Jump to content
Naimisiin.info

JenniN

Rouva
  • Viestit

    57
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Paikkakunta
    Cleveland

JenniN's Achievements

Juniori

Juniori (2/5)

  1. Kaliforniassa on paljonkin suomalaisia, joten hyvalla tuurilla saattaa teidankin alueilta loytya jotain suomalaisten yhteisoja ja Suomi-kouluja tms. jossa voi tavata muita alueen suomalaisia. Yahoo groupsin suomi-amerikkamammat on myos hyva lista muiden amerikansuomalaisten paikallistamiseen, suosittelen liittymista (vaikka ette mammoja olisikaan).
  2. Meilla oli yhteensa noin 80-90 hengen haat, ja naista suurin osa oli luonnollisesti suomalaisia, mutta amerikkalaisia oli paikalla kuitenkin parisenkymmenta, elikka sellainen neljannes vieraista. Minusta oli ihanaa, kun noinkin moni paasi tulemaan ameriikasta asti, ja tuo joukko sisalsi miehen lahisukulaisia seka meidan amerikkalaisia ystavia. Ja vaikka amerikkalaisia oli selvasti vahemman, ei se joukko tuntunut mitenkaan epasuhtaiselta. Me otettiin viela sellainen riski, etta tehtiin istumajarjestys ja viela niin, etta sotkettiin suomalaisia ja amerikkalaisia niin, etta kaikilla jenkeilla oli omanmaalaista juttuseuraa, mutta niin, ettei juhlavaki kuitenkaan jakaantunut Suomi-seuraan ja USA-porukkaan. Riski kannatti, ja kaikki viihtyivat tosi hyvin. Amerikkalaiset olivat otettuja, kun niin moni suomalainen tuli heille juttelemaan ja ovat siita monesti jalkeenpain maininneet. Joku taalla jossain ketjussa on aiemmin sanonut, etta monikulttuurisissa haissa on yleensa paras meno paalla, ja vaikka itsea ainakin jannitti etukateen, etta miten kielimuurista ja muusta selvitaan, niin nyt voin kylla jalkikateen tuon taysin allekirjoittaa. Samoin suomalaiset tuntuivat nauttivan menevaisten amerikkalaisten seurasta ja haiden amerikkalaisvivahteista - Mumminikin on edelleenkin niin ihastunut amerikkalaisten vetamaan electric slide:iin (mummi-raukka kun luuli, etta tama oli amerikkalaisten meidan haita varten harjoittelema ohjelmanumero!! )... Tuosta matkustamisesta viela sen verran, etta kannattaa antaa haavieraille tarpeeksi aikaa suunnitella loma-ajat ja budjetti matkaa varten. Eli mita aiemmin he tietavat paivamaarat tai edes suurinpiirtein ajankohdan, sita parempi. Me viela avuliaasti hoidettiin turismipropagandan levitys samassa yhteydessa, ja suuri osa vieraista oli innoissaan pidentamassa matkaansa niin, etta ehtivat nahda maata laajemminkin. Perheelta tai laheisemmilta ystavilta ja sukulaisilta kannattaa jo suunnitteluvaiheessa kysella, pystyvatko matkustamaan jne. Me paatettiin itse ajankohta aika joustavasti "loppukesa/alkusyksy" ja kysyttiin sitten miehen perheelta, mika heille sopisi parhaiten, kun vanhempien ja viiden sisaruksen aikataulujen yhteensovittaminen olisi sekin ollut aika hankalaa jos heilla ei olisi ollut mahdollisuutta vaikuttaa haiden ajankohtaan. Onhan taman valin matkustaminen aika hintavaa, eli ei sita porukkaa varmaan ihan samalla lailla matkusta kuin Lappeenrannasta Turkuun, mutta jos saatte vaikka tuon parikinkymmenta vierasta, niin sekin jo tuntuu tosi kivalta. Ma en edes olisi halunnut kovin isoja haita, joten siinakin mielessa oli hyva, ettei miehen valtavaa sukua ollut satapain paikalla (mutta ketaan ei tarvinnut jattaa kutsumatta, hih).
