Juksu.

Rouva
 • Content count

  131
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Juksu.

 1. En oikein ymmärtänyt, siis onko kyseessä toinen parhaista ystävistäsi vai ei? Itse en varmaan oikein kehtaisi "peruuttaa" kaasokutsuakaan... Pyydä ihmeessä lapsuudenystävääsi, mitä väliä vaikka sinulla olisi kolme kaasoa? Eihän tämän yhden kaason tarvitse niin aktiivisesti olla jutuissa mukana, jos sinusta tuntuu, ettei hän itsekään ole teidän häistänne niin kiinnostunut.
 2. En ole kokeillut, kaapissa se on tallessa, häistä on aikaa melkein vuosi. Ehkä vielä joskus kokeilen...?
 3. Meidän piti kyllä, mutta se sitten unohtui ja nyt häistä on jo sen verran aikaa, ettei enää kehtaa...
 4. Sain kansion valmiiksi kun häistä oli kulunut n. 4kk; kuvat taidettiin tilata aika pian häistä, mutta albumin tekoon ei jaksanut/ehtinyt saman tien ryhtyä. Yhtenä viikonloppuna sitten taiteiltiin miehen kanssa kansiot sekä häistä & häämatkasta kuvatekstien kera. Itse en halunnut kuva-albumiin muita juttuja kuin kuvia, koska mulla on sellainen söpö pikku laatikko, jonne olen jemmaillut puheet, kutsun, ohjelmalehtisen, kakkukoristeen yms. sälän.
 5. Meillä oli vihkiharjoitus, muuta häihin liittyvää ei tehty, sillä juhlapaikka oli jo lähes kunnossa tuohon mennessä (muut tekivät viimeistelyt). Käytiin ravintolassa syömässä ja loppuilta rentouduttiin; saunottiin, käytiin porealtaassa, laitettiin kasvonaamiot yms.
 6. Hämäävää kun ketjun otsikko kysyy eri asiaa kuin polli; olen ollut polttareissa jotka maksoivat n. 30e mutta olisin valmis maksamaan ehkä max 50e. Summa riippuisi siitä, mitä muita kustannuksia polttareista tulisi: esim. jos joutuisi matkustamaan kauas ja jos morsian ei olisi tosi läheinen ystävä, niin 50e (+matkakulut ja muu oma rahanmeno) voisi olla mulle liikaa.
 7. Se oli muistaakseni joskus keväällä/alkukesästä. Mutta kannattaa tosiaan varmasti pitää silmät auki tuollaisien tarjouksien varalta aina kun noita S- tai muita etukorttiposteja tulee.
 8. En tarkoita mitenkään sanoa, ettetkö arvostaisi tätä lahjaa, mutta lainaan tekstiäsi koska meillä myös yksi miehen kaveri hoiti kuvaamisen. Ja itse pidän tätä ehkä jopa meidän arvokkaimpana häälahjana: hän teki koko päivän työn toimiessaan kuvaajana ja lisäksi meille jäi muistoksi aivan upeat valokuvat.
 9. Täällä kun on harmiteltu sitä, että ei edes korttia viety, niin mun on pakko myöntää nolo juttu: mekin ollaan mieheni kanssa (silloinen poikaystävä) kerran menty häihin niin, että unohdettiin kortti... :-[ Laitettiin rahaa morsiusparin häämatkatilille, ja jotenkin se kortti vaan kokonaan unohtui. Kyllä nolotti kun muistin tämän juhlapaikalle saavuttaessa, sitten ajattelin että lähetettäisiin heille kortti myöhemmin postitse mutta sekin sitten jäi, kun ei meillä ollut heidän osoitetta.
 10. Joo toki tiesin (tai "tiesin" ja tiesin) että korttia ei lähetetä automaattisesti, kommenttini liittyi lähinnä siihen kun muistaakseni jotkut ovat tuolla aiemmin sanoneet että S-etukorttia piti hakea paikanpäällä (virkatodistuksen kanssa), että puhelimitse ei olisi pystynyt tilaamaan. Mutta saatan kyllä nyt siis muistaa ihan väärinkin... Enpä muuten ollut ikinä huomannut, että kortissa on palvelupuhelinnro! Tuosta osoitehommasta muuten, kyllähän siinä sitten sekaannuksia tuli... Siis olin ihan normaalisti tehnyt muuttoilmoituksen postille ja maistraatille ennen häitämme, eli siis vanhalla nimelläni. Postinhan pitäisi muuton jälkeen 1kk automaattisesti kääntää posti oikeaan osoitteeseen. Häiden jälkeen kun nimi vaihtui, ja tämä tieto päivittyi siis nopeasti erilaisille tahoille, mutta osoitteenmuutos ei (koska muuttopäiväkin oli häiden jälkeen). Esim. Kela-korttini, kuoressa siis uusi sukunimi ja vanha osoite, oli sitten päätynyt vanhalle asunnollemme, tosin niin kuin sanoin asuntoon muutti sukulaisia niin he laittoivat kortin sitten takaisin postiin. Mutta tuon pitäisi nyt olla kunnossa kun laitoin siitä postille asiakaspalautetta, ja he vastasivat minulle että sekaannus johtui juuri tuosta sukunimi asiasta, sillä vanhaan asuntoon muutti siis miehen sisko jolla on sama sukunimi kuin meillä. Sekavaa.
