miellyttäisi silmää joten valinnan vaikeushan siinä iski.

  Äitin kanssa tuossa kovasti suunniteltiin milloin mentäisi katsomaan juhlapaikkaa niin että hänkin näkisi millainen se on (Majakoski on siis se paikka). Tuleva anoppikin kutsuttaisi tutustumaan paikkoihin.

  Viime kirjoituksessa puhuin tulleista vieraslahjoista joita olin kovasti askarrellu ja nämä kaikki on nyt valmiina. Runoa ollaan mietitty ja yksi on jäänyt mieleen. Ainoastaan siinä ei ole mitään rakkaudesta, joten ollaan mietitty että haittaakohan se. Runo menee näin: "Kädet kasvot puhdistaa, vähitellen katoaa."

  Ainiiin melkein jo unohdin ollaanhan me jo tuo valokuvaajakin varattu eli meille tulee kuvamaan kokopäivän dokumentaarisen kuvauksen potrettejen kera Arto Tapio! :girl_dance: Voin sanoa että oli vain minun suuri toiveeni saada hänet valokuvaamaan meidän häät ja nyt siitä tulee totta mä en kestä. :girl_in_love:

  Bändi asiakin on kunnossa. Meillä on A ja B vaihtoehto jos joku menee pyllylleen niin on sitten se toinen vaihtoehto niistä kuitenkin enemmän myöhemmin kun jotain varmistuu.

  Nyt painun sohvalle odottelemaan Satuhäitä. :girl_haha:

  -Bride-

 10. Otsikon aihe tuntuu puhuttavan kovasti erilaisilla vauvafoorumeilla ja täälläkin. Kutsuako lapsia häihin vai ei? Meidän häämme ovat ensisijaisesti bileet, siis aikuisten juhlat. Ei, se ei tarkoita sitä, että alkoholi on pääosassa (ei sillä, etteikö sitäkin olisi tarjolla mielin määrin). Musiikki saa soida heti kun hääväkin astuu juhlatilaan, tunnelma on rento ja edestakas kirmaavia lapsia ei tarvitse pohtia. Hassua, että häistään saisi lähes kaikkien mielestä järjestää omannäköiset, mutta lapset pitäisi silti kutsua mitä erilaisemmilla syillä. Tässä muutamia mitä löysin:

  - Lasten pitää oppia olemaan juhlissa, ja miten ne oppii jos ei niitä ikinä kutsuta. Hmm, olisko ihan vaikka kotona? Järjestä itse juhlat missä lapsesi voivat harjoitella juhlissaoloa :)

  - Jos meidän lapsi ei ole tervetullut, minäkään en tule. No, se on sinun päätöksesi :) Me kutsumme juuri ne ketkä haluamme....

  - Me emme saa lapsenvahtia! Hei, voisiko vain toinen teistä tulla, se hääparille läheisempi?

  - Meidän lapsi on vasta vauva! No, vauvat on yleensä tervetulleita, koska niille ei tarvitse erikseen järjestää tuoleja/ohjelmaa/syötävää ym....

  - Morsian on tosi tyhmä bridezilla, jos ei halua lapsia pilaamaan päivää! Meillä päätös että lapsia ei tule juhliin, oli yhteinen, ei morsiamen ;)

  - Mitä sitten jos lapset huutaa kirkossa? No, jos joku väittää että se ei häiritse, valehtelee.

  - Hääpari on lastenvihaaja! Meilläkin on yksi lapsi, emme vihaa lapsia. Emme vain halua heitä häihimme...

  - Häät ovat koko perheen juhla. Ehkä joskus, ehkä teillä, mutta nämä ovatkin MEIDÄN juhlamme. Joihin myös taloudellisesti paljon satsaamme...

  - Tuleehan juhliin hääparin omakin lapsi. Eh, niin...?

  No, tämä hieman kärjistettynä. Jos joku haluaa mielensä pahoittaa lasten kutsumatta jättämisestä, niin sille ei mahda mitään. Laskimme huviksemme, montako lasta parhaimmillaan olisi jos kaikki kutsuttaisiin ja kaikki tulisivat. 60 kohdalla luovutimme! Jostain syystä meidän lähipiiri taitaa olla aika sikiävää väkeä. Tuo määrä on jo taloudellisesti iso satsaus, puhumattakaan syöttötuoleista ja itse juhlapaikasta. Tunnelma taas, no sanotaanko että aikuisten juhlat olisivat melko nopeasti tuon määrän kanssa lastenjuhlat!

