sapila

Rouva
 • Content count

  18
 • Joined

 • Last visited

About sapila

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Minulla on puvun etsintä käynnissä juuri nyt ja samalla on ollut puhetta siitä, haluaako siippa nähdä pukua etukäteen vai ei. Hän näki mallin, jota aluksi ajattelin puvukseni. En kuitenkaan valinnutkaan sitä pukua ja nyt olemme yhdessä päättäneet, että mies näkee pukuni vasta silloin kun hääpäivänä kävelen hänen luokseen vihkimistilanteessa. Ja tämä oli miehen oma pyyntö ja toivumus. Ainoa mitä mieheni tulee tietämään on puvun sävy (valkoinen vai ivory) sillä hän pukeutuu kokovalkoisiin ja siten valkoisten sävyjen on oltava samat, jotta toinen meistä ei näytä aivan keltaiselta kun seisomme vierekkäin!
 2. Me lähetämme STD-kortit tässä kuussa, eli 7kk ennen häitä. Syitä on monia: 1) Häitämme vietetään juhannusviikonlopusta seuraavana lauantaina. Juhannus on Suomessa yleisin ajankohta jäädä kesälomalle ja siksi haluamme ilmoittaa myös hieman kaukaisimmille sukulaisille häidemme ajankohdan, jotta moni ei vielä ennätä varata kesälomamatkojaan juuri tuolle vkonlopulle 2) Häitämme juhlitaan reilun 300km päässä kotikaupunkistamme (josta myös suurin osa vieraista tulee), joten itse häihin pitänee kunkin vieraan varata melkeinpä koko vkonloppu. 3) Minä ja sulhanen asumme tällä hetkellä ulkomailla, emmekä siten ole paikalla esim. suvun jouluruokailuissa yms. missä häiden ajankohdan voisi kätevästi suullisesti ilmoittaa yhdellä kertaa monelle. 4) STD-kortti toimii samalla joulutervehdyksenä / korttina täältä ulkomailta. Että näin. Lisäksi minun suvussani STD-kortit ovat enemmänkin sääntö kuin poikkeus, tiedän että moni sukulaisistani ihmettelisi ja luulisi pahimmillaan häiden peruuntuneen jos puolta vuotta ennen h-hetkeä ei postiluukusta kolahtaisi STD-ilmoitus. Mutta kukin tekee tyylillään, kaikkiin häihin ja elämäntilanteisiin STD-ilmoitukset eivät tietenkään ole välttämättömiä.
 3. Itse kärsin aikoinaan todella usein kipeistä, rohtuneista ja vereslihalla olevista suupielistä. Kaikkea kokeilin apteekin perusvoiteista bepantheniin ja b-vitamiinikuureihin. Mikään ei erityisesti auttanut. Ainoa tuote, mikä tehosi ja tehoaa edelleen (3.vuosi menossa ilman rikkimenneitä suupieliä) on Elizabeth Ardenin 8 Hour Cream. Hieman tyyristä juu, mutta itselleni ainakin korvaamatonta - rasvaputkilo löytyy nykyään niin kylppärin kaapista kuin jokaisen laukkuni sivutaskusta.
 4. Minulle tulee hiuspidennys häihini. Haluan näyttävän kampauksen ja omasta, juuri ja juuri leuan alle ulottuvasta polkkatukasta ei seitsemässä kuukaudessa millään kasva sellaista tukkaa Minulla oli kesällä teippipidennys ja tykkäsin teippikiinnityksestä todella paljon. Samalla tyylillä on tarkoitus jatkaa myös häihin. Tällä hetkellä olen ilman pidennyksiä, mutta viimeistään maaliskuussa pidennykset pitää laittaa, koska tuolloin menen testikampaukseen hääpäivän hiusjuttuja silmällä pitäen. Kaasoni on maailman mahtavin ja näppärin hiuspidennys-ekspertti (ainakin omasta mielestäni ) ja hän varmaankin laittaa pidennykset kuntoon.
 5. Pidän kyllä. Mutta joudun itse seremonian jälkeen vaihtamaan sormusten paikkaa sormessa Kihlasormukseni jää nimittäin ulommaiseksi sormukseksi, sillä sormuksen sivureunalla kiertää rivi timantteja. Lisäksi tarkoitus olisi, että kihla- ja vihkisormus sopivat hyvin yhteen ja täydentävät toisiaan.
 6. Meillä sulholle tulee kaksi sormusta. Halusi itse ehdottomasti sekä kihla- että vihkisormuksen. Sormukset on kyllä suunniteltu sopimaan yhteen, ne tekee sama koruseppä ja sormusten leveydet on suhteutettu kultaiseen leikkaukseen. Eiköhän ne ihan hyvältä näytä ja pääasia on, että mies on itse tyytyväinen
 7. Meillä mies on kiinnostunut hääautosta, sormuksista, valokuvauksesta sekä häämatkasta. Kaikki muu menee "hoituuvarmaanitsestäänviikossaennenhäitä" -kategoriaan hänen mielessään, joten suurimman osan muista järjestelyistä suunnittelen pääsääntöisesti minä. Kutsut, kukat, pöytäjärjestys jne. - minä suunnittelen ja ideoin, mies kertoo mielipiteensä ja asia on joko sillä selvä tai sitten yhdessä muokataan alkuperäisiä ideoitani. Tämä sopii myös minulle, mielelläni organisoin itse. Kaikki lopulliset päätökset tehdään kuitenkin aina yhdessä
 8. Onko kenelläkään kokemusta esim. viimeisen vuoden ajalta Mikkelin seudun käräjäoikeuden tai maistraatin halukkuudesta suorittaa siviilivihkimisiä viraston ulkopuolella lauantaisin? Täytyypi aloittaa soittokierros, onkohan nyt liian aikaista/myöhäistä olla yhteydessä ensi kesän häistä..?
 9. Heippa heiku! Minä olen yksi kesän 2009 Ruusuhovi-morsiamista, häitämme vietetään kesäkuun lopussa. Tällä viikolla sain Ruusuhovista hinnaston, menulistoja yms. infoa ensi kesää ajatellen, joten eiköhän se tosissaan ala olla aika käynnistää hääsuunnitelmat toden teolla! Meidät on tarkoitus vihkiä Ruusuhovissa (siviilivihkiminen) ja 1.suunnitelma on ulkona. Olitteko ajatelleet vuokrata Ruusuhovilta vieraille tuoleja siunaamisen ajaksi? Missäpäin ulkona olitte ajatelleet siunauksen suorittaa? Kovasti haluaisin laittaa vihkimisalueen ulkona tosi nätiksi, muodostaa pitkästä kankaasta keskikäytävän ja kiinnittää tuoleihin esim. kukkaköynnöksiä tms. mutta pelottaa vain Suomen arvaamaton kesäsää. Varasuunnitelmana on tietenkin vihkiminen sisällä...kuinkakohan monta henkilöä alakerran saliin mahtuu istumaan? Meille tulee n. 100 vierasta ja ruokailu tapahtuu ruokasalissa. Häävalssin haluaisin ehkä tanssia alakerran salissa (se suuri ikkuna ja näkymä ulos kun on niin kaunis), mutta itse kunnon tanssiminen ja "bileet" sitten navetalla. Onkohan se vähän tyhmää poukkoilla kahden paikan välillä? Vähän olin alustavasti miettinyt, josko alkuillasta paikalla soittaisi bändi ja sitten loppuillan dj/dj:t. Ylisen koristelua en vielä kovin pitkälle ole ehtinyt miettimään, mutta ainakin kunnon äänentoisto/valot yms. "bile/dj-härpäkkeet" paikalle olisi tarkoitus saada. Onneksi puolet sulhasen ystäväpiiristä on viihde/dj/musiikki-alalla, niin ei tarvitse päätään vaivata teknisen puolen toteutuksella. Muistaakseni Ruusuhovista sanottiin, että lämpimän ruuan ja kakun välillä he tarvitsevat n. tunnin (vai olikohan se puoli tuntia?) aikaa salin siivoamiseen ja astioiden keräämiseen jälkiruokaa ja kahveja varten. Oletteko yhtään miettineet, mitä tuona aikana ohjelmassa olisi? Jos tätä viestiketjua lukee joku häitään Ruusuhovissa jo viettänyt, niin olisi mukava kuulla mitä te teitte tuon tunnin ajan! Kiva, että täällä pyörii muitakin ensi kesänä Ruusuhovissa häitään viettäviä! Mukava jakaa ideoita jonkun samassa tilanteessa olevan kanssa
 10. Minulla on vain yksi kaaso ja hän on rakas ja hyvä ystäväni. Alun perin olin kyllä ajatellut useampaa kaasoa, mutta rehellisesti sanottuna en osaa kuvitella ketään muuta, kenet yhtä mielelläni haluaisin "tuekseni" itse hääpäivänä. Lisäksi kaasoni on alusta pitäen ollut varsin innostunut häiden järjestämisesta kanssani, joten olen varsin onnellinen ja tyytyväinen tilanteeseen. Sulhasella tulee kyllä olemaan 2-3 bestmania, mutta ei sillä ole mielestäni väliä, vaikka kaasojen ja bestamanien lkm ei vastaisikaan toisiaan.
 11. Mä varasin tänään - häihin on aikaa hieman alle 11kk. Varasin näin aikaisin siksi, koska häitä juhlitaan muualla kuin kotikaupungissani ja kaiken lisäksi kyseessä on pieni paikkakunta. Olin kuullut paljon positiivista yhdestä paikkakunnan kampaamosta ja halusin varmistaa pääsyni juuri ko. paikkaan.
