Jump to content
Naimisiin.info

The A & W Wedding

  • merkintää
    2
  • kommenttia
    0
  • katselua
    49436

Häiden suunnittelua


Rotella

851 katselua

Kaasoksi pyysin ala-asteelta tuntemani ystävän, joka on jo nyt ollut kultaakin kalliimpi. Toiseksi kaasoksi pyydän ystävää, jonka kanssa olemme monet vuodet pelanneet pesäpalloa samassa joukkueessa. Valinnat olivat selkeitä niin minulle kuin W:llekin.

Pohdimme W:n kanssa pitkään häiden paikasta: Etiopia vai Suomi. Haluaisimme kaikki paikalla samaan aikaan, mutta se ei ole millään mahdollista. Suunnittelimme siis menevämme naimisiin Etiopiassa ja pitävämme täällä siunaustilaisuuden. Etiopiassa hää-käsitys on hieman erilainen kuin täällä meillä: häät muistuttavat hyvin paljon amerikkalaisia häitä morsiusneitoineen ja sulhaspoikineen. Häät ovat todella isot: häihin kutsutaan koko suku, ystävät, morsiusparin perheenjäsenten ystävät, naapurit, työkaverit... Ja lista jatkuu. W:n sisko meni pari vuotta sitten naimisiin ja W:n mukaan häät olivat pienet: n. 600 vierasta. Ei ehkä ole ihan mun juttu noin isot häät. Tulimme W:n kanssa yhteisymmärrykseen sen suhteen, että isoja häitä ei haluta. Ja jotta häät pysyvät pienenä, ei niistä kerrota etukäteen W:n perheelle, koska kerkeäisivät muuten kutsua kaikkia paikalle. Häistä kerrotaan, kunhan saavumme Etiopiaan. Näin ollen vältytään rasittamasta W:n perhettä, varsinkin äitiä.

Olen selvitellyt mm. miten menetellään avioliiton esteiden tutkinta todistuksen kanssa ja miten avioliitto rekisteröidään Suomessa. Tie näyttää kuitenkin melko monimutkaiselta: ensin haetaan esteiden tutkintaa, josta todistus tulee pyytää kuudella kielellä. Sitten todistus lähetetään legalisoitavaksi Suomen ulkoministeriöön. Sen jälkeen todistus tulee legalisoida Etiopian Suurlähetystössä Tukholmassa. W:n mukaan Etiopiassa ei kysellä lupia/todistuksia eli kiva lähetellä todistusta täällä ees taas jos sitä ei edes kysytä Etiopiassa. Noh sitten alkaa rumba avioliittotodistuksen kanssa: ensin Etiopian ulkoministeriöön legalisoitavaksi. Saas nähdä miten kauan siellä kestää legalisoiminen, sillä tunnetusti Etiopiassa ei ole mikään hirveen kova työtahti. Eli saattaa tovi vierähtää. Ulkoministeriön jälkeen todistus legalisoidaan Suomen suurlähetystössä Addis Abebassa ja sitten avioliiton voi rekisteröidä Suomessa. Matkustamme siis Etiopiaan syyskuussa 2012 ja häät olisi tarkoitus pitää Etiopian uuden vuoden jälkeen. Emme kuitenkaan voi viipyä Etiopiassa pidempään, sillä täällä olisi tarkoitus juhlia lokakuussa. Nyt kuitenkin huolettaa se, että jos ei ehditäkään hoitaa paperiasioita siellä kuntoon: emme siis pysty rekisteröimään avioliittoa Suomessa ja siunaamisen sijaan pitäisi pitää toinen vihkiminen. Nyt onkin siis mietinnässä, että jos menemmekin ensiksi täällä naimisiin ja Etiopiassa olisi siunaustilaisuus...

0 kommenttia


Recommended Comments

Ei kommentteja.

Guest
Lisää kommentti..

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...