sininenuni

Aktiivijäsen
 • Content count

  29
 • Joined

 • Last visited

About sininenuni

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Meillä oli tosiaan kanssa vihkiminen juhlapaikalla, ja sisällä vielä... Vieraita oli lopulta 66 ja kaikki mahtuivat väljästi samaan huoneeseen. Ruokakin sitten päätettiin vielä perjantai-iltana kattaa salin puolelle, jolloin sitten sivuhuone jäi vapaamuotuoiseksi lounge -alueeksi. ;D Maniac mietti istumajärjestystä moneen otteeseen ja teki lopulta vissiin viisi erilaista versiota, ja lopulta päädyimme pitopalvelun avulla seuraavaan järjestykseen: sisääntullessa vasemmalla oli junanradan suuntaisesti yksi pitkä 25 hengen pöytä (yksi lapsi istui päädyssä) noista pienistä pulpettipöydistä koottuna. Sisääntulosta oikealla puolella oli kolme pöytäkokonaisuutta isommista pöydistä koottuna junanrataan nähden poikittain (pöydät olivat siis esiintymislavan ja sivuhuoneen oven välisellä alueella. lähinnä esiintymislavaa oli 8 henkeä, keskimmäisessä pöydässä oli 16 henkeä ja oven vieressä istui 17). Näin ollen baaritiskin etunen jäi kokonaan tyhjäksi, joten siihen koottiin noutopöytä, ja myöhemmin myös kakku pääsi siihen kaikkien ihailtavaksi. Lisäksi tällä pöytäjärjestelyllä saatiin kauniisti järjestettyä myös morsiamen sisääntulo: me tulimme juhlapaikalle vasta kun kaikki muut jo olivat paikoillaan (emme siis piilotelleen sivuhuoneessa, vaikka sekin olisi ollut mahdollista), ja morsiamelle jäi luonnostaan suora käytävä eteisestä morsiusparin pöydän (joka oli varauloskäynnin ja lavan välisellä alueella) eteen, jossa vihkiminen suoritettiin. Suurin syy sille, että ruokapöytä tulikin lopun viimein salin puolelle, on yksinkertaisesti pitopalvelussa: heidän mielestään kulkuaukko sivuhuoneeseen on kovin kapea, jos siitä pitää kahden ihmisen kulkea vierekkäin lautasien kanssa. Juhlapäivänä uskoimme tämän... Näin ollen siis sivuhuoneeseen tuli sohvan lisäksi muutamia irtotuoleja, liinoitettuja pöytiä lasten piirrustusalustoiksi ja pelejä sekä aikuiseen että lapselliseen makuun. Kaappiongelman ratkaisimme sivuhuoneessa lakanoitten avulla: ripustimme luonnonvalkoisia lakanoita kaappien eteen, ja laitoimme nämä lakanat täyteen Viivi ja Wagner -sarjakuvastrippejä. Oli siinä ihmisillä lukemistä niissä! ;D Tuossa siis halpa ratkaisu saada sivuhuoneesta viihtyisä helposti ja pienellä budjetilla. Mitäs muuta vielä... Ai niin, eikä siitä palkintovitriinistä kannata ottaa pulttia. Ei se ainakaan meidän mielestä ole niin ruma ja iso kun mitä täältä palstalta on saanu käsityksen... Hyvin se hukkuu ihmisten ja koristelujen joukkoon juhlapäivänä. Niin, ja niitä tolppia me ei koristeltu mitenkään. Tämä siksi, etteivät ne(kään) meidän mielestä olleet niin rumat, etteivätkö ne voisi olla paljaana. Sitäpaitsi, mitä enemmän niihin laittaa koristeita, sitä paremmin ne pomppaa silmille ja ovat tiellä. Mutta nämä ovat siis vain meidän kokemuksia asiasta. Koitan nyt samantein laittaa sähköpostilla kuvia halukkaille, jotta nuo sepustukset hieman selkenisivät...
