Jump to content
Naimisiin.info

intiaani

Rouva
  • Viestit

    19
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit posted by intiaani

  1. Hohhoijaa... täytyy taas herätä ja kommentoida. Ai että luterilainen kirkko tapahtumanjärjestäjänä. Se nyt oli loukkaus suoraan päin naamaa. Että kiitos siitä.

    Itse en elä kirkollista elämääni muinen kirkossakäyjien mukaan, vaan Jumalan mukaan. Hänen kanssaan voin olla päivittäin yhteydessä, jos haluan, ja olenkin. Jos sulhaseni, (joka on USA:n babtisti) haluaisi mennä omassa babtisti-kirkossaan naimisiin, minulla ei luterilaisena olisi sitä mitään vastaan, koska siinä ollaan joka tapauksessa Jumalan kasvojen edessä. Hän on samaa mieltä luterilaisessa kirkossa naimisiin menemisestä. Meille Jumala on tärkeämpi seurakuntalaisia, ja mielestämme Jumala on läsnä sama missä kirkossa naimisiin menemme.

    Kirkko nyt sattuu vain olemaan paikka, joka on pyhitetty Jumalalle, oli se sitten mikä tahansa kirkko. Minä en tuomitse ketään, joka haluaa juhlansa kirkossa järjestää. Oli se sitten uskonnollisen vakaumuksensa tai juhlallisen tilan takia. Vanha sanonta: Suomi on vapaa maa - tulee mieleen. Kukin juhlikoon mielensä mukaan, paikan vaatimuksia kunnioittaen. Ehkäpä juhlat kirkossa herättävät maallisemmasakin ihmisessä ajatuksia siitä, mitä kristinusko heille merkitsee. Ja jos on täys pakana, tuskin sitä kirkossa haluaakaan naimisiin mennä.

    Samoilla linjoilla olen MiaMarian kanssa. Itse en olisi voinut kuvitellakaan meneväni naimisiin maistraatissa, vaikka tiedänkin  Jumala olevan läsnä kaikkialla. Jumalan kasvojen edessä otan puolisokseni ihmisen ja sitoudun häneen. Puolisoni on minulle lahja Jumalalta ja koen tärkeänä, että avioliittoni siunataan Jumalan huoneessa.

  2. EIKÄ MEILLE!

    Ainoastaan kaasot ja bestmanit aveceineen sekä meidän vanhemmat saavat heille varatut paikat meidän läheltä, mutta muut istuvat mihin tahtovat  ;D

    Olen kerran ollut häissä, jossa oli istumajärjestys.. Oli tosi "kiva" nököttää miehen kanssa samassa pöydässä kahden tuikituntemattomn vanhemman pariskunnan kanssa! Mielestäni istumajärjestyksen laatiminen on keinotekoista jotenkin.. Sitä kannatan ehdottomasti, että lähisuku+kaasot jne saavat heille varatut pöydät morsiusparin läheisyydestä.  

×
×
  • Create New...