Jasmiinintuoksu

Aktiivijäsen
 • Content count

  14
 • Joined

 • Last visited

About Jasmiinintuoksu

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Meillä ei ole avioehtoa eikä tule. Minusta koko avioliiton idea on se, että kaikki on entinen, nykyinen ja tuleva on yhteistä ja jos ja kun aika jättää jommasta kummasta, niin sitten se kaikki yhteinen siirtyy toiselle. Erota emme siis aio. Meillä on takana pitkä avoliitto ja yksi suurimpia syitä avioitumiseen oli juuri se, että jos jotain ikävää sattuu, tulee toisen asema turvatummaksi. Miksi kummassa sitten sitä turvaa rikkoa avioehdolla.
 2. Virkatodistusta en hankkinut, en olisi tarvinnutkaan. 3 vk avioitumisesta odottelin, sitten tein listan laskuttajista/etukorteista ja laitoin netin kautta tiedon minne pystyin. Plussakortti piti tilata soittamalla - tuli reilun viikon kuluttua. S-etukortti piti tilata paikan päältä - vielä matkalla. Passikuvat maksoivat 15 e ja ajokortti 40 e - reilu viikon toimitusaika ajokortilla. Kirjastokortin sai samantien maksutta. Osuuspankin kultakortti tulee maksutta, kestää noin 2 vk ja pitää noutaa konttorista (samalla luovutetaan vanha kortti pois). Kelakortti tipahti reilu viikko avioitumisesta postilaatikkoon - edes sitä ei ole tarvinnut esitellä kun on ilmoittanut nimenmuutoksesta. Sähköpostiosoitteen muutos onnistui sähköpostilla, mutta puhelinosake vaatii henkilökohtaisen käynnin osakekirjan ja uuden ajokortin kanssa. Kahdella nimmarilla tässä touhutaan - uutta nimmaria muuten, mutta pankkikorttiostoihin vanha, että on samalla nimellä kortin ja ajokortin kanssa. Kaksi lompakkoa myös käytössä - toisessa vanhat kortit, toiseen keräilen uusia.
 3. Meille on aina Osuuspankista tullut vain ilmoitus uudesta pankkikortista ja sitten se on pitänyt noutaa paikanpäältä. Mikä on minusta ollut turvallisempi käytäntö, kuin postin kautta lähettäminen - etenkin kun täällä maalla postilaatikot ovat tuolla huitsin nevadassa ja kuka tahansa voisi sen kortin sieltä napata ja ottaa käyttöön minun mitään huomaamatta (ennenkuin tietysti tililtä alkaisi hukkua rahaa).
 4. No joo, pihinä en viitsis millään maksaa virkatodistuksesta, kun joutuu jo kitkutteleen, että saa ajokorttiin säästettyä rahat. Kaipa tuolla vanhallakin kortilla uskaltaa maksella toistaiseksi
 5. Kauankohan Osuuspankkien tietojen päivitys mahtaa kestää? Kun tilaisin mieluusti uuden ajokortin ja pankkikortin yhtäaikaa, että saisin ne sitten samaan aikaan otettua käyttöön - olisi mukavampaa maksella kortilla kun on henkkaritkin samalla nimellä. Kela-kortti rapsahti 1,5 viikossa kotiin että nimenmuutos on nyt sitten jossain virallinen. Tänään laittelin sähköpostilla tietoa osaan paikoista, osaan laittelen sitä mukaan kun laskuja tulee. K-ryhmä taisi saada tiedon automaattisesti, mites tuo Tradeka, pitääkö sinne itse ilmoitella vai päivittyykö automaattisesti. S-etukorttikin taitaa mennä tilaukseen yhtäaikaa pankkikortin kanssa.
 6. Tuossa katselin, että jos tekee osoitteenmuutoksen maistraattiin, menee tieto automaattisesti aika moneen paikkaan http://www.posti.fi/muuttoilmoitus/ . Päteeköhän tuo sama lista sitten nimenmuutokseen, eli nuo paikat voisi jättää ainakin ensivaiheessa ilmoittamatta ja odotella, josko päivittyisivät tiedot itsestään. Ikävän monen paikan nettisivuilta ei löydy oikein mitään sopivaa osoitetta/lomaketta, mihin nimenmuutoksesta voisi ilmoittaa ja ei kauheasti kiinnostaisi viettää tuntikausia puhelimessa nimenmuutoksen takia, niin olisi ihan hyvä tietää, mihin ei nyt ainakaan tarvitse ilmoitella.
