Jump to content
Naimisiin.info

BlackDiamond

Jäsen
  • Viestit

    5
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

BlackDiamond's Achievements

Untuvikko

Untuvikko (1/5)

  1. Ensimmäisenä tulee mieleen sauna, mutta uusin ja syvin rakkaus taitaa olla Tapolan mustamakkara puolukkahillon kera. Sitten tulee luonto, erityisesti metsien läheisyys ja miellyttävä ilmasto, ei liian kuuma kesälläkään.
  2. Kiitokset vinkistä. Käytin apuna myös Finlexistä löytyvää englanninkielistä lakiteksti -käännöstä ; saadakseni käsitteet oikein ja hyvä tuli
  3. Te, jotka olette menneet naimisiin Suomessa, millä kielellä olette laatineet avioehtosopimuksen? Molempien äidinkielellä? Englannin kielellä? vai kenties vain suomeksi? Tarkoitus olisi tehdä yksinkertainen avioehtosopimus, joka poissulkee molempien avio-oikeuden. Malli löytyi netistä... "Me allekirjoittaneet puolisot sovimme, että kummallakaan meistä ei ole avio-oikeutta toistemme nykyiseen tai tulevaan omaisuuteen eikä mainitun omaisuuden tuottoon tai sen sijaan tulleeseen omaisuuteen." Maistraatissa sanottiin, että avioehtosopimus olisi hyvä olla esim englanniksi, että toinen osapuoli ei voi myöhemmin vedota siihen, ettei ymmärtänyt sopimusta. Onko kellään tietoa, mistä vastaavan sopimuksen löytäisi englanniksi? Lakitekstin suoralta kädeltä kääntäminen on hieman kinkkistä.
  4. Asia ajankohtainen täälläkin ja vastaukset hukassa. Ulkomaalaislakia olen yrittänyt lueskella, mutta mutta.. Käsittääkseni avoliitossa olevilla oleskelun rekisteröinnissä ei ongelmia, jos puoliso ei kuormita Suomen sosiaaliturvajärjestelmää, eli hänellä on elämiseen käytettävät varat(euromääristä tarkemmin uvi:n sivuilla). Avioliitossa olevilla taas Suomen kansalaisen puolisolta ei edellytetä tuota em varallisuutta, mutta sitten tietysti poliisin harkintaan jää, milloin avioliitto on oikea ja olisiko tuolloinkin asuttava ensin 2 vuotta yhdessä. Kellään siis tietoa/kokemuksia??
  5. Me mentiin kihloihin vuosi sitten terässormuksilla, jotka noin 10 €/kpl. Tarkoitus oli ensin hankkia hematiittisormukset (5€/kpl), mutta pelkkä kivirinkula murtuu helposti kohlahtaessaan johonkin. Meille sormuksissa oli ja on tärkeintä symbolinen viesti ja siksi vihkisormusten haluamme myös ilmaisevan jotakin arkista ja kestävää. Todennäköisesti sormukset tulevat olemaan terästä, titaania tai platinaa. Ei kiviä. Sulhanen suunnittelee kuvioinnin, jotta sormuksista tulisi henkilökohtaisemmat. Ei olla vielä selvitelty, minkä verran itsesuunnitellun sormuksen toteutus maksaa, mutta jos materiaalina teräs/titaani, olettaisin, että melkolailla halpis-sormuksista silti puhutaan.
×
×
  • Create New...