Jump to content
Naimisiin.info

Partamuumi

Jäsen
  • Viestit

    3
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Tietoja käyttäjästä Partamuumi

  • Syntymäpäivä 08/25/1990

Profile Information

  • Gender
    Female

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

212 profiilin katselua

Partamuumi's Achievements

Untuvikko

Untuvikko (1/5)

  1. Tuhannesti kiitoksia BanAnna. Ihanan tyhjentävä vastaus, stressi helpotti heti! Ihan hullua kyllä, että ottavat suomalaisen ajokortin takavarikkoon. :'D Mutta eipä sillä kai väliä ole, kun vakituisesti on rapakon taaksen kuitenkin jäämässä. Tuosta passin uusimisesta vielä, voiko sen uusia uudelle nimelle (ennen kuin menee vuoden päästä vanhaksi) myös Jenkeistä käsin? Jos sattuisit tietämään. Muistelisin lukeneeni jotain passin uusimisesta suurlähetystöjen kautta, jommalla kummalla rannikolla. Aikamoista matkustustahan se kyllä tietäisi, Ohiosta käsin, mutta olisi kuitenkin lähempänä kuin Suomi. Kiitos taas hirveästi kaikista hyödyllisistä vinkeistä!
  2. Kiitos *Eve* ja emms neuvoista! Mukava tietää, että on tämä sivu, josta saa vertaistukea sitä tarvitessa. Kirjoittelen varmaan taas uudestaan, jos paniikki iskee. Mukava Julles kuulla, että lähialueille muuttaa muitakin suomalaisia! Hirmuisen hyvää viikonalkua teille kaikille!
  3. Heipä hei! Olen lueskellut näitä juttuja silloin tällöin jo parin vuoden ajan, ja nyt ajattelin ensimmäistä kertaa kirjoittaa tänne, koska tunnen olevani vertaistuen tarpeessa. Minulla ja sulhasellani ovat K-1 hakemusasiat nyt siinä vaiheessa, että viisumi on plakkarissa, ja tarkoitus olisi syys-lokakuussa lentää rapakon taa, mennä naimisiin ja jäädä sinne. Meillä kaikki paperisota on tähän asti mennyt hyvin, mutta näitä juttuja lukiessa on stressitaso vain noussut, kun miettii mitä kaikkea siellä rapakon takana vielä on edessä. Tuntuu, että minulla olisi miljoona kysymystä, joihin varmaan osaan on täällä aikaisemmin jo vastatukin, joten pahoittelut jo etukäteen siitä. Minua kiinnostaisi siis tietää, että missä järjestyksessä mitäkin asiaa kannattaa alkaa hoitaa päästyäni syksyllä Jenkkeihin. Ilmeisesti siis social security numberin saa haettua pari viikkoa maahantulon jälkeen, ja se kannattaisi hoitaa ennen naimisiinmenoa? Eli tämä olisi ensimmäisenä listalla. Mistä se haetaan? Ja saako maahantullessa rajaviranomaisilta jotain ohjeita tai papereita näihin asioihin liittyen? Kannattaako se SSN jo olla olemassa itsellä, ennen kuin menee naimisiin? Sitten kun olemme naimisissa, minun on tarkoitus ottaa sulhaseni sukunimi. Mitä kautta tämä hoidetaan, ja kannattaako Suomen passin ja ajokortin uusimista uudelle nimelle stressata vasta sitten kun seuraavan kerran palaa Suomeen? On ilmeisesti siis halvempaa ja vaivattomampaa tällä puolella rapakkoa. Missä vaiheessa minun on mahdollista saada ihan amerikkalainen henkilöllisyystodistus uudella sukunimellä (passi, tms.), vai käytänkö yhä näitä suomalaisia vastineita vanhalla sukunimellä? Suomen passini tosin vanhenee vuoden päästä muutenkin. Naimisiinmenon jälkeen on sitten haettava tätä adjustment of statusia. Haetaanko samalla työ/matkustuslupaa? Kuinka pian työluvan yleensä saa? Ja tosiaan, oletteko te muut käännättäneet mitään tärkeitä papereita, mitä olette vieneet mukananne Yhdysvaltoihin (koulu/työtodistuksia, jne.)? Omat paperini lääkärintarkastuksesta saatua rokotustodistusta lukuunottamatta ovat kaikki suomeksi. Tässä nämä tärkeimmät taisivat sitten ollakin, ja aikamoisen tekstiseinän näköjään sain aikaiseksi. Kiitos jo etukäteen kaikista neuvoista! PS. Onkohan kukaan muu tällä sivulla Ohiossa tai muuttamassa Ohioon? Oma määränpääni on siellä, Daytonin lähellä.
×
×
  • Create New...