 2. Meidät vihittiin juhlapaikalla, ja morsian tuli sisään Metallican Nothing Else Matters -kappaleen saattelemana. Poistumismusalla halusimme viestittää kutsutuille, että tästä alkoi sitten bileet: olimme miksanneet yhteen ensin alkutahdit Mendelssonin häämarssista jatkuvaksi Smash Mouthin versiolla kappaleesta I'm a Believer (elokuvasta Shrek). Ja tämä oli ehdottomasti yksi häittemme parhaista hetkistä! Ensin Mendelssonin kuulleesaan olivat vieraan kovin virallisia ja hämillään niinkin virallisesta ja persoonattomasta valinnastamme poistumismusiikiksi, mutta repesivät nauramaan kuullessaan kappaleen jatkuvan ihan toisena! ;D
 3. Ai niin, tuosta Haulitehtaan CD-soittimesta sen verran, että se kyllä soittaa poltettuja levyjä, mutta vain CD-R muodossa! Eli siis meinasi tulla meille kiire perjantai-iltana, sillä vaikka kaikki muu musiikki oli noilla CD-R -levyillä, niin sisääntulo- ja poistumismusiikki oli CD-RW -levyllä, jota se kone ei siis suostunut soittamaan... Onneksi varmuuden vuoksi kokeiltiin kaikki levyt läpi sillon perjantaina... ;D
 4. Hih! Nyt olisi sitten taas yhdet Haulitehdas-häät takana onnellisesti. Eikä olisi paikka voinut olla parempi. Koristelua meillä oli kamalan vähän (kaitaliinat pöydissä ja tuikkukippoja pöydillä ja ikkunalaudoilla sekä kaksi orkideaa ja ruusuja kahdessa sinkkiämpärissä, kiitos Plantagenin avajaistarjousten ), mutta enempää ei edes tarvittu, sillä paikka on todella upea tiiliseinineen ilman mitään tilpehöörejä. Ruokapuolen hoiti Vesilahdesta Päivärinne, jota voimme myös suositella lämpimästi: ruoka oli hyvää ja sitä oli todella riittävästi sekä hinta vallan kohtuullinen tarjottavien plaatujen määrään nähden (18€ per nokka). Kuveja ei ole vielä saapuvilla, mutta jos joku niitä haluaa, niin laittakaa toki viestiä.
 5. Meille tuli maksulappu tuossa muutama viikko sitten... Soita Kissendaali ihmeessä tuolle Moreenin tätille ja varmista varauksenne, niin ei tarvitse hätäillä sen asian kanssa! Käytiin palaveeraamassa pitopalvelun kanssa Haulitehtaalla viime viikolla. Ja hyvältä näyttää! Sekä paikka että menu, meinaan. Lisäksi kävimme vihkijän (joka loppujen lopuksi harmittava kyllä ei meitä vihikään, vaan sen suorittaa hänen kollegansa :'() puhuttelussa käräjäoikeuden istuntosalissa, ja näyttäisi vihkimisestäkin tulevan rento ja lämmin tilaisuus. Kukakohan se muuten meistä oli (mun lisäksi siis), kun mietti noitten Ikean lakanoitten ostoa pöytäliinoiksi...? Kävin meinaan Ikeassa, ja sieltä sitten tarttui mukaan 20 lakanaa pöytiin laitettaviksi... : Koitan tässä joku päivä saada jonkinlaisen kattauskuvan aikaiseksi, jos joku miettii niitten liinojen ostamista (toki voisin pistää ne meidän liinat myyntiin juhliemme jälkeen... *vink vink*).
 6. Sellaisen kuvan minäkin puhelimessa sain, että vihkimisiä suorittaa käräjäoikeudella vain yksi tuomari. Mutta on kyllä mukava miettiä ja suunnitella tulevia juhlia, koska vihkijä tuntui niin kovin ystävälliseltä ja rennolta. Eipähän tarvi pelätä, että sieltä tulis joku elämäänsä kyllästynyt virastotäti paikalle ja pilaisi oman juhlamielen..
 7. Teillä kissendaali taitaa olla sama käräjäoikeuden tuomari vihkijänä kuin meilläkin. ;D
 8. Tyydyn tässä oikeastaan vain toistelemaan villituulen sanoja: ihana kuulla, että myös meidän vierasmäärä ja ajatus vihkimisestä käytävineen kaikkineen mahtuu tuohon tilaan! *plumsis* Kuulitteko kaikki, kuinka kivi vierähti sydämeltäni??! ;D Ja tosiaan, jos murmukalla tai jollain muulla on noita istumäjärjestyssuunnitelmia laittaa tänne palstalle tai lähettää sähköpostiin, niin mielellään otetaan niitä vastaan.
 9. Varasin tuossa pari viikkoa sitten meille vihkijän lauantaille 3.3. käräjäoikeudesta. Ja homma meni todella kivuttomasti: muutaman minuutin jonottamisen jälkeen pääsin vaihteeseen, joka asiani esitettyäni ohjasin minut suoraan erään vihkimisiä suorittavan tuomarin puheille. Hän sitten hetken asiaa mietittyään (vihkiminen tapahtuu hänen hiihtolomaviikollaan, ja hän mietti mitä perhe sanoo, jos hän lupautuu meidät vihkimään kesken lomaansa...) lupasi tulla meidät vihkimään ja kysymättä antoi tarkat ohjeet siitä, miten asiassa edetään tästä eteenpäin. Suosittelen siis lämpimästi, että koitat vain soittaa tuonne käräjäoikeuteen. Sinnikkäästi vain kun jaksat hengata linjoilla, niin kyllä ne sieltä joskus vastaa...
 10. Juuri siihen paikkaan ollaan suunniteltu laittavamme vihkipöydän... Ja taustaksi olen jo siskoltani tilannut vihkihuovan. 8-) Eli kun vihkiminen on ohi, laitetaan se huopa (n.80x160cm) seinälle pöydän taakse. Se miten kiinnitys onnistuu on vielä arvoitus, mutta jotenkin mä sen aion sinne seinälle saada... ;D Myös tuota pointtia, että siellä sivuhuoneessa on jo pitopalvelun kattama pöytä valmiina, olen koittanut maniacille selittää... Josko se nyt uskoisi, ettei tuo järjestely käytännössä onnistu, kun kerran siitä nyt sanoi joku toinenkin...? Rouva06: myös meillä on toisena teemavärinä tummanpunainen. Mielelläni kyllä ottaisin kuvia vastaan (etenkin siitä, miten saitte pöydät järjesteltyä näppärästi), jos niitä kehtaat laittaa sähköpostiin. kiikinen: kylläpäs kuulosti hyvältä tuo idea leikata kakku siellä juhlasalin puolella... Miten ei oltukaan osattu ajatella sitä aiemmin?! : Onko sulla muuten vielä myynnissä niitä päällystettyjä tuikkukippoja...?