 7. Mullakin vaihtui nimi viime perjantaina - vanhalla nimellä kuitenkin toimittanut tässä asioita kun kaikki kortit ym. ovat vielä vanhalla nimellä. Ajokortit ja muut suunnittelin hoitelevani tuossa kun kela-kortti ensin rapsahtaa ja on sitten joku "dokumenttikin" nimenmuutoksesta ja siitä, että on mennyt läpi. Nyt ongelmana onkin allekirjoitukset - työttömyyskorvaushakemuksen juuri allekirjoitin vanhalla nimellä, kun koko se aika jolta turvaa haettiin oli vanhalla nimellä. Mitäs kun pankkiin pitäisi viedä laskuja, niin kummalla allekirjoitan ne - uudellahan ne pitäisi, mutta jos ei tieto ole vielä mennyt pankkiin, niin tuleeko sitten ongelmia jos allekirjoitus on eri kuin tilinhaltijan allekirjoitukseksi merkattu? Pankkikorttimaksu täytynee allekirjoittaa vanhalla nimellä, kunnes tulee uusi pankkikortti ? Ja sitten vielä automaattisesti tuli kuitattua lapsen poissaolovihkokin vanhalla nimellä, mutta se nyt ei niin vakavaa ole. Mutta ikävää jos tulee jotain virallisempia lappusia allekirjoitettua väärällä nimellä. Pitääkö muuten työvoimatoimistoon ilmoittaa erikseen nimen/siviilisäädyn vaihtumisesta vai meneekö tieto sinne automaattisesti ?
 8. Meille on tilattu pieni tavallinen kerma/kinuskipäällysteinen kakku (sisällä hilloa,banaania,ananasta,cremeä), hintaa tulee 25 e ja pitäisi riittää 20:lle. Kun meillä on kutsuttuja vain 30 ja on tilattu kaksi voileipäkakkuakin, niin uskoisin tuon riittävän makeannälkäisille.
 9. Riippuu ihan siitä mistä roikkuu. Itse olen ollut muutamissa kavereiden häissä, alkoholia on kai tarjolla ollut, mutta kun olen ollut autolla, niin enpä ole edes asiaan huomiota kiinnittänyt ja menoa ei ole millään lailla haitannut. Hyvää ruokaakaan en viinillä pilaisi (itse inhoan viinien makua). Omiin kekkereihin on tulossa alkumaljoiksi 0.7 päärynäsiideriä (sopii kaikille, myös alaikäisille ja kuskeille) ja illaksi teen parikymmentä litraa boolia (kustannusarvio n. 60 e) ja kutsuun oli laitettu, että omat eväät sallittu, ettei kukaan olettaisi meidän kännejä tarjoavan. Meillä kutsuttuja 30 henkeä ja kotona pidetään. Itselle sitten ladon kaapin täyteen siideriä, että saan pikkaisen päätä sekoitettua ja jaksan katsella noita vieraita, joilla kenties on ne omat eväät mukana
 10. Meidän kutsut oli kauniilla fontilla värilliselle paperille printattuja, eikä kukaan niistä ainakaan mitään valittanut. Eikä kulujakaan syntynyt kuin kirjekuorien (tiimarista ostin värillisiä) ja postimerkkien verran. Itse huomasin oivan säästövinkin siinä, että kun asuu tälläisessä tuppukylässä, missä kaupoista ei juuri mitään haluamaansa löydä, niin pitää itse keksiä jotain kivaa tilalle.
 11. Kiitos vastauksista. Onkohan muuten kellään kotihäitä viettäneillä kuvia netissä, mistä voisi nappailla ideoita. Ovat nuo oikeiden juhlapaikkojen kuvat niin hienosti laitettuja, ettei kotiin sellaista millään saa.
 12. Aika suuria (ja kalliita) alkoholimääriä aiotte vieraillenne tarjota. Meillä ei tehdä kuin 20 litraa boolia (vahvuus n. 7 %, ehkä miedompaakin) ja 30 hengelle - joista ei aavistustakaan juoko 10 vai 29. Tosin kutsuun laitettiin että tarjoamme boolia ja omat eväät sallittuja, joten ymmärtävät siitä, ettei meillä ole aikomustakaan juottaa porukkaa humalaan, vaan sen osuuden saavat hoitaa omilla eväillään. Noita lerppahuulia kun kuuluu sekä sukuun että kaveripiiriin siinä määrin, että sata laatikkoa olutta voisi olla se oikea määrä mikä riittäisi
 13. Meillä on tulossa kertakäyttöastioita hääruokailuun, mutta tosiaan tilaisuuden luonne ratkaisee sen sopivatko ne sinne vai ei. Meillä pienet kotijuhlat ja tarjolla iltapalapurtavaa, joten sinne sopivat hyvin. Kahvikakkupöytään toki katetaan posliinit. Alkumaljoja varten suunnittelin ostavani kertakäyttöshamppalaseja, jos en mistään halpoja lasisia löydä. Jos järjestäisimme isoja ruokajuhlia, niin en kertakäyttöisiä edes miettisi vaan lainaisin/vuokraisin astiat
 14. Vihkiminen käräjäoikeudessa, pienet pippalot sukulaisille ja kavereille kotona kahden viikon päästä. Pienellä budjetilla, tiukalla aikataululla ja olemattomilla askartelutaidoilla pitäisi saada koti näyttämään jonkinmoiselta hääpaikalta. Ohjelmassa epävirallista yhdessäoloa ja menu sisältää kahvipöytäkattauksen ja pientä iltapalapurtavaa sekä boolia. Noutopöytä keittiössä, mitään ruokapöytää istumapaikkoineen ei meille mahdu. Suunnittelin tuossa suursiivouksen (rojut kaappeihin piiloon, tasot tyhjiksi) lisäksi uusia verhoja (jotain satiinikappaa tms.), valkoiset liinat pöydille, jotain kukka-asetelmaa kenties. Ideoita otan vastaan.