viherpeippo

Aktiivijäsen
 • Content count

  18
 • Joined

 • Last visited

About viherpeippo

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Maizu: Toi on aivan ihana biisi ja latasin sen soittoääneksikin. Kannattaa kysyä kirkosta, mitä mieltä ne on. Meillä tuli tulo- ja lähtömusiikki cd:ltä (oli kyllä aivan eri musiikki) ja kun kysyin kirkosta onko se ok, ne sanoivat, että käy, jos ei ole iskelmää tms.. Eli kantsii tosiaan kysäistä, miten teidän kirkossa suhtaudutaan iskelmämusiikkiin. Tietysti tilanne on eri, jos laulu esitetään oikeasti kirkossa eikä se tule cd:ltä.
 2. Lisäisin tähän vielä yhden juhlapaikan Pälkäneellä: Sappeen hiihtokeskuksen Ravintola Huippu. (www.sappee.fi) Ravintolaan mahtuu satoja ihmisiä. Järjestimme juuri tänä kesänä omat häämme siellä. Vieraita oli hieman alle 100 ja mahduimme kaikki ruokailemaan yläkerrassa ja tanssille ja vapaalle seurustelulle olo reilusti tilaa alakerrassa. Tila toimi mainiosti. Yläkerrassa on tilaa isommallekin väelle. Tämän lisäksi Sappeesta löytyy majoitustilaa kesäisinkin parille sadalle hengelle. Uskoisin, että ravintola ei ole kovin varattu vielä, kun on ollut toiminnassa vasta alle kaksi vuotta eikä sana ole vielä levinnyt. Suosittelen!! Mukava henkilökunta vielä kaupan päälle. Ravintola hoitaa ruoat ja juomat sekä tarjoilun eli pitopalvelua erikseen ei tarvita. Kaikki samassa paketissa. Ravintolasta on upea maisema Laipan erämaahan, koska se sijaitsee rinteiden päällä.
 3. Teen kortteja harrastuksekseni oikein enemmänkin. En varmaan edes omista paperiliimaa. Liimaan ihan kaiken kaksipuoleisella teipillä. Tuo Kadelin kaksipuoleinen leveä teippi on tosi hyvää. Oma suosikkini on muutaman millin levyinen kaksi puoleinen teippi, koska sitä ei rarvitse leikata poikki. Sen voi vain repäistä. Kaikki kunnia hänelle, joka on keksinyt kaksipuoleisen teipin.
 4. Meillä soi sisään tulessa Titanicin cd:ltä Southampton ja lähteissä Leaving a port samalta cd:ltä. Varmistin jo kirkkoherran virastosta, että cd:ltä saa soittaa. Pitää vaan vielä käydä testaamassa, että toimikko kirkossa äänentoisto. Kirkkoherran virastossa sanoivat, että iskelmää ei saa soittaa. Noissa meidä biiseissä ei lauleta mitään ja musiikki on orkesterin soittamaa. Mukana mm. urut, jousisoittimia, rummut... Kannaattaa kuunnella. Noi on ihanat biisit. Ne on oikeastaan melko samalaiset mutta vähän eroa löytyy. Todella mahtipontista musiikkia.
 5. Olin 15-vuotias, kun tapasin tulevan mieheni. Olemme olleet yhdessä 6,5 vuotta ja häät on ensi kuussa. Silloin minä olen 22- ja sulhaseni 25-vuotias. Menimme kihloihin alle vuoden seurustelun jälkeen, mikä tuntuu näin jälkikäteen ajateltuna aika äkkinäiseltä. Nyt "vasta" kuitenkin suunnittelemme häitä. Tällä hetkellä naimisiin meno tuntuu luonnolliselta askeleelta eteenpäin. Alle 18-vuotias ei mielestäni ole kypsä tekemään loppuelämän mittaisia päätöksiä. Vaikka itse olen aina ollut selvästi ikäisiäni "aikuisempi", en näin jälkikäteen ajateltuna olisi ollut alle 18 vuotiaana tarpeeksi aikuinen menemään naimisiin. (Enkä kyllä siis mennytkään!) En ymmärrä miksi ei voi odottaa. Jos ollaan yhdessä loppu elämän, miksi naimisiin on niin kiire. Uskon, että monet alle 18-vuotiaana naimisiin menneet, ajattelevat mielessään vanhempana, että kyllähän sitä olisi tietysti voinut odottaakin.
