Frau_H

Jäsen
 • Content count

  3
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Frau_H


 1. Alkoholin puuttuminen latistaa helposti häitten tunnelman. Ainakin minulla on sellaisia kokemuksia. Oltiin pari vuotta sitten yksissä häissä, joissa juomatarjoilu koostui alkumaljasta, vedestä ja kotikaljasta. Ruokaa ennen seremoniamestari ilmoitti, että muita juomia sai jokainen itse hakea (ja maksaa) baaritiskiltä, josta ei mieheni suureksi harmiksi löytyny edes kunnon konjakkia!

  Meno oli melko latteaa ja jossain vaiheessa iltaa saimme vihiä paikan takapihalle parkkeeratusta autosta ja sen peräkontista, jossa olikin sitten kaikkea oluesta kirkkaisiin. Harmillista oli se, että peräkontista ei kerrottu kovin monelle eli suurin osa väestä istuskeli tylsistyneinä kuivin suin. No, istuipa sitten loppuillasta muutkin, kun baarimikko tuli ilmoittamaan, että laittaa oman baarinsa (eli juhlapaikan) kiinni, jos peräkontti ei sulkeudu.

  Paras siis panostaa juomatarjoiluun ja jos ei halua tarjoilla baarihinnoilla, pitää häät jollain työväentalolla tms. Ja se, mitä ei pidä unohtaa, on viisasten juoma eli vesi! Viime kertaisissa häissä, joissa oltiin, oli joka pöydässä vesikannu. Ei tarvinnu viiniä litkiä janoon ja vaikka juoma ei loppunut kesken, porukka oli ihan asiallisissa tunnelmissa.

  Iiris77: Saanko kysyä, miksi kutsutte ihmisiä, joiden viihtyminen ei teitä kiinnosta? Jos rapakon takana olevat sukulaiset on kaukaisia, onko niitä pakko kutsua? Toivoisin itse ainakin, ettei minua kutsuttaisi häihin, joihin en oikeasti ole tervetullut.


 2. Juomien määrää häissä onkin syytä miettiä (ja se se onkin aika hauskaa...) :)

  Meille oli alusta asti selvää, että juomat tarjotaan, mikä siis vaikutti hääpaikan valintaan merkittävästi (häät työväentalolla). Jostain joskus luin, että viiniä pitäis varata 1 pullo/ hlö illalliselle. Sillä varmaan tarkotetaan, et koko ilta litkitään viiniä. Toisaalta, meille ei ilmeisesti tuu boolia, kun se minun mielestä on mautonta ja mautonta ;) Eli ehkä sitä viiniä vois 100 hengelle sit varatakin sen 100 pulloa (miinus alaikäiset ja absolutistit.) Kuulostaapa hurjalta! Viinien lisäks kaljaa, siideriä ja konjakit + liköörit kaffen kanssa. Viinat, siis kirkkaat ja ginit summuut on turhia, vai mitä sanotte? Meidän suvussa on ainakin sen verran janoista porukkaa, et parempi tarjoilla miedompia, ettei oo porukka ihan päissään ja tappelemassa loppuillasta.

  SKOOL!  ;)


 3. Ei häästressiä kuulostaa loistavalta (ja minulta)!  :D

  Meillä on häät elokuun lopulla ja olen tässä pikku hiljaa heräillyt hääfiilistelyyn. Osuin tänne palstallekin vasta muutama viikko sitten, kun aloin etsiä käytettyä hääpukua. Kirkon ja juhlapaikan tosin varasimme jo viime kesänä, ne kun on pakko hoitaa ajoissa, jos meinaa häitään viettää haluamanaan päivänä. Muuten en kyllä aikonut alkaa hulluna stressaamaan teemoista ym. värimaailmoista ja koristeista (saa tietty nähdä, mikä on tilanne myöhemmin...) Toki hääpäivä on ainutlaatuinen ja tärkeä ja haluan, että hääpaikka ja häät ovat kauniit, mutta kaiken turhan ja stressiä aiheuttavan askartelun (rautalangasta väännetyt perhoset, paperinarukukat, rusetit ym.) jätän väliin. Sitä paitsi yksinkertainen on kaunista ja meidän näköistä!

  Ajankohtaista tällä hetkellä on hääpuvun etsiminen. Lisäksi pitopalveluja pitäisi vähän vilkuilla. Musikantteja meillä on suku täynnä ja koristeluideat kypsyvät tässä ajan myötä eli niitä en mieti.

  Vaikka stressiä en häistä otakaan (enkä niin jaksa miettiä, onko pöydässä yksi vai kaksi kynttilää), niin naimisiin tehdon ja kovasti! On minulla nimittäin aivan iiiiiihana sulhanen  :-X