Agatha.

Rouva
 • Content count

  10452
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Agatha.


 1. Hei! Joku joskus kauan sitten kyseli tällä listalla, millainen hääjuhlapaikka on Litukan siirtolapuutarhan kerhotalo. Kukaan ei siihen viestiin tainnut vastata. Tunnustaako kukaan edes koskaan nähneensä tätä paikkaa tai käyneensä siellä? Alkaa epäilyttää, onko koko taloa edes olemassa. Itse en valitettavasti vielä pääse käymään paikan päällä, joten olisin kovasti kiitollinen kaikista kommenteista.

  Käytiin pihalla katsomassa ja oikeasti pihan reunaa kulkeva valtaväylä ajoi meidät pois ennen sisutilojen katsastustakaan. Paikka on niin todella huonossa paikassa juurikin tuon valtaväylän vuoksi  :-/


 2. kokemuksia paikoista, joihin mahtuu 150 hlö ja jonne saa viedä omat juomat.

  Onko tietoa, mahtuuko Maskutaloon noin paljon väkeä yhtenäiseen tilaan?

  Meidän häät juhlitaan maskutalolla. Meillä kutsuttu 120 ihmistä ja se on musta maksimi siihen tilaan, jos haluaa jättää tilan tanssilattialle, niin ettei pöytiä tarvi myöhemmin siirtää. Ja jos haluaa että ihmiset eivät istu ihan kiinni toisissaan. Jos tuon tanssitilan ei tarvi olla noin suuri tai ei välitä hiukan ahtaammista tiloista, niin kyllä sinne yhteen tilaan sitten menee 150 ihmistä. Se on kooltaan ehkä hiukan tota vanhan raatihuoneen luokkaa. Mutta tila on tavallaan vielä yhtenäisempi.


 3. Kukaan kavereistamme ei tiedä perheemme rahatilannetta, vaikka tokihan he tietävät että tällä hetkellä vain mies tienaa.  Toivon, että ystävämme ovat iloisia ennenkaikkea siitä, että olemme läsnä ja jaamme heidän onnensa. Jos eivät ole, niin voi, voi. Vai kehtaako joku ehkä ehdottaa laina-vapaata kuukautta, jotta voimme hankkia rahallisesti arvokkaita lahjoja?

  Tässähän oli kyse nimenomaan toisen puolison vanhemmista! Ei ystävistä/kaukaisista sukulaisista! Mun mielestä TÄYSIN eri asia.  ::)


 4. Mä olen kanssa sitä mieltä että 50 euroa on VÄHÄN. Ja minä olisin kyseisessä tilanteessa vähän ihmetellyt, että onko vika minussa vai missä? 50 euroa on meille opiskelijoille tavallaan paljon rahaa, mutta häälahjaksi omilta vanhemmilta se on lähinnä häpeällistä. Lahjaksi kavereilta, kaukaisemmilta tutuilta/sukulaisilta, eläkeläisiltä ja tiukoilla olevilta lapsiperheiltä se olisi odotettavampi summa laittaa häälahjaan. Mutta kahdelle aikuiselle, joilla molemmilla työpaikat, asunnon/autot maksettu jne. tuo raha ei ole mitään, kun kyseessä on oman lapsen häät.

  Ja te, jotka marisette, että me ollaan kohtuuttomia ja arvostamme vain rahaa emme tunteita jne. Ja te, joiden mielestä emme voi tietää omien vanhempiemme tulostatusta tällä hetkellä olette mun mielestä itse hieman hakoteillä?!

  50 eurolla käy kerran kaupassa tai tankkaa auton. Jos haluaisi ostaa jotain tuolla summalla, niin sekin olisi parempi, kuin antaa noin vähän rahana. Jos kyseessä olisi kuka muu tahansa, kuin oma lapsi, niin olisin eri mieltä. Ottaisin tuon jo lähes henk.koht loukkauksena. Ja minä jos kuka olen antimaterialisti, eikä raha ole todellakaan tärkeintä, mutta miksi sitten antaa edes rahaa, jos antaa kuitenkin noin vähän. Antais sitten lahjan. Se ei näyttäis niin tökeröltä. -

  Ja mitä noihin tuloihin tulee. Niin en voikaan tietää sukulaisperheen tulosstatusta tällä hetkellä, mutta omien vanhempieni/mieheni vanhempien aivan varmasti. Jos he eläisivät tiukoilla, sen huomaisin ihan taatusti ja sillon ymmärtäisin asian.


