Jump to content
Naimisiin.info

Vihkiminen + Häät = kahdesti naimisiin?


Anita Kerttuli

Recommended Posts

Hei vaan kaikille!

 

Meille on tulossa ensi kesänä pienokainen, joka iloisesti yllätti tulevat vanhemmat.

Nyt tämä väsymys ja oksentaminen alkaa helpottaa, niin on ehtinyt alkaa enemmän ajattelemaan tulevaa vanhempienkin kannalta... eli häitä :)

 

Olemme jo suhteellisen vanha pari, 10 vuotta yhteistä historiaa takana, ja aiemmin suunnitelmana oli vähän siihen tyyliin, että ensin naimisiin ja hiukan uran luontia ja sitten vauvoja (alettiin seurustelemaan todella nuorina). No nyt napero muutti suunnitelmia ja sehän vain meille passaa. Kuitenkin nyt häiden järjestely on meillä ajankohtainen kuuma puheenaihe. Vaihtoehtomme ovat:

 

1. Häät reippaasti vauvan syntymän jälkeen, että äiti mahtuu häämekkoon ja perhe on saanut rauhassa hipsutella toisiaan vauva-aikana.

2. Pikaisesti häät pystyyn niin, että pieni masukumpu jo näkyy puvussa (taloudellisesti haastava vaihtoehto, mutta mahdollinen)

3. Pikainen kirkkovihkiminen, jossa on todistajana ainoastaan perheet. Ja hääjuhla sitten samoihin aikoin, kuin suunnitelmassa 1

 

Olisi kiva kuulla muiden ratkaisuja vastaavassa tilanteessa.

 

Ja olisi ihana kuulla hiukan lisätietoja tuosta vaihtoehdosta 3. Se tuntuu minusta vielä vieraalta, että häitä juhlitaan vaikka ollaankin jo oltu naimisissa, mutta se tuntuu muutoin kaiken kattavalta paketilta. Saadaan avioliitto ennen vauvan syntymää, muttei tarvi luopua niistä jo paljon haaveilluista isoista kemuistakaan:)

 

Meillä ei siis ole varsinaisia kiveen kirjoitettuja vakaumuksellisia syitä miksi haluaisimme vauvan syntyvvän avioliittoon, mutta omat syymme meillä kyllä on :)

 

Kiitos kovasti, toivotavasti joku jaksoi lukea :D

 

AK

Link to comment
Share on other sites

Kannattaa lukaista ketjut:

Raskaana omissa häissä

Muita joilla pienet lapset kun häät on?               

Vauva haaveissa, häät tulossa         

Parin omien lasten näkyminen häissä

 

Täällä on myös ihan varmasti keskustelua siitä vaihtoehdosta, että vihkiminen ja juhlat on eri aikaan, äkkiseltään en löytänyt kuin siviilivihkimisen puolelta ketjun: Vihkiminen eri päivänä, kuinka aloititte juhlat?   ja maistraattiin kahdestaan, juhlat myöhemmin.

 

:)

Link to comment
Share on other sites

Yksi tuttu teki myös niin, että menivät pienemmällä porukalla kirkossa naimisiin, ja sitten myöhemmin pitivät juhlat, jonka aloittivat rukoushetkellä :) On siis olemassa ihan kaava rukoushetkeen avioliiton vuosipäivänä, ja sitä materiaalia voi hyvin käyttää muulloinkin :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...