almuska

Aktiivijäsen
 • Content count

  19
 • Joined

 • Last visited

About almuska

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Me suudeltiin aviopuolisoiksi julistamisen jälkeen. Olimme hieman sitä treenanneetkin ;)Tiesimme, että siinäkin kohtaa voi ja saa suukottaa, vaikka pappi ei sitä julista. Asiasta kyllä puhutaan siellä toimituskeskustelussa.
 2. Olisiko suvussa ketään mukavaa ja läheistä naisihmistä, miksei miestäkin, jota voisit pyytää? Minulla oli oma kummitäti kaasona.
 3. Kaavassa virsi kuuluu niihin, jotka voidaan jättää pois tai korvata muulla (hengellisellä) musiikilla Suosituksena on yksi virsi, että koollaoleva seurakuntakin saa osallistua. Ilman virsiäkin selvitään, mutta se riippuu paljon papista ja kanttorista. Itse annan vihkiparin päättää, miten toimitaan. Tilaisuus kun on heidän juhlansa myös.
 4. On vaan hyvä, jos virsi on tuttu ja oma. On ikävää, jos kanttori ja pappi yksin laulavat.
 5. Valitsin kummitätini, koska hän on luotettava ja hyvä ystävä. Sen mitä hän lupaa järjestää, hän myös tekee. Olen turvallisin mielin kaikkien järjestelyjen suhteen, vaikka häihin on enää viikko ja olen muuten täysin stressaantunut. ;D
 6. Thaimaa Koh Samui on meidän häämatkakohteemme syyskuun alkupuolella. Se on tosin 8 kk häiden jälkeen, mutta silloin olemme saanet matkan maksettua ja molemmilla on varmasti lomaa. Syyt matkakohteen valintaan: - lämmintä - ranta - meille eksoottinen, ennenkokematon matkakohde - kaukana
 7. Meillä menee kirkolta 20 min valokuvaajalle ja kuvat otetaan 45 minuutissa, siitä ajetaan juhlapaikalle 15-20 min. Kirkolla vierailla menee 10-15 min kunnes he pääsevät lähtemään juhlapaikkaan, minne he ajavat 20-30 min. Juhlapaikalla kaikkia odottaa lämmin glögi ja istumapaikan etsintä + tutustumisohjelma. Luotan siihen, että sulhasen vanhemmat ja äitini + siskoni pitävät vieraat viihtyisinä tuon 35-40 min mikä meillä kestää vieraita kauemmin.
 8. Paikalla ei ole niin väliä, mutta pappi pitää olla paikalla. Minä uskon kolmiyhteiseen Jumalaan ja Hänen edessään haluan sanoa sulhaselleni tahdon. Kirkossa meidät vihitään siksi, että häämme on talvella. Muutoin vihkipaikka olisi ollut ison kuusen alla.
 9. Meille tulee molemmille myös vihkisormus. Näin ollen meillä on siis molemmilla kaksi sormusta vasemman käden nimettömässä. Kihlasormukset on molemmilla samanlaiset keltakultaiset ja vihkisormukset on molemmilla yhtä kapeat valkokultaiset, mutta mulle tulee siihen kolme pientä timanttia. Näyttävät hyvältä ja omalta.
 10. Lauranum, kiitos, juuri tuota lupaa tarkoitin. Äiti minua siitä muistutti, että se pitää hankkia, kun juhlat on työväentalolla ja tarjoillaan boolia.
 11. Vaikea sanoa... mutta en varmaan haluaisi, että hän pitäisi niitä esillä kotona. Laatikossa tai varastossa jossakin muistona olisi ihan ok.
 12. Alkoholin tarjoilemiseen ns. julkisella ja yleisellä paikalla tarvitsette luvan paikalliselta poliisilaitokselta.
 13. Olkapäät on olkapäät, niin kuin joku jo aikaisemmin sanoi. Luterilaisessa kirkossa ei ole pukeutumiskoodeja niin kuin esimerkiksi islamilaisilla tai ortodokseilla. Jokainen voi turvautua omaan tuntoonsa ja pukeutua sen mukaan. Mielestäni on pikkumaista huolehtia olkapäiden näkymisestä. Toisaalta onhan niitäkin joiden mielestä kirkkoon ei saa mennä farkuissa. ;D
 14. Naapurintyttö, hauskaa tietää, että on olemassa oikeasti joku, jolla on häät samana päivänä - vaikka nyt ei silmästä silmään tunnetakkaan
 15. Häät on tammikuussa, loppiaisena. Alkuperäinen suunnitelma oli tapaninpäivänä, mutta tulimme siihen tulokseen, että kukaan ei jaksa silloin lähteä kotoaan. Lisäksi loppiaisena on sulhasen ja äitini syntymäpäivä, joten saamme juhlia monia asioita samalla kertaa ;D Talvihäät siksi, että halusimme häät vuodenaikana, jolloin on vähän iloisia tapahtumia joulua lukuunottamatta, lisäksi ihmisillä on enemmän aikaa tulla ja osallistua juhliin, ja halusimme pimeyden ja hämärän osaksi juhlien teemaa. Valoa on silloin luonnossa vähän, mutta kynttilät luovat tunnelmaa. Kirkosta näkee alas hautausmaalle ja siellä loistaa silloin satoja kynttilöitä. Tunnelmaa syntyy siitäkin jo. Häiden ajankohtaa ei ole ihmetelty. Sukulaiset osasivat odottaa meiltä "ei niin tavanomaista päätöstä" häiden ajankohdan suhteen, vaikka juhlat olivatkin kaikille yllätys Odotuksia on vain muutama: Ihana kirpeä hanki loistaa päivällä, kun vieraat saapuvat kirkkoon ja sitten hämärä laskeutuu, pimeässä loistavat tähtisadetikut, kun astelemme kirkon portaita avioparina. Jätkänkynttilät ja ulkotulet roihuavat juhlapaikan pihamaalla. Hämäryys, pakkanen ja hanki tekevät juhlasta täydellisen, kun sisällä loistaa kynttilät ja on lämmintä. (Tiedämme, että loskaakin voi olla, vaikka harvemmin tammikuussa.) Meillä tullaan käyttämään kynttilöitä koristelussa, yksinkertaista mutta kaunista ja juhlavaa. Värit ovat sininen, kulta ja hopea. Hieman valkoista joukossa. Matka kirkolta on osa tunnelman luomista, kun on jo pimeää, mutta teiden varsilla ovat kyltit heijastinnauhoineen ja juhlapaikalla ulkotulet toivottamassa vieraat tervetulleiksi. Sillä aikaa, kun me olemme valokuvassa, vieraat saavat maistella lämmintä glögiä ja ottaa valokuvia vieraskirjaa varten. Parasta on se, että ihmisillä on enemmän aikaa tulla meidän juhliimme emmekä sotke useimpien lomasuunitelmia. Lisäksi plussaa on se, että saa tunnelmoida sisällä lämpimässä, vaikka ulkona onkin pakkasta. Häämatkalle me lähdetään vasta syksyllä. Kolme vaihtoehtoa: Dubai, Brasilia ja Thaimaa.