 6. Lillinkäinen: Meillä onkin yhteinen päivä odottamassa viimehetken stressiä
 7. En stressaa (tietoisesti) yhtään häistä mutta olen nähnyt kaksi tai kolme kertaa kauheita painajaisia häistä. Aina kyseessä on hääpäivä ja jotain on pielessä. Yhden kerran oltiin jo juhlapaikalla ja tajusin, etten ole muistanut tehdä häälehtiä (ihan kuin se olisi mikään ongelma ja katastrofi) ja samalla huomasin, että ainoa henkilö, työkaveri, ei ole ollenkaan paikalla. Toisella kerralla oltiin lähdössä kirkkoon. Kävellen. Matkaa 12 km. Ja oltiin jo siinä vaiheessa vieraiden kanssa. Meidän piti lähteä juhlapaikalle vieraiden jälkeen. Juuri, kun oltiin lähdössä, huomasin, että mulla oli joku musta silkkimekko (iltapukutyylinen) päällä. Kiskaisin sen päältäni ja laitoin vaunuihin/kärryihin ( : ) ja potkaisin kärryt käytävän päässä sijaitsevaan vaatehuoneeseen. :question Sitten kaveri soitti ja kertoi, että he olivat eksyneet, kun olivat lähteneen kirkkoon autolla ja kääntyneet väärään suuntaan yhdestä risteyksestä. Kertooka tekin, millaisia painajaisia olette nähneet. Veikkaan, etten ole ainoa, joka on painajaisia samasta aiheesta nähnyt
 8. Meillä vihkiminen on klo 14. Kampaaja on aamulla klo 8. Matkaa kotoa kampaajalle on puolen tunnin ajon verran. Sen jälkeen täytyy ajaa takaisin kotiin. Eli olen kotona kampaajan jälkeen n. klo 10. Teen meikin itse mutta aikaa kannaattaa varata siihen tunnin verran. En tiedä vielä, tarviiko juhlapaikalla käydä vielä katsomassa. Tuskin. Jossain vaiheesa pitää viedä koira juhlapaikan vieressä sijaitsevaan mökkiin odottamaan ulkoiluttajaa. Sulhanen varmaan huolehtii tästä. Valokuvaus olisi varmaan klo 12 maissa. En ole vielä suunnitellut aikataulua mutta fakta on se, että kaiken täyty tapahtua kampauksesta tulon jälkeen klo 10-14 välillä.
 9. Minun hääpuvussani ei ole häivähdystäkään valkoista Keksi persoonallisesti, että teen minusta ja sulhasestani power point show, joka heijastetaan juhlapaikan jättiskreenille (ei muuten ole hajuakaan miten toi kirjotetaan ). Tätä ketjua lukiessani huomasin, että pari muutakin oli keksinyt saman persoonallisen idean. Häihin ei tule mitään hääleikkejä vaan stand up koomikko, joka ensin pelästyttää vieraat humalaisena tarjoilijana (www.superviinuri.fi) ;D Kirkkoon olen ajatellut "tulomusiikiksi" My heart will go on tai vastaava Titanic-elokuvan cd:ltä. "Lähtömusiikki" samalta cd:ltä. Emme tanssi häävalssia vaan suunnitelmissa olisi tanssi Virtuoson biisi missä kerrotaan maan päälle saapuneesta enkelistä. En muista sen nimeä. Biisi tulee cd:ltä. Bändikin on mutta se alkaa soittaa vasta tämän tanssin jälkeen. Hääkarkeiksi aikuisille tulee tulitikkuaskit, joihin askartelin hääparin kuvat. Askeissa on oikeasti tulitikkuja. Lapsille askeissa on karkkia. Hyvin pelkistetty koristelu. Koristeet vain pöydillä. Ei kankaita ym. seinille tms.
