260507

Aktiivijäsen
 • Content count

  37
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by 260507

 1. Anskutin, minusta ensimmäinen laittamasi puku oli nätti. Tuo tyynyliinapuku sai kyllä mutkin repeemään. Morsian halusin ilmeisesti käyttää yöpukuaan hääpukuna, ja muutti vielä viime tingassa mieltään "haluun sittenkin laahuksen".
 2. Itselleni ei tule pellavapukua, mutta häämessuilla oli ihastuttavia pellavapukuja, ja tässä kuva puvusta josta tykkäsin paljon <3.
 3. Minusta vuosi- 2vuotta on sopiva aika kihlautumisesta naimisiinmenoon.
 4. Tehän voitte heittää huumoriksi koko jutun, jos ajatus sulhosta hameen alla veiraiden nähden tuntuu kiusalliselta. Olen kuullut sellaisen jutun että hameen lata heitettiinkin vanhat villahousut (eivät tietenkään olleet jalassa vaan jotenkin kiinni vain solmittuna, että sai helposti irti). Minusta se kuulosti hauskalta
 5. Juuri näitä eilen yöllä mietin, näistä oli kyllä hyötyä. Kiitos!
 6. Meillä piti alun perin olla oma pöytä, mutta tilan puutteen takia istumme samassa lähimpien kanssa. Minusta on myös ihan mukavaa että muutkin pääsevät nauttimaan hääparin seurasta ruokaillessa kuin hääpari itse
 7. Elli, missä teillä on juhlat? Vai onko vihkiäiset Ylöjärven kirkossa? Meillä on juhla Ylöjärvellä Pappilan perhetalossa.
 8. En voi kuin yhtyä Haisun kirjoitukseen, ja niinpä omalta osaltani "lopetan tämän mustavalkoise jauhamisen tähän"
 9. Kaikille tiedoksi, että olen alunperin osallistunut tähän keskusteluun vain osoittaakseni keskustelun aloittajalle ymmärrystä (kun kaikki muut lynkkasivat hänet, en ihmettele enää miksi hän on kirjoittanut vierailijana!). Siis en ole täällä siksi että voisin valittaa omaa "kaaso raskaana"-ongelmaani, jota ei siis ole. Halusin vain osoittaa ymmärrystä keskustelun aloittajaa kohtaan.
 10. Mulla on läheisiä ystäviä montakin, ei vain parasta. Ja tämä johtuu omista traumoistani ja siitä etten pästä ketään selaiseen asemaan elämässäni. Oikeassa elämässä minua pidetään varsin herttaisena ja kilttinä ihmisenä. Olen salaa itsekäs! En ole tehnyt asiasta isoa numeroa. Tässä keskutelussa se on vain paisunut VALTAVIIN MITTASUHTEISIIN, koska olen jatkuvasti yrittänyt puolustella ajatuksiani. Kuitenkin tiedän etten ole maailman ainoa ihminen tätä sorttia, joita harmittaa että kaason raskaus häiden takia (viittaan keskustelun aloittajaan). Tiedän myös etten ole ainoa jonka mielestä "kaasoksi ei välttämättä sovellu paras ystävä, jos tämä ei ole organisointikykyinen...(viittaan mainitsemaani hääkirjaan ja sen kirjoittajiin). Mä vakuutan: mulla ei ole kaaso-ongelmaa. Aluksi mua harmitti, että kaaso ei voinutkaan tulevan vauvan takia olla häissä niin paljon osallisena kuin olisi itsekin halunnut ja oli antanut mun olettaa... Hän nimittäin oli innoissaan, etsi netistä juhlapaikkoja jne. Mutta kun HÄN ITSE ILMOITTI ettei voi toimia tehtävässä vauvan takia, otin kaksi lisäkaasoa. Läheisiä ystäviäni, kyllä. Ja mielellään halusivat auttaa minua niissä tehtvissä joita tulee.
 11. En ole sanonut itse mitään haittaamisesta. Kaasoni itse sanoi ettei pysty tehtävään pienen vauvan kanssa, vaikka kuinka tahtoisikin.
 12. mimosa83: Ei, vaan valitsen kaason kunniatehtävään rakkaista ja läheisistä ihmisistä sen sopivimman. Eli jolla on organisointikykyä ja kuka ei pelkää esiintymistä. Ehkä minä en voi ymmärtää näitä "bestis välttämättä kaasoksi" - ajatuksia, kun itselläni ei sitä kaikkein parasta ystävää ole... Paitsi sulhanen. Hän ei oikein suostunut kaasoksi... Kuten sanottu kai kaikki haluavat kaasoltaan eri asioita. Sinä haluat että hössötätte yhdessä ennen häitä, minä haluan että hän on konkreettisesti apuna autokuskina ja meikkaajana. Ehkäpä kaikilla on vähän oma käsityksensä siitä, mitä kaason tulisi tehdä ja mihin osallistua.
 13. ViljaH: Minä en vaadi kaasolta paljon. Silti kaason raskaus muutti jonkin verran suunnitelmia. Kerron mitä kaason piti tehdä ja kerron miksi se ei tulevan vauvan takia onnistu: a) Kaaso itse ilmoitti ettei voi kunnolla toimia kaason tehtävissä 2kk pienen vauvan kaa vaikka kuinka haluaisi. Hän ei siis pysty organisoimaan lahjalistaa tai ottamaan vastaan ilmoittautumisia, koska on kädet töitä täynnä vauvan kanssa. Ilmeisesti äidit hoitavat siis lahjalistaa ja ottavat vastaan ilmoittautumisia. Oli suunnitelmissa viettää häitä edeltävä yö kaasollani, koska en halua nähdä sulhasta hääaamuna ja itse asun eri kaupungissa kuin missä häät on. Nyt kaasoni ilmoitti ettei kannata tulla heille yöksi, koska silloin 2kk ikäinen vauva herää monta kertaa yössä ja en saisi nukuttua. Ymmärsin, ja olin samaa mieltä. Nyt menen varmaan hotelliin yöksi kahden ystäväni kanssa jotka pyysin pikkukaasoiksi... c) Kaason oli tarkoitus viedä minut hääaamuna kampaajalle (minulle ei ole ajokorttia). Nyt hän ei tietenkään voi kun emme ole edes samassa paikassa hääaamuna, enkä oikein viitsi bussillakaan lähteä (kampaaja 15km päässä kirkosta)... Onneksi toisella pikkukaasolla on ajokortti... d) Kaason oli tarkoitus auttaa minua hääaamuna pukemisessa ja meikkaamisessa. Nyt ei voi, koska emme ole samassa paikassa aamulla. Pikkukaasot ovat siis tarpeen... e) Kaason oli tarkoitus seistä kirkossa edessä. Tämän hän kykenee hoitamaan, jos vauva on syönyt juuri ennen kirkkotilaisuutta. f) Kaasoni oli tarkoitus pitää meikkejäni ym tarvikkeita laukussaan ja auttaa vessareissulla. Sen hän luultavasti kykenee tekemään. Jos te vain tietäisitte miten innoissaan kaaso oli häistä, raahasi minua häänettisivuilla ja hääliikkeissä ja lupasi auttaa kutsukorteissa jne. ja olla koko hääpäivän minun tukena ja apuna. Ja sitten tuli vauvauutinen, niin enää eivät häät innostaneet, eikä halu ja kyky auttaa ollut enää entisenlainen. muoks. värit
 14. Lumitähti! Oops, anteeksi. Olen siis maininnut sanan "harmittaa" peräti kaksi kertaa Minua alkaa itseänikin kohta naurattaa tämä meidän pikku sana-kinamme, mutta haluanpa vain sanoa vielä sen että "vauva HAITTAA kaason tehtävissä toimimista" tarkoittaa todella sitä, että vauva haittaa kaason tehtävissä toimimista. Tämän ymmärtää (kai) jokainen ihminen. Ja SAA HAITATAKIN. Se on ymmärrettävää. Kyllä pienessä vauvassa on paljon tekemistä, enkä viitsi rassata niillä häihin liittyvillä tehtväillä viimeisillään raskaana olevaa/pienen vauvan äitinä olevaa kaasoa. Pointtini on tässä keskustelussa ollut se, että minusta on ymmärrettävää, jos morsianta harmittaa (nyt sanoin sen kolmatta kertaa ) kun rakas kaaso ei voikaan toimia kaasona, oli syy mikä tahansa. Vaikkapa sitten raskaus. Kuten olen sanonut, on täysin ymmärrettävää ettei 2kk vauvan äiti voi toimia kaasona sillä tavalla kuin kaaso, jolla ei ole 2kk ikäistä vauvaa! Onko joku eri mieltä?? Minulla ei ole mitään tarvetta vaatia kaasoani jättämään 2kk vanha vauva kotiin jotta voisi auttaa minua täysipainoisesti hääpäivänä, kuten ehkä joku teistä luulee . Silti minua HARMITTAA ettei kaasoni voikaan toimia kaasona kuten oli suunniteltu. Jenatar: Olen ehkä ilmaissut itseäni epäselvästi. Tai sitten kaikki muut täällä ketjussa ovat sitä mieltä, että jos oma kaaso on raskaana, sen on oltava morsiamelle yhtä suuri ja elämää mullistava juttu kuin omat häät. Haluaisinpa nähdä sen morsiamen, joka hössöttää kaasonsa tulevaa vauvaa YHTÄ PALJON kuin omia häitä!
 15. Lumitähti: Kultapieni, minua ei "ärsytä ja harmita" mikään. Minun kaaso-asiani ovat täysin kunnossa. Ihmettelen, miten sinä tai muut ovat voineet saada sen käsityksen ettäkö olisin kovinkin ärsyyntynyt oman kaasoni raskaudesta. Ei ei ei. Luin juuri läpi kaikki kirjoittamani viestit, ja sanaa "ärsyttää" ei esiintynyt yhtään kertaa. Sana harmittaa esiintyi PERÄTI 1 kerran tässä yhteydessä: "Kun kaasoni ilmoitti olevansa raskaana (hän ei ollut pyytäessäni häntä tehtävään), tottakai harmitti se, ettei hän voi keskittyä täyspainoisesti kaason tehtäviinsä. " Aluksi siis se harmitti minua, kun mietin että kuka minua sitten auttaa hääpäivänä. Mutta ongelma oli ratkaistu kahdella lisäkaasolla. Kaikille nyt tiedoksi, että raskaus on minusta SINÄLLÄÄN tärkeämpi asia kuin häät. Tottakai uusi elämä on arvokkaampaa kuin muut asiat. Kuitenkin MINULLE henkilökohtaisessa elämässäni merkitsee enemmän se, että menen naimisiin, kuin se että kaaso on raskaana. Minun elämässäni on suurempi muutos se, että menen naimisiin, kuin se, että kaaso saa lapsen. Minun elämälleni on tärkeämpi ja merkityksellisempi asia se, että sitoudun kumppaniini ja perustan näin oman perheen, kuin se että kaaso saa lapsen. En vouhota ja suunnittele vauvan tulevia asuja, tutteja tai rattaita. Sen sijaan suunnittelen häitä. Onko tämä väärin? Jos tämä tekee minusta SUUNNATTOMAN ITSEKKÄÄN PERSOONAN niin sittenpäh olen. EVMtn. muoks, lisäsin kiireessä pois jääneen punaisella merkityn sanan.
 16. Lumitähti: Olet käsittänyt väärin. En todellakaan ole väittänyt, että hääpäiväni pitäisi olla kaasolleni tärkeämpi kuin oma raskaus! Päinvastoin, mielestäni jokainen saakin ja jokaisen tuleekin iloita oman elämänsä onnesta ensisijaisesti. Sanoin vain, että MINULLE oma hääpäivä on suurempi ilon aihe kuin kaason raskaus. Koskettaahan häät minun elämääni kuitenkin enemmän. En silti todellakaan haluaisi kuormittaa kaasoa tehtväillä, jotka olisivat haitaksi raskaudelle tai vauvalle. Tietenkään! En minäkään nyt niin itsekäs ole.
 17. Helppo valinta: isosisko, joka vuosia sitten ilmaissut halukkuutensa kyseiseen tehtävään kun aika koittaa. Itse hääpäivänä avustaa myös 2 pikkukaasoa, molemmat hyviä ystäviäni. He ovat myös juontajina, ja sopivat tehtävään täydellisesti.
 18. Vaivata? Useiden henkilöiden mielestä on vain mukavaa päästä hääpukuliikkeeseen morsiamen kanssa kurksitelemaan, varsinkin jos ei ole itsellä vielä ajankohtaista! Oma pääkaasoni (isosisko) raahasi minut pukuliikkeeseen suurinpirtein heti kihaluksen jälkeen. Ja voin sanoa että hän vaikutti minua innokkaamalta
 19. Tähän ei voi kuin yhtyä. Tämä naimisiin.infon foorumi kannustaa tällaiseen "häähumuiseen" ajatteluun. Pitäisi olla sitä ja tuota ja plaaplaa... Itselläkin oli se vaihe hääsuunnitteluvaiheessa, kunnes meidän elämässä tullut iso kriisi sai minut keskittymään vain tärkeimpään: rakkaani ja minun suhteeseen. Alkuperäistä hääpäivvää siirrettiin, sunnitelmat laitettiin uusiksi, nyt kiintopisteenä se, että hääpäivä on se päivä kun me lupaudumme Jumalan edessä toisllemme. Välillä tällä foorumilla tulee kuitenkin kadottua siihen häähumuun, ja itsekkyys nousee oikein suureksi.
 20. Jokainen saa varmaankin määritellä Sinunkin mielestäsi kaasonsa tehtävät itse? Jos kaason rooli Sinun häissäsi ei ole suuri, et voi silti minusta tuomita niitä, joiden kaasoilla on suurempi rooli häissä ja/tai häiden järjestämisessä. Meille on pääkaasoni sanonut, että voi auttaa järjestelyissä. Omasta päätöksestämme teemme kuitenkin suurimman osan itse. En silti tuomitse niitä jotka tarvitsevat enemmän apua häiden järjestämisessä.
 21. Pääkaasoltani (isosisko) olen saanut jo hyviä neuvoja ja ideoita häitä varten, hän kun on omat häät jo kokenut. Hän oli mukanani katselemassa pukua. Kaksi pikkukaasoa (2 hyvää ystävää) nukkuvat kanssani edellisen yön henkisenä tukena, auttavat aamulla pukemisessa ja meikkaamisessa, vievät kampaajalle ja lopulta kirkkoon. Kirkossa Pääkaaso on henkisenä tukena ennen vihkimistä, tilaisuuden aikana seisoo bestmanin kanssa alttarin vierellä. Hääjuhlassa joku kaasoista auttaa vessassa ettei puvun helma tipu sinne. Kaasot auttavat myös meikin parantelussa päivän aikana. Pikkukaasot toimivat juontajina. Toinen heistä myös laulaa ja soittaa pianoa. Toinen kenties valokuvaa. Teemme itse sulhasen kanssa hääkarkit, kutsut jne. Suunnittelemme myös keskenämme kukat, koristeet jne, joten niihin kaasot eivät osallistu. En edellytä kaasoilta samanlaisia pukuja, joten he hankkivat pukunsa itse.
 22. myrtti, mimosa83, minäpä kerron mikä minun käsitykseni on kaason tehtävistä lainaamalla erästä hääkirjaa (Ylönen: Meillä on häät, Helmikustannus 2005). "Paras ja läheisin ystävä ei välttämättä sovellu kaasoksi, jos hän ei ole organisointikykyinen, sosiaalinen ja esiintymistaitoinen. Toisaalta näitä puutteita voidaan paikata erillisellä seremoniamestarilla". Ja koska meille ei seremoniamestaria tule, ei tulisi mieleenikään ottaa epäsosiaalista ja ujoa ystävääni kaasoksi, vaikka hän kuinka hyvä ystävä olisikin. Se että "ollaan bestiksii" ei välttämättä tarkoita automaattista kaasoksi valitsemista.
 23. sani80, jonna1981 katsokaapa viimeisin viestini. MINÄ en ole missään vaiheessa väittänyt, että haluaisin jakaa hääsuunnitelmani ja hääni kaason kanssa, toisin kuin eräät täällä. Painotin juuri viimeisimmässä viestissäni SULHASEN asemaa. Joten älä puutu keskusteluun jos et ole selvillä koko keskustelun kulusta. Itseäni lainatakseni: "Aijaa, minä ainakin olen jakanut hääsuunnitelmani SULHASEN kanssa..." Kaaso on avustaja joka seuraa morsianta hääpäivänä kuin varjo, ja on valmis auttamaan vessassa käymisessä jne. Mihinpä avustajaa tarvitaan, jos hän ei ole paikalla.
 24. Aijaa, minä ainakin olen jakanut hääsuunnitelmani SULHASEN kanssa, ja Hänen kanssaan a jos kaasoja on vain yksi, kuten minulla aluksi oli suunnitelmissa, niin kyllä todellakin ottaisin toisen kaason joka hääpäivänä voi kulkea kannoillani ja on paikalla koko ajan tarvittaessa. Ehkäpä tässäkin on yksilöllistä, mihin tehtäviin kaasonsa tahtoo. Mimosa, vaikutat harvinaisen ihanalta ja epäitsekkäältä ystävältä! <3 Itse en moiseen kykenisi, kyllä aina oma napa on kuitenkin minulla lähin.
 25. Halinalle82, ainakin Finlaysonin kirkon remonttia on siirretty, joten se on remontissa syyskuu2007- toukokuu 2008. Näin luin kirkon nettiuutisten arkistosta. Aleksanterin kirkko siirtyy keväällä 2007 remonttiin, mutta en tiedä kestääkö se yli vuotta.