eventamo.fi

  • merkintää
    13
  • kommenttia
    0
  • katselua
    3585

Kuinka järjestää ekologiset juhlat vol. ekomekot

Eventamo

427 katselua

Morsian käyttää helposti 20 metriä kangasta mekkoonsa, sillä kerroksia on usein useampia.  1 puuvillakilon kasvatukseen kuuluu 8 000-40 000 litraa vettä ja 1 metrin kankaan tuottamiseen toiset 600 litraa. Lisäksi kangastehtaiden, niin ilmakehään kuin veteenkin päästetyt, saasteet sekä työtekijöiden huonot olot tuovat oman osansa kankaan ekologiseen jalanjälkeen sekä eettisyyteen.

Tavalliselle häämekolle on onneksi olemassa monia vaihtoehtoja, jotka eivät rasita luontoa yhtä paljon. Alla on kaksi eri listaa, jotka on jaettu niin että toisessa listassa on listattuna vaihtoehdot kangasmateriaaleille ja toisessa listassa on asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon niin ekologista mekkoa kuin tavallistakin mekkoa ostettaessa.

Materiaalit

Luomupellava ja -puuvilla

Luomupellava ja -puuvilla ovat molemmat raivanneet tiensä jo ketjuliikkeisiinkin, mutta häämekkoihin nämä kankaat eivät ole vielä usein päässeet. Muutamia luomuhäämekkovalmistajia maailmalla kuitenkin on, ja aina on mahdollista teetättää mekko suomalaisena käsityönä. Pellavasta ja puuvillasta saadaan luomua viljelemällä se ympäristöystävällisesti. Tämä tarkoittaa, ettei viljelyssä käytetä myrkkyjä tai synteettisiä lannoitteita, ja maaperä pidetään hedelmällisenä.

 

Katso kuvat ja avaa koko artikkeli täältä uuteen ikkunaan.




0 kommenttia


Ei kommentteja.

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään