Jump to content
Naimisiin.info

Villa Solkulla (Espoo)


Zandi

Recommended Posts

Heippa!

meillä on häät Solkullassa ensi kesänä ja kaikki kokemukset paikasta kiinnostavat!

Miten on asiat yleisesti toimineet? Oliko jokin järjestely, minkä koitte erityisen hyväksi? Mitä teillä oli ruuaksi? Oliko hyvää? Oletteko vuokranneet telttoja pihalle? Miten olitte koristelleen pihan ja kattauksen? Oletteko käyttäneet isoa grilliä? Miten tarjoilut toimivat ja mihin aikaan juhlanne päättyivät? Entä miten hyvin äänentoisto/taustamusiikkilaitteet toimivat Solkullassa? Jne.

Olis mahtavaa saada kuulla kokemuksia!! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meillä oli häät viime kesänä 2011 Solkullassa ja ei voi muuta kun suositella. Todella kaunis paikka jossa hyviä mahdollisuuksia kuvien ottoon jos haluaa hääkuvat ottaa siellä. Liikenteen äänet ei ollenkaan kuulu paikalle, kun kesällä puut on lehdessä. Piha on tosi iso ja sitä voi hyödyntää, me ei tosin kovasti hyödynnetty kun hääpäivän aamu oli kovin sateinen, mutta varmasti helteisenä kesäpäivänä aivan loistava valinta ulkohäille! Vihkimisenkin pystyisi helposti hoitamaan takapihalla.

Pitäjät on tosi ammattitaitoisia ja rouva erityisen asiantunteva ja tomera tyyppi jolla on paljon kokemusta juhlien järjestämisestä. Osasi rauhoitella tämmöistä nuorta morsianta monissa jutuissa esim. menussa jne. Olimme itse unohtaneet pari juttua kattauksesta ja tajuttiin juuri häitä edeltävänä päivänä niin ei se mitään hän tarjoutui hoitamaan homman meidän puolesta.

Meillä oli paikalla pieni viiden hengen bändi ja äänentoisto toimi hyvin, kunhan eivät nyt ihan täysillä soita. Bändin puolesta tuli kaikki äänentoisto laitteet ja kyllä mun mielestä jo tuonkin kokoisessa tilassa äänentoisto helpotti tosi paljon, ei tarvinnu bestmanin huutaa.

Suunniteltiin yhdessä menua ja oikein hyviä ideoita oli heilläkin ja kuuntelivat meidän ajatuksia.Osasivat koota meidän keskikokoiseen budjettiin sopivan buffetin. Buffetti on mielestäni kätevin ratkaisu pöytiin tarjoilu olisi ollut ehkä aavistuksen hankalaa, kun tila ei ole kovin suuri.

Alkumaljat ja viinit tuli omasta takaa ja heidän kautta perus vesi-mehulinja. Meillä oli salaattibaari-tyylinen alkupalapöytä mistä sai jokainen keräillä oman mieltymyksensä mukaan alkupaloja. Pääruoka oli myös buffetista ja pakko kehua sitruunakanaa NAM! :)

Kakkukin otettiin sieltä, en jaksanut ruveta etsimään erillistä kakuntekijää ja ei tarvinnut pettyä! Meillä tosin oli aika perinteinen kermakakku, joten en tiedä miten erikoisemmat kakut onnistuu.

Koristeltiin aika vähän paikkaa, lähinnä muutama suuri kukkaistutus etuterassille, muutama takapihalle, eteiseen yksi suuri koriste ja tietysti kattaukseen ja buffet pöytään. Juhlasali voi olla aika kuuma jo ihan peruskesäpäivänä niin ikkunoita kannattaa pyytää avaamaan.

Ainoita miinuksia on ehkä vessat yksi on eteisessä ja toinen kulman takana "henkilökunnan puolella". Mutta toisaalta pienissä häissä ei ehkä muodostu ongelmaksi. Paitsi itsellä suuri puku tuotti ehkä hieman hankaluuksia änkeytyä takahuoneen vessaan.

Otettiin siis koko paketti heidän kautta ja mielestäni kannatti. Oli kaikella tavalla helpointa kun tuntevat paikan.Päivän kulku saatiin myös noin suunnilleen hahmoteltua ja osasivat ehdottaa aikataulullisestikin miten hommat kannattaisi hoitaa. Eivät ole ehkä kaikkein pahimpia hössöttäjä tyylisiä ihmisiä mikä voi joitain bridezilloja häiritä ;) esim. meidän menu löytiin lukkoon n. 1-2kk ennen häitä ja hyvä niin koska paljon oli ehtinyt tulla ideoita ennen sitä. Mutta osaavat asiansa erittäin hyvin, ei tarvitse pelätä että heidän puolelta kämmätään.

Mielestäni hyvän palvelun huomaa juuri siinä että kaikki soljuu eteenpäin kuin itsestään ja ihanaa oli myös se että ehdottomasti haluavat itse siivota paikan, eipä tarvii kenenkään seuraavana päivänä lähteä siivoomaan. Voin kyllä lämpimästi suositella, oli juuri meidän näköinen päivä ja ikimuistoinen, ei olla kamalan kovia juhlijoita niin meillä loppu kemut noin puol 11, mutta varmasti monet jaksaa juhlia pidempäänkin. Onhan siinä sitte hyvät liikenneyhteydet baareihin mikäli haluaa bailata... :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meillä oli vajaa viikko sitten häät Solkullassa. Juhlat laitettiin kasaan viikon sisällä kosinnasta, joten jouduimme tekemään päätöksen paikan suhteen mutu-tuntumalla ja mm. tämän palstan kommenttien perusteella. Siksi haluan kertoa omista kokemuksistani tänne, vaikka normaalisti en palstoille kirjoitakaan. Kosinnasta kului siis 2 kuukautta juhliin.

Meillä oli siviilivihkiminen Solkullan eteisaulassa, loistava paikka, järjestelyt toimivat ja laulajan ääni kuului hyvin ilman vahvistuksia.

Otimme koko paketin Solkullasta, siis ruuat ja tarjoilun, vieraita oli reilu 50. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Ei mitään ihmeellisiä kulinaarisia elämyksiä, mutta perusbuffet toimi hyvin.

Bändiä ei ollut, vaan luotimme emännän suosittelemaan dj-Joreen, mikä kannatti ehdottomasti! Jore osaa dj-hommansa loistavasti, suosittelen.

Juhlat olivat kokonaisuudessaan mahtavat. Ihania muistoja jää loppuiäksi. Solkulla oli meille täydellinen paikka, tärkeimpänä koimme tilan toimivuuden: kaikki samassa salissa ja loppuillastakaan porukka ei hajaantunut. Diaesitys näkyi hyvin kaikille seinään heijastettuna, ja tanssi sujui vauhdikkaasti.

Ainoa mutta juhlien suhteen on valitettavasti pitopalvelun osuus. Olen itse järjestelmällinen ihminen, haluan että asiat ovat ajoissa ja tarkasti hoidettu, jotta ei tule viime hetken stressiä. Solkullan emännällä oli ainakin meidän kohdalla hieman erilainen tapa hoitaa asioita. Suurimman häästressin aiheuttikin kommunikaatiokatkokset sinne suuntaan. Sähköpostiviesteihin ei vastattu, monista asioista joutui sanomaan kahteen kertaan, eikä siltikään jotain oltu hoidettu. Pahin moka sattui boolin suhteen: annoimme kirjallisen ohjeen sen tekoon, mutta silti he unohtivat siitä kokonaan liköörin! Vieraat eivät onneksi huomanneet mitään. Illan aikana jouduimme huomauttamaan muutamia kertoja, että juomat ovat loppu, niitä pitää täydentää. Loppujen lopuksi pieniä asioita, jotka eivät pilanneet juhlaamme, mutta osoittivat mielestäni ammattitaidottomuutta.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Meillä on Solkulla harkinnassa (alustava varaus tehty) juhlapaikaksi ensi kesän häihin, mutta mietityttää se, että pysyvän vahvistuksen paikasta saa vasta ensi vuoden alussa. Tämä siis johtuu siitä, että Solkulla on edelleen myynnissä, minkä vuoksi ensi kesän tilaisuudet voidaan vahvistaa vasta tammikuussa 2013. Onko muita morsiamia samassa tilanteessa? Saitteko varattua toisen juhlapaikan varmuuden vuoksi? Usein juhlapaikoissa on kuitenkin varausmaksut, joita ei sitten saa takaisin peruutuksen yhteydessä. Meillä kun on häät vielä alkukesästä, niin uuden paikan ja pitopalvelun järjestäminen voi olla haasteellista pääkaupunkiseudulla alle puolen vuoden varoitusajalla.

Huojentavaa on tosin se, että paikka on ollut jo kauan (joitakin vuosia) myynnissä ja samalla periaatteella on toteutettu esim 2012 kesän hääjuhlat, ja kesä 2013 on myös jo täysin buukattu. Mitä todennäköisimmin kaikki sujuu siis hyvin, mutta varmahan ei voi olla. Kuulisin mielelläni, onko kesän 2012 juhlijoilla kokemuksia tai 2013 vuoden juhlijoilla jo ratkaisuja juhlien varmistamiseksi kävi miten kävi?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...