Jump to content
Naimisiin.info

sammaltuppo

Morsian
  • Viestit

    17
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit posted by sammaltuppo

  1. Itse en onneksi ollut tätä todistamassa, olin ulkosalla juttelemassa vieraiden kanssa, yksi hyvistä ystävistäni kertoi tämän minulle myöhemmin. Meidän sukumme prinsessa (ainakin mielellään kuvittelee olevansa) oli aikansa ilmeisesti katsonut minun paistattelua huomion keskipisteenä, joka on aivan ennenkuulumatonta prinsessalle, koska on tottunut olemaan aina se ykkönen jokapaikassa.

    Hän oli hävinnyt jonnekkin ja käynyt vaihtamassa juhlavaatteensa kireisiin muotifarkkuihin ja purjehti tanssilattialle ja oli tehnyt todella näyttävän esileikkitanssin sulhaselleni. Hän oli aukaissut pitkät hiuksensa kuin jossain hidastetussa pornoleffassa ja kiehnännyt itseään iholle. Siinä koko juhlakansan edessä se oli sitten esittänyt häveliään ja takuulla mieleenpainuvan tanssiesityksen ja varmistaen näin itselleen jokaisen katseen. Kaverini kertoi että aika usealla oli myötähäpeän häivähdys käynyt kasvoilla ja ystäväni itse kertoi hänen miehensä sanoneen, että Häntä oikeasti hävetti tämän akan puolesta, että onneksi morsian ei ollut paikalla tätä näkemässä.

    Kyseessä ei siis ollu mikään huumoritanssi joka kuului ohjelmanumeroon, vaan serkkuni tuntien tiedän, mitä hän ajoi takaa. Ja myös kaverini joka ei häntä tunne lainkaan, oli samaa mieltä.

    voivoi..joillekkin se vaan on niin vaikeaa antaa jonkun toisen kerrankin loistaa.

    Häitäni tämä ei pilannut, koska sain tietää tästä vasta jälkikäteen, mutta jotenkin oksettaa hänen huonon itsetuntonsa puolesta. Kasvais aikuiseksi.

  2. Noniin.. olen ketjun aloittaja ja häistä on kohta kulunut vuosi ja kävin mielenkiinnolla lukemassa tätä Lohikeitto ketjua! :)

    Juurikin tämä erään kommentti sai minut alunperinkin kirjoittamaan ensimmäisen viestini:

    "Lohikeitto on oikein hyvää ruokaa, mutta ainakin omissa häissäni se menisi korkeintaan alkuruokana. Mutta ymmärrän kyllä että kaikki eivät halua panostaa tarjoiluihin eivätkä järjestää "ruokajuhlia".

    Eli miksi ajatellaan, että Ei haluta PANOSTAA tarjoiluihin, jos on kalakeittoa, ja se ettei haluta panostaa, yleisesti ottaen tarkoittaa, ettei ole ajateltu, kehdattu suunnitella tai laittaa asiaan rahaa.

    voivoi...

    Meillä Lapissa kalakeitto on juhlaruoka, vaikka sitä syödään myös kotona. Jossain etelässä voi hirvenlihapihvi olla ihan gourmee ja sitä ylpeänä tarjoillaan johon myös minä voisin todeta, että meillä saa tuota kotona jokapäivä, senkun hakee vaan pakkasesta. :)

    Mutta emmie niin ajattele, sehän olis törkeää.

    Koko jutun alkuperäinen idea oli se, että tuntuu kuin nykyään niukalla rahalla pidetyt häät olisivat jotenkin huonommat, että vieraita ei ole huomioitu ja kunnioitettu. Että jos ei tarjolla ole pihvejä, notkuvia ruokapöytiä, kolmea eri boolia, 4eri salaattia jne, niin silloin ei OLLA PANOSTETTU ruokailuun, eikä vieraisiin, siis mitä ihmettä??!!

    Että yritetään jotenkin tarjoilun ja muun "näkyvän" mitalla antaa ymmärtää, että morsiusparilla (tai isillä ja äitillä) on rahaa millä mällätä. ja sellainen ihminen, joka heti esimerkiksi nyt aiheessa olevan kalakeiton nähdessään heti ajattelee, että EI OLLA PANOSTETTU, taitaa JUURIKIN ITSE olla niitä, jotka todennäköisesti juhlivat häissä uusimekko päällä, Dolce&Gabbanan hintalappu, mukavahingossa, niskassa roikkuen. Tsiisus!

    Meidän häät olivat keskivertohäät, hinnaltaan. Emme saaneet budjettia mahtumaan 100 euroon, vaikka olisin senkin voinut tehdä, jos olisin osannut ja kyennut. Mutta eivät häämme maksaneet 9000 euroakaan. Ja mikä on kenellekkin halpista... jollekkin esim tuo 9000euroa, on todella halpishäät.

