Jump to content
Naimisiin.info

Mia-Martina

Aktiivijäsen
  • Viestit

    10
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Mia-Martina kaikki viestit

  1. Hei Kukkis! Tuossa nimenpäivittymisjutussa en luottaisi pelkästään väestörekisterin nimipalveluun (jos tarkoitat sitä missä näkee sen kuinka monta ihmistä on jollakin sukunimellä). Viimeksi kun itse kävin uteliaisuuttani tarkkailemassa tilannetta, haun tulokset tulivat kolmen viikon takaisen tilanteen mukaan (näkyi päivämäärä jonka tilanteen mukaan haut toteutuivat). Haku ei myöskään näytä tulosta jos sen nimisiä on alle viisi kappaletta (kerroit että sulle tuli kaksoisnimi, sekin voi olla syy ettet "näy" siellä). Nimitieto menee vihkiljältä eteenpäin (kysyihän hän sitä sinulta/teiltä?), mutta joskus saattaa mennä muutama päivä ennenkuin virastoissa käsittelevät papereita. Kelakortti tosiaan tulee automaattisesti kotiin (parin viikon kuluessa?) viimeistään siitä tiedät että nimen muutos on onnistunut. Ajokorttia ja passia haettaessa tieto tarkistetaan maistraatista, joten silloinkin paljastuu jos asia ei ole jostain syystä kunnossa. Mitään papereita, vihkitodistusta tms. ei mekään saatu, mutta ollaan silti oikeasti naimisissa. Ja on vain positiivista, että tuore rouva on kiinnostunut ihan muista asioista kuin muodollisuuksista.
  2. Minä kysyin ihan vartavasten tuosta passin uusimisesta, kun olen saanut siitä(kin) ristiriitaista tietoa. Minulle poliisilaitoksen kansliasta vastattiin, että vanhalla passilla saa matkustaa jos ei ehdi uutta passia kohtuudella hommaamaan (esim. häämatka heti häiden jälkeen), jolloin liputkin on siis tilattava vanhalla nimellä. Mutta muussa tapauksessa on haettava uusi passi ennenkuin seuraavan kerran matkustaa, korosti siis vielä että muuta aikarajaa siinä ei ole. Jäin kyllä näiden viestien jälkeen ihmettelemään, miten voidaankin eri paikoista saada näinkin ristiriitaista tietoa? :-? Uusi passi meni minulta hankintaan senkin takia että vielä nyt haetut passit myönnetään 10 vuodeksi ja se maksaa 40 € Syksyllä, en muista tarkkaa päivämäärää, Suomessakin aletaan myöntämään biotunnistepasseja, jotka ovat voimassa vain 5 vuotta. Hinta on ainakin sama (ellei sitten jopa kalliimpi niinkuin luulen). Nyt myönnetyt 10 vuoden passit kelpaavat matkustamiseen koko sen kymmenen vuotta, myös Yhdysvaltoihin (vaikka vaativatkin Suomea aloittamaan biotunnistepassien myöntämisen). Sen virkailija varmisti vartavasten papereistaan, kun tarkaan pohdiskelin tuota passiongelmaa, tilatako heti vai vasta myöhemmin.
  3. Wilmalle vastaan sen verran että Kirvesrannan "suositus" on noin kahdeksallekymmenelle, mutta tarkemman arvion saat varmasti soittamalla sinne. Omat talvihäämme vietimme juuri Kirvesrannassa ja voin todella lämpimästi suositella kyseistä paikkaa. Kaikki suunnittelusta järjestelyihin ja itse juhlaan toimi loistavasti ja tarjoilut oli maistuvat (ja sehän meidän suvun herkkusuille olikin tärkeintä). Ainoa miinuspuoli kyseisessä paikassa on tanssahtelutilan pienuus, mutta sen verran tilaa löytyi, että "pakolliset" hääpyörähdykset päästiin esittämään.
  4. Uutta ajokorttia (tai passia) hakiessasi et tarvitse mitään todistuksia, tarvittavat tiedot löytyvät heidän rekisteristään kunhan tieto vihkimisestä (ja nimen vaihtumisesta) ehtii päivittyä. Mun tapauksessa ainakin (ja sama käytäntö on varmaan muuallakin) hakemus olisi otettu sisään, mutta se olisi laitettu eteenpäin vasta kun tiedot saapuvat (tiedot olivat kuitenkin jo siirtyneet, kolmessa arkipäivässä).
  5. Olepa hyvä vain, Pilvipouta! Kerrothan sitten kuinka kävi, löytyikö sormuksia ja tuleeko sinustakin Lahtisen onnellinen omistaja?
  6. Timanttisilta taitaa moni olla (tässäkin ketjussa) Lahtisensa löytänyt, niin kuin myös minä itse. Vaikken Jyväskylää liiemmin tunnekaan niin muistelisin keskustassa kävelykadun varrella olevan Timanttiset-liikkeen. Kannattaisiko ainakin sieltä kysyä?
  7. Kiitos Tiinaa itsellesi! Puhuinpa toisen suulla vastoin parempaa tietoja. Enpä olisi edes hoksannut mennä tuota asiaa noilta Ajoneuvohallintokeskuksen sivuilta tarkistamaan, olisin vain tyynesti mennyt tekemään sen muutosilmoituksen kun minua niin vartavasten käsketiin tekemään.
  8. Luulisinpa että tuo rekisteriote täytyy uusia. Niin minua ainakin pyydettiin tekemään kun rekisteröin auton omiin nimiini muutamaa kuukkautta ennen häitä. Muistutettiin uudelleen rekisteröinnistä (tuttava, ei katsastuskonttorilla). Rekisteröinti maksaa 9 euroa.
  9. Osaisiko joku antaa hyviä vinkkejä lyhyehköjen hiusten kampaukseen ja koristeluun?
  10. Tähän keskusteluun en voi lisätä muuta kun että näkisinpä edes itse :-/ Ompelija on lievästi sanoen ylibuukannut itsensä ja aikataulu petti, täytyy vain luottaa siihen että aika riittää. Miehelle puku ja sen tekeminen ei sinänsä ole salaisuus, mutta varsinaisesti en sitä aio esitellä enkä jaksa olla taikauskoinen. Jo kuvauksen varaaminen ennen vihkimistä olevaksi sai taikauskoisimmat vieraat varpailleen. Uskon ettei yksi puku tee hyvää tai huonoa avioliittoa, vaikka ehkä ensimmäisen päivän siitä voikin ehkä pilata.
×
×
  • Create New...