  Ja eikös vanhemmat edes joskus ansaitse vapaapäivän yhdessä? Lapset hoitoon, juhlavermeet päälle ja nauttimaan juhlista :)

  p.s. Täydellinen hääpuku on vielä hakusessa. Zazabella -nimisessä liikkeessä voisi tehdä täydellisen puvun (yhdistämällä toisesta puvusta ylä- ja toisesta alaosan). Vielä ajattelin käydä muutamassa paikassa sovittelemassa, aikaakin kun on vielä se 9 kk :gpari:

  • 1
   entry
  • 0
   comments
  • 8250
   views

  Recent Entries

  Nelly29
  Latest Entry

  Jos vanhaan sananlaskuun on uskominen niin toinen kerta toden sanoo,niin kai se sitten pitää paikkaansa mun kohdalla. Esimmäinen avioliittoni oli ihanat prinssehäät siis budjetti oli aika suuri ja oli prameat häät,mutta ne sitten päätyivät eroon. Uusi onni löyty sitten eron jälkeen,mutta siinä pari vuotta kunnes tapasin unelmieni miehen,jonka kanssa jaoin tulevasuuteni. Olemme tunteneet vuodesta 2008 jolloin ennätimme seurustella 3kk kun aloinkin odottamaan yhtestä lastamme,joka olikin yllätys. En ole hirveesti ollut enää mikään hää ihminen ja skeptinen avioliitolle,aina olin siinä uskossa kun kerran menty niin uudelleen ei mennä. Mitä sitten kävikään? Jouduin syömään sanani ja kuinkas ollakaan,niin mieheni kosikin minua vuonna 2009,mutta en siis ajatellut sen enempää. Olimme kyllä pari kertaa menossa naimisiin,mutta lykkäsin häitä,en ollut valmis vielä,piti antaa hauduttaa asiaa,olihan mulla edelliinen liitto taustalla.

  Pari vuotta vieri ja ei ole elämä olut helppoa parisuhteessa mm mun sairaus ja avoliiton ongelmat ja tuloni äidiksi ovat koetelleet suhdettamme,tapahtuihan kaikki niin nopeesti että elämä heitti suoraan sanoen härän pesettä näin raaásti kuvailtuna. Olen huomannut että kaikki vaikeudet on vaan vahvistaneet ja lujittaneet suhdetta ja päätimme sitten pärähtää nopeesti naimisiin ja nopeeta ollutkin. Alunperin piti olla siviilivihkiminen,mutta päätimmekin kääntää kelkkamme ja mennä maistraatin sijaan kirkossa naimisiin,näin meidät sitten vihitään 7.7.2012,ja siitä alkaa uusi elämä morsiamena.

 11. blog-0310654001333742814.jpgMä olen saanut oikein kunnon innostuksennyt hoidella näitä hääasioita :) pohdin kukka valintaani ja oon ollu monen kannalla, mutta väri maailma taitaneenyt kyllä kallistua meidänhäissä, ivory,vaaleanpunainen, hempeä lime ja hopea linjalle.. :)

  tein tänään kutsuista 3 erilaista versiota ja yksi niistämiellytti silmääkylläerityisesti.. Alunperinhän kutsut oli tarkoitus tilata, mutta kaasojen ja äidin painostuksesta rupesin sit mallia hakee itse :) Torstaina vierailin sit tiimarissa ja paria eriväristä valmiiksi taitettua helmiäis korttipohjaa lähti mukaan ja paljon muita tarpeita kortteihin <3 tänään sit lasten ollessa pväunilla otinja askartelin´muutaman mallikappaleen, kaikki erilaisia :D Laitan kuvaa liitteeksi, jos se auttaisi jotain ideoimaan ;D kuvassa siis meille tuleva kutsu on tuo eniten v.punainen vasemmassa reunassa oleva <3

  Musiikki puoltaki tutkin ja meidän häätanssi tulee olemaan Finlandersin - Oikeesti biisi, valssia kun ei meinata edes yrittää :D Kirkossa Siskoni laulaa sitten Veljen kitara säestyksellä Stellan- Häävalssi, elleimieli vieläkerkeämuuttua ;D Tutkailinkovasti Neljänsuoran- täävalssi biisiämyös kun olemme molemmat eroperheestä, mutta en tiedä ymmärtääkö vieraat sitten biisin ideaa?