    Meillä oli tarkoitus saada budjetti mahdollisimman pieneksi. Juhlapaikalla oli tarjolla listalla halvimpana (joskaan ei suinkaan HALPANA) vaihtoehtona kalakeittoa, ja koska se meille on perinne juhlaruoka, niin sehän sopi oikein hyvin morsiusparille. Jos esim. halvimpana vaihtoehtona olisi ollut jokumuu.. olisimme katsoneet sen sopivuuden häihimme. Ja olisimme myös silloin voineet päätyä kalakeittoon, vaikka se olisi ollut toiseksi halvin. ELI TARKOITUS EI ollut ottaa MITÄVAIN halpaa vaihtoehtoa. Ja minä kerroin ihan avoimesti tutuilleni, että rahaa on rajallisesti ja joudun joistakin asioista häissäni luopumaan, että kaikkea en voi saada.

    Johon myös jotkut kommentoivat, että "kerranhan ne häät pidetään, että ei kannata pihistellä, sitten harmittaa". Että tyyliin pankkiryöstämään, kunhan kaikki saadaan mitä halutaan. En ymmärrä tätä.. jos morsiuspari on sinut tulojensa ja häidensä budjetin kanssa, miksei vieraatkin.

    Eli tämä Lohikeitto teoria on vain yksi niistä asioista, jotka ovat jostain ihmeen syystä merkki HALPISHÄISTÄ, JOIHIN EI OLE PANOSTETTU.

    monelle se on myös boolinpuuttuminen, vuokrahääpuku..jne...

    Nytkun häistä on kulunut vuosi, olen todella tyytyväinen päiväämme. Saimme kustannettua omilla rahoilla meidännäköiset häät ja vältimme turhaa pröystäilyä, joka itseäni inhottaa. Myös kaikille perhe ja tuttavapiirissä kyselijöille, häidemme budjetti on salainen. Minusta ei ole tärkeää paljonko häämme maksoivat (että voidaan sitten laskea ja miettiä, kuinka varakkaita tai köyhiä olemme), vaan se kuinka onnellisia me nyt olemme.

    Minäkään en ole kysellyt vierailta, paljonko PANOSTIT juhlamekkoosi meidän häihin?

    Tai miettinyt KUKA PANOSTI häihimme eniten? keneltä saimme eniten arvostusta ja suitsutusta???

    Eli edellä kirjoitettu provosointi tarkoitti sitä, että miettikää ihmiset millä mitalla sinä arvioit toisten pitämiä rakkauden täyteisiä juhlia ja millä mitalla sinä haluaisit, että sinun juhliasi arvioidaan. Mitä sinä haluat jättää jälkeesi vieraana ja minkälaisen vieraan sinä haluaisit juhliisi.

    Meitä on monta erilaista ihmistä ja häitä yhtämonta erilaista. Muistetaan, että häät ovat juhla, jossa juhlitaan kahta toisensa löytänyttä ihmistä ja heidän välistä rakkauttaan. Juhlitaan sitä läheisten kanssa, kukin voimiensa ja varojensa mukaan. Ei se ole rakkaudesta ja välittämisestä pois, onko niihin laitettu euro vai miljoona, kustantajana tai vieraana.

    Kalakeittohäät ovat aivan yhtä paljon täynnä tunnetta ja rakkautta, kuin sisäfilepihvihäätkin. tai ne häät, joissa ei ole ruokailua lainkaan, tai edes vastaanottoa. :-X

  3. En minäkään noita oveen uskalla laittaa, vaan pidän nuita kransseja usein "jättimansetteina", eli pöytään vaan ja keskelle joku ihana iso lasinen tuikkuvaasi, jollaisia on partylitella ja pentikillä ja vaikka missä. Siis niitä, joissa kynttilä on metalli alustalla joka kelluu/riippuu lasivaasin reunoista... jos joku ymmärtää mitä tarkoitan. Häissä aika näyttävä pöytäkoriste esim.lahjapöytään tai noutopöytään ;)

  4. Kuulkaapas siskoseni, Tein loistolöydön!!!!! Kun ollaan vihkiytyneitä tälle syksy teemalle (mitä se kenellekin tarkoittaa), niin käykääpäs kurkkaamassa www.doordeco.fi

    Sieltä kranssit ja syksy! Voi Ettääääää!!!! ei paljoa kannata enää itse tehdä jos ei omaa taitoja!!! Eikö olekin ihania??!! :-X

    ja muissakin vuodenaika kategorioissa on ihania vaihtoehtoja!!

  5. Minäkin ensin ajattelin, että tiedän muutaman häävieraan, jotka ei syö kalaa, että mitäs niille sitten? Toisaalta taas tiedän myös muutaman, jotka ei syö hirvenlihaa, ja taas muutaman jotka ei syö pihvejä, niin ei kait sitä voi kaikkia miellyttää ja ihan mahdoton tehtävä valita sellainen ruoka, jota kaikki syö! Meidän hääpaikassa ei ole sellaista leikkelepöytä, kalapöytä juttu menuja ollenkaan. Niin Hän jolle ei meidän tarjoama ruoka kelpaa (eri asia jos allerginen), purkoon kynsiään tai nöyrtyköön ja maistelkoon tarjottua ruokaa. Kuitenkin aikuisia ihmisiä...

    Minä en ole poronlihan suuri ystävä, mutta yksissä häissä sitä tarjottiin pääruokana ja valtavista ennakkoluuloista huolimatta otin sitä lautaselle ja tosi hyvää oli! Hain lisääkin. :)

  6. Se että sanoin meidän lohikeiton olevan halvin ruokavaihtoehto menusta, ei tarkoita, ettäkö se tulisi meille silti mitenkään halvaksi. Pulitamme siitäkin pitkän pennin. Ollaan panostettu bändiin, valokuvaajaan, ja sormuksiin. Mutta mietimme yhä sitä hirvikäristys vaihtoehtoa.....

    ilmoittautumisien yhteydessä on tiedusteltu ruoka-aine allergiat jo etukäteen ja vain yhdellä on kala-allergia... siksi se hirvikäristys olisi parempi vaihtoehto, ettei yhden tarvi litkiä kesäkeittoa. Mutta katsotaan.. tiedustellaan vielä vaihtoehtoa tälle kala-allergiselle keittiön emännältä.

    hauskaa, miten erilailla mielipiteet jakautuu Lohikeitosta ja olin yllättynyt, kun jotkut kirjoittivat etteivät ole koskaan sitä syöneet juhlissa!!!! Onkohan se sitten täällä Lapissa joku "meidän juhla ruoka"... kun täällä sitä kyllä on ihan yleisesti häissä, valmistujaisissa, merkkisynttäreillä ym. en tullut ajatelleeksi, että tässä voi olla ihan kulttuuritottumuksiakin pelissä.

  7. Meillä syksyllä häät ja juhlapaikka on erähenkinen pieni kartano. toinen salaateista olisi vihersalaatti ja toinen joku ruokainen salaatti esim. kinkkupasta. Iltapala tulee kyllä, mutta mitä se on, ei olla vielä päätetty.

    Häissämme teemana ja koristeluina paljolti käytetään havuja, tuikkuja ja eräteemaa. Myös hirvikäristys oli yksi vaihtoehto, mutta harvoin se on mieleisen makuista, jos on tottunut "tietynlaiseen". Eli Lohikeitto kyllä sopii juhlapaikkaamme ja teemamme hyvin.

    Muistaakseni lohikeitto oli vielä nimellä KERMAINEN Lohikeitto.

    Ja voihan iltapalana tarjota sitten jotain ruokaisaa.. jos jollekin jäi paha mieli ja nälkä.

  8. Minua on alkanut hirvittämään meidän kalakeitto menu. Tarjolla on siis lohikeittoa ja kahta eri salaattia sekä rieskaa. Kun olen kuunnellut tuttavien kommentteja muitten häistä ja lukenut rivien välistä ketjuja, niin tulee aika paha mieli, kun ajatellaan ihan yleisesti, että lohikeitto on halpis ruokaa häissä ja että siitä tulee automaattisesti mieleen, että ruokaan ei ole panostettu ym. :unsure:

    Tosi on, että lohikeitto on ainakin meidän paikassa se halvin vaihtoehto, mutta jos seuraavaan menuvaihtoehtoon pitää laittaa 1000e lisää rahaa, niin ei kiitos. Ja mielestäni lohikeitto on ihanaa ja juhlaruoka ennen kaikkea.

    Tällaisia lauseita kuulee "ei oltu panostettu häihin rahallisesti, kun siellä oli vain lohikeittoa", "eikö joku muu ruoka olisi parempi teidän häihin, kuin se iänikuinen lohikeitto".... :o

    Tuleeko muille lohikeittoa? ja jos ei niin oletteko samoilla linjoilla noitten äskeisten kommenttien kanssa? mitä ajatuksia lohikeitto toisten häissä tuo teille vieraana?

    ja vielä.. välissä kun olen tätä asiaa perheelleni harmitellut tulee tälläista "nooh, älähän nyt... kyllä se keitto on ihan hyvä"... :(

  9. No eipä käynyt mullakaan mieleen. Olen ostanut 2 pakkaa niitä Ikean pieniä lasisia tuikkukippoja 12kpl/pakk. en ole niitä pakasta aukaissut ja olen ollut siinä uskossa, että havin tuikku sinne vaan metallikuppeineen sisään.. ois siinä ollu blondilla ihmettelemistä, kun se ei mahdu sinne.. ja olisinkohan tajunnut, että sen metalli kipon voi jättää pois... :blink:

