Hertta

Rouva
 • Content count

  32
 • Joined

 • Last visited

About Hertta

 • Rank
  Juniori
 • Birthday July 2

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Jyväskylä
 1. Ihan pakko udella että päädyittekö jompaan kumpaan paikkaan? Me käytiin molemmissa syksyllä 2006 sopivaa paikkaa miettiessämme ja valittiin sitten tuo Taipale.
 2. Hehkutanpa meidän juhlapaikkaamme. Kyseessä oli Taipaleen luomu- ja maatilamatkailu tila Petäjävedellä, piesalankylässä. Matkaa Jyväskylästä kertyy 40 km, se taittuu noin puolessatunnissa. Tilaa on ainakin 80 hengelle. Ulkona Tanssitalas jossa voi tanssia ja esittää ohjelmaa. Bändi mahtuu, talaksella on sähköt joten myös musiikkilaitteita voi käyttää. Pihapiiri on iso, löytyy lapsille leikkipaikka. Menun hinta vaihtelee 23-36€ välillä. Hääkakku sisältyy menun hintaan. Tilan vuokra on 200€. Koristelemaan pääsee edellisenä päivänä. Omat "juomat" saa tuoda ja pitääkin koskapa heillä ei ole A-oikeuksia. Majoitus tilaa on 20 hengelle pihapiirissä olevissa aitoissa. Rantasaunaa lämmittävät sopimuksen mukaan. Itse pidimme paikan tunnelmasta kovasti. Emäntä ja isäntä mukavia ja yhteistyö haluisia. Meidän toiveemme huomioitiin ja toteutettiin. Ruoka kerrassaan suussa sulavaa ja kauniisti laitettu tarjolle. Sadekaan ei juhlaa haitannut. Suosittelen paikkaa lämpimästi. Tässä osoite heidän sivuilleen www.taipaleenluomutila.com
 3. Vinkkinä niille jotka suunnittelevat sormuksen "tuunausta" tai teettämistä. Suosittelen Kultaseppä Heikki Lampista p. 014 - 618 899, 040 - 541 3395. Itse ainakin sain edullisemman tarjouksen häneltä kuin liikkeestä. Sormuksiini olen todella tyytyväinen, "ihastun" niihin aina uudelleen.
 4. Tämä voi olla paikkakuntakohtaista koskapa ainakin tällä Jyväskylässä on. Meille on tulossa MLL:n hoitaja.
 5. Olen jollainlailla aloittajan kanssa samaa mieltä. Tosin aika provosoivasti hän kirjoittaa, ilmeisesti on ollu "tilanne päällä" kirjoittaessa. Itse olen lähinnä kauhistellut juuri tuota polttarien hintaa. 50-100 euroa on ihan kamalan paljon ainakin minun mielestäni. Toki rahan arvo on muuttunut sitten mummon markkojen mutta ajatelkaa että 295-590 olisi pitänyt markoissa laittaa kaverin polttareihin. Huh huh sanon minä.
 6. Biene Minusta ei kannata ottaa "omantunnontuskia" toisten lastenhoito ongelmien vuoksi se on turhaa. Tuskimpa "vieraannekaan" teitä haluavat syyllistää. Sanoivat vaan kuten asia oli.
 7. Ukkokulta pisti pahan kysyessään "Onko se sit nykyään tavallistakin ettei ole häävalssia vaan joku muu?" Rupesi itseänikin kiinnostamaan ja kun en galluppia löytänyt päätin itse kysyä. Laitoin nyt ihan vaan karkean jaon valssi vastaan muut. Kertokaahan siis miten asia on. Hertta ps. lisäilin nuo lainausmerkit noihin hidas sanoihin, kun tarkoitan tällä häähitaalla kaikkia muita biisejä kuin valsseja, en vaan keksinyt muuta sanaa kuin häähidas.
