Jump to content
Naimisiin.info

Odilla

Rouva
  • Viestit

    10
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Female

Odilla's Achievements

Untuvikko

Untuvikko (1/5)

  1. En nyt ihan tarkoittanut sitä, onko "parilla varaa ruokkia" vieraita vai ei... Tässä topicissa taisi olla kyse siitä, mitä vieraan tulisi ottaa huomioon kun pohtii sopivaa summaa lahjaksi. Tuo tarjoilu nyt vaan on yksi asia, mitä voisi miettiä. Se on ihan mukavaa, että joukossamme on niin jaloja morsiamia joille pääasia on lämmin käsi vierailta ja juhlien kustannukset ei huoleta tippaakaan.
  2. On ihan totta, että jos polttariseurueeseen kuuluneena on jo laittanut rahaa paljonkin polttareihin, niin ei varmaan tee mieli antaa enempää lahjaksi. Mielestäni voisi kuitenkin miettiä, että hääparin on ollut "pakko" kutsua tietty määrä ihmisiä -älkää nyt ymmärtäkö väärin- ja jokaisen vieraan kestitsemiseen menee tarjoiluista riipuen vähintään 25 euroa, jos ei nyt ihan itse kasvatettuja porkkanoita tarjoile. Silloin on mielestäni aika noloa viedä lahjaksi pariskuntana 30e ! Me ainakin nuorina aikuisina viedään jo sen hintaisia tuparilahjoja. Ja häiden tarjoilu on yleensä jotain ihan toista luokkaa kun muiden juhlien. Tässäkin asiassa voisi hieman asettua hääparin asemaan ja miettiä mitä itse toivoisi. Haluaako, että polttarikustannukset korvataan sitten häälahjan puuttumisena? Kaveripariskunnalta 50e on ihan hyvä summa, mutta ei todellakaan kata niitä kustannuksia, mitä yhden pariskunnan kutsumiseen on mennyt. Sukulaiset onneksi yleensä kompensoivat sitten toiseen suuntaan tässä asiassa. Tämä siis minun mielipiteeni.
  3. Viru-keskus, super-alko ja mielestäni aivan liian vähän tällä foorumilla huomiota saanut Rimi ovat kaikki aivan lähietäisyydellä satamasta. Tosin jos aikoo hakea pelkkää viinaa, niin virku-keskukselle saakka ei ole edes tarvetta mennä. Rimin yhteydessä on lisäksi vielä varsinainen viinakauppa, mutta mielestäni Rimin hinnat ovat täysin vertailukelpoisia Super-alkoon. Rimi on iso marketti, jossa juomia voi kärräillä ostoskärryillä ja auton saa eteen parkkiin. Super alkoon kannattaa tehdä ennakkotilaus, koska meillä ainakin ei sitä likööriä löytynyt varastosta mitä oltaisiin tarvittu. Livikossa, Rimissä ja Rimin vieressä olevassa kaupassa on oikein hyvät valikoimat myös. Kannattaa ottaa selvää myös mahdollisuudesta saada lasti suoraan satamaan. Jostain olen lukenut myös tällaisesta mahdollisuudesta. Jos olette menossa henkilöautolla, kannattaa ottaa kantavuudet huomioon. 15 laatikkoa olutta ja skumpat ei paina ihan vähää... Pakettiauton vieminen laivaan taas maksaa enemmän, jolloin matkalle kertyy hintaa. Voisin vielä määristä sen verran kokemuksia laittaa, että meillä 100 vierasta, joista aikuisia suurin osa. Toimmme 10 laatikkoa olutta, 5 siideriä ja 4 lonkeroa ja ainoa mitä jäi oli lonkero. Lisäksi boolia oli 40 litraa. Siideriä olisi siis saanut olla enemmän. Ihmiset juo yllättävän paljon kun ilmaiseksi saavat.
  4. Messukylässä saa heittää riisiä, muttei terälehtiä tai muuta "roskaa"
  5. Aika itsestäänselviä vinkkejä tuntuvat kaikki täällä olevan. Itse olen ollut häissä joissa rento tunnelma syntyi kun morsiuspari näytti mallia boolimaljan käytöstä, kierteli vieraiden seassa juttelemassa ja olivat muutenkin välittömiä ja iloisia. Bestman piti vieraat ajantasalla koska sopii nousta pöydästä ja rauhassa seurustella ja kierrellä esimerkiksi ulkona ja koska puolestaan oli ohjelmaa tiedossa. Kaikki henkilöt jotka osallistuivat ohjelmanumeroihin tiesivät sen itse etukäteen eikä kenenkään tarvinnut olla esillä tai nolata itseään ellei niin halunnut. Väkinäisyys ja orjallinen aikataulunatsi meininki on varmin välittömän ja rennon tunnelman tappaja. Samoin morsian joka on niin kireä, ettei edes itse osaa nauttia juhlapäivästään kun huolehtii muiden viihtymisestä. Toisin sanoen mielestäni avainaasemassa on itse morsiuspari.
  6. Eiköhän kaikilla lopulta ole se sama syy: johonkin se raja on vedettävä. Saattaa vain olla että tulee noloja tilanteita sellaisten henkilöiden kohdalla jotka ovat olettaneet saavansa kutsun, ja loukkaantuvat kun tajuavat ettei sitä tulekaan. Itse emme tarkoituksella haluaisi ketään loukata mutta tiedämme että tällaisia tilanteita tulee eteen. Vähän kyllä ärsyttää, että ihmiset keiden kanssa ei olla misään tekemisissä, ja jotka eivät ole sukua, kuvittelevat tulevansa kutsutuiksi ihan vaan sen vuoksi että tunnemme heidät... mikä ihmeen logiikka on että kutsutaan 60 lähisukulaista ja 50 "lähiystävää"? Ja samoin nämä avec kutsun vinkujat kun seurustelukumppani vaihtuu viikon välein. Joo tottakai kiinnostaa nähdä sun uusin hoitos meidän häissä? hell no! työkaverit ja varsinkin läheiset sellaiset ovat kanssa ylisuuri ongelma. Mun mielestä kuitenkin hääpari itse päättää kenen kanssa haluavat jakaa niin intiimin ja kauniin ja tärkeän hetken kun naimisiin menemisen. Ryyppykekkerit kaveriporukalla ovat asia erikseen.
  7. Odilla

