unanna

Rouva
 • Content count

  11
 • Joined

 • Last visited

About unanna

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Sveitsi
 1. Mulla myös samainen kenkienpesuongelma. Valkoisten satiinikenkien kärjet ihan likaiset Minäkin haluaisin kuulla, miten nuo saa puhtaaksi!
 2. Pirkanmaan musiikkiopistosta kirjoittelisin omat kokemukseni. Meillä oli siellä häät kesäkuun alussa ja vieraita oli noin 100. Oli oikein loistavasti tilaa kaikille istua ja pöytien väliin jäi kunnon välit kävelemistä varten. Katoimme pöytiä siis myös parvelle, jonne laitoimme sitten kaveriporukkaa ja alas tuli pääasiassa sukulaiset. Oma pöytämme sijaitsi alakerrassa takan edessä, jolloin portaikossa oleva puhujan pönttö oli sopivasti meitä vastapäätä. Ruoka oli katettu alakerrassa olevaan huoneeseen, johon siis pääsee keittiöstä. Siellä oli myös lahjapöytä. Olimme varanneet myös kellarissa sijaitsevan tilan tanssimista varten ja tämä osoittautui todella hyväksi ratkaisuksi. Bändi sai illalla soitella rauhassa siellä ja booliastian olimme laittaneet tanssilattian nurkkaan, jolloin kellarissa aina oli joku, eikä tullut noloa tilannetta tyhjästä tanssilattiasta. Oli hyvä, että bändi oli eri tilassa, jolloin ne, jotka halusivat jutella ja seurustella, saivat äänensä kuuluville ja toisaalta ei tarvinnut siirrellä mitään pöytiä tanssimista varten. Kellarin reunustalla meni kivat penkit, jolloin myös ne, jotka eivät tanssineet, pääsivät nauttimaan musiikista. Tila oli aika lämmin, mutta sieltä oli ovi ulos, jolloin sai tilaa hieman tuuletettua. Se, mikä musiikkiopistolla on hieman hankalaa, on se, ettei avaimia saa itselleen. Aina on siis sovittava valvojan kanssa, koska siellä on ja mihin aikaan suunnilleen lähdetään. Meille sattui hieman kireänoloinen naisvalvoja, joka ajoi kuulemma viimeiset vieraat hieman väkipakolla ulos. Tavallaan ihan ok, mutta olisi voinut kysyä joltakulta, että sopisiko, että nyt olisi aika lopettaa. Olimme siis sopineet kyseisen kellonajan juhlien loppumisajaksi, mutta silti olisin valvojan toivonut olevan vähemmän oma-aloitteinen.. Kynttilöitä ei meillä ollut ollenkaan, johtuen siitä, että jos palohälytys sattuu tapahtumaan, tulee palokunta aina paikalle, ja se maksaa 500 euroa kerta. Hälyttimet siis säädetty herkälle, koska kyseessä on suojelukohde. Kuluissa kannattaa ottaa huomioon perusvuokran lisäksi (muistaakseni 600e 80:ltä hlöltä) jokainen kahdeksankymmenen ylittävä vieras, jotka maksavat 5e/hlö. Sitten on vielä valvojan tuntipalkka, joka oli muistaakseni erikseen hinnoiteltu pe-la klo 18 ja la 18:sta eteenpäin jotenkin. Meillä tuli laskua opistolla vähän reilu tonni. Tuli oikein mahtiviesti, huh, mutta toivottavasti ei mennyt ihan hukkaan.
 3. Itse meinasin vetästä sukkanauhasukat sukkanauhavyön tai sitten korsetin kera. Viime kesänä olin yhden morsiamen kanssa ostoksilla ja myyjä neuvoi juuri niin kuin täällä jo aiemminkin on kirjoitettu, että pikkuhousut päällimmäisiksi ja sitten viimeisellä kerralla kun käy vessassa ennen siirtymistä sulhon kanssa hääyötä viettämään vaihtaa alushousut nauhojen alle. Mutta makuasia varmaan. Lisäksi myyjä sanoi, että sellainen sukkanauhaviritys (oli sitten vyö tai korsetti tmv) on parempi, jossa taaemmat nauhat tuleekin sivulle eikä pepun alle. Tällöin taaemmat nauhat ei kiristä peppua vasten. En sitten vielä tiedä kuinka tämä todellisuudessa toimii, esim. "roikkuuko" sukat takaa..