 8. . . . Siis minun kirjoitukseni ei ollut suunnattu sinulle Ragazza tuossa sun kommentissa vaan oli niin ytimekkäästi tuo asia (jonka takia siis selitykseksi kirjoitin) ja nuo pyörivät silmät että siksi sitä lainasin. Ethän luullut, ethän. Olet kyllä oikeassa siinä että ehkä kutsujat eivät asiaa tule ajatelleeksi, varsinkin jos on isot häät, meillä kun on vaan 40 aikuista ja 30 lasta jotka kutsutaan niin lasten iät on kyllä hyvin selvillä ;D Toisaalta kun ollaan jo lähempänä 40 niin niitä vauvojakaan ei enää sukulaisille/kavereille putkahtele ;D
 9. Niimpä, minä voin tunnustaa että vielä viimekesänä olin ::)NIIN SIVISTYMÄTÖN : etten kyseistä asiaa tiennyt. Puhun nyt siis omien pienten lasteni kutsumisesta, en muusta. Ihan oikeasti minulla ei käynyt mielessäkään että lapsiani (silloin 5kk ja 2,5v) ei olisi kutsuttu ystäväni häihin. Nyt vasta kun olen itse omia häitäni järkkäillyt ja täällä naikkareissa pyörinyt olen hoksannut ;D, että kenties lapseni eivät olisikaan olleet tervetulleita. Toisaalta olisiko mahdollista että ystävänikään ei tätä etikettisääntöä tunne ja sitten kuitenkin tarkoitti koko perhettä. En ole tullut kysyneeksi kun häät jäivät meiltä väliin ihan muusta syystä. Selitämpä hieman asiaa enemmän, siis omaa tyhmyyttäni. Häät olisivat olleet 350km:n päässä joten se olisi ollut yöpymis reissu. Juniori oli ihan tissi ruokinnassa, pullo ei kelvannut ollenkaan. Hääkaupunki meille vieras, joten siellä ei olisi ollut lapsillemme hoitopaikkaa vaikka heitä ihan sinne häätilaisuuteen emme olisi halunneetkaan viedä. Joten mulle ei tullut mieleenkään että olisin häihin lähtenyt/päässyt ilman lapsiani. Jotenkin en siis usko että ystävänikään tarkoitti kutsun olevan vain meille vanhemmille . . . Toisaalta jos niin olisi ollut, olettaisin että ystäväni asiasta minulle sanoisi ihan reilusti, jos olisin lapsiani häihin tuomassa. En olisi siitä loukkaantunut. Ihan kaikkea kun ei voi tietää . . . Ihan sillä vaan ettei kutsujien kannattaisi niin kamalasti hermostua jos joku lapsiaan mukanaan on tuomassa . . . siis toki heidät kuuluu ilmoittautuessa mainita eikä mitään tadaa yllätys, otettiinki koko katras mukaan juttuja. Ehkäpä minäkin olisin hoksannut ettei lapsia kutsuttu, jos heidän kotiin jäämisensä olisi ollut mahdollista, mene ja tiedä. ;D muokkasin vähän ku se eka selostus olikin sit luettuna jotenki väärän kuvan antava
 10. Tämä on varmastikin vähän sellainen mielipide juttu. Periaatteessa eihän se hääparin ongelma ole missä vieraat yöpyy. Minusta kuitenkin on kohteliasta jos kutsun mukana olisi joitakin yöpymis vaihtoehtoja. Eritoten jos kaupunki on häävieraille aivan vieras. Useinhan hotellien kanssa voi sopia jonkunlaisesta etukäteis varauksesta eli hääpari varaa tietyn huone määrän ja sitten jokainen juhlavieras itse vahvistaa varauksen omaltakohdaltaan. Näin ainakin yksi ystäväni toimi omissa häissään. Toisaalta häävieras joka tulee muualta kyllä hommaa itselleen sen yöpymispaikan etukäteen joten tuskin mitään ongelmia vapaalle heiton suhteen tulee. Omalla kohdalla homma hoitui sillä kun löysimme juhlapaikan jonne sulhon suku mahtuu yöpymään. Mun suku on täältä ja kaverit pääsevat vanhemmilleen yöksi.
 11. Laitetaas tännekkin että Timanttiset vehmaalla (kauppakatu 35) on huomenna lauantaina (siis 30.9) Sandberg timanttikoru esittely ja antavat sormuksista 20% alennusta.