 11. Oikeassa olit kissendaali, suunnittelemme vihkimisen suoritettavan Haulitehtaalla. Käytännön toteutus onkin sitten vielä aivan kysymysmerkki... Ulkovihkimisen voimme nääs unohtaa samantien, sillä häät ovat 3.3. enkä suostu lähtemään ulos palelemaan häähepeneissäni. Tähän mennessä on meillä kaksi vaihtoehtoa: maniac the sulhanen kannattaa vaihtoehtoa, jossa tuolit laitettaisiin saliin 'kirkkomuodostelmaan' ja kun me menisimme ulos onniteltaviksi ja juhlarahvaan heiteltäviksi, muutamat ennaltavalitut henkilöt roudaisivat pöydät ja tuolit paikalleen sivuhuoneesta. Mun mielestä tuo edellinen on hyvin epäkäytännöllinen suunnitelma, joten mä liputan sen vaihtoehdon puolesta, että vieraat seisoisivat vihkimisen ajan merkityillä paikoillaan, josta sitten nopeiden onnittelujen jälkeen voitaisiin sujuvasti jatkaa ruokailulla. Kumpaankin suunnitelmaan kuuluu ajatus siitä, että meidän pöytä sijaitsisi ovesta suoraan eteenpäin, eli varauloskäynnin vieressä/edessä ja varsinainen vihkiminen suoritettaisiin sen pöydän edessä. Ja kyllä, ruoka olisi tarkoitus kattaa sivuhuoneeseen, vaikka pitopalvelu Päivärinta hieman yskikin tuota suunnitelmaa vastaan tilan epäkäytännöllisyyden vuoksi. Luulen kuitenkin, että pitäydymme tässä sivuhuoneratkaisussa, jollei jotain erityistä nyt yhtäkkiä ilmene... Olen jo itseasiassa toiselle kaasolle vihjannutkin, että olisi kivaa, jos polttareitten yhteydessä syntyisi jonkinlainen lakana (tai kaksi), jotka sitten voisi laittaa tuonne sivuhuoneeseen näytille ja kaappeja peittämään. ;D Mutta hei, mitenkäs te Haulitehdas-rouvat kommentoitte näitä asioita?! Rouva06 (saisiko kuvat näkyville...? ) ja kiikinen (miten teidän pöytäjärjestelyt meni?)...?
 12. Tässä nyt sitten viimeinkin sellainen versio kutsukortista, johon morsiankin on tyytyväinen. Edestä kirjekuoren kanssa: Ja tässä sisältä: Eli vasemmalle nauhan alle ajo-ohjeet ja sen sellaiset, oikealle kutsuteksti, joka on vielä mietinnässä. Edit. Niin, se hinta... Kaikki tarvikkeet 40 kortille (sisältäen myös Fiskarsin kuvioleikkurit ja kirjekuoret) maksoivat yhteensä aika tarkkaan 30€, jolloin hintaa yhdelle kortille tulee noin 0,75€.
 13. Rouva06: Mä luulen ettei meidän kannata edes ajatella pyytävämme mitään korvausta, koska häihin on kuitenkin niin runsaasti aikaa... Eikä olla sitä kammotusta vielä edes nähty. Meille sen paikan esittelijä (joka lienee sama kuin avainten luovuttaja) ehdotti sivuhuoneessa olevien kaappien peittämistä lakanalla. Kun siis meinattiin laittaa sinne sivuhuoneeseen ruokatarjoilu. Taitavat nuo lakanat olla patenttiratkaisu heillä kaikkeen... :-/ Saitteko te jotain korvausta? Teillä kun on kuitenkin niin hilkulla tuo hääpäivä ja tuo vaatii ekstrajärjestelyjä... Niin, ja paljon onnea tulevaan!
 14. Rouva06: Haluatko heittää villin veikkauksen mihin kohtaan me ajateltiin laittaa oma pöytämme...? Jonka edessä pitäisi vielä vihkiminenkin suoritta... :-/
 15. Tuolla kirkollisten vihkimisten puolella onkin jo juttua vihkiryijyn käytöstä, mutta mitenkähän asianlaita on täällä meidän pakanallisten keskuudessa... Aiotteko käyttää, ja jos kyllä, niin millaista? Vastaan heti itse: kyllä aiotaan käyttää. Vihkihuovan valmistaa siskoni Kukkiva maa -ryijyn pohjalta. Toivon kovasti, että huovan saisi jotenkin ripustettua jo juhlapaikalle vihkimisen jälkeen, mielellään meidän pöydän taakse. Tuossa siis mallimme. Hieman vielä muokkaan sitä värien ja sommittelun puolesta. Vuosiluvunkin tahtoisin tuohon etupuolelle. Tarkan päivämäärän ja nimikirjaimet haluaisin kirjailtavan työn taakse.