 4. Kokemuksesta voin sanoa että Aruba on ihan mukava matkakohde, jos haluaa aurinkoa, lämpöä ja hiekkarantoja. Oltiin sulhon kanssa toukokuussa 10 päivän lomamatkalla Tjäreborgin kautta ja hotellimme oli Bucuti Beach Resort (www.bucuti.com) ja oli kyllä tosi mukava paikka. Ystävällinen palvelu ja hyvä aamupala. Ei siis all inclusive -hotelli. Hotellimme ei sijainnut aivan keskustassa mutta mielestämme kulkeminen onnistua todella leppoisasti julkisilla busseilla, joita meni lähellä kulkevaa isompaa tietä pitkin Oranjestadin keskustaan. Menopaluulippu maksoi vain pari dollaria. Taksia käytimme kerran tullessamme myöhempään illalla kotiin kun busseja ei enää kulkenut. Jeeppi meillä oli yhden päivän vuokralla ja kiersimme saaren ympäri myötäpäivään todella onnettoman kartan kanssa, mutta eksymisiä ei silti pahemmin sattunut. Näin vältti hyvin kaikki turistirysät, jonne paikallinen matkatoimisto teki turistimatkoja busseilla ja jeeppisafareilla. Suoritin PADI Open Water Diver -kurssini avovesisukellukset Aruballa ja täytyy sanoa että se oli kyllä koko loman paras kokemus. Sulhoni oli fiksu ja oli löytänyt tyypin joka yksin hoiti sukellusreissuja ja oli siis myös minun opettajani matkalla. Irving C. Paula oli hänen nimensä, mutta Cliveksi häntä vain kutsuttiin. Firman nimi oli Dive Aruba (www.divearuba.com). Oli kyllä onni että varasimme sukelluksemme häneltä. Kauhulla katselimme eräällä hylyllä kun toinen sukellusfirma lähetti asiakkaansa mereen. Heitä oli varmaan kolmattakymmentä ja olivat siis käytännössä oman onnensa varassa vedessä. Oma oppaamme teki kahtena päivänä sukellusmatkan pelkästään meidän kanssamme ja kahtena päivänä mukana oli pari muuta jenkkiä. Täytyy myöntää että sukellus"kärpänen" puraisi pahemman kerran. Nyt on varattuna onneksi jo seuraava reissu Meksikoon Yhteenvetona: Jos et pidä merestä, auringosta, lämmöstä, etkä jenkki- tai hollantilaisturisteista, älä lähde Aruballe Mainoksen valkoinen hiekka ja turkoosi meri pitivät paikkansa yli odotusten! Hintataso mielestäni ei mikään kovin edullinen, mutta toteankin tämän Intian Goan kokeneena.. Tietenkin selvästi turisteille suunnatuissa kaupoissa aina turistilisä. Ja Tjäreborgin kautta varanneet: jos teillä on se 8 tunnin odotus Schipholin lentokentällä Amsterdamissa, niin kentän alta lähtee junia Damin keskustaan. Matka kestää parikymmentä minuuttia ja menopaluun hinta ei päätä huimannut, muistaakseni alle kympin ja euroissa tietenkin.
 5. Täällä on niin pitkät ketjut, etten millään kaikkia pysty lukemaan. Pahoittelen, jos kyselen samoja asioita kuin mitä on jo keskusteltu. Pidetään siis 30.6.07 häitä Tampereella ja hakusessa olisi sellainen paikka, johon noin 120 henkilöä mahtuisi kaikki samaan, yhtenäiseen tilaan. Koska vierasmäärä tuosta saattaa vielä kasvaa olisi suotavaa, että juotavat paikkaan saa tuoda itse. Sulhasen puolelta vieraat tulevat Lapista, joten yöpymismahdollisuudet lähistöllä pitää olla. Eli joko paikka Tampereelta suht keskustasta tai sitten paikka muualta, jossa majoitus samassa. Ehdotuksia? Ja ai niin, paljonko kokemuksenne mukaan Tampereen Pursiseuralle mahtuu vieraita? Entä onko joku ollut Nikolainsalilla (Tampereen ortodoksisen seurakunnan tila)? Millainen se on, saako viedä juomia? Odottelemme heidän suunnaltansa vielä vastausta.