 10. Olen lukenut näitä kirjoituksia ja musta tuntuu, että monet ottaa vähän liikaa stressiä. Meidän häihin on aikaa vähän reilut 2 kuukautta ja laitoin juuri tänään kutsut postiin. Tein kutsuja pikkuhiljaa vuoden alusta asti. Olen suunnitellut ja kerännyt koristelumateriaalia myös pikkuhiljaa ja visioinut päässäni kattausta. Olen käynyt juhlapaikalla katsomassa pariin otteeseen mahdollisia pöytäjärjestelyjä. Olen varannut kirkon, bändin ja esiintyjän sekä suunnitellut ja sopinut menun. Oma puku on ostettu mutta sulhasen ei vielä. Olen sellainen ihminen, että en stressaa ikinä mistään. Esimerkiksi muutama sitten ylioppilaskirjoitusten alkaessa ystäväni tärisivät stressaantuneina ja paniikissa, kun minä massin saliin kylmän rauhallisena. Envaan ymmärrä mistä stressata. Olen hyvä organisoimaan ja häidemme eteen olen tehnyt yksin kaiken. Meillä on sulhasella sellainen työn jako, että hän organisoi meidän omakotitalon valmistumista ja minä meidän häitä. Hyvin on työnjako sujunut. Tutut ja sukulaiset kyselevät, että joko häät jännittää. Katson ihmeissäni heitä ja vastaan, että miten niin. Kun ei oikeasti jännitä. Kaikki palikat on ihan kasassa. Te, joilla ei häästressiä ole, kirjoittakaa nyt ihmeessä tähän ketjuun rauhallisia häiden suunnittelun ajatuksia. Olen varma, että stressittömiä hääsuunnittelijoitakin löytyy.
 11. Meidän hääautokyydillä tulee vain me ja bestman ajaa. En halua hääautoon ylimääräisiä.
 12. Häät Sappeen hiihtokeskuksen Ravintola Huipussa. Tilaa sadoille ihmisille mutta sadan hengen porukalle "pienemmät" häät onnistuu yksityistilaisuutena hyvin kesäaikaan. Yläkerran isoista ikkunoista upea näkymä Laipanmaan erämaajan. Ravintola on siis rinteen päällä, joten näköalaa löytyy, jopa niin eteei koristeita paljon vaadita. Majoittautuminenki onnistuu Sappeen välittämissä huoneistoissa. Hintaesimerkkejä: www.sappee.fi -> palvelut -> hääpalvelut. Iso tanssilattia ja A-oikeudet. Tarjoilu ja ruuat talon puolesta.
 13. Meille tulee kans toi koeajettu mutta teksti on "koeajettu ja renkaat vaihdettu". Auto on museorekisteröity vanha auto, joten toi teksti sopii autoonki tosi hyvin.
 14. Me ei olla kylttien ainetta vielä suunniteltu mutta tehdään sellaisen tienviitan näköiset. Siniset joissa on nuoli sana "ME". Meidän nimikirjaimista tulee kivasti just ME
 15. Me säästimme ihan ensiksi minun hääpuvussani. Ostin hääpuvun, joka on iltapuku. Menee täysi hääpukuna mutta ilman sanaa "hää" puku oli selvästi halvempi. Olen yrittänyt ostaa kaikkea alennusmyynistä tai silloin, kun on osunut halpaa kohdalle. Pidämme häät ravintolassa, jonka ravintoloitsija on tuttuni (ja saa myös kutsun häihin). Vähän niinkuin työskentelen samassa firmassa vaikka en työskentelekään ravintolassa. Eli siinä säästimme ruokakuluissa ja tilavuokraa ei mene meiltä ollenkaan. Hääyömökin saimme ilmaiseksi ennakkohäälahjana pomoltani (omistaa mökin). Alkoholia emme tarjoa häissämme kuin miedon boolin muodossa. Tottakai mieto boolikin maksaa mutta kaikki muut alkoholijuomat vieraat saa itse ostaa baarista. Juhlapaikalla on siis A-oikeudet. Olemme miettineet jopa, että mitä voisime tarjota alkumaljana siiderin tilalta. Kuohuviini siis on vaihtunut jo siideriksi mutta vieläkin pitäisi suunnitella jotain halvempaa. Kutsut tein itse, samoin kaiken, mitä juhliin vain voi arkarrella. Koristeet ovat hyvin minimalistiset mutta tyylikkäät. Ei siis ylimääräistä röyhelöä ja hörhelöä vaan pari kynttilää pöydälle ja pieni kukka.