Elwing

Rouva
 • Content count

  144
 • Joined

 • Last visited

About Elwing

 • Rank
  Vakkari
 • Birthday July 22

Contact Methods

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  HKI
 1. Olin töissä Satamassa joitakin aikoja sitten, ja siellä fiman kieli on täysin englanti. Työntekijöistä moni oli ulkkis, joten sieltä suosittelisin kyllä kokeilemaan. Varmasti moni muukin mainostoimisto on englanninkielinen. Tosin täysin englanninkielisessä ympäristössä on se vaara, ettei mies koskaan opikaan suomea, kuten monille silloisille työkavereilleni kävi.
 2. Viime keväänä vietin pari viikkoa Kroatiassa muun reissauksen lomassa, ja tykkäsin kovasti. Kertomusta löytyy osoitteessa http://www.blogs.fi/kannella. Erityisesti Plitvice on mielestäni nähtävä. Tosin voin kuvitella sen olevan erittäin ruuhkainen kesäkuukausina. Toukokuussa ei kyllä vielä ollut tungosta. Luonnon rauhasta todellakin nauttii enemmän jos ei ole miljoonaa turistia ympärillä. Hvarilta löysin levon ja rauhan. Se jäi mieleeni seesteisenä paikkana. Zagreb on tähän mennessä näkemistäni kaupungeista aivan lemppari. Tykkäsin kympillä. Jäätelö mahtavaa, paljon katukahviloita, ihanaa tunnelmaa. Parissa päivässä ei paljon ehtinyt, joten sinne tekisi mieli vielä uudelleen. Minä käytin Kroatiassa majoittumiseen Zagrebia ja Plitviceä lukuunottamatta yksityismajoitusta, ja se oli aivan toimiva ratkaisu, vaikka huonetta tarjoavista sopivan valitseminen olikin vähän rasittavaa. Dubrovnik = turisteille, siis muurien sisällä, mutta silti mielestäni näkemisen arvoinen kuten Splitkin. Kroatia soveltuu mielestäni erityisen hyvin katukahviloissa hengailuun. Muoks: ai niin! Mielestäni shoppailuun oli varsinkin Splitissä vallan mainiosti kivoja kauppoja. Siis sellaista perusedullista trendivaatetta ainakin; hintavista luksustuotteista en niinkään tiedä. Ostin sieltä muutaman vaatteen jotka ovat edelleen aivan lemppareitani.
 3. miiru: Blue Lagoonin vesi on erittäin suolaista, joten jos on niin pieni lapsi ettei osaa "pitää suuta kiinni", siis ihan vauva, niin ei mielestäni kannata uittaa. Tosin itselläni ei ole lapsia, mutta tuo lähinnä ainoa asia joka mielestäni lapsen uittamista voi vaikeuttaa. Meillä kului stop-overilla rahaa lähinnä retkiin, noin 30-100€/hlö/päivä retkestä riippuen. Noita retkiä myy todella monet yritykset, ja hinnoissakin oli jonkin verran hajontaa. Budjetoisin kuitenkin sen noin 100€/hlö/pvä vähintään, jotta pääsee sellaisille retkille kuin haluaa. Muuten rahaa meni lähinnä ruokaan, jota ostimme läheisestä ruokakaupasta. Kävimme kerran ravintolassa syömässä, ja se tosiaan oli hieman tyyriimpää, mutta ei mitenkään ällökallista. Lähinnä muistelisin että olut oli hinnoissaan. Kuitenkin meille sillä matkan osuudella retket olivat tärkeämpiä kuin ravintoloissa syöminen, joten oli aika hauskaa pitää pikikkejä hostellissa. Hostellissa yöpyminen maksoi muistaakseni noin 70€/2hlö/vrk, saimme oman huoneen. Hostelli oli Reykjavik City Hostel, joka ei siis mitenkään keskustassa, mutta koska kaikki retket alkavat niin, että ihmiset kerätään hostelleista/hotelleista, niin mielestäni paikka on siltä osin merkityksetön. Bussilla olisi päässyt keskustaan, mutta emme jaksaneet tehdä mitään iltaisin (jetlag Jenkeistä tulosta ja päiväretket väsyttivät). Henkilökohtaisesti ostaisin retket vasta paikan päällä (edellisenä päivänä), jollei mene jollakin ihme sesongilla jolloin kaikki on varattu, koska monet retket kiertävät ulkosalla, ja jos sää on aivan kamala, niin on kiva jos on mahdollisuus muuttaa suunnitelmaa ja mennä joku toinen päivä. Vaikka toki hyvä sadevaatetus auttaa vaikka sää vastustaisikin. Joka tapauksessa maisemat ovat kauniimpia jos ei sada räntää silmiin Osoitteesta http://www.randburg.com/is/tourism/tours.html näyttää löytyvän aika hyvin noita retkien järjestäjiä (tuo siis randomilla googletettu, mutta heillä näyttää olevan oma sivunsa per matkanjärjestäjä, ja niiltä sivuilta linkit yritysten omille sivuille). Islantiin menisin mielelläni toistekin, mutta Icelandairillä en lentäisi... Meillä oli neljä lentoa, joista kaikki jotenkin epäonnistuneita. Yksi pahasti myöhässä (tunteja), toisella aivan kaoottinen lähtöselvitys, kolmannella hajosi rinkkani ja neljännellä kone aivan tupaten täynnä, emmekä meinanneet saada vierekkäisiä paikkoja noin 8h lennolle, vaikka olimme kentällä kolme tuntia etuajassa. Ja nämä vain muutamia vastoinkäymisiä mainitakseni. Kyseessä oli siis häämatkamme. Meillä oli kyllä varmasti vain huonoa tuuria, jos muilla on kerran hyviäkin kokemuksia
 4. Tuosta hääyöstä vielä; että me vietimme omamme Hvittorpissa, ja vielä seuraavan päivän ja yönkin. Meillä oli vieraita ulkomailta, joten lämmitimme saunaa ja uiskentelimme. Oli vallan kivaa. Kahden hengen huoneita tosiaan löytyy, me käytimme yläsalin viereistä "pyöreää" huonetta.
 5. nalle77: kuvat ovat (todennäköisesti) meidän häistämme, ja Hvittorpin henkilökunnan kanssa oli todellakin aikamoista vääntöä ko. asioista ennen häitä. Paikan emäntä vaihtui siinä välissä kun paikan vuokrasimme ja kun häät olivat, ja uusi emäntä oli edellistä tiukempi. Tanssi oli kiellettyä (ilman mattoja) kuulemma siksi, etteivät puulattiat kärsi, mutta juuri meidän jälkeemme yläkerran lattiaa meinattiin kuulemma kunnostaa, joten saimme tanssia (peräti kengät jalassa). Bändin halusivat kieltää myös (olin bändin siinä vaiheessa jo varannut ja osaksi maksanutkin...) siksi, etteivät naapurit häiriinny. Pidimme siis järven puoleista ikkunaa auki, eikä bändi soittanut mitekään hirmuisen myöhään, mutta todellakin harmitti ko. sääntö siinä vaiheessa kun ei ollut enää mitään järkevää mahdollisuutta vaihtaa paikkaa tai perua bändiä. Alkoholista ei ollut muistaakseni juurikaan puhetta ennen häitämme, ja koska luotimme vieraisiimme (sukulaisia enimmäkseen) niin uskalsimme sitäkin tarjoilla. Pointti taisi olla, ettei Hvittorpista tuhoudu mitään arvokasta humalaisten vuoksi. Mutta tosiaan 2005 säännöt tiukentuivat ymmärtääkseni lähinnä tuon henkilövaihdoksen takia. Jos joku tietää paremmin niin ilmottautukoon
 6. Minä otin yhdistelmän, koska miehen etunimeen minun sukunimeni ei sopinut alkuunkaan, enkä halunnut pelkästään hänen tylsää sukunimeään, ja tykkään kovasti omasta tyttönimestäni. Yhdistelmästä tuli vähintäänkin erikoinen, mutta olen jo niin tottunut siihen, että yllätyn kun uudet tuttavuudet pitävät sitä hassuna. Kaikkeen siis tottuu.
 7. Me siis kävimme Islannissa muutaman päivän pysähdyksellä häämatkallamme elokuussa 2005. Kuvia ja hieman juttua löytyy http://koti.mbnet.fi/wedding/matka/matka_osa4.html Elokuussakin sää oli erittäin epävakaa ja paikoin kolea, joten talvella paras ottaa kunnolla vaatetta mukaan.
 8. Olen muutamaan otteeseen vieraillut SFssä, viimeksi häämatkalla (kertomusta löytyy tuolta häämatkakertomus-puolelta). Meillä oli todella upea reissu matkatessa Kaliforniassa ja sen lähiosavaltioissa. Aika avoin kysymys tuo "kokemuksia SFstä", lyhyesti sanottuna aivan ihana kaupunki, valtavasti nähtävää, hyviä ravintoloita, fiilistä, mahtavia klubeja, kaunista arkkitehtuuria, valtavia rakennuksia, mukavia ihmisiä.
 9. Kannattaa katsastaa myös Hvittorpin "sisarrakennukset" Majvik ja Hvitträsk.
 10. anemone_: ei todellakaan käsin ;D eli siis juuri kuvankäsittelyohjelmalla (Photoshop).
 11. Meidän oma aikalailla perinteinen kiitoskortti Kortti avattuna. Kiitoskortin kannen kuva, joka on samantyylinen kuin kutsukortinkin kuva. Vertailun vuoksi vielä kuva kutsukortista: Molemmat on siis tehty lilasta paperista (kutsun kuvassa värit ovat aika killissä), jonka sisällä on pala vaaleampaa kuultopaperia. Kiitoskortissa kuultopaperille on kirjoitettu kiitoslause ja allekirjoitamme siihen nimemme. Vihreä nauha oli kutsuissa kutsun ympärillä, mutta kiitoskorteissa se pitää papereita yhdessä.
 12. Töppäyksiä... hmmm.... näin jälkeenpäin ajatellen kaikki meni aivan täydellisesti ;D Jos nyt täytyisi jotain muuttaa, niin olisin sittenkin kattanut kaikki ruuat kerralla, koska ruokailu kesti aivan tajuttoman kauan (olimme noin kaksi tuntia aikataulusta myöhässä häävalssin aikaan). Sinä päivänä se ei kuitenkaan jaksanut stressata, eikä nyt oikein jälkeenkään päin. Vieraat eivät kuitenkaan tienneet miten olisi pitänyt olla, joten he eivät "mokaa" huomanneet. En olisi myöskään ottanut irtoripsiä joita meikkaaja minulle tarjosi, koska liima kirvelsi toista silmääni koko päivän. Sitä taas en olisi millään voinut tietää etukäteen.
 13. Olimme Vegasissa kaksi yötä Aladdin-hotellissa (jonka omistajuus on tosin vaihtumassa, ja sitä myötä ehkäpä teemakin). Huone oli todella upea marmorisine kylpyhuoneineen ja isoine sänkyineen, olimme erittäin tyytyväisiä! Aladdin on niin keskeisellä paikallakin, että siitä pystyi oikeastaan kävelemään joka paikkaan, ja niin teimmekin koska jalat kantoivat mainiosti. Olimme Vegasissa vain yhden kokonaisen päivän, ja oli kyllä sellainen olo, että toisenkin olisi voinut olla. Ei ehkä kuitenkaan enempää, koska välillä tuntui aika riistolta hinnat, esim. jäätelötötterö 4 dollaria tai vesipullo 3 dollaria, ja aika monta kasinoa sai jo päivässäkin kierrettyä. Shoppailu mahdollisuudet olivat kyllä täysin vailla vertaa Vegasissa, mutta rahaa olisi pitänyt olla reilusti mukana. Ikkunoista kuitenkin kuolasin upeita ja uniikkeja vaatteita (toppi 150$ ja puoli hame 300$...). Tavallisille pulliaisillekin on varmasti alueella liikkeitä, mutta emme ehtineet kauhiasti päivässä kiertämään. Yllätyimme Vegasista kuitenkin positiivisesti, ja kävisin uudelleenkin.
 14. Menimme naimisiin pienellä saarella Hvittorpin edustalla. Seremonia oli aivan ihana
 15. Meidänkin häämme Hvittorpissa ovat onnellisesti ohitse. Söimme alasalissa 57 hengen voimin, ja hieman ihmettelen miten sinne mahtui 20 henkeä enemmän ??? Me laitoimme neljä pitkää pöytää plus buffet-pöydän. Saimme kuin saimmekin vihkiytyä saarella Hvittorpin edustalla, joka oli todellakin unelmapaikka toimitukselle.