 5. Meiltä lähtee hyvi samanlainen juhlaohjesääntö kuin muiltakin. Pienillä muutoksilla omaan juhlaan sopivaksi  :) Tällänen:

  Agathan ja muumipeikon hääjuhla 9.9.06

  1. Ilmoittautuminen juhlaan      

  Saapumisestanne tai mahdollisesta esteestä toivomme saavamme tiedon 13.08.2006 mennessä, jotta osaamme varata ruokaa ja istumapaikan jokaiselle tulijalle. Ensin ilmoittautuvat saavat eniten ruokaa ja parhaat paikat.          

  2. Vihkimisen aikana

  Kirkossa morsiusparin lähisukulaiset istuvat etummaisissa penkeissä. Morsiamen sukulaiset ja ystävät istuvat takaa katsottuna kirkon vasemmalla puolella, sulhasen oikealla.

  3. Luottamushenkilöt

  Sulhasen bestmaniksi on kutsuttu b.bestman sekä morsiamen tueksi j.kaaso ja a.kaaso. A.kaaso on luvannut ikuistaa juhlan kohokohdat kuvaamalla, joten toivommekin vieraiden rajoittavan kuvaamista erityisesti salaman kanssa. Kuvia saa häiden jälkeen hääparilta pyydettäessä.

   

  4. Lahjukset ja niihin verrattavat hankinnat      

  Lahjukset ovat ilahduttavia, joskaan eivät välttämättömiä. Lahjan hankinnassa kehotetaan kääntymään tulevien anoppien puoleen. Heiltä saa tarvittaessa konsultaatiota.      

  Ystäville näin: Tärkeimmän lahjan annatte juhlimalla kanssamme. Jos kuitenkin haluatte muistaa hääparia, enempien päällekkäisyyksien välttämiseksi ajatuksia hääparin toiveista löyty lahjalistalta osoitteesta www.naimakaupat.com

       

  5. Juhlapaikalle löytäminen

  Kääntöpuolelta löydätte katan ja ajo-ohjeet sekä vihkikirkkoon että juhlapaikalle. Kirkolta kannattaa seurata johtajaa tai lyöttäytyä hänen matkaansa. Tien varsille pystytetyt kyltit helpottavat matkaa.    

  6. Ruokailu ja kahvitarjoilu

  Juhlaväelle tullaan tarjoamaan ruokaa. Mikäli juhlija kärsii ruoka-aineallergiasta, tämä olisi suotavaa kertoa ilmoittautuessa ikävien yllätysten ja pitkien vessajonojen välttämiseksi. Kakkuakin saa. Juhlakalut ottavat ensin. Muut noudattakoot nopein ensin periaatetta!      

       

  7. Musiikki ja tanssiminen      

  Jos orkesteri kielloista huolimatta saapuu, sen jäsenille ei ole suotavaa tarjota enempää alkoholia kuin mitä välttämätöntä on, sillä orkesterin humaltuessa esitettävä ohjelmisto saattaa muuttua nopeatempoiseksi. Jos hääpari jossain vaiheessa uskaltautuu esittämään tanssia, heille tulee hurratta! Sen jälkeen kehotetaan tanssimaan ankarimman kautta. Musiikin tahdissa liikehtiminen on suotavaa, jopa toivottavaa mahdollisesta kahdesta jalasta huolimatta.      

   

  8. Juhlapaikalta poistuminen

  Suotavaa, kun juhla pikkutunneilla loppuu. Toivomme teidän viihtyvän juhlahumussa, joten yösijaa tarvitsevat pitkänmatkalaiset voivat tiedustella majoitusta mm. seuraavista paikoista:

  ****

  ****

  Toivotamme hääväelle riemukasta hääjuhlaa!


 6. Meillä sama matkakohde kuin sydän-nallella ja watermelonilla  ;D Me mennään vaan syyskuussa :).

  Itse varattu matka, joten ollaan sorrenttossa viikko ja roomassa viikko  :D

  Juu, ja kokemuksia tänne sitten heti kertomaan matkan jälkeen!!


 7. Kuvittelin vastanneeni tähän ketjuun, mutta se olikin hääpäiväketjussa. Kopioin sieltä:

  Me oltiin kaverini kanssa Pargassa kolme vuotta sitten. Se on mun mielestä tosi romanttinen kohde ja juurikin häämatkalle sopiva. Tosiaan kiipeämistä riittää ja sinne unelmarantsulle pitää aina kiivetä ensin ylös ja sitten alas, koska se on ns. yhden huipun toisella puolella verrattuna itse Pargan keskustaan. Mutta on sen arvoista! Ostoksiin ei tosiaan hirveesti oo mahiksia, aika tavallista turistitavaraa. Mutta ravintoloita on sillail ihanasti "jyrkänteillä",  niin että pöydästä avautuu suoraan näkymä alas ja merelle.  :-X  Mikäli haluatte mennä  ja suosittelen, niin käykäähän Korfulla. Rannasta lähtee laivoja joka päivä, se on tosi nätti paikka ja ostoksia jo paaaljon enemmän. Älkää menkö matkaoppaanne järjestämälle reissulle, koska sen hinta on paljon korkeampi, kuin paikallisten. Mulle on tosiaan jäänyt ihanan romanttinen kuva koko paikasta, huolimatta meidän matkalle osuneista epäonnista. Esim. paikalla oli silloin maanjäristys ja loppuloma menikin sitten pienen  paniikin siviittämänä  :-/


 8. Mäkin kirjotin tän jo tuonne matkailuosastoon, mutta tännhän tämä kuuluu  ;D Me varattiin häämatka Roomaan ja Sorrentoon. Ollaan molemmissa viikko :-X Roomassa otettiin hotelli ihan Colosseumin vierestä, kun muutama Roomassa vieraillut ystäväni sanoi, että siellä on kaikki kävelymatkan päässä, niin ajateltiin pärjätä mahdollisimman vähällä bussi/metromatkustelulla. 150 euroa /yö maksoi ja tuo hotelli omisti 3 tähteä, että toivottavasti on ok. Innolla jo odotan reissua ikivanhaan Roomaan  :D


 9. Teiskon suunnalla on myös Taulaniemi. Ihan mukava ja viihtyisä paikka, mutta omistaja on aika tarkka ja niuho.  Myös marttilan pirtti tais olla jossain Teiskon lähellä.

  Olin just tulossa lisäämään tätä  ;D

  Tässä linkissä vielä yksi kuva paikasta http://www.pirko.fi/pirkanmaanleirintaalue...amp_11_pics.htm

  Mekin kävimme paikkaa katsomassa ja ne aitan yliset, jossa ne tanssit ja juhlat sitten oikeestaa pidetään, ni oli tosi nätit. Nainen siellä  oli tosiaan aika niuho kyllä. Mutta nätti paikka se on ja mahtus varmaan ainakin sinne ylisille tuo 200 henkeä.


 10. Onko kellään tietoa Teiskon alueen työväentaloista /seurojentaloista?

  Entäpä Ravintola Maisa, saako sinne viedä omia juomia?

  Hei. Maisaan ei saa viedä omia juomia, se kun on ravintola. Menutkin on melko hintavia. tässä vielä linkki Maisa

  Teiskon suunnalla on ainakin Velaatan pirtti. Tässä kohtuu huonot sivut: http://www.kotiposti.net/ptnstalo/

  Kävimme sitä itsekin katsomassa. Talo oli sisältä ihan ok, mutta ympäristö ei ollut musta kaikkein nätein.  :-/

  Sitten siellä on yksi toinenkin seuraintalotyyppinen, hitsit kun en muista nimeä. Sulholta vois vielä kysyä, kun tulee kotiin. Mutta se on melko pieni, mahtuu ehkä noin 50-70 ihmistä. Vuokra oli jotain ihan minimaalista tyyliin 50 euroa.Vessat ja keittiö oli uusittu.