  Tälläistä.. Kasa kukka suunnitelmia sitten :) joku näistä, tai yhdistelemällä.. :D

  218143175670296163_66P7NBOr_c.jpg

  218143175670281594_Zl7FiDlO_c.jpg

  morsiuskimppu2.jpg

  kimppu%2Bihana.jpg

  • 1
   entry
  • 2
   comments
  • 2460
   views

  Recent Entries

  Kuten blogin nimestäkin voi päätellä, meillä on häät toukokuussa. Isoimmat asiat ovat aikalailla hoidossa, mitä nyt kampaajan ja meikkaajan buukkaus on meikällä vieläkin hakusessa. Tuleva puoliso varasi itselleen hääkampauksen viime viikolla, joten ehkä minunkin pitäisi kiirehtiä.

  Tällä hetkellä vaan olo on aika alakuloinen, sillä ainoastaan kaksi ihmistä on kommentoinut kutsua. Toinen oli äitini, joka ei tiedä tuleeko juhliin. Olisi kai muuten tulossa mutta matkustaminen sekä muut käytännön seikat ovat hänelle hankalia. Tiedän, ettei hän tykkää matkustaa, onhan se kallistakin mutta lupasimme hoitaa kustannukset ja muilla tavoilla auttaa mahdollisimman paljon. Oli hän isoveljeni häissä aikanaan, tosin silloin isäkin oli vielä elossa eikä heidän tarvinnut julkisilla liikkua, sillä isällä oli auto.

  Alkaa tuntua siltä, että kaikki vaiva ja rahanmeno on ollut täysin turhaa. Vieraita varten me juhlapaikkaa, muusikoita, pitopalvelua sun muuta olemme varanneet. Jos olisin tiennyt, etteivät häämme kiinnosta oikein ketään, niin olisimme voineet mennä kahdestaan intiimisti naimisiin ilman sen kummempia järjestelyjä. Sehän se alkuperäinen suunnitelma oli. Luulin, että tottahan toki äitini haluaa todistaa ainoan tyttärensä avioitumista. Turhaan luulin. Pitäisi olla kivat fiilikset tulevan hääpäivän johdosta mutta mua vaan masentaa. Onneksi puolisoksi on tulossa rakkain ihmiseni.

  • 1
   entry
  • 0
   comments
  • 3165
   views

  Recent Entries

  16.-17.3 perjantai-lauantai

  Esillä on uusia häämallistoja ja -kattauksia tulevan kevään

  ja kesän hääjuhliin.

  Mallistoista on myös helppo muunnella malleja erilaisiin kevään juhliin,

  esim. rippi-, ylioppilasjuhliin.....

  Päivien aikana on kaksi esittelypistettä,

  jotka ovat avoinna perjantaina klo 12.00-17.30

  ja lauantaina klo 10.00-15.00.

  Mukana juhlien huminassa on myös yhteistyökumppani

  Morsiusateljee Katariina omalla esillepanollaan!

  Paljon tarjouksia ja houkutuksia!

  Kannattaa merkata kalenteriin tuo viikonloppu, ja käydä hakemassa vinkkejä esim hääkoristeluun :girl_pinkglassesf:

 12. "Ehti mennä vuosia muutama,

  muttei suotta,

  koska vihdoinkin on tullut se aika,

  jolloin voidaan iloita."

  Ilon aihe on se, että vihdoinkin on löytynyt se ihminen rinnalle, jonka kanssa haluaa ja voi elää lopun elämän. Vihdoinkin uskaltaa lastata laivan ja tallustaa avioliiton satamaan. Tätä päivää on odotettu, mutta se on ollut sen arvoista.

  Olemme tunteneet toisemme melkein seitsemän vuotta, josta noin kaksi vuotta kihloissa ja ennen kihlausta ehdimme seurustella vuoden verran. Hiljaa hyvää tulee, vai miten se meni. Tosin kyl siinä tovin sai toista yrittää taivutellakin, kun ei tohtinu suoraan sanoa, vaikka mieli teki; molemmat niin ujoja oltiin. Onneksi yhteinen työpaikka pelasti ne vuodet jotka ehti vieriä vähän ohi.