  3. Me mentiin Suomessa naimisiin, ja meille se oli ihan itsestaanselva ratkaisu just siita syysta, etta kotipaikkana on USA. Joulun maissa varattiin kirkko ja juhlapaikka ja alkutalvesta yritin saada mahdollisimman paljon jarjestelyita pois alta. Sitten mina tulin kesalla noin kuukautta ennen haita jarjestelemaan viime hetken juttuja. Onnistui kylla ihan hyvin nuo jarjestelyt nain kahden maan valilla, ja meilla oli tosi kivat haat. Taalla USAssa ei sitten erikseen jarjestetty mitaan pippaloita, ainoastaan anoppi jarjesti morsiuskutsut minulle ennen haita.
  4. Ma hain tosiaan aikoinaan CR-1 -viisumia (vai mika lie olikaan nimeltaan), mutta sen suhteen on saannot niin paljon muuttunut meidan hakuajan jalkeen, etten uskalla kommentoida kauheesti, ettei tule annettua vaaria tietoja. Meilla ei tosiaan kestanyt paria viikkoa kauempaa tuo prosessi, mutta nykysaantojen mukaan me ei enaa voitaisi hakea tuota samaa viisumia juuri MiaMarian mainitsemien maassa-asumissaantojen takia. Hyva, etta ehdittiin viela vanhoilla saannoilla! Kannattaa kysya suurlahetystosta, etta mika viisumi kavisi parhaiten teidan tilanteeseen.
  5. Mulla viisumilaakari oli tosi tarkka siita, etta kaikki todistukset oli loydettava/hankittava ja ala-asteen vanha kortti ei kay, vaan pitaa olla alkuperaiset rokotustodistukset. jouduin soittelemaan aika moneen paikkaan, ennen kuin loytyi, mutta sainpahan kaikki kuitenkin jostain kaivettua. Lapsuusajan rokotuksien todistuksesksi kay vanha neuvolakortti, jos sellainen on viela jossain tallessa.
  6. Lyhyemmasta ajasta ei ole yhtaan mitaan haittaa. Mun mielesta viisumit yleensakin myonnetaan joksikin standardiajaksi, eika nimenomaan just paivalleen sun suunnitellun oleskelun pituiseksi ajaksi. Ja se viisumin voimassaoloaika siis tarkoittaa, etta sa voin luvallisesti olla maassa sen ajan, mutta ei sua tietenkaan kukaan pakota maassa olemaan just sita aikaa. Ihan huoletta voit siis olla.
  7. Onko sun passissa leimat, josta nakee, etta oot ollut laittomasti maassa yliaikaa? Jossain puhuttiin muistaakseni 2 vuoden muuttokiellosta, joten en tieda on se sitten tuo 5 vai 2 vuotta karanteenia... Kannattaa kysya varmaankin suurlahetystosta (vaikka nimettomana), mulla kun ei ole asiasta kokemusta, eika mitaan varmaa tietoa. Tsemppia hankalaan tilanteeseen...
  8. My husband bought one of those Teach Yourself Finnish - courses as well couple of years ago, but despite his good intentions it has been collecting dust ever since... I hope you have better luck with your Finnish!
  9. Tama menee nyt varmaan ihan OT, mutta LC kaipaili rehellisia uutisia, niin pakko kommentoida... Kannattaa kokeilla paikallista Ylea, niilla on tosi hyvia uutisohjelmia ja luotettavimmat toimittajat. Niiden radiokanava NPR on etenkin suosikki. TV-kanavan nimea en muista, mutta sun mies varmaan tietaa, mista on kyse.
  10. Viela viime kesana onnistui tuo Suomen paassa haku ja meilla koko hakuprosessi kesti hurjat kolme viikkoa, mutta sen jalkeen on tullut muutoksia, eika tama nopeampi ja helpompi vayla valitettavasti pade enaa. Ei tassa voi muuta kuin olla todella kiitollinen siita, etta ehdittiin oman hakuprosessin kanssa noin hyvaan valiin. Tsemppia vaan kaikille nykyisen tilanteen kanssa askarteleville!