 12. Aion mennä ammattilaisen meikattavaksi. Itse asiassa juuri tänään varasin ajan kampaukseen ja meikkiin vaikka häät ovat vasta ensi kesänä Mutta koska häät juhlitaan muualla kuin kotikaupungissani ja kyseessä on pieni paikkakunta, on mielestäni parempi tehdä varaus "liian" aikaisin kuin liian myöhään. Olen omasta mielestäni varsin pätevä meikkaamaan ja kylppärin kaapit pursuilevat ties mitä meikkihässäköitä - varmasti olisin kyennyt loihtimaan juhlameikin myös itse. Haluan kuitenkin nauttia rauhassa koko hääpäivästäni, rentoutua ja antaa homman ammattilaisten hoidettavaksi. Varaamaani pakettiin kuuluvat hääkampaus, häämeikki ja kummastakin koeversio ennen varsinaista hääpäivää. Uskoisin, että yhteisymmärrykseen päästään koeversioiden laitossa. Kovin tarkasti ja kattavasti ko. paikan omistaja kyseli jo nyt puhelimessa toiveitani ja sanoi varaavansa koko ko. aamupäivän vain minulle.
 13. Meillä on tulossa siviilivihkiminen ulkona, häät 27.6.09. Toki Suomen kesä tuntien pakko tehdä myös viimeistä piirtoa myöten varasuunnitelma sisähäiden varalle (juhlapaikan juhlasalissa), mutta toivotaan kovasti että sadepilvet pysyisivät tuona lauantaina poissa Ajattelin laittaa hääkutsuun maininnan siitä, että säiden salliessa vihkiminen tapahtuu ulkona ja näin ollen vieraiden kannattaa ehkä jättää korkeat piikkikorot kotiin. Vihkipaikalle tulee tuolit kaikille vieraille ja lisäksi keskelle tulee kankaasta tms. käytävä, jolle ripotellaan kukan terälehtiä (toivottavasti ei tuule kovasti silloin )
 14. Meidän kihlasormukset teetettiin, olimme (ja olemme edelleen ) hyvin krattuja sen suhteen millaiset sormukset haluamme. Molempien sormukset ovat titaania, miehellä mattapintainen ja minulla kiiltävä. Minulla on sormuksessani timantteja 24, miehelläni (mustia timantteja) muistaakseni 25. Timantit kiertävät sormukset "sivureunalla" eli sormus on hieman korkeampi kuin mitä keskimäärin sormukset ovat. Yhteensä maksoivat 3000e, omani hieman enemmän kun nuo mustat timantit ovat hieman halvempia kuin kirkkaat. Pakko myöntää, että aluksi hieman hirvitti maksaa tuollaista summaa kihlasormuksista (puhumattakaan tulevista vihkisormuksista, sama henkilö suunnittelee nekin), mutta nyt kun 1,5 v on kihla-aikaa takanapäin olen varsin tyytyväinen siihen, että hankimme juuri täsmälleen haluamme sormukset.
 15. Voisinpa minäkin nyt liittyä tähän keskusteluun tulevana Ruusuhovi-morsiamena. Eli häitämme juhlitaan Ruusuhovissa kesäkuussa 2009 ja vieraita on tulossa hieman yli 100. Minä ja sulhanen tulemme molemmat Helsingistä eli hieman on matkaa paikan päälle. Halusimme kuitenkin viettää häitämme pääkaupunkiseudun ulkopuolella ja Ruusuhovi kokonaisuutena hurmasi meidät molemmat välittömästi. Meille tulee siviilivihkiminen ja 1.suunnitelmana on vihkiminen ulkona. Tosin Suomen kesän tuntien pakko myös suunnitella loppuun asti vihkiminen sisällä, ilmeisestikin tanssisalissa alhaalla. Paikan päällä olemme käyneet kerran ja kovasti valokuvia otimme mm. koristelun suunnittelua varten. Ainakin muutaman kerran haluan silti käydä vielä Ruusuhovissa ennen häitä, mittailemassa ja suunnittelemassa jne. äitini ja kaasoni kanssa. Kihlattuni on viihdealalla töissä ja sitä kautta järjestyvät valokuvaajat, DJ:t, bändit jne. Ehkä isoin seuraavaksi järjestelyä vaativa asia on siviilivihkijän hankkiminen. Rupesin juuri miettimään, että olemmekohan jo auttamattomasti myöhässä kun häihin on enää n. 10kk eikä vihkijää ole vielä varattu. Täytyykin ruveta asiaa miettimään nyt tosissaan. Ikävä kuulla, että PauliinaP:n kokemukset ruuasta olivat huonoja. Pääsääntöisesti olen kuullut vain positiivisia kommentteja Ruusuhovin ruuasta, mutta toivottavasti taso ei ole laskemaan päin..