  Nyt suunnitellaan kovalla tohinalla häitä. Hääpäivä oltiin päätetty jo viime vuoden puolella syksyllä, mutta kirkon varaaminen viivästyi joulukuulle, koska sulho pääsi silloin vasta ripille (aivan hän kävi rippikoulun aikuisiällä). Konfirmaatio olikin yksityinen ja herkkä. Aluksi mietin kuinkahan kirkon varaaminen sujuu, koska tiesin, että kirkko on tuolloin remontissa. Niinpä ystävällinen virkailija ilmoitti heti, että kirkko on remontissa, kysyin että voiko vihkimisen pitää pienemmässä kyläkirkossa ja sehän onnistui. Jihuu, olinkin aina haaveillut, että pääsen kävelemään pientä kyläkirkon käytävää, joka on pieni ja puinen; tunnelma on siis täydellinen. Papista jätettiin toive, mutta se varmistuu vasta myöhemmin tänä syksynä.

  Seuraavaksi olikin listalla juhlapaikka, se tuotti vaikeuksia, koska vieraslista näytti sillä hetkellä yli 120 ja sen vuoksi tuo väkimäärä on vaikea saada mahtumaan pienellä paikkakunnalla yhteen tilaan. Seurakuntatalo oli heti ei listalla, koska se ei ole ollenkaan meidän oloinen tila; tämän vuoksi pitikin alkaa selvittämään mitä muita vaihtoehtoja olisi tarjolla. Kaksi muuta paikkaa löytyi ja nyt on sitten jätetty toisesta paikasta alkuvaraus, lopullinen varaus tehdään myöhemmin helmikuussa, kun menemme tutustumaan. Juhlapaikan vuokraaja onkin saanut minusta varmaan kyllästymiseen asti, kun kyselen jatkuvasti kaikenlaisia kysymyksiä; sähköpostiliikenne on käynyt kuumana. :)

  Mitä sitten, no aikaa sitten olin jo sopinut ompelijani kanssa, joka on lähipiiriin kuuluva henkilö, että hän ompelee minulle puvun; joten se on tilauksessa ja sitä aletaan ompelemaan vasta kesällä. Koskaan kun ei voi tietää tuleeko painoa lisää vai kaventuuko vyötärö kenties tässä kuukausien aikana (sitä saakin odottaa).

  Askartelu asiat on kovassa vauhdissa, ideoita oli paljon ja välillä tuntuukin, että taidan olla vähän yli ampunut, mutta saapa nähä. Kutsukortit alkaa olla tehty, muuten paitsi itse teksti puuttuu kaikista. Hääkarkki rasioita on alettu tekemään ja meillä tulee tähän rasiaan muutakin kuin vain se yksinäinen suklaa. Hääkarkki rasiana meillä toimii paperinarukontti, joka on itse suunnittelema ja valmistama. Pöytäkoristeita on alettu valmistaa ja nekin ovat hyvällä mallilla. Tämän lisäksi on suunniteltu, että teen itse hääkimppuni; saapa nähdä miten lopulta käy.

  Vielä on paljon mitä tehdä, mutta tässä on nyt ne jotka on vähän aluillaan. Nautin kaikesta mitä saan tehdä itse, joten omien häiden suunnittelu ja toteutus on mulle mieleistä puuhaa. Aiemmin en ole päässyt auttamaan sisarusteni häissä, joten jopa senkin vuoksi olen odottanut tätä, että vihdoinkin minä saan olla se joka päättää mitä siellä tulee olemaan, nautin tästä, että saan olla tarvittaessa se "ilkeä morsian", vaikkei minussa vielä sellaisia merkkejä näykään ja toivottavasti ei tulekaan. ;D

  • 1
   entry
  • 0
   comments
  • 3828
   views

  Recent Entries

  <p>Syyskuussa 21.9.2011 kihloja vaihdettiin ja hääpäivä lyötiin lukkoon :) Murto-osalle silloin ilmoitettiin asiasta mutta nythän asiasta tietää kohta koko pitäjä :) 14.9.2012 siis menemme maistraattiin, sillä ukkoseni ei kuulu kirkkoon, mutta eipä tuo pikku seikka minua haittaa, saan maailman ihanimman ihmisen elämääni ja jakamaan tulevaisuuden surut ja ilot :) Seuraavana päivänä menemme kirkoon hakemaan papin siunauksen liitollemme, ihan sen takia että haluan kuitenkin kirkollisen osion, sillä itsehän kuitenkin kirkkoon kuulun. Haluan tavalliset "kirkkohäät" vaikkei pappi siinä sitten julistakkaan puolisoiksi :)Asumme Salon kuusjoella omakotitalossa, rauhallisessa paikassa. Perheeseemme kuulu neljä poikaa, kissa ja pitkäkarvainen sakemannityttö.Tässä on tullut järjesteltyä jo kaikenlaista ja olenkin ollut jo stressaantunut häistä, NYT JO!! Mitäs se sitten H-hetkellä mahtaa olla?? Olenkin vähäh hukassa asiosta enkä tiedä mitä nyt sitten kannattaisi hankkia, kaikki vai murto-osan? Äääääh..... välillä tuntuu että päänuppi rähäjtää. Onneksi avopuolisoni on ollut mukana alusta saakka, eli välillä pieni ylireagointi "sä et tee yhtään mitään" on stressaantuneen kauhumorsiamen loksautus isosta suusta.... Esko on aivan ihana!

