tipiliinis

Rouva
 • Content count

  9
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by tipiliinis

 1. Meille tulee reilun 100 hengen häät joiden ilmapiiri olisi tarkoitus pitää juhlavana. Vieraisiin lukeutuu useampikin pienten lasten (alle 2 vuotiaiden) vanhempia. Emme halunneet rajata lapsia pois kutsuista mutta emme myöskään haluaisi ns "juoksurallia" ympäri juhlatilaa. Miten olette ratakaiseen istumajärjestyksessä lapsien kanssa juhlaan saapuvat? Onko lapsille mat tuolit vai syöttötuolit? Vai istuavatko he vanhempien sylissä? Loukkaantuvatko vanhemmat jos heidät asettaa istumaan vähän syrjempään? ;D Muita vinkkejä kiitos!
 2. Voisin kirjoittaa näkökulman miten lapsia olisi voinut huomioida meidän häissä... Ajatuksena oli, että perheelliset sijoitetaan lapsineen vähän syrjään, että voivat siitä huomaamattomasti siirtyä vessan yms. Tämä olikin ihan hyvä, mutta tämä pöytä oli viimeinen pöytä, josta haettiin ruokaa seisovasta pöydästä. Pienillä vierailla ei meinannut hermot riittää odottamiseen ja sitten kun vanhemmillakin menee aikaa syöttää + syödä itse niin sieltä pöydästä tuskin perheelliset ehtivät santsata ts kaikki muut olivat jo syöneet kahteen kertaan ennenkuin lapset oli syötetty Jälkeenpäin harmitti ettemme ajatelleet asiaa ollenkaan. Helposti olisi voitu ohjata perheelliset ottamaan ruoka heti lähimpien vieraiden jälkeen. Toinen virhe oli kynttilät pöydissä. Vanhemmat onneksi keräsivät ne rivakkaan pois naperoiden silmien alta. Minusta ihan kiva idea on varata sinne juhlapöytään vaikka väritysjuttuja tms tehtäväkirjoja. Ei siis tarvitse välttämättä olla erillistä pöytää touhuamiseen. Eipä silloin tarvis niiden lastenkaan kokoajan vahtia missä vanhemmat ovat kun ne ovat siinä vieressä. Kuitenkin ne uudet värit ja tehtävät on eri asia kuin jos ottais omat mukaan.
 3. Lohikeitto on todella hyvä vaihtoehto! Kunnon leivät ja levitteet vaan seuraksi! Minulle ainakin maistuisi eikä tulisi mieleenkään valittaa ruuasta. Minusta lohikeitto on yhtä juhlavaa kuin joku possupaisti perunoilla eli ei se ainakaan sillä kalpene ns pitopöytäruuille
 4. Kyllä sitä on kaikenlaisia sopimuksia parien välillä, parinvaihtoa sun muuta
 5. No mieheni sylissä oli joku alaston strippari keikkunut ja eipä tuo minua haitannu. On mieheni minua ennen alastomia naisia nähnyt ja tehnytkin niiden kanssa ties mitä, kun ei olla oltu toisillemme ne ensimmäiset Meillä on luottamus toisiimme niin vahva ettei tuommoinen missään tapauksessa suhdettamme hetkauta mihinkään suuntaan. Suoranainen seksi (yhdynnät ja suihinotot) kyllä menis vähän harkintaan. Meille ei tuommoisesta tietysti edes neuvotella, että käydäänkö vieraissa joten en ole suhtautumistani joutunut miettimään. Ehkä ajattelen niin, että jos miehellä on tarve muiden kanssa olla niin meidän ei ehkä ole syytä mennä/olla naimisissa.
 6. Sain taas kaason pestin ja kyselin morsiammelta polttareista. Hän sanoi, että hän kyllä toimittaa listan ihmisistä sähköpostiosoitteineen, jotka hän haluaa mukaan. Nyt morsian sitten soitti, että ei tiedä ketä haluaa mukaan. Tai no, sulhasella on omat mielipiteensä asiaan ja se vaivaa. Sulhasen mielestä myös hänen naispuoleisia kavereitaan/sukulaisia pitäisi kutsua edes muutama, vaikkei ne ole morsiammen kavereita, jotkut hän on nähnyt vain pari kertaa. Toisaalta miksei voi uusiin ihmisiinkin näin tutustua, kun jatkossa varmaan ovat enemmänkin tekemisissä, mutta mutta... Jos vaan kutsuu muutaman niin mihin vetää raja? Morsian itse ei haluaisi juhliin edes niitä naisia, joitten miehet kutsutaan miehen polttareihin. Toisaalta sulhanen haluaa että morsiamen pirskeisiin kutsutaan myös pari hänen naispuoolista sinkkukaveria. Sulhasen polttareihin on tulossa muutama morsiammen kaverin mies, tosin he ovatkin olleet enemmän tekemisissä. Morsian kysyi mielipidettäni ja en tiedä mihin suuntaan alkaisi vetää kutsulistaa. Kutsuako kaikki, rajata porukkaa vai mitä? AUTTAKAA!!! Mielipiteitä, omia kokemuksia, mitä tahansa vinkkejä!!!!
 7. Vaikeaahan se on porukalla suunnitella "isoa" tapahtumaa. Itse olen ollut mukana kaksien polttareiden järjestelyissä. Toisessa kaasot olivat päättäneet ohjelman rungon ja se oli oikein mukava ja sujui mutkattomasti. Morsian ja vieraat olivat kaikki tyytyväisiä. Toiset taas olivat yhtä hösellystä. Morsian itse oli antanut ohjeistuksia mitä haluaa ja mitä ei. Kaasot kyselivät osallistujien mielipiteitä, mitä ohjelmaa pitäisi olla. Kuitenkin kaikkiin ehdotuksiin tuli vastaukseksi "no me tunnetaan morsian paremmin, ei se tuosta tykkäis". Missään vaiheessa kaasot eivät kertoneet että morsian itse oli sanellut ohjelman. Jälkeenpäin tuntui tosi typerältä kun itse bileissä morsian arvasi kaikki käänteet ja esitti yllättynyttä... Välit järjetelyissä kiristyivät aikalailla koska kaasot eivät paljastaneet ohjelman olevan morsiammen käsialaa. Kaikki muut vaan ihmettelivät kaasojen ylimielistä asennetta ehdotuksia vastaan ja juostamattomuutta. Morsian tuskin tänäkään päivänä miten kireällä välit olivat. Minusta ehkä olisi ihan hyvä että morsian itse osallistuisi niin suunnitteluun ja miksei kuluihikin. Silloin vältyttäisi esim kalliilta mökki/saunavuokralta jos morsian ei sellaista kaipaa. Kyllä pieniä ylläreitä voi järkätä mukaan vaikka päivän runko yhdessä morsiammen kanssa suunniteltaisiin.
 8. Siis en tietenkään ajatellut alle kaksivuotiaita omaan pöytäänsä laittaa vaan vanhempineen vähän syrjempään... Vaan pahastuuko joku perheellinen tuollaisesta?
 9. Minun vanhemmat ;D Ollaan miehen kanssa opiskelijoita ja vanhemmillani on sen verta ylimääräistä rahaa että mielellään kustantavat isoimmat jutut. Sulhasen vanhemmat eivät pysty osallistumaan eikä ole tarviskaan.