    Voi Hyvä Sylvi... Onneksi oli TÄMÄKIN ketju!

    ja että normi tuikkuko pala kauemmin ilman metallikippoa???!! heti pitää testata. Sittenhän on sekin ongelma ratkaistu, että kuka vaihtaa tuikut kesken kaiken... :-X

  10. Meillä on kyllä kaikki koettu.. sulhasen sukuun on vuoden sisällä siunaantunut muutama uusioperhe, johon siis on liittynyt uusia lapsia uuden kaverin edellisestä liitosta. Nämä lapset ovat nyt tilanahtauden takia KAIKKI jätetty kutsumatta. Ja emme edes tunne heitä ja osan nimeä emme tiedä, saati että minä tunnistan jos vastaan tulevat. Sitten on tullut tällaista " minäkään en tule jos se ja se ei kerta pääse ja ole kutsuttu"!!!! :o ja yhdessä kutsussa oli kutsuttuna kaksi henkilöä, niin ilmoittautuessaan he ilmoittivat että "laita meidät kaikki neljä sinne"!! siis mitä h.......!! ja sitten tingataan että laita nyt vain vaikkei oo kutsuttukaan ym. onko niin vaikeaa ymmärtää että sitten pitää ne muut 10 muutakin kutsua. ja että vielä kiristämällä meidän hähin paikka lunastetaan.. et en tule jos ei sekään saa tulla. aivan uskomatonta. ja kaikki vielä ihan aikuisten suusta. olen aika kiehumispisteessä. Minunpuolesta jääkööt tulematta. ketään en kerjätä ja kukaan ei kerjää paikkaa meiltä.

    muutamien perään on jouduttu kyseleen tuleeko vai ei. ja olen tekstarilla kysynyt ja olipa vastaus mikätahansa olen laittanut perään, että OK.

    ilmoittautumiset piti ilmoittaa äidilleni tai anopilleni. ja lopussa me kaikki kolme tekstailimme ihmisten perään.... :mellow:

  11. Meillä myös syyskuussa häät. Täällä ruska silloin parhaimmillaan. Päätin minäkin jakaa ideani muille. Eli meille tulee pöytiin katajanoksista tehtyjä nippuja, jotka on solmittu valkealla satiininauhalla. ja koitan jotenkin väkertää 3 männynkäpyä kiinni tähän satiininauhaan. Käpyihin tupsautan ihan vähän lumisprayta. Kynttilöitä piti tulla alunperin joka pöytään, mutta tilan ahtauden vuoksi KAIKKI pöydät kootaan pois ruokailun ja leikkien jälkeen, että mahdutaan tanssimaan, niin kynttilöitä ei sitten pöytään tulekkaan. Juhlasalissa on avotakka, johon emme laita tulta koska tulee liian kuuma, mutta sen sisälle laitamme komean kynttiläkokoelman erikorkuisista kynttilöistä. Pihalle portaisiin tulee sinkkisankoihin kanervat ja myös sankkojen ympärille samaa valkeaa satiininauhaa ja eteen rusetti. Postaitten juureen tulee 2 isoa kynttilöroihua. Pihalle tulee 2isoa jätkänkynttilää. Todennäköisesti buffetpöytään tulee myös näitä samoja katajanoksakäpy virityksiä. :) Karkeille tehdään juuttikankaasta pieniä nyssyköitä, jotka sidotaan kiinni valkealla narulla.

    Meillä siis ei ehkä ihan ruskateemaa, koska ulkona sitä jo on ja mielestäni hirsinen juhlasali kaipaa jotain raikkautta, joten valitsin vähän valkeaa väreihin ja ehkä jo talven ja lumen odotusta. :-X

  12. Tietääkö kukaan valsseja, jotka ovat todella hitaita ja kävisivät häihimme. Olemme tanssineet kilpatansseissa hidasta wienin valsia ja tuntuu että perusvalssi ei kohdallamme enää vetele. Osaakohan lie enää..  ;D

  13. Me ollaan ajateltu tehdä avioehto. Omaisuutta ei ole mitenkään mainittavia määriä, mutta eihän sitä koskaan tiedä jos rikastuu!  ;D meillä on aina ollu molemmilla omat tilit ja omat säästötilit, joten olemme aika tarkkoja rahoistamme, molemmat. vielä ei olla mietitty avioehtomme sisältöä senkummemmin, koska tarvitsemme ehdottomasti neuvoa siihen. ja kaikista eniten.. tietääkö joku mitä avioehdon laatiminen maksaa? ollaanko liian köyhiä laatimaan sellaista paperia vielä köyhemmästä omaisuudestamme.  ;D ;D ;D

×
×
  • Create New...