    Millasia lauluja teillä kirkossa???

    Oliko täällä jo puhetta siitä, millaisen vastaanoton Samuli Edelmanin ainakin tunnetuksi tekemä sonetti 105 on saanut kanttoreilta?
  8. Yhdyn täysin näihin mielipiteisiin joidenkin suosittujen paikkojen ylimainostuksen osalta. Tilat kun ovat kovin erilaisia sekä väkimäärän, että omien juomien ja pitopalvelujen tuomisen suhteen. Lisäksi kaikissa täällä parhaiksi kehutuissa paikoissa on huonoja puoliakin yhtälailla (ja kyllä, olen ollut useissa paikoissa häissä Tampereen seudulla). Sellaista täydellistä, tunnelmallista häidenviettopaikkaa juuri omannäköisille häille ei olla taidettu suunnitella. Tästäkin pitäisi melkein aloittaa uusi keskustelu topicilla "Tampereen seudun aliarvioidut juhlapaikat, joissa hinnat eivät ole vielä pilvissä"
  9. Mielestäni ei ole järkevää pyytää kaasoa/kaasoja n. 3 vuotta ennen häitä. Ensinnäkin mitä vain ehtii siinä ajassa tapahtua, myös sille ystävyydelle ja parisuhteelle, koska KUKAAN ei jaksa kuunnella kolmea vuotta häähössötystä, kun kyseessä ei ole omat häät. Tämä siitä huolimatta vaikka oltaisiin kuinka parhaita ystäviä. Mielestäni on järkevää pyytää kaasoksi sitten kun on olemassa jotakin konkreettsia suunnitelmia ja päivämäärä on lyöty lukkoon. Silloin kaasonkin on helpompi asennoitua hommiin joita on tiedossa. Muuten on ihan sama onko kaasoja yksi vai kymmenen, eiköhän tällaiset epäolennaiset yksityiskohdat ole jokaisen itse päätettävissä, niinkuin kaikki muutkin häiden yksityiskohdat. On vain yksi oikea tapa järjestää teidän omat häänne, se teidän tapanne
×
×
  • Create New...