  11. Zinttu - olen hereilla ihan uskomattomaan aikaan viikonloppuaamuna, joten taman ajan voi siis ihan tehokkaasti kayttaa naiksuissa... Siviilisaatytodistuksesta sen verran, etta me valittiin tuo notaari-vaihtoehto, silla miehen silloinen tyopaikka oli iso lakifirma ja esimies notaari, joten se oli aika helppo vayla. Jos sun mies on jo ajoissa Suomessa ennen haita, on kaikkein helpointa hakea tuo todistus suurlahetystosta, mutta kun esteidentutkintaan on varattava ainakin se viikko, niin meilla tuo vaihtoehto ei onnistunut, mies kun tuli maahan vasta viitisen paivaa ennen haita. Enta voisitko hakea ns. marriage lisencea, ja kayttaa sita esteidentutkinnassa? Suosittelen, etta ensin kysyt paikasta, missa esteidentutkinta tehdaan, etta minkalaisen paperin he hyvaksyvat, kun naissakin on vahan vaihtelua -jossain ollaan tiukempia kuin jossain muualla. Tuo uskontotodistus meidan kohdalla meni niin, etta mies toimitti kopiot kastetodistuksesta ja rippitodistuksesta. Nama riittavat joissain paikoissa, toisissa seurakunnissa taas vaaditaan todistusta siita, ette ripille paasyn jalkeenkin on astunut kirkkoon. Mun mies on katolilainen ja meidan piti sen takia Jenkeissa kayda lapi katolilainen avioliittovalmennus (vaikka meilla oli luterilaiset haat), joten heitettiin esteidentutkintapinoon myos joku takalaisen papin lausahdus siita valmennuksesta, ja etta lapaistiin se. Toivottavasti tasta oli apua! (Menen nyt tekemaan meille aamupala-smoothiet!)
  12. Meilla viisumiprojekti onnistui viime kesana, mutta ymmartaakseni sen jalkeen on asiat vahan muuttuneet, joten niista en uskalla nauvoa sen enempaa, etten anna vanhaa tietoa. Laakareista sen verran, etta suurlahetyston suosittelemat laakarit ovat kaikki vain ja ainoastaan paakaupunkiseudulla. Tarkkaa hintaa en muista, mutta labrat ja rontgenit mukaan lukien yli 300 eurossa oltiin. Kannattaa kysya esteidentutkinnan tekevasta paikasta, mita siviilisaatytodistuksella tarkoitetaan, silla USAssa ei varsinaisesti kyseista dokumenttia ole. Meidan tapauksessa kelpasi notaarin edessa vannottu affidavit apostille-leimalla varustettuna. Kannattaa varmaan ottaa kopiot avioeropapereista. Tsemppia byrokratiaviidakkoon!
  13. Moi taas! Jos menette naimisiin USAssa, ei sun tarvi Suomen maistraateista hakea esteidentutkintaa, vaan avioliittolupaa haetaan USAssa usalaisen käytännon mukaan. Kannattaa kuitenkin ajoissa ottaa selvää, mitä dokumentteja usalainen taho vaatii - varmaankin virkatodistus pitää maistraatista tilata (mutta eikohän sen saa tänne USAankin tilaamalla). Jotkut osavaltiot vaatii verikokeitakin, joten kannattaa varata aikaa, että ehtii saada kaiken maailman pakolliset kuviot hoidettua pois alta ajoissa. Varmista myos, että jos sun statuksen muutos on vielä käsittelyssä kun sun nykyinen viisumi umpeutuu, että voitko silti odotella päätostä maassa (luulisin, että voit, mutta ei näistä byrokratiakiemuroista kyllä tiedä!).
  14. Mulla ei ole kokemusta tuosta sun tilanteesta, eikä logiikka aina riitä näissä asioissa, mutta kuvittelisin, että jos sulla on jo viisumi, niin eihän se avioliitto sitä nykyisen viisumin statusta muuta - eli mun mielestä voisit olla naimisissa amerikkalaisen kanssa ja oleskelulupa olisi silti tyohon perustuva. Sitten rouvana voit tietysti anoa viisumin statuksen muutosta, eli tyoviisumista perhesuhteisiin perustuvaan viisumiin. Tämä on siis ihan mun omassa päässä kehittelemä versio, eli kannattaa kysellä viralliselta taholta, onnistuuko viisumin statuksen muutos. Naimisiin menoa ilman viisumia ei siis mikään kiellä (eli sinne Vegasiin vaan! ;D), ja ei se avioliitto mun järjen mukaan nykyisen viisumisi laillisuutta muuta. Ja ainakin opiskeluviisumista voi hakea muutosta pysyvään tyopaikan perusteella myonnettyyn viisumiin, niin luulisin sen statuksen muutoksen onnistuvan myos sun tapauksessa. Tsemppiä prosessiin!
×
×
  • Create New...