Jump to content
Naimisiin.info

amanda.hamalainen

Jäsen
  • Viestit

    1
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit posted by amanda.hamalainen

  1. On ‎20‎.‎11‎.‎2011 at 13.37, Guest tonttutorvinen said:

    Meillä oli juhlat Wanhassa Bäckbyssä loppusyksystä/alkutalvesta ja alusta lähtien oli ongelmia saada vastauksia paikan omistajalta. Vastaukset meidän kysymyksiin kestivät jopa viikon mutta heidän sopimukseen piti kuitata muutaman tunnin sisällä.

    Normaalisti Bäckbystä pitää poistua klo 01:00 mutta lisämaksusta saimme tunnin lisäaikaa. Myös ennen juhlia piti maksaa lisämaksu lisätunnista sillä bändi ja esiintyjät eivät olisi millään kerenneet roudaamaan tavaroitaan paikalleen ennen vieraiden saapumista ilman tätä ylimääräistä tuntia.

    Yleensä juhlapaikat/catering yritykset sisällyttävät tarjouksiinsa kaiken oleellisen mutta Wanhassa Bäckbyssä kaikki piti sopia erikseen yksityiskohtaisesti.

    Alussa saimme tarjouksen joka sisälsi paikan vuokran, tarjoilijat sovitulle ajalle sekä arvioidun menutarjouksen.

    Tämän jälkeen ilmeni että tähän ei kuulunutkaan kaikki mitä voisi olettaa. Tietenkin kaikki normaalit erikseen laskutettavat asiat kuten koristelu, mikin käyttö, loppusiivous ym mutta sitten nämä hiukan erikoisemmat jutut eli mm. koristelun yksityiskohdat; tuikkukupit maksaa erikseen, tuikut niiden sisään maksaa erikseen ellei tuo omia, niiden asettaminen pöytiin maksaa erikseen mutta jos itse halusi koristella niin myös niiden esiin nostaminen varastosta maksaa erikseen. Sama koski tietenkin kaikkia koristeita. Kumma kyllä saimme käyttää ilmaiseksi paikan omia kynttiläkruunuja kunhan toimme itse kruunukynttilät (tai maksamme heille siitä).

    Toinen omituinen lisämaksu oli että viinipullojen pöydille nosto kuului tarjoilijoiden tuntilaskutukseen mutta viinien kaato laseihin maksaa erikseen.

    Meille myös ilmoitettiin että meidän omien juomien laittaminen kylmään maksaa erikseen jos emme pääse itse paikanpäälle etukäteen nostamaan niitä kylmään. Juomia ei myöskään saanut tuoda ennen kuin pari tuntia ennen juhlia ellei maksa erikseen ylimääräisistä tunneista.

    Tämän lisäksi kävi ilmi että yleisvalaistus kuului paikan vuokraan mutta tunnelmavalaistus maksaa erikseen (eli joko otat täysin kirkkaan valaistuksen tai maksat lisää).

    Ja sitten se kummallisin lisämaksu eli että n. klo 22.00 – 23.00 jälkeen ei saa käyttää paikan omia laseja ellei halua maksaa ylitöistä vaikka paikka ja tarjoilijat oli maksettu klo 02:15 asti.

    Asioiden sopiminen oli myös todella vaikeaa, ruoka-aikojen ajoittaminen, tarjoilijoiden työtehtävät, musiikkilaitteiden sumpliminen ja esimerkiksi yksi ongelmia/keskustelua aiheuttavista asioista oli että jälkiruokaa ei voi laittaa ilman minimissään 20-30 minuutin taukoa pääruoan jälkeen koska kahvin kaatajalle ei ole kahvipannun täyttäjää joten meidän olisi pitänyt tämän takia ottaa ylimääräinen tarjoilija täyttämään kahvinkaatajan kahvipannua. (kyllä, ihan oikeasti.)

    Yhtenä firman juhlien järjestäjänä minulla on kokemusta noin 20 eri juhlapaikasta/catering yrityksestä joten voin sanoa että missään muualla ei ole ollut näin vaikeaa sopia yksityiskohtia joita näytti olevan todella runsaasti.

    Itse juhlissa kaikki sujui kahta poikkeusta lukuun ottamatta hyvin ja paikka oli todella kaunis ja ruoka hyvää.

    Sopimuksessa luki että korvaamme rikkoutuneesta astiasta 3euroa mikä on kohtuullista mutta paikanpäällä alkuskumpan aikaan kun vieras vahingossa tönäisi tarjoilijaa jolta tippui laseja maahan oli tarjoilijan käytös todella törkeää sillä hän osoitti vierasta ja huusi moneen kertaan että tämä on hänen syytänsä. Kaikki paikalla olleet vieraat kuulivat välikohtauksen jonka tarjoilija aiheutti.

    Meillä ei ole ongelmia korvata rikkoutuneet lasit mutta miten korvata vieraallemme paha mieli joka hänelle jäi?

    Meidän aikataulu oli niin että 01:00 bändi lopettaa, 01:20 baarimikot lopettavat, 01:45 oli taksit etukäteen tilattu paikalle ja 02:15 koko paikan piti olla tyhjä vieraista, esiintyjistä ja kaikista tavaroista. Tästä huolimatta 01:30, eli 45 minuuttia ennen kuin juhlijoiden piti olla poissa tilasta, tulivat tarjoilijat vaatimaan musiikin sammuttamista ja vieraiden ohjaamista ulos (ulkona satoi kaatamalla). He aiheuttivat taas asiasta kunnon ohjelmanumeron, vaatimalla vaativat ja vetosivat ja saivat taas vieraiden huomion kiinnittymään asiaan. Perääntyivät lopulta kiistelyn jälkeen kun pyysin heitä tuomaan kirjallisena sen sopimuksen jossa tämä mainitaan.

    Oma juhlatunnelma oli tämän jälkeen jo aika lopussa.

    Oma arvauksemme näistä kahdesta tapahtumasta on että paikan omistaja, joka myös asuu juhlapaikan yläpuolella, on vaatinut tarjoilijoita selvittämään heti alussa kenen syy rikkoutunut tavara on tai hän ottaa sen tarjoilijan palkasta ja hän on myös pyytänyt tarjoilijoita sammuttamaan musiikki ja ohjaamaan vieraat ulos.

    Tämä on kuitenkin vain meidän arvailua, kyseessä voi olla myös huonotapaiset tarjoilijat.

    Juhlat olivat kaikesta huolimatta kivat ja paikka oli todella kaunis ja koristelut nätisti laitettu ja ruoka oli todella hyvää, ehkä paras catering ruoka mitä olen syönyt. Suosittelen paikkaa jos jaksaa tapella paikan omistajan ja tarjoilijoiden kanssa yksityiskohdista. Itse en tätä paikkaa enää tule käyttämään.

     

    Hei, komppaan tätä tekstiä täysin. Meillä ei myöskään mennyt niin kuin olisi pitänyt. Henkilökunta ei käyttäytynyt niin kuin olisi pitänyt, sekä lisämaksujen ja lisäehtojen lypsäys sai jo jossain vaiheessa naurettavia piirteitä. Tilavuokra on naurettavan suuri, kun miettii sijaintia huonojen liikenneyhteyksien vuoksi!!! Ulkopiha kesällä on ahdistava, koska lähellä on kerrostaloja. Saimme myös huutelua kerrostalon parvekkeilta, että musiikki pois tai soittavat poliisit :( 

×
×
  • Create New...