Boolin jäähdytys

Jääpalat

Silloin kun tarvitset paljon jäitä ja pakastimessa on vain niukasti tilaa ovat jääpalapussit mainio apu. Erimuotoisia jääpaloja voit tehdä kuvioiduilla jääpalamuoteilla, joita voit ostaa hyvin varustetuista kaupoista. Koristele jääpalat marjoilla, yrteillä tai kukilla, jotka olet laittanut muotin syvennyksiin ennen jäädyttämistä.

Mehujääpalat

Mikäli booliin tulee mehua, voi sitä pakastaa jääpaloiksi boolin joukkoon. Näin jäiden sulaessa neste ei vesitä boolia vaan ryhdittää sitä entisestään.

Jäämurska

Jäämurskan viilennysteho on erityisen hyvä. Älä kuitenkaan lisää sitä booliin, jottei se vetistyisi, vaan käytä jäämurskaa kaksoispohjamaljassa jäähdyttämään varsinaista boolimaljaa. Tämä tapa on käytännössä aina paras vaihtoehto pitää booli kylmänä ja vesittämättä makua.

Jääkimpale

Jos kuitenkin haluat laittaa boolisi joukkoon jäitä, suosi isoa jääkimpaletta jääpalojen sijaan, sillä iso jääkimpale sulaa hitaammin kuin pienet jääpalat. Pakasta jääkimpale esimerkiksi pakastusrasiassa tai näyttävästi koristeellisen muotoisessa kakkuvuoassa. Jääkimpaleen sisään voit jäädyttää koristeeksi marjoja, kukkia tai lehtiä.

Hiilihappojää eli kuivajää

Kuivajää (hiilihappojää) jäähdyttää tai pakastaa tuotteesi nopeasti. Sen avulla pystytään pitämään tuotteet myös kylminä tai jäisinä. Kuivajää on kiinteää hiilidioksidia, joka muuttuu kiinteästä olomuodosta suoraan kaasuksi ja haihtuu ilmaan jälkiä jättämättä.

Kuivajään käyttökohteet ovat moninaiset. Lämpiminä vuodenaikoina se on oiva apu juhlien järjestäjälle, sillä se pitää tarjottavat tuotteet sopivan kylminä. Kuivajäällä ja lämpimällä vedellä aikaansaatavalla savulla voidaan myös luoda mystiikkaa ja tunnelmaa juhlaan. Boolimaljaan laitettuna se sekä jäähdyttää boolia, että antaa hienon savuefektin.

Kuivajään lämpötila on todella alhainen, – 79C -astetta. Sen takia sitä käsiteltäessä on aina käytettävä asianmukaisia suojarukkasia tai muita käsineitä. Sitä ei myöskään saa laittaa suuhun! Alhaisen lämpötilan ansiosta jäähtyminen on nopeaa. Mikäli kuivajäätä laitetaan suoraan booliin, pitää jonkun vahtia, että kukaan ei juo boolia ennen kuin savuaminen on kokonaan loppunut. Parempi vaihtoehto on käyttää kaksoispohjamaljaa, jolloin saadaan sama savuefekti, mutta kuivajää ei ole suoraan kosketuksissa booliin eikä näin voi vahingossakaan joutua vieraiden suuhun.

Lisätietoa kuivajäästä löydät Aga Oy:n sivuilta täältä.

Lähde: Minttumansikat, Raikkaita booleja - helposti (Alko Oy)

 

Mediatiedot & mainostus

palvelut(ät)naimisiin.info

 

2000-2018 © naimisiin.info