 13. Seregi
  Latest Entry

  bridezilla1.jpg]

  Viime yönä stressasin häitä niin paljon, etten saanut unta. Piti soitaa äitille, joka rauhoitteli minua. Häät saadaan maksetttua. Paljon on tehty, häät saadaan maksettua eikä sillä ole väliä mitä muut ajattelevat.

  Sormus on miltei valmiina kultasepällä ja tuli maksamaan 550€. Halpa sinänsä, että samanhintaisia katselin valmiitakin, mutta nyt sain juuri sellaisen kuin halusin.

  Turussa lopetti eräs hääpukuliike. Seisoin pitkään siellä sopiva 50€:n puku päälläni. Konsultoin taas äitiäni, joka sanoi, että jollei puvusta tule ooh-fiilistä, niin ei sitä oteta vaikka olisi puoli ilmainen. Sitten menin Kaarinaan zazabellaan, josta oikea malli löytyikin ja lähti tilaukseen väri- ja koko muokkauksin.

  Ohjelman suhteen olemme päätyneet siihen, että soitamme musiikkia spotifysta. Pitää säästää mistä pystyy. Äiti sanoi että seremoniamestari (mun veli) varmaan keksii jotain ohjelmaa häihin. Ja onhna kaverit tulossa soittamaan kitaraa ja huilua.

  Löysin tosi hyvän sivun, josta saa inspiraatiota theknot.com

 14. Otteita kesän kuvauksista. Mikäli kiinnostus heräsi, niin ota yhteyttä!

  Virallisilla sivuillani paljon lisää kuvia sekä tietoa kuvauksista!

  Valokuvaaja Antti Ekola

  IMG_9001s.jpg

  IMG_0002s.jpg

  IMG_0416s.jpg

  IMG_4125s.jpg

  IMG_4140s.jpg

  IMG_1170s.jpg

  IMG_8017s.jpg

  IMG_6329s.jpg

  IMG_1372s.jpg

  IMG_1481s.jpg

  IMG_2758s.jpg

  IMG_3807s.jpg

  IMG_4199s.jpg

  IMG_6484s.jpg

  IMG_6913s.jpg

  IMG_9022s.jpg

  IMG_9377s.jpg

  IMG_9720s.jpg

  IMG_9988s.jpg

  KMG_9034s.jpg

  Valokuvaaja Antti Ekola

  Hääkuvaus - Trash The Dress - Dokumentaarinen hääkuvaus - Muut kuvaukset

  Kysy!

 15. Nyt on ensimmäinen tanssitunti käyty sulhon kanssa ja vältyttiin sodalta.. Eli ainakin näin ensimmäisen kerran oli oikein hauskaa ja puolitoista tuntia meni yhdessä hujauksessa..Valsiin ei vielä päästy, koska kurssi koostuu muistakin tanssityyleistä, joten pääsimme aloittamaan "tanssiuramme" tangolla. Tämähän sopi mainiosti sillä tangohan on tiedettävästi melko jäykkää tanssia.. :girl_haha:

  Nyt on varauksessa päivä, jolloin mennään uudemman kerran katsastamaan juhlapaikkaa isommalla porukalla..Ja siis isommallaporukalla tarkoitan että oikeasti meitä taitaa olla aikas monta, mutta mitäpä siitä...mahtuuhan sinne..

  Tarkoituksena on siis miettiä kuinka paljon ja mitä koristeita paikalle laitettaisiin (lumipallot eivät ole kumma juttu lisääntyneet viimeisen viikon aikana...), sekä valokuvaajamme tulee katsastamaan myös paikan mahdollisia sisäkuvia varten..

  Nyt viikonloppuna kuitenkin rauhoitumme mökillä takkatulen loisteessa ja juhlistamme ensimmäistä kihlajaispäivää..oih..ihanaa.. :girl_sigh:

  viikonloppua odottaen.. :girl_pinkglassesf: