Jump to content
Naimisiin.info

Peltikukka

Morsian
  • Viestit

    4
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Peltikukka's Achievements

Untuvikko

Untuvikko (1/5)

  1. Läheisten suhteen ei ole kyse rahasta, vaan pohjimmiltaan välittämisestä. Kun toinen lapsi saa metsää ja toinen 50€, siinä mun mielestä siinä surettaa ja suututtaa epäreiluus ja se että toinen on tärkeämpi, tai siltä se ainakin tuntuu. Mua ainakin ilahduttaa mun vanhempien pienet rahasummat, jotka he raapivat kihlajaislahjaksi(ja varmasti myös häälahjaksi) kokoon. Heillä on paljon lainaa, joten he antavat todellakin vähistä rahoista. Mutta tärkeintä siinä on just se rakkaus ja välittäminen, ei sillä summalla ole väliä, vaikka kaksi köyhää opiskelijaa tarvisikin rahaa kipeästi Mieheni puolelta loukkaa juuri se välinpitämättömyys ja epäreiluus. Siskolle ostetaan kalliita lahjoja ilman mitään syytä(satojen eurojen+rahaa käteen joka kuukausi). Meille ei annettu yhtään mitään kihlajaislahjaksi. Ei välttämättä tule mitään häälahjaksikaan. Ja kyse EI ole rahan puutteesta. Tiedän että heillä on satoja tuhansia tilillä, eikä velkaa ole. Heidän rahojaansa ne ovat ja saavat antaa kelle haluavat, mutta kyllä miestäni(ja sitä kautta minua) loukkaa ettei häntä muisteta/hänestä välitetä. Muulta väeltä odotan etikettiä sovellettuna rahatilanteeseen. meillä on paljon opiskelijakavereita, jotka tuo mitä jaksaa. Meillä on häälahjalistalla paljon alle 10 lahjoja. Kunhan jollain muistaa, vaikka olisi itse tehty lahja Sen itsekin tietää että opiskelijoilla ei ole liikaa rahaa... Vakavaraisilta aikuisilta on etiketin mukaista tuoda sen edestä mitä syö. En vedä herneitä nenään jos nelihenkinen perhe tuo 50 €, mutta heidän häpeänsä se on. Itseäni todellakin nolostuttaisi. Saman summan viemme kaverimme häihin(enempää valitettavasti ei ole varaa kun omat häätkin ennen sitä). En tykkää siitä jos hääpari kyttää mitä saa, mutta vieraankin muistettava kohteliaisuussäännöt. Kun mennään toisten juhliin, pitäisi hetkeksi pystyä olemaan epäitsekäs niin pukeutumisen(ei lökäpöksyjä ), lahjanannon kuin käytöksen suhteen.
  2. Elikkäs onko teillä tai muiden häissä ollut esityksiä, joiden esittäjinä olisi sulhanen tai morsian? Tanssitaitoisena olen ajatellut että voisin hempeään rakkauslauluun esittää tunteeni puheen sijaan. Tanssi on jo pidemmän aikaa pitäny tehdä sulhaselleni yllätykseksi ja mun mielestä se vois toisaalta olla hääjuhlassakin. Ajatteleeko vieraat vaan että kylläpäs toi morsian haluaa olla esillä? Onko muuten kuinka yleistä että morsian pitää puheen? Onko se puhe sulhaselle (ja vieraille tietenkin) vai vain kiitospuhe avustajille? Entä sulhasen puheenvuoro? Ylistystä mosiamelle? Onko teillä yleensä puhunut myös vanhemmista joku? Mistä aiheista olette itse puhuneet/ teille puhuttu? Minkälaisia esityksiä kaverit ovat järjestäneet? Ei ole tarkoitus varastaa toisten puheita ;D En vain ole ollut monissa häissä, joten en oikein tiedä miten yleisesti mennään.
  3. Mun sulhasen vanhempien reaktiot olivat niin ihania että. Kihlauksista: hiljaisuus. Naimisiin menosta: Äiti parahtaa: onpas nopeeta! Isä katsoo telkkaria. No, ollaan kolme vuotta oltu yhdessä, jonkun mielestä vähän, toisen sopivasti ja kolmannen kauan. Ei sen jälkeenkään kyselleet suunnitelmista. Mun isä suhtautu oikeesti upeesti. Oli niin iloinen ja onnitteli ja kertoi miten oli onnellinen meidän puolesta.
×
×
  • Create New...