Jump to content
Naimisiin.info

Eventamo

Aktiivijäsen
  • Viestit

    15
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit posted by Eventamo

  1. Häitä ei tarvitse pitää ”kaikki tai ei mitään”-meiningillä. Kun tekee pieniä muutoksia, niin se on jo parempi kuin ei tekisi niitä lainkaan. Ainahan tietysti ”zero waste” häät olisivat täydellinen ajatus, mutta niin kuin tässä ketjussa on aikaisemminkin mietitty, kannattaa vertailla millä asioilla on oikeasti väliä, ja mitkä on niitä asioita joista raaskii luopua.

    Yllätyksenä tulee useasti myös millä asioilla on iso merkitys, kun taas joillain asioilla joilla kuvittelisi olevan merkitystä ei sitä juurikaan ole.

    Esimerkiksi jos viettää 100 hengen häitä, lihamenu tuottaa hiilidioksidipäästöjä 720kg, vegetaristimenu 380kg ja vegaanimenu 290kg. Jos verrataan siihen, että kaikki sata ihmistä ajaisi keskivertoautolla juhlapaikalle 30km matkan, kaksi ihmistä yhdessä autossa, se tuottaisi 500kg hiilidioksidipäästöjä. Eli lihan poistaminen menusta on suurempi ekoteko, kuin se että kaikki vieraat kävelisivät 30km juhlapaikalle.  Toisin sanoen keskivertolihamenun hiilijalanjälki on suurempi kuin keskivertohääautoilun jalanjälki.

×
×
  • Create New...