Sign in to follow this  
Followers 0
  • entries
    13
  • comments
    0
  • views
    1317

Kuinka järjestää ekologiset juhlat vol. ekokutsut

Sign in to follow this  
Followers 0
Eventamo

224 views

Suomalaisissa häissä on keskimäärin 90 vierasta. Varakutsut mukaan lukien häitä varten ostetaan siis lähemmäs 100 kutsukorttia. Amerikasta Suomeen on myös pikkuhiljaa rantautunut Save-the-date-korttien, eli lukitse-kalenterista-hääpäivä-korttien, lähettäminen ennen varsinaisen kutsun maailmalle päästämistä. Kutsun mukana saatetaan lähettää lisätietopaperi, vastauskortti ja -kuori. Näiden lisäksi paperituotteita häihin yleensä tuodaan menujen, ohjelmien ja pöytänumeroiden muodossa.

Yleensä ihmisille tulee paperituotteiden harmeista ensimmäisenä mieleen kaatuvat metsät. Puiden kaato ei kuitenkaan ole ainoa ongelma, jonka uusien paperituotteiden tekeminen tuo mukanaan; veden kulutus on valtava, energiaa kuluu ja hiilidioksidia syntyy.

Tärkeää on muistaa itse kierrättää paperituotteet niiden käytön jälkeen. Kannattaa myös kannustaa vieraita kierrättämään kaikki kutsut. Jos paperituotteet viedään kaatopaikalle, ne tuottavat metaania joka on 23 kertaa haitallisempaa ympäristölle kuin hiilidioksidi.

Postiluukusta putoava kutsukortti on kuitenkin monien mielestä tunnelmallisempi ja kunnioittavampi kuin sähköinen kutsu. Jos siis haluat säilyttää perinteisen postitetun kortin, alta löydät tietoa miten saat hoidettua sen ekologisemmin.

Lue koko artikkeli täältä.


Sign in to follow this  
Followers 0


0 Comments


There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now