  Sittenhan siellä suunnalla on vielä tosiaan se Liutun juhlatalo: http://www.liutunjuhlatalo.com/


 11. Alakertaan mahtuu mainiosti 60 ihmistä ja vielä jää tilaa bändille ja tanssille.

  Hirvilammessa on se ihanaa, että kaikki vieraat saavat istua samassa tilassa, vaikka osa olisikin parvella, sieltä näkee alakertaan.

  Juu siis kyllä sinne alas se 50 varmaan menee ja 60:täkin, toi 35 vaan oli sillon katettu kun käytiin sitä katsomassa. Ja siloin tilat oli ns.väljät. Mutta uskallan silti väittää että 60 ihmistä alakertaan+bändi+tanssitila niin aikas ahdasta on.

  Ja sieltä  parvelta ei todellakaan näe alas, ellei istu kaiteen vieressä. Mikä tarkoittaa n. 12 ihmistä? Ja mua häiritsi vähän siellä myös se, että paikalla on 1vessa/sukupuoli  :o Järkyttävää, jos vieraita oikeesti ois se 150, niin huhu. Mutta se on tosi tunnelmallinen ja  nätti paikka ja mikäli meillä ois ollu 60 vierasta, olisin sitä varmasti vakavammin harkinnut.

  Mä en muuten käsitä miksi siitä on tehty niin pieni, kun se on juhlatilaksi rakennettu vain vähän aikaa sitten. Muuten se on ihan täydellinen, mutta luulis että ois kannattanu tehdä siitä pikkusen isompi alunpitäen  ::)

  Mutta joo, tä on jokasen niin henk.kohtanen asia. Ja kannattaa aina käydä paikan päällä katsomassa, miten itselleen se sopisi. Mikä toisen mielestä on liian pientä, voi  toisen mielestä olla just sopivan intiimiä jne.  :)


 12. Kyllä sinne alas varmaan sen 70 tosiaan saa, mutta sillon kun me käytiin siellä katsomassa ni se oli katettu 35:lle, niin että penkeistä mahtui vielä pois ja sillon siinä oli tanssitilaa jonkun verran, mutta ei todellakaan paljoa! Sitten sille bändille ei ole paikkaa, eli ne joutuu soittaan ns. siinä tanssivien ihmisten keskellä, eli on aika vaarallista touhua vehkeiden kanssa, kun humalaiset siinä tanssahtelee. Mutta tosiaan, jos jotakuta ei haittaa se mahdollinen ahtaus eikä  ihmisten sijoittelu eri huoneisiin eikä se ihan oikeasti kunnon tanssitilan puute, ni se on niinkuin sanoin ihana paikka. Mut tosiaan tä on vaan mun mielipide, mutta paljoa yli  50 hengen häitä mä itse en siellä järjestäis.

  Ai niin, ne  kuvat nettisivulla oikeesti hämää tosi paljon. Mä kuvittelin sen paikan paljon isommaksi niidne kuvien perusteella  ja elättelin toivoa et  meiän 80 ihmistä menis sinne, mutta paikan päällä tajusin ettei mitään mahista saada niitä mitenkään järkevästi mun kriteerit täyttäen sinne.  :-/


 13. Juu, ne tosiaan mainostaa sivuillaan että sinne menee se 150,mutta mä en todellakaan käsitä miten se määrä sinne tungetaan. Ehkä joku coctail-tilaisuus?  :-?

  Käytiin sitä katsoon ja siis tosiaan, mikäli haluaa että kaikki vieraat on edes  jotenkin näköetäisyydellä ja tarvitsee tanssitilaa, ni musta tuo  50on siinä tapauksessa sellanen määrä, että sinne sopii. Mutta jos ei haittaa vieraiden sijoittelu esim. yläkerran sivuhuoneisiin ja parven  takanurkkaan eikä oo tarkoitus tanssia, niin ehkä siinä tapauksessa sellanen vajaa sata menee?? Muuten ihana paikka kyllä  :-/