Jump to content
Naimisiin.info

Kati2

Rouva
  • Viestit

    9
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Kati2's Achievements

Untuvikko

Untuvikko (1/5)

  1. Mielestäni ei ole yhtään kummallista ottaa lainaa häitä varten. Ottaahaan ihmiset kulutusluottoakin yms. vaikka mihin tarkoitukseen (ostetaan vaikka taulu-tv, tietokone, stereot, huonekaluja, matkoja yms.), autolainoja (ja ostetaan ehkä kalliimpi/hienompi auto kuin tarvitsisikaan), käytetään luottokorttia... Onko siinä nyt sitten kovin kummoista eroa? Harva tosiaan aloittaa avioliiton täysin velattomana, monella on jo asuntolainaa yms. (moniko ostaa asunnon pelkillä säästöillä?) Ja jos velan pystyy maksamaan vaikeuksitta, ei se avioliittoon vaikuta millään tavalla? Ylivelkaantuminen onkin sitten toinen juttu! Oli laina otettu mihin tarkoitukseen hyvänsä. Itsekin olen yleensä säästämisen kannalla, mutta jos jotain tarvitsee heti, niin lainakin on ihan ok. JOS sen pystyy hyvin maksamaan takaisin. Joku mainitsi, että laittaa häihin 9000 euroa. Jos sen koko summan säästää vuodessa, pitää säästää 750 eur/kk. Kahdessa vuodessa 375 eur/kk. Jos on asuntolainaakin, eikä huippusuuret tulot niin aika vaikeata on? Kuinka kauan oikein häitä suunnittelette? Kaikki ei halua olla vuosikausia kihloissa. Mielestäni häät ei ole sen huonommat oli ne maksettu säästöillä, vanhempien rahoila tai lainalla. Ja jotkut ehkä ihmettelee lainan ottoa, toiset taas kummastelee sitä, että joku viitsii ylipäätänsä laittaa hääjuhliin tuhansia euroja. Nekin rahat voisi jonkun mielestä käyttää johonkin paljon järkevämpään. Kukin elää tyylillään. Mutta itse kysymykseen, riippuu tapauksesta, mutta joistakin paikoista lainan saa vartissa ja sen voi ottaa etukäteen ja käyttää sitten vasta kuin tarvitsee. Kannattaa kuitenkin vertailla eri lainoja keskenään ja niiden korkoja ja muita kuluja.
  2. Kati2

    Vain yksi sormus

    Meille tulee vain vihkisormukset. Ja vaikka meillä ei kihlauksen merkkinä sormuksia olekaan niin mielestämme kuitenkin olemme kihloissa. Jos on sovittu naimisiin menosta niin sehän on kihlaus. Jonkun mielestä ehkä emme ole kihloissa, mutta aivan sama... En ala selittelemään ja oikomaan. Ja ei haittaa vaikka joku luulee meidän olevan vain kihloissa kun olemme naimisissa. Ja yleistymään päin näkyy olevan, että on vain yksi sormus.
  3. Kati2

    Meriteema (yhdistetty)

    Kiven muotoisia kynttilöitä on ainakin Tampereen City Sokoksessa. Sellaisia harmaita isoja ja pienempiä. Ei ehkä ole kyllä halvimmasta päästä.
  4. Kati2

    Kaitaliinat

    Tapetti on tosiaan hyvä vaihtoehto. Ja sitten paneeliverho. Niitä saattaa saada joskus halvemmalla kuin kaitaliinoja. Jos vaan leveys ja pituus on ok, niin ei tarvitse ommella. Dunilla on kaitaliinaa rullassa. Onkohan se nyt paperia vai muovia? Tavallisessa kaupassa on kuoseissa aika suppea valikoima, mutta heillä on kyllä enemmänkin niitä. Netissä muistan nähneeni PDF-muodossa olleen esitteen.
  5. Otamme itse vastaan ilmoittautumiset. Ei tullut edes muu vaihtoehto mieleen. Olemme kutsujina ja maksamme häät. Lahja-asioissa pyydetään ottamaan yhteyttä kaasoon. Parissa häissä missä olen viimeksi ollut (ja muistan niistä vielä jotain) on ilmoittauduttu myöskin morsiamelle/sulhaselle.
×
×
  • Create New...