eventamo.fi

  • merkintää
    13
  • kommenttia
    0
  • katselua
    3584

Herkkuja pikkujoulupöytään: luomujoulutortut

Eventamo

645 katselua

Ensimmäinen adventti on täällä ja sehän tarkoittaa että jouluherkkuja saa (*virallisesti*) alkaa syödä. Myös pikkujoulukausi on lähtenyt käyntiin ja juhlapöytä voidaan kattaa myös luomulla.

Nämä joulutortut on tehty itse leivotusta voitaikinasta, joten valmistukseen saa varata pari tuntia perinteisen ”uuniin ja ulos”-tyylin sijasta. Lehtevä voitaikina saadaan aikaiseksi taittelemalla taikina useaan otteeseen voikerroksineen. Taikinan voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä, sillä voitaikinalle on tärkeää pysyä kylmänä ja jääkaapissa odottelu ei tee hallaa tälle laisinkaan. Taikina voidaan myös pakastaa.  Voitaikinan raaka-aineet, sekä voi että jauhot, kannattaa laittaa jääkaappiin jo leivontaa edeltävänä päivänä, jotta ne ovat leivontavaiheessa tarpeeksi kylmiä.

Itse tein kahta eri joulutorttuversiota, toisen luumuhillolla ja toisen luomuomena-vaniljahillolla. Kauppareissulla huomasin että luomuluumuhilloa tuntuu olevan aika vaikea löytää, joten tässä reseptissä on käytetty kotimaista luumuhilloa. Jos olette löytäneet luomuhilloa jostain, saa vinkata kommentteihin.

Löydä resepti täältä.




0 kommenttia


Ei kommentteja.

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään