Jump to content
Naimisiin.info

mimoosa79

Aktiivijäsen
  • Viestit

    17
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Profile Information

  • Paikkakunta
    helsinki

mimoosa79's Achievements

Untuvikko

Untuvikko (1/5)

  1. ON! miehelläni oli samaa tilanne, joko aikuisrippikouluun tai sitten maistraatti.
  2. kuten aiemmin jo kerroin niin kirkkoherravirastolla sekoiltiin että tarvii ja ei tarvii, haette vaan esteidentutkinta, mutta kuulutuksia ei tarvii.ei ainakaan me tehneet niitä, vaikka tultiin kyllä niitä tekemään!
  3. sissi07 rauhoittuu, ja vetää henkeä. ei ole mitään jännitettävä. ainoa millä voin rauhoittaa sun mielen on se että (meillä ainakin) pappi teki kaiken ensin sulhoselle( maljan juomisen, sormusten laittamisen, ikonien suutelemisen jne...) ja minä vaan toistin perässä . mieheni on ev.lut eikä hänellä ollut yhtään aavistusta mitä tulemaan piti, mutta hyvin pärjättiin, pappi kuiskaili tarvittaessa.
  4. silloin ajatukset olivat kyllä muualla ( meidän 2 vuotias itki koko toimituksen ajan, kun ei päässyt meidän syliin ), eli ei sen enempää kysytty mitään, toivottavasti muille ei käy samoin ( kuoron suhteen tietysti).
  5. ö-ö-ö. kuorosta sen verran, että vaikka meillä oli varattuna 3 laulajaa niin saatiin kuulla kirkolla että ne eivät ole tulleet. oli joku mies, joka ei ottanut maksua silloin se ei ollut tärkeintä, mehän mentiin naimisiin, mutta nyt jälkikäteen mietityttä, olisiko toimitus erilainen kuoron kanssa?
  6. joo, kaksi ihanaa viikkoa mallorcalla, oli niin kivaa että suunnittelen uuttaa matkaa jonnekin muualle...))))))))))
  7. meillä oli ort. häät. sielläkin pappi sähläili. hänellä paperissa luki meidän nimet, ja hän toisti niitä varmaan 30 kertaa eikä muistanut kuitenkaan, koko ajan etsi sitä luntauslappua ja tarkisti. koska pappilla oli kiire hän jätti jotakin väliin, selitti sille että moneet eivät kuitenkaan tiedä mitä tuleman piti, mutta minähän tiesin ja huomasin. muutamaan kertaan lyhennysten takia tuli sellainen ö-ö-ö- ja ä-ä-ä kun yritti poistaa jotain välistä ja etsii oikeaa kohtaa. mutta me vaan nauroimme hiljaa... :
  8. kiitos nappula onnitteluista. perhosia ei ollut ollenkaan, koska kävi niin kun luulinkin, päivä meni liian nopeasti ohi häistä sen verran että oli kivaa kun uspenskiin tuli 2 bussia turisteja, ja monet (kiinalaiset ?) tulivat oikein lähelle mun eteen katsomaan ja onnittelemaan. monet ottivat kuviakin, kun poseerasin mun valokuvajalle tässä meidänkin kuva :
  9. minua kiinnostais myös kihlasormus. meillä on vihkisormukset, mutta mitä teen kihlasormukselle: jätän kotiin, annan sen olla oikealla ja vihki sormus tulee vasemmalle, vai pistäänkö sen valmiiksi vasemmalle? :-?
  10. voin vastata tuohoon kaikille halukkaille. Tuohuksien hinta on koristelematon 1,20 €/ kpl, ja koristeltujen 6 € /pari. koristelut tuohuksissa oli kultalanka ympäri ja pieniä silkkikukkia ( vaaleanpunaisia ruusuja). Tämä siis Helsingin Lampukassa.
  11. ei tarvikaan kertoa, ei sillä ole mitään väliä, jossain sivuilla oli vaan kehuttu yksi pappi.... käytiin kirkkoherravirastolla, ja sieltä käskettiin ottaa yhteyttä suoraan pappiin, mutta kun se ei vieläkään vastaa mihinkään > taidan vaihtaa pappia, mutta onko 2,5 viikkoa liian myöhäistä pyytää pappia vihkimiseen???????? osaako kukaan vastata tähän vielä: löysin ( ei suomalaisilta) sivuilta että ennen kun ottaa tuohukset pappilta pitää tehdää 3 kerta ristin merkki. oletteko te tehneet yhtään vihkimisen aikana? :-?
  12. kiitos mimma2 vastauksista. saanko kysyä vielä kuka teitä vihkii? tällä hetkellä yritän tavoittaa yhtä pappia, mutta hän ei vastaa sähköpostiin ja puhelimeen. ehkä vaihdan sitten toiseen, halusimme vaan toimituksen slaaviksi.
  13. kiitos vastauksista! mimma2 , kun sinun häät oli vasta vähän aika sitten ( onneksi olkoon ) , niin sinulta haluaisin kysyä vielä muutaman asian. - montako kertaa " altaria" kieretaan. jossain luki että pitää paljon kävellä, niin onko se 3 kertaa ympäri? - ja viimeiseksi kun suudellaan ikonit eri puolilla sulhosen kanssa, niin ohjaako pappi sitten perässä keskelle kirkoa, vai saa mennä miten halua? - tuleeko missään vaiheessa " saat suudella morsiamesi" ?
  14. miten? edes takas? ( ei sillä niin väliä, mutta kiinnostaa vaan )
  15. hei kaikki! ajattelin kysäistä vähän, käytiin kirkoherravirastolla tekemässä kuulutukset, mutta saatiin kuulla että niitä pariin vuoteen ei tehdä enää :-? , pitääkö paikansa. siis meitä se ei harmittaa yhtään, mutta onko meitä huijattu? - ymmärsinkö oikein että jos haluaa koristella tuohukset niin ne pitää ostaa itse, mutta muuten niitä saa ilmaiseksi vihkimisen aikana? paljonko niiden hinta on? - yritin keskustella päivystävän pappin kanssa toimituksesta, ja moni asia jäi epäselväksi. osaako kukaan vastata? * missä " kihlautuminen" tapahtuu? ( kun käytiin uspenskissa joku sivuovi oli auki) avataanko pääovet vihkimisessa? * miten kihlautuminen tapahtuu? pappi asettaa sormukset sormiin, antaa tuohukset ja sitten vaan pappin perään keskelle kirkoa? onko olemassa oikea tapa sytyttää tuohukset, mistä? en haluaisi mokia toimitukseen.
×
×
  • Create New...