Kirkkari

Jäsen
 • Content count

  7
 • Joined

 • Last visited

About Kirkkari

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Kirkkomusiikkialaa opiskelen ja teen sijaisuuksia... joten paljon hengellistä musiikkia, virsiä ja harvinaisemmat häämarssit. Olen myös pyytänyt muutamia opiskelukavereita sellaiseen pikkukuoroon laulamaan häissämme. Morsiamenkin suuntaus näkynee ainakin joissakin asioissa.
 2. Asikkalan kirkossa vihitään 4.8.2007 ja Vääksyn seurakuntakeskuksessa hääjuhla. Ihan kiva ainakin sikäli että urut löytyy molemmista, joten urkuja voi käyttää hääjuhlassakin vähintäänkin säestyssoittimena niin siis opiskelen kirkkomusiikkia ja syventymiskohteenani on urut...
 3. Mää oon kans Etelä-Pohojam'maalta kotoosin mutta häitä vietetähän Päijät-Hämehes ku morsiaamen suku on siältä. Jalasjärven kirkko on kyllä tuttu vihkimisistä, ku oon ollu monta tahtomista urkuparvelta toristamas...
 4. Mahtoi olla kylmä esitys. ;D
 5. Kuulahan sävelsi häämarssinsa alun perin pianolle, ja itse asiassa taisipa niin tehdä myös Melartin Ruususen juhlamarssin suhteen ym. ym... eli en ainakaan itse ole missään nimessä nauhoitetun musiikin kannalla! Paitsi ehkä jos kirkossa on niin pitkä akustiikka että pianon ääni puuroutuu.
 6. Morsiameni isä on pappi, joten... Lisäksi pari muutakin tuttavapappia tullee mukaan, kirkossa mahdollisesti ehtoollista jakamaan ja ainakin yksi heistä puhumaan hääjuhlassa, jos Herra suo.
 7. Itse opiskelen myös urkujensoittoa, joten omissa häissäni olisi selvää, että niitä myös käytetään... mutta mikäs siinä, näissä asioissa on kyllä lupa käyttää omaa mielikuvitustaan, varsinkin jos kyse on marsseista joille ei ihan niin tiukkaa seulaa yleensä kirkossa tarvitse laittaa kuin lauluille, joiden kyllä tulisi kirkossa olla kirkon tavalla kuten jumalanpalveluksessa eli hengellisillä sanoilla varustettuja. Ai niin, asiaan takaisin. Monethan saatetaan vihkiä sellaisessa kirkossa tai muussa paikassa, jossa urkuja ei edes ole. Itse olen muutamassa vihkimisessä soittanut baritonitorvella marssit, ja muitakin soittimia/-yhtyeitä luonnollisesti voi käyttää. Mutta sitten taas jos puhutaan pianosta. Pidän kyllä pianomusiikista, mutta jos kirkossa on suhteellisen pitkä jälkikaiku, ei sitä voi missään nimessä suositella. Sellaisessa pitkässä kirkkoakustiikassa nimenomaan urut pääsevät oikeuksiinsa.