 11. No hyvä kun korjasit, enpä tuota tiennytkään. Hyvät viinit valitsitte.
 12. Mekin ostettiin juomat SuperAlkosta, tilaus tehtiin etukäteen, kaikki sujui oikein näpsäkästi (paitsi että paikka oli hieman hankala aluksi löytää). Aikuisia meidän häissä oli yli 100 henkeä joten aikamoinen määrä juomia haettiin. Me ostettiin punaviiniksi Lindemans Cawarra Shiraz Cabernet, ja osottautui kyllä todella hyväksi punaviiniksi! Suomen Alkossa tuota ei myydä, Lindemansia kyllä mutta ei tuota Cawarra. Yksi vaihtoehto meillä oli aluksi Frontera Cabernet Sauvignon, ja se oli ihan ok perusviini, mutta lopulta meidän makuun hieman liian mehumainen... ei oikein ihastuttu. Valkoviininä oli sitten Lindemans Cawarra Chardonnay, siitäkin tykättiin kovasti mutta itse pidin erityisesti tuosta punaviinistä. Kuohuviinin suhteen haluttiinkin sitten päästä vähän halvemmalla (mies oli sitä mieltä, että se on vaan se yksi lasi joka juodaan aika nopeasti pois eikä kukaan siihen kiinnitä tarkempaa huomiota ) joten ostettiin Sovetskoje Sladkoe 2,44e/pullo... Mies oli tuota monesti maistellut ja vakuutti että se on täysin juotavaa ja itse asiassa oikein hyvää. Kyllä se olikin. Mutta toisaalta, me ollaankin enemmän puna/valkoviinin ystäviä joten niiden valinta oli meille tärkeämpi asia kuin tuo kuohuviini. Tosin nyt kun katsoin tuolta SuperAlkon sivuilta niin tuota Sovetskoje Sladkoe ei ole tällä hetkellä myynnissä, vaan joitain muita, hankala niistä nyt sanoa mikä olisi sitten puolikuivaa (tuo Sladkoe oli meidän mielestä puolikuivaa). Kahvin avecit olivat Xante ja Larsen VSOP Muok: Ei nuo meidän viinit siis missään tapauksessa mitään kalliita olleet, vaan sellaisia noutopöytään sopivia.
 13. Syyskuu on jo kai rauhallisempi, mutta säät saattavat kai olla hieman epävakaisemmat. Heinä-elokuussa on tosiaan suurin sesonki. Ei meitä ainakaan loppu viimeksi niin kovasti haitannut se turistien paljous, varsinkin autolla kuitenkin pääsi aivan rauhallisiinkin paikkoihin, viehättäviin pikku kyliin. Ja saarilla löytyi myös rauhaisia paikkoja. Luonnonpuistoissa ehkä eniten haittasi se ruuhkaisuus, mutta toisaalta ne olivat niin hienoja muuten että olivat sen arvoisia.
 14. Täytyy muuten vielä kommentoida, että hauska nähdä että Kroatiasta on syntynyt näinkin pitkä ketju täällä häämatka-osiossa. Sillä meidän lomahuoneiston vuokraajat sanoivat, että olemme ensimmäiset suomalaiset turistit jotka he ovat siellä tavanneet. Ennen sotaa kävi kuulemma joitakin ruotsalaisia ja muita skandinaaveja, mutta ei suomalaisia. Ehkä suomalaiset menevät sitten useimmiten tuonne Makarskan alueelle. Eräs britti muuten sanoi meille, että lomamme aikaan Paris Hilton ( : ) olisi ollut käymässä tuolla Hvarin saarella, liekö sitten pitää paikkansa? Hänen mukaansa paljon muitakin kuuluisia & rikkaita käy Hvarilla, ehkäpä se saattaisi selittää sitä hintatasoakin.
 15. Täällä on muutamat kirjoittaneet, että S-etukorttia olisi pitänyt hakea paikanpäältä, mutta itse ainakin juuri soitin ja saan uuden S-kortin postitse. En tiedä vaikuttiko asiaan se, että korttini on vain rinnakkaiskortti ja että uusi sukunimeni oli päivittynyt jo heille väestörekisteristä. Häistä on aikaa reilu 3vkoa, ja kun palattiin häämatkalta nimi oli tosiaan jo päivittynyt joten ainakin tähän mennessä muut kortit kuin ajokortti tietysti olen pystynyt ihan puhelimitse tilaamaan. Osuuspankin visa electron pitää tosin sitten mennä noutamaan henk. koht., mutta tilaaminen onnistui siis ihan puhelimitse. Ajokortin kävin tilaamassa Kilon lupatoimistolla, 4vkoa menee, jos jota kuta kiinnostaa tämä tieto tällä hetkellä. Vähän jännittää nyt se, että nimen lisäksi minulla vaihtui osoitekin, että mitenköhän ne postit nyt löytävät perille... Varsinkin kun nimi on siis jo vaihtunut västörekisteriin, mutta muutto on tuoreempi joten ne tiedot puolestaan vielä eivät olleet esim. pankissa, HOK-elannossa jne. No onneksi vanhaan asuntoomme muutti sukulaiset joten he kyllä pitävät huolen postistani.
 16. Anoppi vei silkkipukuni Pekan Pesulaan (tai jotain sinne päin), se sijaitsee Kirkkonummella luulisin. Helma oli melkoisen ryvettynyt ja olin iloisesti yllättynyt, että siitä oltiin saatu aivan puhdas. Koska pukuni oli malliltaan yksinkertainen, pesu maksoi n.40e. Normaalisti morsiuspukujen pesytys on siellä kai 50e --> ylöspäin, tai näin anopille oli ensin sanottu, mutta sitten pukua haettaessa hinta olikin pienempi kuin mitä oltiin arvioitu. [edit]Lisään vielä, että puvussa oli kuitenkin edessä laskoksia ja muutamia pieniä helmiä.[/edit]
 17. Me vietettiin hääyömme Tampereen Kylpylässä: meillä oli jonkinlainen S-etukortti tarjouspaketti, oltiin 2 yötä. Tarjouspaketti olisi kai ollut oikeasti hotellin puolelle, mutta huoneet olivat loppu tai jotain, niin saatiin loma-asunto sen sijaan! Huoneistossa oli poreallas sekä sauna, niin ihana luksuspaikka että. Me ei alunperin ajateltu, että panostettaisiin hääyön viettopaikkaan erityisesti, kun oltiin heti kohta lähdössä häämatkallekin, mutta nyt jälkeenpäin ajateltuna se oli kyllä tosi ihana juttu. Suosittelen kyllä pitämään silmällä noita tarjouksia, sillä meidän 2 yötä maksoivat nyt sitten vain n. 120e. Muok: siis tarjous oli S-etukortti postien joukossa
 18. Meillä oli vihkiharjoitus vihkimistä edeltävänä päivänä, ja silloin pappi sanoi siitä suudelman paikasta. No me ehdittiin se sitten siinä kaikessa hötäkässä unohtaa, että mikä se kohta nyt olikaan?! Joten ennen vihkimistä, kun siellä sakastissa istuskeltiin papin kanssa, sanoin että apua, me ehdittiin jo unohtaa se että missä kohtaa suudellaan. (Nyt kyllä hymyilyttää tuo jännittäminen, mutta olihan se tiukka paikka.) Niin, siihen pappi sitten sanoi että hän voi sitten sanoa siitä meille. Ja pappi tosiaan silloin sitten kuuluvalla äänellä, ehkä pienellä huumorilla, sanoi miehelleni, että voit nyt, x, viimeisen kerran suudella morsiantasi. Mutta sitä en muista vieläkään, mikä kohta se oli, kai se sitten oli ennen kuin julisti meidät aviopuolisoiksi?
 19. Pari päivää sitten palasimme häämatkalta, ja olihan siellä Kroatiassa todella ihanaa... Oltiin siis keski-Dalmatiassa päin; Trogir-Split alueella. Mekin syötiin paljon meren antimia: kalaa, simpukoita, mustekalaa. Ruoka oli mielettömän hyvää, parhaat (ja halvimmat!) paikat löytyivät tosin kauempaa keskustoista. Kroatialaisista valkoviineistä tykättiin myös kovasti, prosekia ja prsutia tuotiin kotiin saakka. Rannoista sen verran, että tuolla keski-Dalmatiassa rannat tosiaan olivat suurimmaksi osaksi pikkukiveä, mutta ei se paljoa rantsumeininkiä haitannut. Ostettiin tosin sellaiset patjat & mulle uimatossut niiden kivien takia. Vesi oli tosi lämmintä! Miinuksena rannoissa oli eniten se, että aika harvoilla rannoilla oli mitään puita, joten aurinko pääsi porottamaan täysillä -->rannalla ei jaksanut olla kovin kauaa, ja se että elokuussa tosiaan turistikausi huipussaan joten jotkin rannat ravintoloineen olivat ainakin meidän makuun aivan liian rauhattomia. Mutta löytyi toki mukaviakin rantoja, esim. Drvenik Mali-saarella oli tosi mukava pieni ranta, jossa oli itse asiassa hiekkapohja kun käveli veteen jonkin matkaa. Hintataso ravintoloissa oli tuolla päin yleensä maksimissaan se, mitä Suomessa. Mutta kun lähti rannikolta enemmän sisämaahan päin, hintataso tippui aika paljonkin! Juomat olivat yleensä joka paikassa halpoja, esim. iso olut maksoi normaalisti n. 1,50e. Trogir esimerkiksi oli aivan täynnä (suureksi osaksi italialaisia) turisteja, kaunis kaupunki kylläkin, mutta sieltä (keskustasta) ei oikeastaan löydetty kivoja ruokapaikkoja ollenkaan. Käytiin Plitvicen ja Krkan luonnonpuistoissa, ne olivat kyllä todella kauniita. Paljon turisteja edelleen, mutta kannatti mennä! Plitvice oli upea: järviä eri tasoissa, vedet aivan kirkkaat, paljon kaloja niissä uiskentelemassa. Ehdottomasti halutaan kyllä joskus mennä uudestaan Kroatiaan, ehkä keväämmällä/syyskuussa silloin, ei aivan pahimpaan turistiaikaan Jos joku on menossa tuonne päin, voin kyllä kertoa tarkempia vinkkejä kivoista paikoista. Auton vuokrausta suosittelen ainakin joksikin aikaa, meillä oli 3pv.
 20. Vaikka rannat on pikkukiveä (suurimmaksi osaksi?), luulen & toivon että Kroatia on silti hyvä kohde rantalomailuunkin, meidän majoituksen läheltä löytyy tämän näköistä rantaa:
 21. Meillä heitellään myös koivunlehtiä, ja tajusin juuri etten ollut ajatellutkaan tuota että milloin ne lehdet sitten hankkii kokoon. Tai että kuka sen tekee... Uskoisin että koivunlehdet kyllä säilyisi aika hyvin ja eihän niiden ihan priimakunnossa siinä heittelyssä kai tarvitse ollakaan. Ajattelin nyt ehkä nakittaa lehtien riipimisen sulhasen siskolle hääpäivän aamusella tehtäväksi.
 22. Me lähdetään 13.8 häämatkalle Kroatiaan, yövymme Trogirin lähellä (n. 6km Splitin lentokentästä, Split on siis n. 27km päässä) Ei kyllä jaksais odottaa... Onko kukaan käynyt tuolla Trogirissa? Me haluttiin yöpyä jossain vähän pienemmässä paikassa ja tuolta Trogirin läheltä vain sattui löytymään kivata vaikuttava majoitus. Tarkoituksena olisi kyllä käydä Splitissä, joillakin saarilla ym. mutta mikään erityinen toimintaloma ei ole suunnitteilla.
 23. Me käytetään jotain ihan tavallisia skumppalaseja, varmaan samoja kuin vieraillakin mutta niihin tulee koristeeksi sokerisydämet & nauharusetit jalkoihin samasta nauhasta mitä ollaan käytetty muissakin koristelujutuissa (kutsuissa, hääkarkeissa). Jos jotain kiinnostaa tuo sokerilla huurtaminen niin tässä ohje (en oo itse vielä kokeillut miten toimii käytännössä): 1. Maalaa lasiin munanvalkuaisella sydänkuvio siveltimellä. Tässä vaiheessa valkuainen ei juuri erotu lasista, joten käytä varmuuden vuoksi runsaasti. 2. Ripottele valkuaiskuvioon sokeria niin, että koko kuvio täyttyy. Anna ylim. sokerin valua pois. (3. Kasta sitten lasin reuna ensin valkuaiseen, sitten sokeriin. Anna ylim. sokerin valua lautaselle.) Tämän koristelun voi sitten juhlan jälkeen pestä pois kuumalla vedellä & pesuaineella.
 24. Tästä ketjusta saa mukavasti lisästressiä. : ;D Juuri kun olin suunnitellut, että ruokailuun varataan reilusti aikaa, niin sitten pitäiskin miettiä että vieraat ei kuitenkaan tylsistyisi tässä kohtaa... meille tulee vieraita n.130, joten ruokailuun (noutopöytä) ajattelin varata 2h. Kaaso kyllä jakaa pöytiin jossain vaiheessa meistä tehdyn tietovisan, jonka voi täyttää "joukkueittain", mutta pitäisköhän sitä miettiä vielä jotain muutakin? Klo 16.30 ajattelin että ruokailu alkaa ja klo 19 hääkakun leikkaus & kahvi, kun ennen kahvia tulee sit vielä puheita.