neitokieli

Jollaksen kartano, Helsinki

13 posts in this topic

Onko kukaan juhlinut häitään Jollaksen kartanossa? En löytänyt googlettamalla kuin yhden naikkarin kokemuksen vuodelta 2010, ja olisimme todella kiinnostuneita vuokraamaan kyseisen paikan. Harmillisesti tilavuokrista vastaava on tällä hetkellä kesälomalla :( Onko kellään tietoa siitä, saako Jollaksessa varmasti juhlia vaikka läpi yön - mikäli tilavuokra on koko viikonlopulle? Mitä tahansa kokemuksia, kuvia, tietoa..?

kartano1.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tehyläisille la-su maksaa 400 € eli ei jäsenille varmaan hieman kalliimpi. Eri vuokrausaika vaihtiehtoja löytyy..

Share this post


Link to post
Share on other sites

En ole häissä ollut, mutta monissa muissa juhlissa kylläkin (rippijuhlia, viisikymppisiä ym..) Paikassa saa juhlia koko yön ja tosissaan ruoat ja juomat hoidetaan itse. Todella viihtyisä paikka ja kaunis miljöö. En osaa sanoa kuinka paljon mahtuu vieraita häihin, sillä kaikki juhlat joissa olen ollut ovat olleet rennompia ja kesällä.. Yläkerrassa saa myös yöpyä ja vuokra on tehyläisille 400e. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko jollain kokemusta paljonko mahtuisi häihin väkeä? Superin ja Tehyn sivuilla luki, että päiväsaikaan kerralla 50 henkeä...Harmi jos tuo on maksimi..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli tuo Jollaksen kartano alustavasti varattuna jo toukokuisille häillemme. Paikkaan mahtuu maksimissaan noin 70hlö. Alakerrassa voi syödä ja ylhäällä pitää tanssit. Paikka on todella ihana kaikin puolin, mutta peruimme varauksemme Jollas toimikunnan nostettua vuokrahintoja 1000 eurosta -> 1500 euroon. Tämä siis pe 07 - su 24 vuokra, joka tosiaan nousi tänä vuonna 500€. Paikka on tosi ihana, mutta itselleni jäi kyllä tosi p*ska maku suuhun tuosta mielettömästä hinnankorotuksesta, joka ilmoitettiin marraskuun lopulla, jolloin kaikki plan b:t ja c:t oli jo varattuja..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olisi kiva kuulla lisää täällä juhlineilta/käyneiltä: kuinka monen on tilassa mahdollista ruokailla yhdessä huoneessa? Millaiset pöydät ja tuolit? Millainen tanssitila on?

Ja neitokieli, olivatko nuo hinnat liittoon kuulumattomille vai onko sivustolla jokin virhe tehy-hinnoissa? Olisi tosi kiva kuulla enemmän ja nähdä mahdollisesti tilassa juhlineilta muitakin kuvia, sillä tilasta ei juurikaan ole kuvia kuin jostakin sohvasta nurkassa... Kiitoksia jo etukäteen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä voin jotain vastailla..Yritän pläräillä juhlista kuvia läpi kunhan käyn vanhemmilla. Meillä olisi molempien vanhemmat halunneet, että Jollaksen valitsemme mutta emme vain saa valitettavasti vieraslistaa mahtumaan. :( Eli tehy-hinnat on ne mitkä siellä sivulla on. http://ao819.superliitto.fi/?cat=10 tuo pe-su 500e siis jäsenille. Meidän juhlissa pöydissä olleet liinat joten en ollenkaan muista pöytiä,enkä kyllä tuolejakaan :D Eli kun en häissä ole ollut niin en ihan osaa sanoa tuota kuinka monta mahtuu istumaan, mutta "päätila" on jaettu kolmeen peräkkäiseen huoneeseen, joista kaikista kyllä yhteys toisiinsa isoin ovin. Voin palailla asiaan kun kuvista voin yrittää arvuutella määriä. Viimeksi buffa oli ekassa huoneessa, koska se on heti keittiön jälkeen ja bändi oli loppuillasta viimeisessä huoneessa, mutta sen voi kaiketi sijoittaa yläkertaankin. Harmi kun ei ole kokemuksia häitä juhlineilla :( Musta ei taida paljon olla apua..

Edited by diadem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos, onhan tuostakin jo apua! Selkeytti jo vähän, että on avointa tilaa kolmessa peräkkäisessä huoneessa. Meillä tulee siis olemaan noin vajaan 50hlö häät, joten luulisi mahtuvan tuonnekin, jos sen valitsemme. Ja ihan hyvä, että liinoilla voi saada pöydät unohduksiin, jos ne olisivatkin sysirumat :girl_haha: Kiva olisi kuulla myös joltakulta, montako tuolla sitten voi yöpyä? Kyllähän tuolla toki lukeekin sivuilla, että noin 15hlö.

Nyt menee jo liian tarkaksi, mutta tietääkö joku, millainen laituri paikalla on, onko ihan pikkuinen? Mietin voisiko sinne rantautua veneellä ja toisaalta, vihkiminen laiturilla... Nämähän kaikki näkee toki sitten, kun menisi käymään paikan päällä, mutta kun ei malttaisi odottaa :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Näinpä äitiä tänään ja kyselin Jollaksesta häneltä ja kaivettiin kuviakin esiin, mutta en niistä ihan hirveän paljon enemmän irti saanut :/ Enemmän ollut kahvitilaisuuksia kuin ihan istuvia illallisia ja pöydissä tosissaan kuvissa liinat. Eli siis joo kolme huonetta peräkkäin, keskimmäinen on ns "pääsali", josta aukeaa ovet myös pienelle kiviterassille. Ja semmoisin pariovin tilat yhdistyy. Minusta itseasiassa kaksi huonetta näytti suht isoilta ja luulisin, että mahtuu kyllä enemmän kuin 50 (lähemmäs neitokielen sanomaa 70). Toi teidän porukka ihan varmasti mahtuu niihin kahteen saliin kun noissa meidän juhlissa oli paljon enemmän (osa söi kylläkin ulkona ja eri aikaankin). Keittiön viereinen huone on pienin ja se on ollut kaikissa juhlissa meillä buffahuoneena. Äitini mukaan kartanolla on myös uusittu kalustusta. Laituristakin kyselin, sanoi että ei valitettavasti osaa sanoa miten veneellä pääsee mutta laituri on suht pieni. Vihkimisestä tuli mieleen että sen voisi ehkä tehdä myös siinä terassilla niin että hääväki on siinä alapuolella nurmialueella ympärillä? :) Ja yhdessä kuvassa näkyi teksti että 5 yöpyjää per huoneisto. Viimeksi taisi olla 15 yöpyjää, varmaan mahtuisi muutama enemmänkin.. Ja yläkerrassa on myös avoin tila, mutta voi olla kesällä kuuma.. Näin ainakin itse muistelen.

 

No siinäpä kaikkimitä nyt pystyn sanomaan :) Tässähän melkein alkaa toivoa että omat juhlat järkkäisi tuolla :D Harmi kun en ole ikinä katsonut Jollasta häänäkökulmasta vaikka olenkin siellä muuten juhlinut :) Toivottavasti taas jotain apua!

Edited by diadem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos jälleen tosi paljon diadem! :) Alkaa kuulostaa siltä, että pitää käydä ihan paikanpäällä tarkistamassa paikka! Tuo idea vihkimispaikasta kuulostaa kivalta, voi kun olisi aurinkoista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo se terassi on siis ehkä metrin pari maanpintaa ylempänä.. Semmoiset pienet kiviportaat siinä sivussa :) Eipä mitään, hyvä jos tuostakin vähästä apua :) Ja kesällä paikka on ihana, parkkialueelta johtaa semmoinen lehmuskuja (tai joku lehtipuu :D) siihe kartanolle.. Ihania kuvia saisi siinä..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moikka kaikille!

 

Tarkoituksenamme olisi juhlia häitämme Jollaksen kartanossa ensi vuonna, alkusyksystä.

 

Nyt kaipailisinkin kokemuksia tilasta. Miten bändi mahtui ja minne, jos DJ niin mistä äänentoisto. Mahtuiko pitopalvelu keittiöön, miten pöydät kannattaa asetella jne... ja kuvat olisi todella iso plussa jos vain mahdollista. 

 

Kaikkia tiloihin liittyviä vinkkejä otan vastaan ja kuulen mielelläni kaikenlaisia kommentteja ja kokemuksia:)

 

T. morsmaikki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei, juhlittiin viime kesäiset häämme Jollaksen kartanossa, ja paikka olikin ihana pienille häille. Meillä oli alle 50 vierasta ja pöytäjärjestelyjen kannalta yhtään en enempää ottaisi. Bändiä ei minusta tilaan mahdu, yläkerta kannattaa tsekata sitä varten kuitenkin, jos sen haluaa. Ei haluttu järjestää kahden kerroksen häitä ja yläkerta olisi ollut myös aika kuuma kesällä. Mutta jos syksyllä järjestää eikä ulkotilaa enää niin käytetä, niin ehkä yläkerta on paikallaan. Meillä oltiin myös paljon pihalla.

 

Alakerrassa on kaksi huonetta, jossa päädyttiin järjestelemään pöytiä siten, että kaikki näkisivät meidät. Ainoa vaihtoehto oli istua kaksin oviaukon kohdalla etuhuoneen puolella, mutta takahuoneesta näki meidät siten myös. Taemmassa huoneessa oli yksi T:n mallinen pöytä, jossa istui 6 hlö, ja kaksi pitkää pöytää, joissa istui varmaankin yht. 16 hlö. Etuhuoneessa oli pitkä 9hlö pöytä, pitkä 8hlö pöytä ja vielä 8hlö pöytä. Lisäksi keittiöön päin olevassa syvennyksessä oli seisova pöytä ja reunassa karkkibuffet. Pitopalvelua ei ollut, mutta keittiössä tarjoilijat mahtuivat hyvin hommailemaan ja kyllä pitopalveluilta miltä kyselin joskus tarjouksia sain vastauksia, että on oltu ja on ok paikka.

 

Meillä oli soittolista, joka aikalailla hoiti itseään, mutta tehtiin DJ:n pöytä alakerrassa taempaan huoneeseen oven viereen - siis kahvien jälkeen järjestettiin ohjelmaa ulkona, ja henkilökunta ja bm+kaaso tyhjensivät sillä välin taemmasta huoneesta kokonaan pois kaikki pöydät ja tuolit laitettiin seinänvieruksille, joten siihen muodostui tanssilattia. Äänentoistovehkeet, värivalot ja heittimet meillä oli omasta takaa. Se oli meistä hyvä ratkaisu, oltiin tuotu jääkaappi juomille ja kaikki saivat olla samassa kerroksessa joko pöydän ääressä tai tanssilattian puolella.

 

Järjestelyjen kannalta on hyvä tietää, että alakerrassa taemmassa huoneessa suuret sohvaryhmät (monikossa) mahtuvat pikkuhuoneeseen alakertaan, mutta vaatii aikaa roudailla ne sinne. Ja yläkerrassa on myös paljon sohvia ja tuoleja, jotka ovat eri värisiä ja vievät toki tilaa, jos meinaa siellä jotain tehdä. Yhden makkarin voi roudata niitä täyteen, mutta se on pois vieraiden yöpymistilasta. Meillä siis ei tehty sitä ratkaisua, sillä meillä jäi yöksi vajaa puolet vieraista noin 16 henkeä... joku oli tuonut ilmapatjankin mukanaan. Ja lisäksi tiedostaa se, että tilassa ei ole minkäänlaisia äänentoistovehkeitä. Yksi rajoite oli minusta se, että piti pistää kaikki kahteen eri huoneeseen. Ratkaistiin tämä istuinjärjestelyllämme ja lisäksi sillä, että puheet pidettiin oviaukossa. Huomatkaa, että järjestelyt vievät paljon aikaa, meitä oli 6 järjestelijää edellisenä päivänä ja pistettiin paikkoja monta tuntia kuntoon - äänentoistot, roudaamiset, pöytien laitto ja koristelu... kyllä kävi mielessä, että valmiissa juhlatilassa olisi ollut helpompaa. Kuitenkin vaiva kannatti eikä kaduttanut, tuli tosi kaunis tila.

 

Paikkahan on kyllä kaunis, ja ihana, intiimikin. Myöhään yöllä oli saunojiakin ollut ja kaikki mahtuivat sinne majoittautumaan. Aivan ihania valokuvia sai laiturilta, lehmuskujalta, sisältä portaikosta, "herrasväen puolen" yläkerrasta (paikassa keittiön kautta kuljettava yläkerta on "palvelusväen puoli" ja sen huomaa huoneistakin) ihanien ikkunoiden ääreltä... suosittelen kyllä kuvaussessiota sinne aivan ehdottomasti.

 

Saa kysyä lisää, jos keksii! Jos haluat kuvia paikasta maicmorrison, pistä minulle vaikka yksärillä sähköpostiosoitteesi niin voin muutaman pistää :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now